-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Εγώ βλέπω συνολική αυτονομία με μπαταρίες παρόμοιες χωρητικότητας. Ε δεν είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους...
εφοσον με μικρότερα χιλιόμετρα βγαζουν πολύ περισσότερα χλμ από τα ανταγωνιστικά, εφόσον φορτίζονται πιο γρήγορα από τα αλλα με μεγαλύτερους φορτιστες, εφοσον φορτίζονται ΠΟΛΥ ΠΙΟ γρηγορα από το 80% στο 100% από ότιδήποτε αλλο, εφοσον εχουν μακραν το πιο εξυπνο συστημα διαχύρισης ψυξης θερμανσης (που είναι παρα πολύ σημαντικο για την αυτονομία), εφόσον για την ιδια απόδοση εχουν πολύ φτηνότερη τιμή από τα ανταγωνιστικά
και εφόσον μιλάμε για ΣΥΓΚΡΙΣΗ με αλλα ηλεκτρικά είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ αντικειμενικά
τα υπόλοιπα είναι απλά κολληματα εναντιών των ηλεκτρικών και του ελονα
και γω δεν τα προτιμώ αλλά δεν θα αφήσω την κρίση μου να επηρεαστεί από αυτό ή από κάποια αντιπάθεια σε κάποιον. και γω θα προτιμούσα κάποιο υπέροχο θερμικό στη θέση ενος τεσλα αλλά δεν θα παραποιήσω τα αδιασειστα στοιχεία που δείχνουν ότι είναι μπροστα από τους ηλεκτρικούς ανταγωνιστές τους, που και πιο ακριβοί είναι και μπαίνουν μέσα σε κάθε πώληση ακόμα και ακριβότεροι!!!!!
-
Όχι πάντοτε στα τεστς που κάνουν διαφρποροι youtubers ιδιαίτερα σε ακραίες συνθήκες τα Τέσλα έχουν καλύτερη κατανάλωση. Όχι τεράστια διαφορά αλλά υπαρκτή
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Εγώ βλέπω συνολική αυτονομία με μπαταρίες παρόμοιες χωρητικότητας. Ε δεν είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους...
εφοσον με μικρότερα χιλιόμετρα βγαζουν πολύ περισσότερα χλμ από τα ανταγωνιστικά, εφόσον φορτίζονται πιο γρήγορα από τα αλλα με μεγαλύτερους φορτιστες, εφοσον φορτίζονται ΠΟΛΥ ΠΙΟ γρηγορα από το 80% στο 100% από ότιδήποτε αλλο, εφοσον εχουν μακραν το πιο εξυπνο συστημα διαχύρισης ψυξης θερμανσης (που είναι παρα πολύ σημαντικο για την αυτονομία), εφόσον για την ιδια απόδοση εχουν πολύ φτηνότερη τιμή από τα ανταγωνιστικά
και εφόσον μιλάμε για ΣΥΓΚΡΙΣΗ με αλλα ηλεκτρικά είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ αντικειμενικά
και γω δεν τα προτιμώ αλλά δεν θα αφήσω την κρίση μου να επηρεαστεί από αυτό ή από κάποια αντιπάθεια σε κάποιον. και γω θα προτιμούσα κάποιο υπέροχο θερμικό στη θέση ενος τεσλα αλλά δεν θα παραποιήσω τα αδιασειστα στοιχεία που δείχνουν ότι είναι μπροστα από τους ηλεκτρικούς ανταγωνιστές τους, που και πιο ακριβοί είναι και μπαίνουν μέσα σε κάθε πώληση ακόμα και ακριβότεροι!!!!!
Μπερδεύεσαι, δεν μίλησε κανείς για θερμικά. Συγκεκριμένα το μάτι μου έπεσε στο Model 3 που με μπαταρία 77 KWh έβγαλε 363 χλμ στο τεστ, όταν το Polestar 2 με 78άρα μπαταρία έβγαλε 374 χλμ και το Enyaq Coupe με 77άρα, 380 χλμ, Κι εγώ αναρωτιέμαι που κρύβονται αυτά τα 10 χρόνια που είναι μπροστά η Tesla από τον ανταγωνισμό...
-
"Το σημαντικότερο είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η θερμοκρασία τη στιγμή της δοκιμής, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την αυτονομία των αυτοκινήτων. Επιπλέον, από τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι οι δοκιμές δεν έγιναν ταυτόχρονα για όλα τα αυτοκίνητα, αλλά σε διαφορετικές ώρες και ημέρες"
-
Η τέζλα παραμένει μπροστά σε θέματα παραγωγικού δυναμικού σε σχέση με αρκετές παραδοσιακές εταιρείες, αλλά και πάμπολλες νεοφώτιστες ηλεκτρικές. Λογικό είναι, τόσα χρόνια επενδύει αποκλειστικά σε ένα καλάθι. Επίσης είναι πολύ μπροστά με το μεγαλοφυές σύστημα φόρτισης που έστησε παγκοσμίως. Σε θέματα μπαταρίας ή σχεδιασμού, είναι μικρές πλέον οι διαφορές. Σε θέματα αυτόνομης οδήγησης όλο και ζυγώνουν οι άλλοι, μάλιστα η μερσέντα την ξεπερνάει ( έστω με διαφορά βυζιού, δείτε πχ τη νέα Εκλασε).
Γενικά, οι όποιες διαφορές θα εξαλειφθούν μέχρι το 2028-30, όταν οι παραδοσιακοί κάνουν την μεγάλη στροφή στα ηλεκτρικά, αυτό τους κρατάει πίσω. -
Κι αλλά ωραία πραγματάκια έρχονται
https://www.t3.com/news/the-tesla-615kw-supercharger-could-be-a-game-changer-for-evs
-
Προς επίρρωση αυτών που λέω για παραγωγή, και πωλήσεις αντίστοιχα, η Τέσλα το 2022 πούλησε 1,3 εκ. ηλεκτρικά οχήματα, η Byd 0,95, η vw 0,57 και οι στέλιοι 0,29. Γιατί είναι τόσο πίσω οι κλασικοί; Γιατί απλά κερδίζουν τον άμπακα με τους κεκ, τίποτα άλλο.
-
@dstou said in TESLA FORUM:
Σε θέματα αυτόνομης οδήγησης όλο και ζυγώνουν οι άλλοι, μάλιστα η μερσέντα την ξεπερνάει ( έστω με διαφορά βυζιού, δείτε πχ τη νέα Εκλασε).
Χρόνια πίσω είναι και η mercedes , η αυτόνομη οδήγηση είναι θέμα data επεξεργασίας τους και άμεσης εφαρμογής των αναβαθμίσεων στον στόλο των εκατομμυρίων αυτοκινήτων που κυκλοφορεί .
Μόνο η tesla εχει την ικανότητα την τεχνολογία και την θέληση να το κάνει . -
Σήμερα το πρωί έβλεπα τον Σοφιανό του ΚΚΕ και κάτι παρόμοιο έλεγε για την πράσινη ανάπτυξη , ιστορίες για αγρίους απο τις Βρυξέλλες για να βάλει πάλι ο λαός το χέρι στην τσέπη για πράσινα σπίτια και αυτοκίνητα
-
Αναμενόμενο, δε περίμενα κάτι καλύτερο.. Έχουν την πελατεία τους όμως, ξέρουν τι κάνουν και τι λένε
-
Ένα παράδειγμα από χθες, οδηγούσα ήρεμα στην κίνηση και σε μερικά μέτρα πιο μπροστά μου το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε.
Το έχω στο one pedal οπότε αν αφήνω το πεταλ φρενάρει μόνο του αλλα κάποιες φορές δεν αρκεί αυτο για ακινητοποίηση, οπότε πατάω φρένο.
Χθες λοιπον βλέπω τον μπροστά να σταματάει μερικά μέτρα από μένα, αφήνω πεταλ και αρχίζω να πατάω φρένο.
Όταν καταλαβαίνει κίνδυνο πρόσκρουσης κάνει μπιπ μπιμ μπιμ, ε καθώς πατούσα το φρένο κάνει τα μπιμ του, αλλά εκεί που πατούσα ελαφριά φρένο για να σταμάτησω σε 2-3 μέτρα πριν το όχημα που κοιτούσα εγώ, αυτό τσαρουχωνει τα φρενα, νιώθω το πεντάλ να βυθίζεται και το αμάξι ακινητοποιηται άμεσα.
Αφου εχω σταματήσει βλέπω μια οικογένεια πεζών να περνάει τον δρόμο μπροστά μου. Το ραντάρ λοιπόν αντιλήφθηκε την κίνηση των πεζών που κατέβαιναν από το πεζοδρόμιο για να περάσουν απέναντι.
Αν δεν το έκανε αυτό οι πεζοί θα περνούσαν πίσω από έμενα, δεν υπήρχε περίπτωση ατυχήματος απλά το σύστημα αποφάσισε για μένα.
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Μπερδεύεσαι, δεν μίλησε κανείς για θερμικά. Συγκεκριμένα το μάτι μου έπεσε στο Model 3 που με μπαταρία 77 KWh έβγαλε 363 χλμ στο τεστ, όταν το Polestar 2 με 78άρα μπαταρία έβγαλε 374 χλμ και το Enyaq Coupe με 77άρα, 380 χλμ, Κι εγώ αναρωτιέμαι που κρύβονται αυτά τα 10 χρόνια που είναι μπροστά η Tesla από τον ανταγωνισμό...
μα σου εγραψα σε ποιους τομείς είναι μπροστά από τα υπόλοιπα ηλεκτρικα.
Το polestar πχ δεν φορτίζει από το 80% στο 100% η και ακόμα και αδειο πιο γρήγορα συνολικα
Δεν είναι αυτό πλεονέκτημα?
ή δεν είναι ότι οτι τα tesla βγαζουν κέρδος και οι άλλοι μπαίνουν μεσα? this is the alfa and the omega για την συνέχεια γιατι αυτοί ψάχνουν να βελτιωθούν όταν οι άλλοι προσπαθούν ακόμα να τους φτάσουν και να μην μπαίνουν μέσα. είναι πολλά
ξεκάθαρα είναι μπροστά
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Ένα παράδειγμα από χθες, οδηγούσα ήρεμα στην κίνηση και σε μερικά μέτρα πιο μπροστά μου το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε.
Το έχω στο one pedal οπότε αν αφήνω το πεταλ φρενάρει μόνο του αλλα κάποιες φορές δεν αρκεί αυτο για ακινητοποίηση, οπότε πατάω φρένο.
Χθες λοιπον βλέπω τον μπροστά να σταματάει μερικά μέτρα από μένα, αφήνω πεταλ και αρχίζω να πατάω φρένο.
Όταν καταλαβαίνει κίνδυνο πρόσκρουσης κάνει μπιπ μπιμ μπιμ, ε καθώς πατούσα το φρένο κάνει τα μπιμ του, αλλά εκεί που πατούσα ελαφριά φρένο για να σταμάτησω σε 2-3 μέτρα πριν το όχημα που κοιτούσα εγώ, αυτό τσαρουχωνει τα φρενα, νιώθω το πεντάλ να βυθίζεται και το αμάξι ακινητοποιηται άμεσα.
Αφου εχω σταματήσει βλέπω μια οικογένεια πεζών να περνάει τον δρόμο μπροστά μου. Το ραντάρ λοιπόν αντιλήφθηκε την κίνηση των πεζών που κατέβαιναν από το πεζοδρόμιο για να περάσουν απέναντι.
Αν δεν το έκανε αυτό οι πεζοί θα περνούσαν πίσω από έμενα, δεν υπήρχε περίπτωση ατυχήματος απλά το σύστημα αποφάσισε για μένα.
Αποφάσισε σωστά γιατί στο 1% που θα πέρναγαν σε γλύτωσε απο μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες .
Θυμάμαι το πιο κουφό το έπαθε συνάδελφος που ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ τρίτος τέταρτος σε φανάρι ακούει ενα μπαμ στην πόρτα του συνοδηγού , πεζός κοιτώντας αλλού για αλλού έπεσε με το γόνατο πάνω στην πόρτα , οχι δεν του έφτιαξε το βαθούλωμα τον πήγε και στα δικαστήρια για να πάρει αποζημίωση ! Πήρε φυσικά το τρίτο.... αλλα η ταλαιπωρία ταλαιπωρία. -
Παίδες, τι συζητάμε; Στην περσινή συγκριτική δοκιμή, ανεβοκατεβήκαμε την Πάρνηθα με ένα MY LR, μια i-Pace και μια ix3 BMW. Πηγαίναμε κόπιες, τάπα στο ανέβα, χαλαρά στο κατέβα. Παρόμοιο βάρος, τετρακίνηση, παρόμοιες επιδόσεις.
