-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι συμφέρει περισσότερο;
Α. Κινούμαι όλο ηλεκτρικά μέχρι να φάω όλη την μπαταρία και μετά πάω υβριδικά.
Β. Πάω από την αρχή υβριδικά και το σύστημα κατανέμει πιο αρμονικά την μπαταρία.Βέβαια, το σύστημα δε γνωρίζει τι απόσταση θέλω να διανύσω για να κάνει βελτιστοποίηση. Οπότε μάλλον το Α συμφέρει, ε;
Εξαρτάται από τον προορισμό. Ο κομπάρος μου π.χ. με το Kuga Phev κινείται όλο ηλεκτρικά για όσο βγει (συνήθως 60-70χλμ) και μετά γυρνάει σε υβριδικό. Έτσι σε ένα ταξίδι π.χ. 200χλμ έχει κάνει τα πρώτα 60-70χλμ ηλεκτρικά και μετά έχει μια χαμηλή μέση κατανάλωση. Δεν ξέρω εαν το ταξίδι είναι 500χλμ τι συμφέρει.
-
Ε ναι, αυτό είναι το λογικό. Να φας όλο σου το ρεύμα. Το δικό μου ταξίδι θα είναι κάτω από 200, οπότε μάλλον θα κάνω ό,τι κι ο κουμπάρος σου.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τι συμφέρει περισσότερο;
Α. Κινούμαι όλο ηλεκτρικά μέχρι να φάω όλη την μπαταρία και μετά πάω υβριδικά.
Β. Πάω από την αρχή υβριδικά και το σύστημα κατανέμει πιο αρμονικά την μπαταρία.Βέβαια, το σύστημα δε γνωρίζει τι απόσταση θέλω να διανύσω για να κάνει βελτιστοποίηση. Οπότε μάλλον το Α συμφέρει, ε;
Εξαρτάται από τον προορισμό. Ο κομπάρος μου π.χ. με το Kuga Phev κινείται όλο ηλεκτρικά για όσο βγει (συνήθως 60-70χλμ) και μετά γυρνάει σε υβριδικό. Έτσι σε ένα ταξίδι π.χ. 200χλμ έχει κάνει τα πρώτα 60-70χλμ ηλεκτρικά και μετά έχει μια χαμηλή μέση κατανάλωση. Δεν ξέρω εαν το ταξίδι είναι 500χλμ τι συμφέρει.
Δεν φτάνει χωρις γεμισμα τα 500 χλμ
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Γ είναι το B.
Σε καποια που εχω δοκιμάσει (BMW) εχει και Γ ξεχωριστό....
Φυλάει το φορτίο...@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ναι, αλλά δεν ξέρει πού θέλω να πάω. Αν ήταν κάνα σύστημα αλά Tesla, που δηλώνεις τον προορισμό, να το δεχτώ. Στη δική μου περίπτωση, στο Α σενάριο θα φτάσω εκεί με άδεια μπαταρία και στο Β σενάριο μάλλον με μη άδεια. Με την κατανάλωση που έχει το γομάρι (10 λίτρα τουλάχιστον), με συμφέρει να κάψω όσο περισσότερο ρεύμα κι όσο λιγότερη βενζίνη γίνεται.
Εξαρτάται τι έχεις .. στη BMW βάζοντας τον προορισμό στο navi κανει σχετικούς υπολογισμούς
-
This post is deleted! -
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Κούγκα?? Άνετα τα φτάνει, βασικά τα ξεπερνάει αρκετά!!
-
Αναβολή στην πρόταση της ΕΕ για το Euro 7/VII μέχρι τον Νοέμβριο.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το Κούγκα?? Άνετα τα φτάνει, βασικά τα ξεπερνάει αρκετά!!
το γκεικο γεματο γραφει 640 βενζινα + οτι εχει το ρευμα, καπου 690. δεν κανει για τον άις, εχει δηλωσει οτι θελει το 7 μπροστα να βλεπει. συμφωνω. με το ΕΦΤΑ.
