-
Απλά τώρα μου λείπει περισσότερο το σταρτ στοπ έτσι νιώθω.
Ξέρετε αν μπαίνει; προφανώς με άλλη μπαταρία. -
Τι εννοείς σου λείπει το start stop, το έβγαλε με το πρόγραμμα;
Σε βελτιωμένο μοτέρ εγώ θα το άφηνα εκτός πάντως. -
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σε βελτιωμένο μοτέρ εγώ θα το άφηνα εκτός πάντως.Δεν είχα ποτέ. Είναι μοντέλο του 2014. Μετά από κάνα χρόνο το έβαλαν...τώρα όμως που πάει έτσι τρένο και γεμάτα μου λείπει το σβήσιμο του κινητήρα στο φανάρι...
-
Α οκ. Νόμιζα είχε από την αρχή.
-
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σε βελτιωμένο μοτέρ εγώ θα το άφηνα εκτός πάντως.Δεν είχα ποτέ. Είναι μοντέλο του 2014. Μετά από κάνα χρόνο το έβαλαν...τώρα όμως που πάει έτσι τρένο και γεμάτα μου λείπει το σβήσιμο του κινητήρα στο φανάρι...
Σβήσε το μόνος σου.
Παλιότερα το έδιναν και σαν συμβουλή για οικονομία ακόμα και στις διασταυρώσεις.
Start stop ακόμα κι αν μπαίνει, δίχως mild hybrid θα στα σπάσει. -
@georgemit said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σβήσε το μόνος σου.
Παλιότερα το έδιναν και σαν συμβουλή για οικονομία ακόμα και στις διασταυρώσεις.
Start stop ακόμα κι αν μπαίνει, δίχως mild hybrid θα στα σπάσει.Τι να σβήσω; δεν έχω λέμε...
-
Αυτό λέμε κάνε το χειροκίνητα
-
-
Για να μπει σταρτ στοπ θες κι άλλη μιζα
Ξεχνατο -
Για το ss οι αυτοκινητοβιομηχανίες ισχυρίζονται ότι έχουν βάλει ενισχυμένα κουζινέτα στο στρόφαλο, για να αντέχει στους κραδασμούς κατά τις συνεχείς εκκινήσεις.Όποιος θέλει το πιστεύει.
Επίσης όποιος θέλει πιστεύει ότι δεν πειράζει να μαζεύεται το λάδι στο κάρτερ και να ξανανεβαίνει στη μηχανή σε κάθε σβήσε-άναψε.
Με το που μπαίνω στο αυτοκίνητο, 1η δουλειά να κλείσω το ss απ' το κουμπάκι.
Δε χάνεις τίποτα. Πόσο θα γλύτωνες από κατανάλωση?
-
Δεν ξέρω μπορεί και τπτ ιδέα μου ίσως ήταν.
-
Εμένα γράφει πόσο γλυτώνεις. Σε κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα κάποια λίτρα. Βέβαια εξαρτάται από πόσο συχνά πέφτεις σε μποτιλιάρισμα
-
Τα καινουρια μοτερ μικρου κυβισμου δεν καινε πανω απο 1λτ σε μια ωρα στο ρελαντι . Δλδ και να σβησει για ενα λεπτο θα κερδισεις 16 ml , για κατι τετοιο μιλαμε
-
@andya3 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Για το ss οι αυτοκινητοβιομηχανίες ισχυρίζονται ότι έχουν βάλει ενισχυμένα κουζινέτα στο στρόφαλο, για να αντέχει στους κραδασμούς κατά τις συνεχείς εκκινήσεις.Όποιος θέλει το πιστεύει.
Επίσης όποιος θέλει πιστεύει ότι δεν πειράζει να μαζεύεται το λάδι στο κάρτερ και να ξανανεβαίνει στη μηχανή σε κάθε σβήσε-άναψε.
Ανεβηκες πολλους ποντους στην εκτιμηση μου. Πολλη μεγαλυτερη η φθορα ενος κινητηρα που ενω λειτουργει κανονικα, σταματα για δευτερολεπτα και αμεσως μετα επανεκινηται.
-
εκτός και αν έχεις ήπιο υβριδικό το οποίο παίρνει το ρόλο της μίζας και ούτε που ακούγεται. Κάτι ξέρουν και οι εταιρίες που έχουν χρόνια τμήματα έρευνας. Εγώ το ss (δεν ακούγεται καλά) το χρησιμοποιώ πάντοτε.
-
Εγω οχι μονο το βγαζω off,αλλα εχω παρει και κουμπι που αντιστρεφει την λειτουργια του,δηλαδη ενω ειναι παντα on και με το εργοστασιακο κουμπι βγαινει off,με το νεο ξεκιναει απο off και ενεργοποιειται μονο αν το πατησω.
-
@groover1972 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
εκτός και αν έχεις ήπιο υβριδικό το οποίο παίρνει το ρόλο της μίζας και ούτε που ακούγεται. Κάτι ξέρουν και οι εταιρίες που έχουν χρόνια τμήματα έρευνας. Εγώ το ss (δεν ακούγεται καλά) το χρησιμοποιώ πάντοτε.
Δεν έχω ασχοληθεί με το πως δουλεύει το ss στα mh. Λογικά αντί για τη μίζα γυρίζει το στρόφαλο ο ιμάντας του ηλεκτροκινητήρα. Σ' αυτή την περίπτωση μάλλον έχεις μειωμένους κραδασμούς στο στρόφαλο, οπότε δεν επιβαρύνεις πολύ τα κουζινέτα.
Το θέμα όμως με το λάδι, που στεγνώνει συνέχεια ο κινητήρας όταν σβήνει το αυτοκίνητο, ούτε εδώ το γλυτώνεις.
Στο T-Roc στο ρελαντί μου δείχνει κατανάλωση 0,5lt/h και 0,7lt/h με κλιματισμό αναμμένο. Για τέτοιες αστείες καταναλώσεις δε ρισκάρω να βάζω το ss.
Άσε που και τα λεφτά που θα γλυτώσεις απ' το καύσιμο, θα τα δώσεις μετά για την πρόωρη αντικατάσταση της μπαταρίας. Θα την τελειώσεις σίγουρα πιο γρήγορα αν χρησιμοποιείς συνέχεια το ss.
Τέλος πάντων, αυτά είναι προσωπικές επιλογές, ο καθένας κάνει όπως νομίζει με το αυτοκίνητό του. Προσωπικά δεν ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν δεν συμφωνώ. Δεν σκοπεύω π.χ. ν' αλλάξω λάδια στα 2 χρόνια που προτείνει η vw, αλλαγή ανά έτος και πολύ του είναι.
-
Εδώ περιγράφω πως απενεργοποιείται μόνιμα: https://forum.4troxoi.gr/topic/57105/node-57105/905?page=46
-
Καλημέρα..Έχω εδώ και κάποιο καιρό, αρκετό θα έλεγα, αστάθεια στο ρελαντί όταν είναι κρύο...Έχω πάει σε αντιπροσωπεία, σε εξωτερικό μηχανικό κάνεις δεν μπορεί να βρει τι είναι..Έχω παρατηρήσει το ίδιο σε αρκετά vitara/s cross με τον 1.6 diesel..Το είχε κανείς από εδώ και αν ναι, βρήκε από τι προκαλείται??
-
@panos_choulio said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλημέρα..Έχω εδώ και κάποιο καιρό, αρκετό θα έλεγα, αστάθεια στο ρελαντί όταν είναι κρύο...Έχω πάει σε αντιπροσωπεία, σε εξωτερικό μηχανικό κάνεις δεν μπορεί να βρει τι είναι..Έχω παρατηρήσει το ίδιο σε αρκετά vitara/s cross με τον 1.6 diesel..Το είχε κανείς από εδώ και αν ναι, βρήκε από τι προκαλείται??
Κάνε μια αναζήτηση στο Vitaraclub.gr, όλο και κάποια αναφορά θα δεις.
SUZUKI SX4 SCROSS