-
Για αυτό εδώ λέμε;
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για αυτό εδώ λέμε;
Ναι γι' αυτό.
-
Δεν ξέρω που κινείσαι αλλά είναι μεγάλος όγκος για μέσα στην πόλη.
Έχω νοικιάσει κατά καιρούς 1-2 τέτοια για μεταφορά συγγενών και για καλοκαιρινές διακοπές και είχαμε αρκετούς περιορισμούς.- έξτρα κόστος σε διόδια
- έξτρα κόστος σε καράβια
- έξτρα κόστος σε πλυντήρια και Parking
- μεγάλος όγκος
- Απίστευτη άνεση στα ταξίδια για όλους
- άφθονοι χώροι για αποσκευές κτλ
-
ειναι μια ενδιαφερουσα επιλογη, αλλα να εχεις υποψιν σου δυο πραγματα
α. θα εχεις ενα βαρυ αυτοκινητο (φορτωμενο ακομα πιο βαρυ) με ενα σχετικα αναιμικο κινητηρα
β. αφου μιλαμε για μεταχειρισμενο, θα πρεπει να κοιταξεις προσεκτικα την υγεια της μπαταριας. Στα αμιγως ηλεκτρικα τουαχιστον, ξεκινας απο μεγαλες μπαταριες οποτε αν εχεις χασει ενα 10% δεν εγινε και τιποτα οταν το αγορασεις μτχ. Εδω ξεκινας απο πολυ μικρη μπαταρια (οπως σε ολα τα phev αλλωστε), οποτε μια απωλεια της ταξης του 10% ισως να ειναι προβλημα.Διαβασε προσεκτικα το παρακατω review, ειδικα το κομματι "στον αυτοκινητοδρομο", που περιγραφει ακριβως τους φοβους μου για το συγκεκριμενο συνδυασμο κινητηρων
https://autoholix.com/2021/04/24/ford-tourneo-custom-plug-in-hybrid-test-drive/
-
Ούτε που ήξερα ότι βγάζει τέτοιο συνδυασμό η Ford.
Σα το σύστημα της Nissan φαίνεται να δουλεύει.Όλο το ζουμί είναι εδώ
Το βάρος του Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid είναι 2,600 κιλά (άδειο) και έτσι η επιτάχυνση των 16,5 περίπου δευτερόλεπτων για τα 100 χιλιόμετρα είναι αποδεκτή, όμως η τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 125 χλμ/ω θα προβληματίσει στον αυτοκινητόδρομο. -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το βάρος του Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid είναι 2,600 κιλά (άδειο) και έτσι η επιτάχυνση των 16,5 περίπου δευτερόλεπτων για τα 100 χιλιόμετρα είναι αποδεκτή, όμως η τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 125 χλμ/ω θα προβληματίσει στον αυτοκινητόδρομο.Αυτα δεν εχουν οριο τα 90 ετσι κι αλλιως?
-
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το βάρος του Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid είναι 2,600 κιλά (άδειο) και έτσι η επιτάχυνση των 16,5 περίπου δευτερόλεπτων για τα 100 χιλιόμετρα είναι αποδεκτή, όμως η τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 125 χλμ/ω θα προβληματίσει στον αυτοκινητόδρομο.Αυτα δεν εχουν οριο τα 90 ετσι κι αλλιως?
νομιζω οτι το οριο ειναι για χρηση ως cargo, για βανακι δεν νομιζω οτι υφισταται
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
νομιζω οτι το οριο ειναι για χρηση ως cargo, για βανακι δεν νομιζω οτι υφισταται
Μηπως θεωρουνται λεωφορεια αν μεταφερουν πανω απο 7 ατομα?
-
@parikon said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για αυτό εδώ λέμε;
Ναι γι' αυτό.
Ε όπως σου είπαν ο κινητήρας είναι μόνο σαν γεννήτρια, όλη η κίνηση είναι από τον ηλεκτροκινητήρα. Επίσης τελική μόλις 125 km/h και τραγική επιτάχυνση οπότε μάλλον τα ταξίδια θα είναι κουραστικά, μεγάλο βάρος κ.τ.λ.
-
@dettol said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μηπως θεωρουνται λεωφορεια αν μεταφερουν πανω απο 7 ατομα?
Πάνω από 9 άτομα θεωρείται λεωφορείο.
-
Αυτή είναι η προσφορά από Ford Hellas που βρήκα εντελώς τυχαία και συζητάμε. Έχει εγγύηση μεχρι 09/25 δεν ξέρω αν μπορώ να την επεκτείνω μιας και το αμάξι ήταν εταιρικό. Επίσης νομίζω πως είναι το ίδιο αμάξι που είχε η Φαμπιατου γιατί είδα την ίδια πινακίδα σε βίντεο του traction, του open μιας εκπομπής και σε διάφορα άρθρα περιοδικών.
Κάποιος μου είπε μακριά από δημοσιογραφικό.