-
Ε ναι, αυτό είναι το λογικό. Να φας όλο σου το ρεύμα. Το δικό μου ταξίδι θα είναι κάτω από 200, οπότε μάλλον θα κάνω ό,τι κι ο κουμπάρος σου.
ναι αλλα ο γατος δεν το κανει ετσι....
βαζει να του μεινουν και 10km ρευματακι στο τελος της διαδρομης, δεν ξερεις τι φαου θα πετυχεις στο δρομο και πότε... -
Δεν θυμάμαι αν το έχω ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά αυτά τα phev δεν δουλεύουν όπως ένα hybrid της Toyota όπου φορτίζει ο θερμικός την μπαταρία;
Μόνο ότι φορτίσεις από την πρίζα έχεις διαθέσιμο; Μετά "τον πίνεις"; -
Όχι σαν κανονικό hybrid, απλά μπορούν να γεμισουν στο φουλ τους και να κινηθούν και ηλεκτρικά.
Τα κάνουν όλα με λίγα λόγια -
@teo-mak said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν θυμάμαι αν το έχω ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά αυτά τα phev δεν δουλεύουν όπως ένα hybrid της Toyota όπου φορτίζει ο θερμικός την μπαταρία;
Μόνο ότι φορτίσεις από την πρίζα έχεις διαθέσιμο; Μετά "τον πίνεις";οτι γραφει ο λαπης.
στο πιο εντονο ομως.
ας πουμε αμα κατεβεις απο χανια στο βολο μπορει και να γεμισει 17kva
Επιπλεον εχουν και 2 αλλες δυνατοτητες- να λες ποσο ρευμα θες να αφησουν στο τελος της διαδρομης
- να ζητησεις να φορτισουν τη μπαταρια εκτος απο την ανακτηση και με παραγωγη ενεργειας απο τον θερμικο
-
Είναι δηλαδή και εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.
Και μετά σου λένε για τα diesel και πως έχει ροπή και το adblue δεν χάλασε ακόμα.... -
Το αντμπλου πολλοί εμίσησαν, το ντίζελ ουδείς.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το αντμπλου πολλοί εμίσησαν, το ντίζελ ουδείς.
Εγω το μισησα!! Δεν μου ταιριαζει καθόλου. Ααα και ο Διας απο οσο ξέρω.
-
Έτσι για «σπάσιμο»
50χιλ ευτυχισμένα χλμ με psa diesel -
Όταν κινούμαι "ακατάλληλα" για ντίζελ, π.χ. αυτή τη βδομάδα έκανα για 3 μέρες διαδρομή 1 χλμ πήγαινε κι 1 χλμ έλα, ανέβηκε στα 5.8λτ η μέση. Χτες μετά τα 30τοσα χλμ πήγαινε έλα για μπάνιο, έγραψε 5.2 μέση.
-
45 λίτρα ρεζερβουάρ, δεν είναι γεμάτο και 840 χλμ ακόμα...
Που να δείτε τα προηγούμενα C4 που είχαν λίγο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και έχουν για πλάκα τα 1000-1200 χλμ αυτονομίας, γιατί είναι και καλύτερα αεροδυναμικά από το αιρκρός.
-
Ηδονή να βλέπω αυτονομία μέχρι 1440χλμ στο 60αρι ρεζερβουάρ του c4….το σύνηθες είναι μεταξύ 1140-1240.
-
Αυτές είναι αυτονομίες.
Ζηλεύω.
Όταν είχα το κασκαι έβλεπα 1000 αρι και κοιμόμουν σίγουρος ότι όταν θα μας βγάλουν οι συριζαιοι από το ευρώ και θα γίνει του walking dead στη χώρα, θα προλάβαινα να βγω από τα σύνορα.
Περα από την πλάκα έτσι χωρίς άγχος για το γέμισμα πρέπει να οδηγείς.
Έτσι μόνο ξενοιαζεις, όχι με το ένα μάτι στο range των πριζατων
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά