-
@george-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εχω βαρεθει να βλεπω βιντεακια με υβριδικα τογιοτα η mg,που παρουσιαζουν,ελληνικα βιντεο,πως πηγαινει φουλ οικονομικα στον ανοιχτο δρομο,ρε μαγκες,αν ειναι να κολλησουμε ενα αυγο στο γκαζι και να πηγαινουμε με 2 χιλιαδες στροφες για λεμε στον περιγυρο μας,κοιτα,εχω υβριδικο,καιω 4 λιτρα/100,δεν κανουμε τιποτε.Αυτο το κανω και μενα mild hybrid,βαζω το cc στα 90-100 την ωρα,μετριας εντασης κλιματισμο και πηγαινω στην μεσαια λωριδα οικονομικα.
Βαθυστόχαστο το σχόλιο σου. Που τα έχεις δει τα εν λόγο βιντεάκια;
Και βιντεάκια να μην έχεις δει η οικονομική οδηγηση ενος υβριδικού Τογιότα είναι εθισμός.
Και εγώ προσέχω πάντα το οικονομομετρο που πάντα κλέβει....
Ε αν αναλογιστεί κανείς ότι αντίστοιχα θερμικά αμάξια του εκάστοτε Τογιότα έχουν ακόμα και διπλάσια κατανάλωση σε ίδιες συνθήκες δεν θες πολύ να κολλήσεις και επιδείξεις το κατόρθωμα. -
“ Δεν υπάρχουν πιο μίζεροι και τσαμπατζηδες από τους ηλεκτρικους” αλλά «η οικονομική οδήγηση είναι εθισμός» στο επόμενο ποστ.
Υπάρχει κάποιο λάθος λογικής. Είτε θα πρέπει να είναι όλοι μίζεροι είτε όλοι εθισμένοι στην οικονομική οδήγηση. -
Πολλες φορες μου συνεβη σε φαναρι, οταν εγω μολις που ξεκινουσα, ενα Τεσλα να ήταν ήδη 100μ μπροστά. Σε φαναρι. Στην πόλη μεσα δηλαδή. Στην ΕΟ ποτέ. Εκει τους βλεπω παντα δεξια λωριδα και ταχυτητες Κτελ. Ακόμα και με το νταστερ τους περνω. Δε συζητω για αλλα ηλεκτρικά με αυτονομιες του λόκου. Αυτοι οι δυσμοιροι προκειμενου να πανε οικονομικα ακολουθουν το δρομολογιο "Θηβα, Βαγια , Αλιαρτο". Τουλαχιστο με Τεσλα πας εστω με μια σταση 20' μεχρι και Θεσσαλονίκη. Η αντιφαση εδω ειναι πως πρέπει να δωσεις ενα σκασμο λεφτά για να παρεις αυτοκινητο 4,5+ μέτρα για να κινείσαι στην πολη κυριως δημιουργώντας ταυτόχρονα στον εαυτο σου τεχνικες αναγκες οπως πχ απο γκαραζ σε γκαραζ και απο σουκο σε σουκο. Κανενα θεμα με αυτό εφοσον μπορείς να το καλύψεις. Τοτε βέβαια δε μιλάμε για συνηθησμενο πολιτη της πόλης μα για τον ενα στους 5. Για αυτο το λόγο το ηλεκτρικο δεν έχει την απηχηση που ειχε το ντιζελ οταν κυκλοφορησε(και ανευ επιδοτησης). Γιατί εκτος απο δαυτο μοιραία πρέπει να εχεις και υποδομες να το υποστηριξεις. Φ/Β , φορτιστη , γκαραζ αφετηριας και προορισμου . Μιλάμε λοιπον για κοστος μαζι με τις επιδοτησεις ανω των 35000 ευρω στην καλύτερη περίπτωση. Για κατι που κινείται κυρίως στην πολη και οταν βγεις εξω χρειαζεσαι εφαρμογή να σου πει πως θα πας , απο που και που πρέπει να σταματησεις. Πολυ ωραία!
-
Μια χαρα τα λεει ο Στεφανος. Αναφέρεται στον εθισμο στη μιζέρια.
-
Χάρη στην ικανότητα να εκμαιεύω την αλήθεια και την προσωπική γνωριμία με εμπόρους σας ενημερώνω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ντίζελ που πωλούνται έχουν πολύ πρόσφατα δαγκώσει τον ιδιοκτήτη τους με πανάκριβη βλάβη.
Πώληση λοιπόν με άλλα λόγια ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ,
το κακό είναι ότι προσθέτουν την αξία της επισκευής ατόφια στην τιμή ενός αντίστοιχου ίδιου αυτοκινήτου και το λένε αμέσως κιόλας σαν πλεονέκτημα πχΓιατί φίλε εχεις το yaris σου 3 χιλιάρικα πάνω από άλλο ολόιδιο; (κατάσταση χλμ προέλευση)
Μόλις άλλαξα μπεκ 2Κ και dpf 1Kδηλ του έβαζες μάπα πετρέλαιο δεν καθάρισες ποτε μπεκ egr ντεπόζιτο το οδηγούσες μόνιμα στην πόλη και θα σε πληρώσουμε κιόλας;
-
Το ντιζελοκινητο για να δειξει χρειαζεται πρωτα πρώτα καλο καυσιμο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαριστικά για τον μηκυτα και το κυκλωμα τροφοδοσιας. Τελος θελει παντα στα πρώτα χλμ τεμπελικους ρυθμους εως να πιασει θερμοκρασία καλης λειτουργιας. Δεν θελει ψηλες στροφες. Πανω απο 3000 μονο σε χαμηλες σχεσεις και για λιγο.
-
Καθήμενος στη προεδρική, εσκεφτηκα περι φουλ χάιμπριντ
Το νιβι λοιπον εχει μεση 6.2
Με χαμηλή μωτ, ούτε που την κοίταξα
Αλλα ειναι χαμηλη η μωτ γιατί του έκανα κάτι τεντωματα σε κάποιες ομορφιές της Εύβοιας, στη μία πρέπει να πήγε ένα μισάωρο με πρωτοδευτερα σε κλίσεις
Στο δρόμο τα αργοτεροτερα που βρίσκω κάτω από λεπουρα ειναι σιτσιρια. Ηλεχτρικα ούτε ίχνος τόσο κάτω. Στου χωριού την εμπασια, σε κάθε μεγαλο χωριο που εχει συνεργειο, παντα βλεπεις και μερικά στελαντι.και διπλα την εκκλησιά -
Τα υβριδικά που κινούνται εκτός μποτιλιαρίσματος είναι αιώνες πίσω από τα ντίζελ.
Το χιλιάρικο και το 2χίλιαρο για τις τυχόν βλάβες έρχεται μετά τα 120-150000 χλμ που μέχρι τότε θα έχουν κάψει συνολικά γύρω στις 12000 ευρώ σε καύσιμο το ντίζελ και γύρω στα 15000 τα υβριδικά, με χρήση πόλης για να τα ευνοήσουμε λιγάκι.
Και βέβαια οι επιβάτες με τα ντίζελ θα έχουν ταξιδέψει σαν άνθρωποι, ενώ με τα υβριδικά σαν επιβάτες χαλασμένων ΚΤΕΛ...
Απλά μας το τελειώνουν το ντίζελ και μας βάζουν να αλλαξοπιστήσουμε...
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τα υβριδικά που κινούνται εκτός μποτιλιαρίσματος είναι αιώνες πίσω από τα ντίζελ.
Το χιλιάρικο και το 2χίλιαρο για τις τυχόν βλάβες έρχεται μετά τα 120-150000 χλμ που μέχρι τότε θα έχουν κάψει συνολικά γύρω στις 12000 ευρώ σε καύσιμο το ντίζελ και γύρω στα 15000 τα υβριδικά, με χρήση πόλης για να τα ευνοήσουμε λιγάκι.
Και βέβαια οι επιβάτες με τα ντίζελ θα έχουν ταξιδέψει σαν άνθρωποι, ενώ με τα υβριδικά σαν επιβάτες χαλασμένων ΚΤΕΛ...
Απλά μας το τελειώνουν το ντίζελ και μας βάζουν να αλλαξοπιστήσουμε...
Σωστά για τα ντηζελ.
Αλλά όχι για τα 1.5 στελαντι.
Αυτά χαλανε και σε μηδεν χιλιομετρα.
Αλλά να μου πεις οι βενζίνες στελντι δεν χαλανε το ίδιο? -
Για απαντήσεις σε εμμονές υπάρχουν ειδικοί...
-
Ο Ρεμούνδος;
-
Για εκεί χρειάζεται άλλος ειδικός...
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για αυτο το λόγο το ηλεκτρικο δεν έχει την απηχηση που ειχε το ντιζελ οταν κυκλοφορησε(και ανευ επιδοτησης
Τοτε τα δανεια τα εδιναν με τη σεσουλα καλυπταν ολο το ποσο, τωρα παραπανω απο τα μισα τα κοβουν πρεπει να εχεις το 20=30% δικο σου και στρεφονται σε μεταχειρισμενα.
-
Άραγε ο Ρεμούνδος που κάνει σέρβις ;;;;
-
Γιατί τέτοιο μένος με τα φουλ υβριδικά;
Κι εγώ αμφέβαλλα και αμφισβητούσα πριν οδηγήσω συστηματικά για καιρό.
Η μέση κατανάλωση βενζίνης σε λίτρα είναι λίγο παρακάτω απ το ντίζελ μου, σε χρήματα μία ή άλλη στο ταξίδι, στη πόλη φαίνεται αρκετή διαφορά υπέρ του τογιότα.
Ένα παράδειγμα για το πως καταφέρνουν να είναι οικονομικότερα ακόμη κι όταν το πατάς.
Συνήθως στο δρόμο προς Πίνδο πάω από Βόλο προς Λάρισα μέσω της παλαιάς οδού, να μην πληρώσω 4€ διόδια για 36 χλμ αυτοκινητοδρόμου, εκτός κι αν γυρίσω αυθημερόν, οπότε κάνω χρήση του eway με την έκπτωση.
Φαντάζομαι εντάσσεται κι αυτό στα πλαίσια της μιζέριας για τους λαρτζ τύπους που δρέπουν τους καρπούς της Μητσοτάκειας Αναπτύξεως και του Αδώνειου ΒΖΙΙΙΟΥΝ και δεν τους ενοχλεί να πληρώσουν διόδια λίγο παραπάνω απ ότι καύσιμα
Οπότε μετά τον κόμβο Αγιάς, κάνω αριστερά ξανά για τα λίγα χλμ μέχρι την έξοδο για Ιασώ & κόμβο Βιοκαρπέτ, όπου είχα τη συνήθεια να "ξεκαπνίζω" το ζεσταμένο ντίζελ μετά τα 90-110χαω της παλιάς εθνικής, στα 150-160χαω, πριν μειώσουμε ξανά ρυθμό προς Τρίκαλα.
Το ίδιο κάνω τώρα και με το υβριδικό και παρατήρησα, πως εκεί σε πορεία με 140 δουλεύει συνδυαστικά και βενζίνη ΚΑΙ ηλεκτρομοτερ, ενώ σε λίγο κατηφορίζει και μπαίνει μόνο στη μπαταρία και λίγο μετά στην ανάκτηση.
Δηλαδή υπάρχει κάποια εξοικονόμηση ακόμη και στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο όπως στις καμπές έξω απ τη Λάρισα σε γεμάτες ταχύτητες.
Κι έτσι τα αρνητικά υποτιμητικά σχόλια που κάνετε, περισσότερο σαν ζήλια της αλεπούς φαίνονται στους συνειδητους ιδιοκτήτες.
Όσο γι αυτούς που βλέπετε να σέρνονται με Τέσλα, εσείς τι πιστεύετε, πως πριν είχαν κάνα 6κύλινδρο βενζίνης ή κάποιο δυνατό τουρμποντίζελ κι οργωναν την άσφαλτο σαν τον άνεμο;
Υπάρχουν οι βλαμμένοι που πάνε συνέχεια αριστερά τελικιασμένοι με γιαρις 1.3 κι οι βλαμμένοι που σέρνονται δεξιά με 300 άλογα ηλεκτρικά, κι όλα τα ενδιάμεσα στους Ελληνικούς δρόμους. -
Να πληρώνεις στα διόδια σε ανθρώπους, κρατάς θέσεις εργασίας στην γη της μιζέριας που μας κατάντησαν
-
Τελευταία 2 χρόνια όσες φορές πήγα Αθήνα από Καλαμπάκα( Ε65) με ταχύτητες 130χαω περίπου δεν με προσπέρασε κανείς.....εκτός από κάποιες S class κρατικές.
Όταν πήρα το allroad από Αθήνα είχε κραδασμούς από μπιλιοφόρους-πατημένα λάστιχα πάνω από 90-100χαω και πήγαινα λίγο πιο αργά από την πλειοψηφία.......7,5-7,7λίτρα έκαψε......
Άρα να κινούμαι έτσι?! Δεν αξίζει πραγματικά.
Η κατανάλωση θα μ απασχολούσε τόσο έντονα αν δεν υπήρχε το lpg. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να πληρώνεις στα διόδια σε ανθρώπους, κρατάς θέσεις εργασίας στην γη της μιζέριας που μας κατάντησαν
Lap της ίδιας λογικής είμαι( για αυτό απεχθάνομαι τον εθελοντισμό που δεν αφορά έκτακτη ανάγκη,καλύπτει τις αδυναμίες που το κράτος αγνοεί και μια χαρά βολεύεται) αλλά ώρες ώρες είναι ορισμένοι εργαζόμενοι που τους λες καλημέρα και σε κοιτάνε σαν να τους σκότωσες τη μάνα.
-
Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό μιζέρια καθώς νομίζω δεν ισχύει όταν κάποιος επιλέγει στα 35-40 κ τα σύγχρονα μεσαία Toyota ή στα 20-25 κ τα μικρά Yaris και Yaris Cross.
Αλλά αυτό που λέει ο iceman περί εθισμού στην οικονομική οδήγηση ισχύει 100% καθώς στο επιβάλει σχεδόν το αυτοκίνητο , αλλά σας διαβεβαιώνω πως σε αρκετές συνθήκες οδήγησης ακριβώς το ίδιο θα κάναμε με ένα ωραίο Toyota και όλοι εμείς που το κατακρίνουμε
Η ουσία νομίζω είναι πως τα Toyota hybrid είναι η κορυφαία λύση για οικονομία πλέον για οικονομική μετακίνηση εκεί που βρίσκονται τα κόστη καυσίμων και διοδίων, αντικατέστησαν πλήρως τα diesel και είναι και θα παραμείνουν η εναλλακτική στην ηλεκτροκίνηση για μια δεκαετία ακόμη.
Αυτό όπως έγραψα είναι τσιμεντωμενο και αδιαμφισβήτητο πλέον , όπως έγραψε και ο pilouritis και το επιβεβαιώνω πλήρως μετά από σβέλτη εμπειρία οδήγησης με CHR 1.8 το 5.5 ήρθε από μόνο του εκεί που με ένα αντίστοιχης υποδυναμης ακόμη και χαμηλό Hatchback θα βρισκόταν στο 7.5 έως 8.5
Και το σημαντικότερο για εμένα είναι πως είναι και πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα οδηγικά, καμία σχέση με το παρελθόν της μάρκας.
-
Είναι μερικοί και μερικές κακοκεφοι. Είναι και αλλες πολύ χαρούμενες που σε βλέπουν.
Αλλά γενικά, ναι εάν δεν βιάζεσαι δίνεις μια θέση εργασίας σε παιδιά και οικογενειάρχες που δεν κληρονόμησαν, δεν είναι τόσο τυχεροί στα επαγγελματικά τους κτλ.
Αυτό μονάχα καλό σημαίνει για την αγορά. Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το κατανοήσει κάποιος.
-
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό μιζέρια καθώς νομίζω δεν ισχύει όταν κάποιος επιλέγει στα 35-40 κ τα σύγχρονα μεσαία Toyota ή στα 20-25 κ τα μικρά Yaris και Yaris Cross.
Αλλά αυτό που λέει ο iceman περί εθισμού στην οικονομική οδήγηση ισχύει 100% καθώς στο επιβάλει σχεδόν το αυτοκίνητο , αλλά σας διαβεβαιώνω πως σε αρκετές συνθήκες οδήγησης ακριβώς το ίδιο θα κάναμε με ένα ωραίο Toyota και όλοι εμείς που το κατακρίνουμε
Η ουσία νομίζω είναι πως τα Toyota hybrid είναι η κορυφαία λύση για οικονομία πλέον για οικονομική μετακίνηση εκεί που βρίσκονται τα κόστη καυσίμων και διοδίων, αντικατέστησαν πλήρως τα diesel και είναι και θα παραμείνουν η εναλλακτική στην ηλεκτροκίνηση για μια δεκαετία ακόμη.
Αυτό όπως έγραψα είναι τσιμεντωμενο και αδιαμφισβήτητο πλέον , όπως έγραψε και ο pilouritis και το επιβεβαιώνω πλήρως μετά από σβέλτη εμπειρία οδήγησης με CHR 1.8 το 5.5 ήρθε από μόνο του εκεί που με ένα αντίστοιχης υποδυναμης ακόμη και χαμηλό Hatchback θα βρισκόταν στο 7.5 έως 8.5
Και το σημαντικότερο για εμένα είναι πως είναι και πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα οδηγικά, καμία σχέση με το παρελθόν της μάρκας.
Έκανες πελάτη κάποιον αντιπρόσωπο;;;
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά