-
Εμένα μπροστά μου θυμίζει αυτό....
-
Εμένα μου κάνει για εξέλιξη του σχεδίου του Hyundai Pony...
-
Αυτό είχαν νομίζω στο μυαλό τους. Κάπου το είχα διαβάσει. Γενικά το σχεδίασαν με βάση την αισθητική και πρόβλεψη των 80s για τα μελλοντικά αυτοκίνητα
-
@sargus said in Hyundai Ioniq:
@lap said in Hyundai Ioniq:
Το έχω δει από κοντά το ioniq αρκετές φορές. Είναι τεράστιο, δεν φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά είναι πραγματικά τεράστιο. Νιώθεις σαν παιδάκι μπροστά σε ένα υπερμεγέθες hatchback
Αυτό ακριβώς σχολιάζει κάποιος στο ριβιου του Ματ Γουότσον όπου στην τελευταία σκηνή στέκεται δίπλα στο αμάξι και φαίνεται σαν παιδάκι.
Αντίθετα ένας Τριανταφυλλίδης στο γκοκαρ.γρ φαίνεται τεράστιος! Τι ύψος έχει αυτός ρε παιδιά;1.96-1.97
-
@mastoras78 said in Hyundai Ioniq:
Αντίθετα ένας Τριανταφυλλίδης στο γκοκαρ.γρ φαίνεται τεράστιος! Τι ύψος έχει αυτός ρε παιδιά;
Μια φορά που μιλήσαμε μου φάνηκε ψηλός ο κος Κλεάνθης
Άλλος ο Κλεάνθης, άλλος αυτός που λέει.
-
@dimsabas said in Hyundai Ioniq:
Αντίθετα ένας Τριανταφυλλίδης στο γκοκαρ.γρ φαίνεται τεράστιος! Τι ύψος έχει αυτός ρε παιδιά;
Άλλος ο Κλεάνθης, άλλος αυτός που λέει.
Ωραίος, δεν γνώριζα ότι υπάρχει και άλλος
-
Ναι, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης. Ήταν στους Τροχούς, αλλά τον πήρε το GoCar, χρόνια τώρα. Όπως πήρε και τον Μιχάλη Γεωργιάδη από το Drive. Είναι απίστευτο που ένα site μπορεί να μαζεύει την αφρόκρεμα από καθιερωμένα περιοδικά. Ενδεικτικό του έντυπου χώρου που σβήνει και του ηλεκτρονικού που αναδύεται.
-
Μάλλον στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη αναφέρεται (αυτός που είναι στο gocar - o πρώην 4Τ rally editor, o Κλεάνθης είναι στο Drive ακόμα). O Κλεάνθης, που κάποτε συμφάγαμε στις Σέρρες σε μια δοκιμή του Drive στην πίστα, ήταν κάτω από 1,80.
Ενδεικτικό του έντυπου χώρου που σβήνει και του ηλεκτρονικού που αναδύεται.
Επειδή το Σάββατο μιλούσα με τον ΜΓ, οι λόγοι ήταν συναδελφικοί (συνεργασία) και χρηματικοί, όχι ότι πέθαινε το έντυπο. Απλά κακό περιβάλλον, όπως συμβαίνει σε πολλές εταιρείες...
-
Μα το έντυπο πεθαίνει έτσι κι αλλιώς, δεν περιμέναμε τις αποχωρήσεις για να το καταλάβουμε. Κυκλοφορεί κανείς χωρίς εφημερίδα; Βγαίνει κανένα νέο περιοδικό; Τη στιγμή που νέες σελίδες (σαν την δική μου την κλανιά) ξεφυτρώνουν συνεχώς; Τα παλιά περιοδικά μάλιστα κλείνουν σιγά-σιγά; Πού είναι το Autocar που δούλεψα για 2.5 χρόνια;
-
@realzeus said in Hyundai Ioniq:
Μάλλον στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη αναφέρεται (αυτός που είναι στο gocar - o πρώην 4Τ rally editor, o Κλεάνθης είναι στο Drive ακόμα). O Κλεάνθης, που κάποτε συμφάγαμε στις Σέρρες σε μια δοκιμή του Drive στην πίστα, ήταν κάτω από 1,80.
