@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
σβησε τωρα την ακατανομαστη
Μια Supra δεν με χαλούσε κάθόλου! Η έστω και ένα GR86.
σβησε τωρα την ακατανομαστη
Μια Supra δεν με χαλούσε κάθόλου! Η έστω και ένα GR86.
@realzeus said in Suzuki Vitara 2015:
ΥΓ: Οι Ferrari ξέρετε τι λάδι παίρνουν; 10W-60.
Tο ίδιο και τα ατμοσφαιρικά //Μ της BMW, αλλά μιλάμε για πολύστροφα μοτέρ.
@fanis75 said in Suzuki Vitara 2015:
Και το moto guzzi stelvio 10W-60 agip eni racing παίρνει
https://hmb-moto.de/Engine-oil-Agip-10W-60-fully-synthetic-1-Litre
@a-d-p said in Suzuki Vitara 2015:
Και το moto guzzi stelvio 10W-60 agip eni racing παίρνει
https://hmb-moto.de/Engine-oil-Agip-10W-60-fully-synthetic-1-Litre
Αν και το σκίσαμε οτ θέμα, όντας κάτοχοι 2 Μoto Guzzi διαφορετικών δεκαετών, χρόνια τώρα 10W60 παίρνουν και μάλιστα μπορείς να βάλεις και αυτοκινητόλαδα καθώς έχουν διαφορικό.
Vitara mild hybrid τετρακίνητο.Δοκιμή κατανάλωσης:
Στη γνωστή διαδρομή,πετυχαίνει τις καλύτερες καταναλώσεις για mild hybrid (από 3,4lt/100km έως 4,8 στην ανηφορική διαδρομή και τελειώνει με μέση τιμή 4,4). Και το εξηγεί λόγω του τρόπου λειτουργίας του ήπιου υβριδικού συστήματος της Suzuki, που διαφέρει από τα υπόλοιπα mild (από το 12:40 το εξηγεί).Φυσικά και το χαμηλό βάρος παίζει ρόλο.
Eπίσης, στη δοκιμή θορύβου σε πλήρη επιτάχυνση (με 2α),γράφει 65-66db (τιμή πολύ καλή για την κατηγορία,όπως αναφέρει).
Γενικά,λέει πως δεν είναι ένα αυτοκίνητο με wow effect και με σύγχρονη αισθητική (περασμένης 10ετίας εμφάνιση),αλλά έχει ουσία κι αποτελεσματικότητα εκεί που χρειάζεται.
Είναι το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτό το allgrip! Πάει παντού (παραλίες, χιονοδρομικά, βουνά κτλ), χωράει πολλά, παρκάρει παντού με κάτω από 4,2μ μηκος, καταναλώνει σαν σκούτερ, έχει γκάζι για ταξίδια με υψηλότατες ταχύτητες, στρίβει σαν κανένα άλλο b SUV, λόγω ειδικού προγράμματος της τετρακίνησης στην άσφαλτο και υψηλών περιθωρίων πρόσφυσης (είχα ποστάρει χρόνους δοκιμής σλάλομ του km77 ισάξιους με σούπερ σπορτίφ πανάκριβων χαμηλών κατασκευών) και είναι ίσως το πιο αξιόπιστο !!!
Πριν ήταν το baleno, το υπέρτατο, τώρα αυτό!
Για την ηχομόνωση είχα ξαναγράψει! Σε επίπεδο 320 bmw σε καλό οδόστρωμα και 120 χλμ/ωρα! Έγραφε κάτι 66-67 db
Εντωμεταξύ στο βίντεο είναι η εικόνα που έχεις καθώς το οδηγείς!
Τα σκληρά πλαστικά είναι κάτω από το οπτικό πεδίο του οδηγού στα γόνατα και στο ντουλαπάκι! Ότι βλέπει το μάτι του είναι μαλακό πλαστικό, εκτός από τος πόρτες
Mono vitara
@panormus772 said in Suzuki Vitara 2015:
Vitara mild hybrid τετρακίνητο.Δοκιμή κατανάλωσης:
Στη γνωστή διαδρομή,πετυχαίνει τις καλύτερες καταναλώσεις για mild hybrid (από 3,4lt/100km έως 4,8 στην ανηφορική διαδρομή και τελειώνει με μέση τιμή 4,4). Και το εξηγεί λόγω του τρόπου λειτουργίας του ήπιου υβριδικού συστήματος της Suzuki, που διαφέρει από τα υπόλοιπα mild (από το 12:40 το εξηγεί).Φυσικά και το χαμηλό βάρος παίζει ρόλο.
ι).
Τι 3,4 και ιστορίες για αγριους βρε παιδιά!!!
Υπάρχει τέτοια κατανάλωση στην πραγματική ζωή;
Εκτός κι αν το δικό μου είναι ελαττωματικό ή εγώ δεν ξέρω να οδηγώ.
Σε επαρχιακή στρωτή διαδρομή (που την περπατάω τακτικά τους τελευταίους μήνες) γράφει 4,9 οδηγώντας σε χαλαρούς ρυθμούς και ίσως να μπορεί να κατέβει λίγο ακόμα, αλλά μόνο εάν σκέφτεσαι την παραμικρή σου κίνηση και οδηγείς εμμονικα.
Νούμερα με 3 μπροστά δεν έχω δει καθόλου.
Σβήσε το βίντεο! Φορτώνεται ο σερβερ
Γενικά,λέει πως δεν είναι ένα αυτοκίνητο με wow effect και με σύγχρονη αισθητική (περασμένης 10ετίας εμφάνιση),αλλά έχει ουσία κι αποτελεσματικότητα εκεί που χρειάζεται.
Έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα που ειναι περασμένου αιώνα, όχι 10ετίας: δεν βγαίνει αυτόματο. Εαν βγει, όπως λέει μια ψυχή, τότε θα ειναι σοβαρός ανταγωνιστής και μάλλον το καλύτερο 4κίνητο B Suv.
Έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα που ειναι περασμένου αιώνα, όχι 10ετίας: δεν βγαίνει αυτόματο. Εαν βγει, όπως λέει μια ψυχή, τότε θα ειναι σοβαρός ανταγωνιστής και μάλλον το καλύτερο 4κίνητο B Suv.
σε λιγες μερες...
Ποιος ήρθε;
σε λιγες μερες...
Ετσι λένε οι ευσεβείς πόθοι...μένει να επαληφθεί!
Για όποιον δεν γνωρίζει την ιταλική ή δεν έβαλε google translate στο παραπάνω βίντεο:
Το υβριδικό σύστημα του Vit., δεν χρησιμοποιεί τόσο την μπαταρία για coasting,σβήνοντας τον κινητήρα σε ευθεία ρολάροντας με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο (το δείχνει και στην οθόνη του info).
Οι γιαπωνέζοι της Suzuki θεώρησαν ότι ούτως ή άλλως σε τέτοια συνθήκη,είναι χαμηλή η κατανάλωση και χωρίς τη συνδρομή της υβριδικής μπαταρίας.Αντίθετα κρατάνε το φορτίο της μπαταρίας για όταν χρειαστείς μια μικρή ώθηση πατώντας λιγότερο ή περισσότερο το γκάζι (π.χ. σε μικρό προσπέρασμα,φτάνοντας σ' ένα κόμβο ή μια διασταύρωση που ήδη κινούμενος λόγω αδράνειας θα χρειαστείς μια μικρή επιτάχυνση για να περάσεις ή αφού σταματήσεις να πατήσεις ελαφρύ γκάζι). Σ'αυτές τις καταστάσεις η κατανάλωση αυξάνει κι έτσι έκριναν πως η συνεισφορά της υβριδικής μπαταρίας πρέπει τότε να είναι η μέγιστη δυνατή.
Ακριβώς σαν το swift!
Ειδικά όταν προσπερνάς με acc απορείς που βρέθηκε η ροπή και επιταχύνει με overdrive
Εχει τύχει να κοιτώ με απορία για το αν έχω κουμπώσει την 4η σχέση ενώ όντως έχει κουμπωμένη την 5η
4 vitara στο τετράγωνο μου και 2 νέα swift!
Και άλλα δυο τρία sx4
Όλοι σύντροφοι!
Επειδή δεν τυγχάνω μέτοχος της Suzuki, καταθέτω την άποψη μου, μετά από 2 χρόνια συμβίωσης:
Είναι ένα σχετικά φθηνό B suv, με εξαιρετικό κινητήρα, ευκολοδήγητο και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, το οποίο έχει επαρκείς χώρους για την κατηγορία του.
Ταυτόχρονα, όμως, έχει ένα παλιομοδίτικο και καθόλου σύγχρονο εσωτερικό, ενώ και η συναρμογή του είναι επιεικως μέτρια.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Γιατί πουλάει σαν τρελό;
Διότι το συνολικό πακέτο του σε αυτή την τιμή δεν υφίσταται εν έτει 2025.
Συν φυσικά το japan της ιστορίας.
Υ.Γ.: Είμαι σιγουρος πως η πλειοψηφια των πωλήσεων αφορά δικινητα και πραγματικά θα ήθελα να μάθω εάν το συγκεκριμενο στοιχείο (αναλογία πωλήσεων δικινητων-τετρακινητων) είναι διαθέσιμο κάπου.
Έχεις τριγμούς στο ταμπλό;
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Έχεις τριγμούς στο ταμπλό;
Που και που και αναλόγως το οδόστρωμα, βγάζει τους κλασικούς από το καντράν.
Περισσότερο εκνευριστικος είναι ένας θορυβος που προέρχεται από το πάνω μέρος της πόρτας του οδηγού, ο οποίος συνήθως εμφανίζεται όταν υπάρχει μεταβολή θερμοκρασίας (από κρύο σε ζεστή). Ενα παράξενο συνεχόμενο τακ-τακ, το οποίο δείχνει να ακούγεται από το μέρος του τελάρου της πόρτας που εφάπτεται στην μεσαία κολώνα. Και νομίζω πως η αιτία είναι το εξωτερικό μαύρο γυαλιστερό διακοσμητικό, καθώς εάν το πιέσω ψηλά δείχνει σαν να μην είναι κουμπωμενο καλά...
Προσωπικά ο τρόπος οδήγησής του με τόσο χαμηλές στροφές μου γυρνάει το έντερο.
Καλύτερα να κάψω βενζίνη.