Κατανάλωση Tesla: 16
Κατανάλωση Jaguar: 25 -
Μπορεί στη συγκεκριμένη διαδρομή. Στο spritmonitor το πεμβέ καίει μεσοσταθμικά 21,3, το Υ 22 και το τζαγκ 24, το τελευταίο όμως μόνο με 3 αυτοκίνητα. Βρίσκω ρεαλιστικές στις διαφορές, ήτοι πολύ μικρές, αναμενόμενο είναι άλλωστε. 25 με 16 είναι +56%...
-
Μπορεί στη συγκεκριμένη διαδρομή. Στο spritmonitor το πεμβέ καίει μεσοσταθμικά 21,3, το Υ 22 και το τζαγκ 24, το τελευταίο όμως μόνο με 3 αυτοκίνητα. Βρίσκω ρεαλιστικές στις διαφορές, ήτοι πολύ μικρές, αναμενόμενο είναι άλλωστε. 25 με 16 είναι +56%...
Όποιος έχει tesla όλη μέρα κάνει 0-100 για αυτό.
Πάντως όπως έχω πει σε διάφορα τεστς που βλέπω στο youtube, δικαιώνουν τον dimsabas
-
Ερώτηση: ελέγχει και την κίνηση πίσω σου; Γιατί αν ήταν πίσω σου ένα παπί πχ, θα είχε πέσει πάνω σου.
-
@xenos said in TESLA FORUM:
Ερώτηση: ελέγχει και την κίνηση πίσω σου; Γιατί αν ήταν πίσω σου ένα παπί πχ, θα είχε πέσει πάνω σου.
Ναι, ανοίγει αυτόματα το πορτπαγκαζ
-
Λες να έχει κάτι μαγικό η Πάρνηθα; Η Jag με μεγαλύτερη μπαταρία έβγαζε +100 χιλιόμετρα λιγότερα από το Υ. Μην το ψάχνετε, όσοι έχουμε ζήσει με πολλά ηλεκτρικά, η Tesla είναι αλλού σε κατανάλωση και σε φόρτιση. Επιφυλλάσσομαι μέχρι να δοκιμάσω την 800βολτη πλατφόρμα της Kia (EV6, Ioniq).
Ούτε το ελαφρύ και σπορ Honda e, με το 1/3 της ισχύος, πολύ μικρότερο βάρος κι έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, δεν μπορεί να πετύχει τέτοιες καταναλώσεις.
Το Model 3 SR+, σε χαλαρές διαδρομές, όχι κατηφορικές, έδειχνε μέση κάτω από 10. Το 13.7 ήταν με αρκετές γκαζιές. -
"Ένα παράδειγμα από χθες, οδηγούσα ήρεμα στην κίνηση και σε μερικά μέτρα πιο μπροστά μου το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε."
Σε αντίστοιχη περίπτωση με το cc σε διασταύρωση, εντόπισε η κάμερα τη διέλευση πεζών σε απόσταση 5 μέτρων, έβγαλε ειδοποίηση και μείωσε ροπή κινητήρα και αντίστοιχα ταχύτητα χωρίς να ακινητοποιήσει το όχημα, έγινε δηλαδή πολύ ομαλά η παρέμβαση, πιθανόν διότι η πίσω κάμερα διαβάζει ταυτόχρονα και όσους ακολουθούν και σε ποια απόσταση είτε διότι υπήρχαν μεγαλύτερα περιθώρια αντίδρασης. Εάν ο πεζός βρισκόταν στο 1 μέτρο έχω την απορία αν θα κοκκάλωνε, όπως στο tesla. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφάλειας υποβοηθούν αρκετά αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητας να υπερεκτιμήσει τον κίνδυνο, αλλά χαλάλι η αγκαλιά με το αυτοκίνητο που ακολουθεί αν αποφύγεις ατύχημα με πεζό (στάθμιση κινδύνων).
TESLA FORUM