Πάντως ο Ευτυχης έχει πάρει το ιδιο σε πετρελαιο το μακρύ και είπε πως πληρώνει διοδια κανονικού ΙΧ.
Εγώ διάβασα για κόφτη στα 120km/h που όντως μου φάνηκε κάπως αλλά και πόσο να τρέχω όταν θα έχω μέσα όλη την οικογένεια. -
@parikon τα διόδια στις περισσότερες παραχωρήσεις ξεχωρίζουν οι κατηγορίες ΙΧΕ με ελαφρά φορτηγά με βάση το ύψος, αν ξεπερνά τα 2,2 μέτρα το όχημα πληρώνει σαν φορτηγάκι.
Από 2,2 μέτρα και κάτω ακόμη και φορτηγάκι να είναι πληρώνει σαν ΙΧΕ. -
Τα βανάκια μέχρι 9 θέσεις είναι ΙΧ.
Πάνω από 9 θέσεις είναι λεωφορεία/πούλμαν και βγαίνουν και ΔΧ.
-
Πάντως ο Ευτυχης έχει πάρει το ιδιο σε πετρελαιο το μακρύ και είπε πως πληρώνει διοδια κανονικού ΙΧ.
Εγώ διάβασα για κόφτη στα 120km/h που όντως μου φάνηκε κάπως αλλά και πόσο να τρέχω όταν θα έχω μέσα όλη την οικογένεια.Ο Μπλετσας? Χιούμορ .
Με την οικογένεια και 130 και 140 μπορείς να πας, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι στην προσπέραση, ούτε επιτάφιο δεν θα μπορείς να προσπεράσεις και αυτό είναι επικίνδυνο.
Τι μήκος έχει το ford?
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο Μπλετσας? Χιούμορ . (Καλό)
Με την οικογένεια και 130 και 140 μπορείς να πας, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι στην προσπέραση, ούτε επιτάφιο δεν θα μπορείς να προσπεράσεις και αυτό είναι επικίνδυνο.
Τι μήκος έχει το ford?
Υποτίθεται δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας
Είναι 4.97 μήκος και 2 μέτρα ύψος. Στα 2.20 είναι το όριο για τα διόδια. Το νέο kodiaq νομίζω έχει μήκος 4.85
Πάντως και τα ηλεκτρικά στον αυτοκινητοδρομο δε θέλουν να πηγαίνουν με 140. -
@georgekn said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@parikon τα διόδια στις περισσότερες παραχωρήσεις ξεχωρίζουν οι κατηγορίες ΙΧΕ με ελαφρά φορτηγά με βάση το ύψος, αν ξεπερνά τα 2,2 μέτρα το όχημα πληρώνει σαν φορτηγάκι.
Από 2,2 μέτρα και κάτω ακόμη και φορτηγάκι να είναι πληρώνει σαν ΙΧΕ.Ναι έχεις δίκιο ήταν από τα πρώτα που έλεγξα όταν είχα δει και το tourneo connect σε 7θεσιο.
-
Σε ταξίδια το ντίζελ θα είναι σημαντικά οικονομικότερο, λόγω διαφοράς τιμής λίτρου και με πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, χωρίς ένοια φόρτισης, αλλά μου αρέσει η ιδέα απουσίας κιβωτίου ταχυτήτων και η ησυχία στις μικρές βόλτες.
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο Μπλετσας? Χιούμορ . (Καλό)
Τι μήκος έχει το ford?
Υποτίθεται δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας
Είναι 4.97 μήκος και 2 μέτρα ύψος. Στα 2.20 είναι το όριο για τα διόδια. Το νέο kodiaq νομίζω έχει μήκος 4.85
Πάντως και τα ηλεκτρικά στον αυτοκινητοδρομο δε θέλουν να πηγαίνουν με 140.Δεν είναι το θέμα τα όρια ταχύτητας. Με τέτοια τελική και τέτοια νούμερα επιτάχυνσης μια προσπέραση ακόμα και στην εθνική αρχίζει να θέλει ολόκληρο σχεδιασμό που λέει ο λόγος.
-
Δεν αξίζει. Σε αυτά τα δεδομένα Diesel
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν αξίζει. Σε αυτά τα δεδομένα Diesel
Σε ποια δεδομένα;Στην κίνηση μέσα στην πόλη ή στο ταξίδι 1 με 2 φορές το χρόνο;
Ζω στην Καβάλα και πάνω από 10 χλμ εντός πόλης δύσκολο να κάνω.
Αύγουστο πήγα Χαλκιδική για 3 μέρες και το Δεκέμβριο Θεσσαλονίκη να πετάξουμε με αεροπλάνο.
Το diesel δε θέλει αυτοκινητόδρομο;
Επίσης οποιοδήποτε Diesel πάρω σε 7θεσιο αμάξι και κινειται στις συνθήκες που προανέφερα δε θα μου βγάλει προβλήματα; Δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου Diesel και ότι έχω μάθει για DPF,ουρίες κτλ είναι από το φόρουμ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά