-
@argyn said in Suzuki Vitara 2015:
@civil357 said in Suzuki Vitara 2015:
Τι λέτε βρε συμφορουμίτες ειλικρινά....
Τι ακριβό έχει να πάρεις το SUV σου και να εκδράμεις; Σήμερα σε περιοχές εκτός σεζόν , θα βρείς εύκολα καταλύματα με σχετικά χαμηλό κόστος. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε Αράχωβα ή Μέτσοβο, αλλά και εκεί να θέλετε να πάτε , κλείστε σε ένα χωριό πιο δίπλα. Ο.κ. το καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες , δεν εθελοτυφλώ, αλλά ένα ΣΚ στο τόσο , ένας Έλληνας που αυτοπροσδιορίζεται μεσαία τάξη ( λέμε τώρα....) , μπορεί να το διαθέσει.
Δε θες διανυκτέρευση; Έζησα και εγώ Αθήνα , σε 2 ώρες είσαι σε βουνά και δάση , δεν είναι δύσκολο.
Αυτό που καταλαβαίνω απόλυτα, είναι η έλλειψη χρόνου ή άλλες υποχρεώσεις οικογενειακές. Αν και εδώ κρατάω μία επιφύλαξη , ας έρθουν και τα παιδιά.
πχ Θα ανέβεις με τα μαντολάστιχα από Αθήνα Μέτσοβο με βροχή? Θα τα φορτώσεις στην σχάρα οροφής Ή μήπως θα τα στείλεις ζανταρισμένα με φορτωτική για να αλλάξεις εκεί? Καλή τύχη ...
Γενικώς αν κάποιος ΔΕΝ κινηθεί οργανωμένα με παρέα και σε κονβόι το είδος του οφρόντινγκ που εξιτάρει τον γάτο και τους συνοδοιπόρους του είναι σχεδόν απαγορευτικό ΕΙΔΙΚΑ αν μένει στην Αθήνα και ενδιαφέρεται για περιήγηση και διασχίσεις και όχι για βούτες σε λασπόλακκους και οφρόντινγκ στίβους μάχης εντός κοντινής ακτίνας δράσης.
Διαφωνώ έχοντας χιλιόμετρα επί του θέματος. Ενδεικτικά , τη διαδρομή που ανέβασε ο γάτος , τη γνωρίζω ( πολύ καλά ) . Ο χειμώνας δεν είναι και η καλύτερη εποχή να την κάνεις. Αρχές καλοκαιριού ( άνοιξη δηλαδή εκεί ) , μέχρι τέλη Οκτωβρίου ( αναλόγως τις βροχές ) , οποιοδήποτε τετρακίνητο SUV , τη βγάζει , εύκολα. Μάλιστα τότε είναι και η καλύτερη εποχή της.
Γενικά , ένα vitara ή ένα duster , με το πολύ michelin latittude cross φορεμένα ( απλά και καθημερινά ελαστικά) , θα σε πάει για αρχή πολύ μακρύτερα από εκεί που περίμενες. Δε χρειάζεται κάποιος να κυνηγά τις αντοχές του , υπάρχει και η αναστροφή , δε είναι ντροπή , την έχω τιμήσει πολλές φορές. Έχω ξαναγράψει ότι κάνω τέτοιες εκδρομές είτε με παρέα , είτε μόνες . Λίγο νού θέλει να αποφύγεις τους μπελάδες , και όλα τα άλλα γίνονται. Τα Ελληνικά βουνά είναι διάσπαρτα τόσο από δρόμους κτηνοτρόφων όσο και υλοτόμων, που "πατιούνται" και αποζημιώνουν στο μέγιστο.
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου οι διαδρομές/καταστάσεις στα βιντεάκια που έχουν ποσταριστεί στο συγκεκριμένο τόπικ βγαίνουν με αποδεκτά όρια ασφάλειας από ένα μαμά βιτάρα ή ντάστερ με light AT ελαστικά που κινείται ΜΟΝΟ ΤΟΥ στο βουνό χωρίς άλλο εξοπλισμό (εργάτες, recovery boards, νόμιμα vhf με πρόσβαση σε αναμεταδότες, δορυφορικά τηλέφωνα/messenger κτλ)?
Έγραψα ακριβώς πότε μπορεί να γίνει η εκδρομή αυτή , χωρίς καμία άλλη παρέα και επιπλέον εξοπλισμό.
Διευκρίνιση για το τι εννοώ γιατί με τόσες παράλληλες συζητήσεις προφανώς χάνεται η συνέχεια: Κάθε βιντεάκι που έχει ποσταριστεί στο συγκεκριμένο τόπικ ως επιχείρημα οφρόαντ ικανοτήτων έχει ορισμένα στάνταρ χαρακτηριστικά. Αυτοκίνητα όχι Μαμά, σε κονβόι, με πρόσθετο εξοπλισμό ασφαλείας. Έτσι και το σχόλιο μου για το πόσο εύκολα ανεβαίνει ΣΚ ο Αθηναίος με βροχή και μαντολάστιχα στο Μέτσοβο που ανέφερες (ο λόγος που πέταξα τα KM3 και έβαλα Κ02 στο δικό μου ήταν παρεμπιμπτόντως αυτός ακριβώς, οι ενοχλητικά θορυβώδεις και επίκινδυνες ασφάλτινες βρεγμένες διαδρομές με ακόμα και "ηπια" μαντολάστιχα). Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, για "καλοκαιρινή"/στεγνή επίσκεψη στα ποιό πολλά γραμμοχώρια αρκεί ένα οποιοδήποτε αμάξι που δεν είναι Σαύρα - η τετρακίνηση είναι προαιρετική - όμως ΔΕΝ ήταν αυτό το πλαίσιο των βίντεο που ποσταρίστηκαν.
#mizeria
σκεφτομαι την επομενη φορα να βαλω ενα βιντεο με το βιταρα στην εο να πηγαινει, να πηγαινει, να πηγαινει....οκ, θα γυριζουμε και μοναχικα βιντεο και θα βαλουμε σλικ προς δικη σου ικανοποιηση... για ποια φτιαξιματα μιλαμε? και τι να κανουμε, τα βιταρα εχουν και απο τα καλυτερα παρεϊστικα κλαμπ με πολλους προθυμους για φθηνες εκδρομες.
ο αθηναιος το σουκου παει ανετα και νοτια ευβοια, εκτος απο καντηλι, παει μαιναλο, παει παρνωνα, προφανως και ζηρεια, καλαβρυτα, οιτη, βαρδουσια, οξυα, καλλιδρομο, γκιωνα, κοκκαλια, καλιακουδα και σε καμποσα ακομη μερη. ας δοκιμασει ενα δικινητο καλη ωρα να παει καλοκαιρι ορεινα στη σεττα. που τουλαχιστον πιανει κινητο για να καλεσει καποιο σουζ να τον τραβηξει. -
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
ας δοκιμασει ενα δικινητο καλη ωρα να παει καλοκαιρι ορεινα στη σεττα.
Σιγά μην τρέχουμε καλοκαιράκι στα βουνά...τι είμαστε, τσομπάνοι!?!?! Καλοκαίρι = θάλασσα, μπάνιο, παραλία, ουζάκι, μεζεδάκι. Εαν φράγκα, τότε και σκάφος να είσαι άρχοντας και χωρίς εμάς τους πλεμπαίους στην παραλία.
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
@dublin said in Suzuki Vitara 2015:
Δεν θέλει πολλά, θέλει τρόπο
Τι δεν θέλει πολλά, δύο άτομα είστε και έχετε ολόκληρο στόλο αυτοκινήτων.
Άντε πάρε και ηλεκτρικό, να μας πεις πως είναι η ζωή με ένα τέτοιο. Μάλλον έχεις χώρο για πάρκινγκ. Κλείσε το jeepΤο Β ΜΑΧ το έχουμε με τον συνεταίρο για δουλειά, το έχει αναλάβει αυτός τα τελευταία χρόνια επειδή το χρησιμοποιεί περισσότερο και επειδή δεν πάνε πουθενά σχεδόν (πούλησε πριν την καραντίνα Focus για να πάρει καινούργιο, και δεν έκατσε ποτέ αυτό). τα Saxo/206 είναι στα "χωριά" (πόλεις είναι, αλλά τις λέμε έτσι για πλάκα) και δεν θέλουν τίποτα. Το σήμα/ασφάλεια πάει οικογενειακά. Το αγροτικό (αυτό είναι σε πραγματικό χωριό, μάλιστα εγκαταλελειμμένο) επίσης πάει στο οικογενειακό μπάτζετ γιατί είναι για τις ελιές - οι οποίες μοιράζονται στα 4.. τα μηχανάκια δικά μου και θα πάρω κι άλλα..
Μεταξύ όλων των οχημάτων δεν υπάρχει κανένα σε κλειστό γκαράζ, σε κανένα από τα σπίτια που μένουμε (Αθήνα και επαρχία).
Πάντα ψάχνομαι για αναβάθμιση ή αλλαγή εξειδίκευσης και χρήσης. Δεν αποκλείω τίποτα.
-
Τουλάχιστον χώρο στάθμευσης δικό σου έχεις έστω και χωρίς κλειστό πάρκινγκ;
Ειδάλλως δεν βλεπω πρακτική λύση για ηλεκτρικο.
Καλά κάνεις και αλλάζεις και αναβαθμίζεσαι.
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Α έτσι και εγώ έχω πολλά, διότι οδηγώ και της οικογένειας αλλά δεν πληρωνω εγώ τα τέλη και τη συντήρηση αλλα μονάχα την βενζίνη. Η οποία δεν είχε επιδότηση 15 λεπτών αλλά τεσπα. Κάποια καίνε πάνω από 10 λίτρα για πλάκα
Βέβαια εγώ τα πλένω, εγώ τα κάνω σέρβις, εγώ τα φορντιζω, εγω όλα.... Πλέον έχω γίνει και σοφέρ όλων όσων βαριουνται να οδηγήσουν.
Τουλάχιστον χώρο στάθμευσης δικό σου έχεις έστω και χωρίς κλειστό πάρκινγκ;
Ειδάλλως δεν βλεπω πρακτική λύση για ηλεκτρικο.
Καλά κάνεις και αλλάζεις και αναβαθμίζεσαι.
Αυτά που αναφέρω είναι στο όνομά μου ή της συζύγου μου ή και στον 2 μας μαζί. Γι' αυτό ένα από Saxo/206 μας παίρνει να γίνει ηλεκτρικό κάποια στιγμή..Οι άλλες οικογένειες έχουν τα δικά τους οχήματα.
Μία θέση στον ακάλυπτο κάπου κάπως κάποτε..δεν μπαίνει με τίποτα..
-
Δύσκολο για ηλεκτρικό.... Είναι νωρίς για τα δεδομένα σου.
Το ιδιο και εγώ, άσε
-
Γάτε όταν το δεις ρίξε μια εξήγηση για ποιο λόγο ακούμε να λένε συχνά σε βίντεο εκτός δρόμου όταν έχουν κολλήσει "ξεκίνα με αργά 4-Low και δευτέρα στο κιβώτιο ταχυτήτων" ; Γενικότερα στο 4-Low και 4-High δουλεύονται όλες οι ταχύτητες και πότε ;
-
Δε μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το ζόρι με το Vitara.. Είναι ένα αμάξι basic σε λογική τιμή όπως όλα της κατηγορίας του. Η διαφορά είναι ότι σου δίνει ένα επιπλέον utility στις 4κίνητες εκδόσεις του κάτι που ο ανταγωνισμός σε αυτά τα χρήματα δεν προσφέρει. Ε αυτό το κάτι παραπάνω είναι που εκτιμούν οι κάτοχοι και για αυτό τα "πειράζουν" και μπαίνουν στην διαδικασία του λίγο παραπέρα.
Από εκεί και πέρα μπορείς να ψωνίσεις οτιδήποτε υπερυψωμένο κατηγορίας Β και να καμαρώνεις για την οθόνη, το πόσο λίγο καίει , το πόσο πιο εύκολα πάρι-κάρει σε σχέση με τα μεγαλύτερα και το ότι είναι τρέντυ ομορφούλικο. Αν έχεις αηφον κολλάς και το μηλόφωνο στην πίσω πόρτα και είσαι κούκλος. Βγαίνουν σε διάφορα σχήματα και χρώματα από όλους τους κατασκευαστές.
Κατά βάση όμως είναι "φτηνά" αμάξια που δε προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις, τυπικοί ανθρωπομεταφορείς επικεντρωμένοι στην πρακτικότητα και το lifestyle. Δεν είναι κακό, είναι αυτό που είναι.
Εγώ θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερα "έξυπνα" μηχανολογικά αυτοκίνητα, έκαστο στο είδος του και όχι το ίδιο και το ίδιο με διαφορετικό περιτύλιγμα.
-
@mastoras78 said in Suzuki Vitara 2015:
Εγώ θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερα "έξυπνα" μηχανολογικά αυτοκίνητα, έκαστο στο είδος του και όχι το ίδιο και το ίδιο με διαφορετικό περιτύλιγμα.
Βάζεις πολύ δύσκολα. Αντε μετά να βρεις το "καλύτερο", που αν δεν πάρει κάποιος δεν ξέρει τι του γίνεται αφού το 99,658315% έτσι κάνει!
Εσύ θα πάρεις αυτό που νομίζεις ότι σου ταιριάζει; Ποιος είσαι εσύ; O μάστορας; -
@tesa54 said in Suzuki Vitara 2015:
Γάτε όταν το δεις ρίξε μια εξήγηση για ποιο λόγο ακούμε να λένε συχνά σε βίντεο εκτός δρόμου όταν έχουν κολλήσει "ξεκίνα με αργά 4-Low και δευτέρα στο κιβώτιο ταχυτήτων" ; Γενικότερα στο 4-Low και 4-High δουλεύονται όλες οι ταχύτητες και πότε ;
Να απαντήσω , αν και θα απαντήσει και ο γάτος.....
Όλες οι ταχύτητες δουλεύονται κοντές , απλά συνήθως από ένα νούμερο και μετά , δεν πολύ έχει νόημα να κρατάς τα κοντά , κουράζεσαι στις αλλαγές. Συνήθως μετά την τρίτη, δεν χρειάζεται πλέον το κοντό. Επίσης πολλά αυτοκίνητα στο κοντό , μπλοκάρουν και το κεντρικό διαφορικό ( στο δικό μου και το πίσω διαφορικό) , οπότε δυσκολεύουν στις στροφές ( αυτό δεν το κάνουν όλα) .
Ξεικινάς από 2α γιατί , στα σωστά κοντά , η πρώτη είναι τόσο κοντή που έχει νόημα στην ανάβαση ή σε πολύ τεχνικό κομμάτι , στο οποίο απαιτείς την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα ή την μέγιστη δύναμη. Το πρόβλημα όμως σε λάσπες , σαθρό έδαφος κλπ , είναι ότι η κοντή πρώτη , πιθανότατα θα "σκάψει" , οπότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα μετά...
-
@manast said in Suzuki Vitara 2015
Βάζεις πολύ δύσκολα. Αντε μετά να βρεις το "καλύτερο", που αν δεν πάρει κάποιος δεν ξέρει τι του γίνεται αφού το 99,658315% έτσι κάνει!
Εσύ θα πάρεις αυτό που νομίζεις ότι σου ταιριάζει; Ποιος είσαι εσύ; O μάστορας;Χαχα σωστά. Πάντως αν υπήρχε διαφορετικότητα και όχι η κουβαγκενοποίηση που ακολούθησαν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες-πλέον συντεχνίες, δε θα έβγαζα πύον από τα μάτια διαβάζοντας τα ίδια στα περισσότερα τόπικ που διυλίζεται ο κώνωψ για μικροδιαφορές, σαν αντικούκου ένα πράμα οπότε τι να γράψεις #variemai.. Κάποιος θα πεί ότι φταίει και το μάρκετινγκ και οι καταναλωτές που κοιτάνε μόνο στοιχεία εντυπωσιασμού αντί για ουσία, εγώ όμως νομίζω ότι και οι βιομηχανίες μια χαρά βολεύονται με την παρούσα κατάσταση.. τέσπα
#mono_vitara
-
Όλες οι ταχύτητες δουλεύονται κοντές , απλά συνήθως από ένα νούμερο και μετά , δεν πολύ έχει νόημα να κρατάς τα κοντά , κουράζεσαι στις αλλαγές. Συνήθως μετά την τρίτη, δεν χρειάζεται πλέον το κοντό. Επίσης πολλά αυτοκίνητα στο κοντό , μπλοκάρουν και το κεντρικό διαφορικό ( στο δικό μου και το πίσω διαφορικό) , οπότε δυσκολεύουν στις στροφές ( αυτό δεν το κάνουν όλα) .
Ξεικινάς από 2α γιατί , στα σωστά κοντά , η πρώτη είναι τόσο κοντή που έχει νόημα στην ανάβαση ή σε πολύ τεχνικό κομμάτι , στο οποίο απαιτείς την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα ή την μέγιστη δύναμη. Το πρόβλημα όμως σε λάσπες , σαθρό έδαφος κλπ , είναι ότι η κοντή πρώτη , πιθανότατα θα "σκάψει" , οπότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα μετά...
κοντες ειναι προφανως ολες οι σχεσεις.
---σιβιλ τι εχεις και εχει μπλοκε? χανω κατι?
την πρωτη κοντη τη βαζεις μονο για σκαρφαλωμα σε καθετα περασματα κλπ. οπουδηποτε αλλου ή θα σκαψει ή θα σου ριξει το σαθρο και θα πεσεις στη τρυπα. και σου δινει σε λεπτολογικο περαζμα και μεγαλη πιθανοτητα να γινει παπαρια γιατι εστω και ελαχιστο γκαζακι φευγει αποτομα. ακομη και τραβηγμα να κανεις, δεν βαζεις 1η γιατι μπορει να διαλυσεις ή ιμαντα ή τη τραβερσα απο το ψηλο γιαρι-χρεπι που το τραβας να σωσεις τις οθονες του να δει σασμο ο κατοχος. -
κοντες ειναι προφανως ολες οι σχεσεις.
---σιβιλ τι εχεις και εχει μπλοκε? χανω κατι?
την πρωτη κοντη τη βαζεις μονο για σκαρφαλωμα σε καθετα περασματα κλπ. οπουδηποτε αλλου ή θα σκαψει ή θα σου ριξει το σαθρο και θα πεσεις στη τρυπα. και σου δινει σε λεπτολογικο περαζμα και μεγαλη πιθανοτητα να γινει παπαρια γιατι εστω και ελαχιστο γκαζακι φευγει αποτομα. ακομη και τραβηγμα να κανεις, δεν βαζεις 1η γιατι μπορει να διαλυσεις ή ιμαντα ή τη τραβερσα απο το ψηλο γιαρι-χρεπι που το τραβας να σωσεις τις οθονες του να δει σασμο ο κατοχος.Χαχαχα αχαχχαχααχαχαχαχα
Άκου να "σώσεις τις οθόνες του να δεί σασμό ο κάτοχος" -
Κι αφού τα συζητάτε αυτά στο νήμα του vitara 2015, να σημειώσετε πως ούτε κοντά, ούτε μπλοκε διαφορικά έχει (αν και κλειδώνει 50-50), απλά, αφού δεν υπάρχει πλέον κανένα καταλληλότερο, το σηκώνουν οι ιδιοκτήτες από τα 17του εκατοστά στα 20 απ το έδαφος, του βάζουν λάστιχα και βολεύονται με αυτό.
-
@nickthetrib said in Suzuki Vitara 2015:
Χαχαχα αχαχχαχααχαχαχαχα
Άκου να "σώσεις τις οθόνες του να δεί σασμό ο κάτοχος"Δάκρυσα
Φήμες λένε ότι στα Γαλλικά βλέπουν Μέλισσες και λύνουν sudoku.. Τον βάζελο τον έκοψαν
-
οι αλλοι να ασχολιεστε αν καψατε λιγοτερο
Ως μελλοντικός κάτοχος, ρίχνω καμία ματιά στο forum που είναι αποκλειστικά για το vitara.
Εάν κάτι ζηλεύω, είναι η διάθεση του συγκεκριμένου ανθρώπου!!!
Ο τύπος έκανε road trip 22 ημερών και 10.000 χιλιομέτρων! Μόνο με την σύζυγό! Και προφανώς στα 65+!!! Μπράβο του!!!!
Υ.Γ.: Ένδοξα χωριά άνωθεν Νεστορίου!!! -
Ποιανού ειναι το περτικαλί, του Bat η άλλου μέλους? Ρωτάω γιατί και ο Βατ 65+ είναι.
-
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Ποιανού ειναι το περτικαλί, του Bat η άλλου μέλους? Ρωτάω γιατί και ο Βατ 65+ είναι.
Αντωνης λέγεται
Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο αρμόδιος! -
@gatoz , ένα nissan navara 2,5 tdi, πρώτης γενιάς , πριν τα βαριά τουρμπίσματα , στο οποίο, εδώ και χρόνια κουμπώθηκε σετ αμορτισερ ελατήρια, heavy duty καθώς και έξτρα σουστόφυλλο πίσω, πήρε λίγο ύψος ακόμα , όχι κανένα τέρας όμως. Τα αμορτισέρ είναι κίτρινα χοντρομπούκαλα , υποπτεύομαι ότι είναι τα bilstein τα b6. Όταν είχε γίνει η "περιποίηση" , δεν το πλήρωνα εγώ , οπότε δε γνωρίζω.
Πάντα εύκαιρο το ανάλογο έρμα. Κινείται μόνο φορτωμένο , ή όταν οι απαιτήσεις της δουλειάς ή της βόλτας δεν καλύπτονται από τον απαρχαιωμένο τετρακίνητό μου. Φωτογραφίες ντρέπομαι να ανεβάσω....
-
Αντώνης είναι ο ιδιοκτήτης του δίχρωμου...
Suzuki Vitara 2015