Έτσι ξερακιανός σε σουλούπι που είναι φαίνεται ψηλότερος. Έχω βέβαια χρόνια πολλά να τον δώ
Επειδή το Σάββατο μιλούσα με τον ΜΓ, οι λόγοι ήταν συναδελφικοί (συνεργασία) και χρηματικοί, όχι ότι πέθαινε το έντυπο. Απλά κακό περιβάλλον, όπως συμβαίνει σε πολλές εταιρείες...
Κατα τα άλλα συναδελφικό κάνιστρο ελαιόλαδου αλήθειας έναντι αντιτίμου... πλέον η δημοσιογραφία περνάει στο διαδίκτυο και ο έντυπος ειδικός τύπος συρρικνώνεται
-
Έτσι είναι. Δεν αλλάζει το είδος και η ανάγκη για δοκιμές αυτοκινητων αλλάζει το μέσον διάθεσης προς το κοινό. Και όπως δείχνει η ιστορία η αγορά κινείται πάντοτε προς τα εκεί που η διάθεση είναι ευκολότερη, ταχύτερη, φθηνότερη.
Όποιος το αντιληφθεί νωρίτερα αυτό χωρίς προσωπικα συμπλέγματα θα έχει μια θέση στο μέλλον, όποιος όχι μια θέση στο παρελθόν.
Πως τα γράφω έτσι; Μου άρεσα!
-
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/odigoyme-ellada-to-hyundai-ioniq-5/
"Αυτό όμως που κάνει το Hyundai Ioniq 5 να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το τοποθετεί απέναντι στην Tesla είναι η τεχνολογία ταχυφόρτισης των 800 V (αντί του στάνταρντ των 400 V), κάτι που σημαίνει πως σε έναν φορτιστή με ισχύ 350 kW, η πλήρωση για το 10%-80% της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις 18 λεπτά, ενώ απαιτούνται μόλις 5 λεπτά προκειμένου να επιτευχθούν 100 χλμ. αυτονομίας."
Στην Ελλάδα σήμερα δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιος ταχυφορτιστης. Αλλά πες πως καποτε θα έχουμε.
Οπότε στην περίπτωση του @sargus που ψάχνει για δεύτερο αυτοκίνητο, ακόμα και στο σενάριο ενός ταξιδιού το έτος με το ηλεκτρικό παρά την ύπαρξη θερμικού, άνετα θα το επιτύχει με ένα μισάωρο διάλειμμα για καφέ, φαγητό, τουαλέτα. -
"Αυτό όμως που κάνει το Hyundai Ioniq 5 να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το τοποθετεί απέναντι στην Tesla είναι η τεχνολογία ταχυφόρτισης των 800 V (αντί του στάνταρντ των 400 V), κάτι που σημαίνει πως σε έναν φορτιστή με ισχύ 350 kW, η πλήρωση για το 10%-80% της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις 18 λεπτά, ενώ απαιτούνται μόλις 5 λεπτά προκειμένου να επιτευχθούν 100 χλμ. αυτονομίας."
Στην Ελλάδα σήμερα δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιος ταχυφορτιστης. Αλλά πες πως καποτε θα έχουμε.
Οπότε στην περίπτωση του @sargus που ψάχνει για δεύτερο αυτοκίνητο, ακόμα και στο σενάριο ενός ταξιδιού το έτος με το ηλεκτρικό παρά την ύπαρξη θερμικού, άνετα θα το επιτύχει με ένα μισάωρο διάλειμμα για καφέ, φαγητό, τουαλέτα.Πριν λίγο καιρό δεν είχαμε παρά 50άρηδες και τώρα έχουμε ήδη πολλούς 180άρηδες και προστίθεται συνέχεια. Οι υποδομές βελτιώνονται ραγδαία.
-
Θα ψάχνετε με το φανάρι φορτιστή …
Θα είναι σαν να έχετε αυτοκίνητο αλλά δεν θα έχετε
Μην παίρνετε στο λαιμό σας τον κοσμάκη που ψάχνει να αγοράσει αμάξι ρε ηλεκτρινακια
Μόνο με κανα εταιρικό leasing τοστιέρα και αν. -
Με τέτοιες τιμές σιγά μην πάρουν όλοι ηλεκτρικό, οπότε το έλλειμμα φορτιστών θα το καλύψει η χαμηλή διείσδηση της ηλεκτροκίνησης. Problem solved!
-
Οπότε στην περίπτωση του @sargus που ψάχνει για δεύτερο αυτοκίνητο, ακόμα και στο σενάριο ενός ταξιδιού το έτος με το ηλεκτρικό παρά την ύπαρξη θερμικού, άνετα θα το επιτύχει με ένα μισάωρο διάλειμμα για καφέ, φαγητό, τουαλέτα.Πριν λίγο καιρό δεν είχαμε παρά 50άρηδες και τώρα έχουμε ήδη πολλούς 180άρηδες και προστίθεται συνέχεια. Οι υποδομές βελτιώνονται ραγδαία.
To ioniq 5 είναι το πιο future proof αυτοκίνητο αυτήν την στίγμα με την υπάρχουσα τεχνολογία. Δεν μπορεί να πει κάνεις με σιγουρία οτι θα κάτσει εκεί η μπίλια αλλά από τα αυτοκίνητα που υπάρχουν είναι top. φορτιστής 350Kw σημαίνει οτι η φόρτιση γίνεται σε αντίστοιχο χρόνο με το υδρογόνο.
-
Ομολογώ ότι μου αρέσει. Σαν σουλούπι είναι ωραίο και φρέσκο και ξεχωριστό από άλλα ανάλογης τιμής μοντέλα. Μηχανολογικά δεν είναι η υπερβολή των 400-500-600 ίππων αλλά μια γήινη υλοποίηση με 170 ίππους, καλή ονομαστική αυτονομία και γρήγορη σχετικά φόρτιση. Εσωτερικό πολύ όμορφο (αλλά αυτό λογικά έχει να κάνει και με τα υλικά και την σχεδίαση ενός αυτοκινήτου 50Κ, το περιμένεις σε αυτή την τιμή).
Για την "ανώτερη αίσθηση αυτοκίνησης" που προσφέρει θα ήθελα να την επαληθεύσω με δοκιμή, λογικά είναι ήσυχο, μπορεί να είναι σχετικά άνετο στις λακούβες μας (και πάλι στα 50Κ περιμένεις και ένα ανάλογο setup αναρτήσεων), η αναλογία ίππων ανά κιλό δεν φαίνεται κάτι το φοβερό πάντως, από την άλλη οι 170 ίπποι είναι διαθέσιμοι στις ...0 σαλ οπότε έχει 0-100 κάπου στα 7.5''.
Θα το έπαιρνα; Εννοείται πως όχι στα 50Κ. Αν όμως έκανα δοκιμή και έβλεπα ότι όντως υλικά, σαλόνι, ηχομόνωση, αναρτήσεις είναι αυτά ενός αυτοκινήτου των 50Κ που το αγοράζεις λόγω έκπτωσης και επιδότησης 37 (και είχα να δώσω 37) μάλλον θα το είχα ισχυρά στην λίστα μου.
-
Μέγιστη ροπή έχεις από τις 0 στροφές, η ισχύς θέλει κάτι περισσότερο.
-
Ναι, ολιγη υπερβολη, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι η ισχυς ως γινομενο ροπης επι στροφων ειναι σε ολο το φασμα στροφων η μεγιστη δυνατη.
Αποδειξη οτι σε αναλογια κιλων ανα ιππο (170 ιπποι για 2 σχεδον τονους) ειναι χαμηλοτερο απο το vitara diesel μου αλλα ειναι πολυ γρηγοροτερο. -
@fiverg said in Hyundai Ioniq:
Ναι, ολιγη υπερβολη, αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι η ισχυς ως γινομενο ροπης επι στροφων ειναι σε ολο το φασμα στροφων η μεγιστη δυνατη.
Αποδειξη οτι σε αναλογια κιλων ανα ιππο (170 ιπποι για 2 σχεδον τονους) ειναι χαμηλοτερο απο το vitara diesel μου αλλα ειναι πολυ γρηγοροτερο.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αν μιλάμε για τους ηλεκτροκινητήρες, όλοι έχουν μια καμπύλη ροπής/ισχύος σαν αυτή.
Την μέγιστη ισχύ στο παράδειγμα της έχεις από τις 5000 στροφές περίπου, οπότε βάσει των τροχών και του διαφορικού που έχει το όχημα, αυτή είναι από τα 50 km/h.
Hyundai Ioniq