-
Και συ τι σκας;
Αν ανέβει η βενζίνα θα ανέβουν όλα.... Αφορμή ψάχνουν.
-
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και στα δικά μας οι λεύτερες!
Όταν θα γίνουν οι Ελληνίδες ψηλοκάβαλες, απελευθερωμένες και χωρίς προσκόλληση στη μάνα τους, όπως οι Νορβηγίδες, θα ξαναπαντρευτούμε κι εμείς και θα πάρουμε ηλεκτρικό! (Μέχρι τότε θα μας βγάζουν τα ηλεκτρικά και μέχρι Θεσσαλονίκη για το χάνεημουν).
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και συ τι σκας;
Αν ανέβει η βενζίνα θα ανέβουν όλα.... Αφορμή ψάχνουν.
Στην περίοδο που ζούμε και για τα επόμενα χρόνια δεν ανησυχώ καθόλου για την καθ’αυτή τιμή του υποκείμενου (προϊόν διυλισμένου πετρελαίου, βενζίνη, diesel κλπ) αλλά για τον φόρο που θέλοντας και μη θα το οδηγήσει σε φειζ αουτ.
-
-
Εξαιρετικό άρθρο. Οι 4τροχοι στα καλύτερα τους.Αν μας διαβάζετε ένα τεράστιο ΕΥΓΕ.
Με λίγα λόγια ο γάτος έκανε την καλύτερη αγορά όλων.
Phev και ξερό ψωμί.
Εντυπωσιακό το κόστος μετακίνησης και το πόσο λίγο co2 εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα για τον ηλεκτρισμό. Δεν υπάρχει καμία επαφή. Ο ηλεκτρισμός θα τα συντρίψει όλα.
Να δω όμως πως θα παράξουμε τέτοια ποσότητα ενέργειας. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εξαιρετικό άρθρο. Οι 4τροχοι στα καλύτερα τους.Αν μας διαβάζετε ένα τεράστιο ΕΥΓΕ.
Με λίγα λόγια ο γάτος έκανε την καλύτερη αγορά όλων.
Phev και ξερό ψωμί.
Εντυπωσιακό το κόστος μετακίνησης και το πόσο λίγο co2 εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα για τον ηλεκτρισμό. Δεν υπάρχει καμία επαφή. Ο ηλεκτρισμός θα τα συντρίψει όλα.
Να δω όμως πως θα παράξουμε τέτοια ποσότητα ενέργειας.Δεν γίνεται καμία αναφορά όμως στο κόστος κτήσης των δύο αυτοκινήτων και στο ποτέ έρχεται η απόσβεση. Ούτε γίνεται ένα ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Νομίζω άλλη μια μελέτη που προσπαθεί να σπρώξει τον κόσμο στην νέα εποχή που σαφώς έρχεται. Το θέμα είναι να δούμε που θα βρεθούν τα λεφτά να αλλάξει ο κόσμος αμάξια.
Περπατάω καθημερινά και βλέπω γύρω μου τον στόλο των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί και πραγματικά είμαι πολύ περίεργος ποια θα είναι αυτή η κυβέρνηση που κατ εντολήν των Γερμανών θα λάβει μέτρα για να καταστήσει την χρήση των αυτοκινήτων μας ασύμφορη...
-
€41000 έχει το υβριδικό και €46500 έχει το diesel.
-
Δυστυχώς το κόστος των plugin υβριδικών για την Ελλάδα είναι για πολύ κόσμο αρκετά μεγάλο.
Τα 40+ χιλιάρικα που απαιτούνται είναι ένα ποσό δύσκολο για πολλούς. -
Για τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου για πείτε καμία γνώμη αν γίνεται.
Βλέπω κυρίως αυτά με τον 1.5 κινητήρα με τα 130 ps(το leon θεωρώ πιο όμορφο και θα έρθει από ότι διάβασα και το α3 με φυσικό αέριο).
Θα πέρνατε αυτοκίνητο φυσικού αερίου?
Υπάρχουν πρατήρια που καλυπτουν σχεδόν όλη την χώρα, αλλά τι θα γίνει στο μέλλον? Υπάρχει περίπτωση να κλείσουν αν δεν πουληθουν αρκετά αυτοκίνητα με φυσικό αέριο?
Υπάρχει κάποιο θέμα ασφάλειας σε περίπτωση σύγκρουσης δλδ πχ ανάφλεξη?
Γενικά γιατί δεν τα προτιμάει ο κόσμος εφόσον είναι το πιο οικονομικό καύσιμο? -
.
-
Το βασικό πρόβλημα είναι τα λίγα πρατήρια.
Σε συνδυασμό με τα 9λτ ντεπόζιτο βενζίνης που έχουν (εκτός από το Panda), γίνεται η κατάσταση δύσκολη, δεν μπορείς να ταξιδέψεις.
Αν ένα από τα παραπάνω ήταν αλλιώς, θα μοσχοπουλούσαν, κι εγώ θα είχα πάρει.
Κι ας τα βγάζουν μόνο με 95 άλογα, χωρίς αυτόματο και με λίγο μικρότερο πορτμπαγκάζ. -
Tο βασικο προβλημα ειναι οτι κανεις δεν εχει εμπιστοσυνη στις Ελληνικες κυβερνησεις.
Αυτο που σημερα φαινεται ως εξαιρετικη λυση, αυριο μπορει να το κανουν απαγορευτικο. -
Όπως τα λέει ο @piliourits , παρά πολλά μικρά μειονέκτημα που όταν φτάσεις στα 20.000€ σκέφτεσαι γιατί να συμβιβαστεις αφού μπορείς να βρεις πολλές προτάσεις της αγοράς κυρίως lpg-Diesel?
Εκτός και αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και είσαι κοντά σε πρατήριο με Φυσικό Αέριο.
-
@vagelis4 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου για πείτε καμία γνώμη αν γίνεται.
Γενικά γιατί δεν τα προτιμάει ο κόσμος εφόσον είναι το πιο οικονομικό καύσιμο?Γιατί:
- Υπάρχουν ελάχιστα πρατήρια και εαν δεν είναι κάποιο κοντά στο σπίτι ή την δουλειά σου, δεν συμφέρει.
- Λίγα πρατήρια σε ταξίδι
- Ελάχιστες επιλογές αυτοκινήτων (ουσιαστικά μόνο VAG πλέον)
- Δεν υπάρχουν με αυτόματο κιβώτιο
- Μικρή αυτονομία οπότε σε συνδυασμό με το Νο.1 και 2 δημιουργεί προβλήματα σε αρκετούς.
-
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το βασικό πρόβλημα είναι τα λίγα πρατήρια.
Σε συνδυασμό με τα 9λτ ντεπόζιτο βενζίνης που έχουν (εκτός από το Panda), γίνεται η κατάσταση δύσκολη, δεν μπορείς να ταξιδέψεις.
Αν ένα από τα παραπάνω ήταν αλλιώς, θα μοσχοπουλούσαν, κι εγώ θα είχα πάρει.
Κι ας τα βγάζουν μόνο με 95 άλογα, χωρίς αυτόματο και με λίγο μικρότερο πορτμπαγκάζ.έχει και με 130 ps το leon, το octavia και αν βγει και το a3.
Επίσης νομίζω αυτα βγαινουν και σε αυτοματα.
Αυτονομία 500 χλμ αναφέρουν δεν βλεπω να ειναι μικρη.
Εμένα αυτα κυρίως που με προβληματίζουν είναι τι θα γίνει σε περίπτωση σύγκρουσης που είναι πιθανό να πάρουν φωτιά και επίσης αν θα υπάρχουν πρατηρια φυσικου αερίου σε 5-10 χρόνια αν συνεχίσουν να μην έχουν πωλήσεις -
Υπάρχουν αυτόματα cng vw. Το πρόβλημα είναι ότι αν τσακωθείς με τον βενζίνα που έχει cng στην Αθήνα ή απλά κλείσει θα πρέπει να αλλάζεις προάστιο (ίσως και σε μακρινό προάστιο) για ανεφοδιασμό.
Πέρα από αυτό η κεντρική και νότια Πελοπόννησος δεν έχει πρατήρια ανεφοδιασμού όποτε μένεις με 9 λίτρα όταν τελειώσει το αέριο. Το ηλεκτροκίνητο μου φαίνεται λιγότερο δεσμευτικό αν έχεις δικο σου parking. -
Εγώ γνώριζα μόνο για DSG Octavia SW, από τότε που έγιναν 9 τα λίτρα της βενζίνης, ως αυτόματο φυσικού αερίου.
Κι άκουσα από ενδιαφερόμενο πως πλέον δεν έρχεται Ελλάδα, δεν το έχω διασταυρώσει. Υπάρχει ακομη Golf DSG CNG?(Αν και το DSG είναι λόγος να αποφύγεις το κάθε VW)
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Υπάρχουν αυτόματα cng vw. Το πρόβλημα είναι ότι αν τσακωθείς με τον βενζίνα που έχει cng στην Αθήνα ή απλά κλείσει θα πρέπει να αλλάζεις προάστιο (ίσως και σε μακρινό προάστιο) για ανεφοδιασμό.
Πέρα από αυτό η κεντρική και νότια Πελοπόννησος δεν έχει πρατήρια ανεφοδιασμού όποτε μένεις με 9 λίτρα όταν τελειώσει το αέριο. Το ηλεκτροκίνητο μου φαίνεται λιγότερο δεσμευτικό αν έχεις δικο σου parking.ΔΕΝ είναι τόσο τραγικά τα πράγματα , ΔΕΝ υπάρχει μόνο ένα πρατήριο στην Αθήνα και ΔΕΝ θα κλείσει το πρατήριο γιατί έχουν πληρώσει πάρα πολλά λεφτά για έχουν CNG μας και η εγκατάσταση- εξοπλισμός και η ένωση με το δίκτυο κοστίζουν χοντρά λεφτά.
Θα πρότεινα στον φίλο που ρωτάει να μπει στο facebook στην ομάδα CNG GROUP GREECE (αυτή με σήμα το λιοντάρι) να κάνει εγγραφή σαν ιδιοκτήτης cng και να δει μόνος του τα καλά και τα κακά της αεριοκίνησης.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά