-
Αυτό που γράφετε οτι θα περιοριστεί το ποσοστό πωλήσεων της tesla έρχονται οι άλλοι που θα πουλάνε εκατομμύρια ,έχετε κάποια καλή πληροφορία το είδατε κάπου γραμμένο ή το βγάλατε απο το μυαλό σας οχι τίποτα άλλο εχω κάτι χρήματα στην άκρη να επενδύσω στις μετοχές τους .
Εντωμεταξύ πριν λ;iγο καιρό έβγαλα την είδηση οτι στην Καλιφόρνια το model Y ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο (γενικά ) και κάποιοι ειρωνευόντουσαν (γνωστοί μην τους εκθέσουμε τώρα)
σήμερα το model Y είναι πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη , γράφτηκε το ξαναγράφω να το χωνέψετε.Προβλέπω οτι όλες μα όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλην Tesla και BYD θα χρεωκοπήσουν .
Toyota ,GM ,Ford ( Αμερικής ) ,VW θα κρατικοποιηθούν ,όλες οι άλλες θα φτιάχνουν ποδήλατα και πατίνια . -
Εγω που δεν ξερω απο Τεσλα τι παιζει με εγγυησεις, ανταλλακτικα, τιμες κλπ κλπ?
Βγαζουν θεματακια? Υπαρχει υποστηριξη καλη? -
Και τελικά, πόσο καλή ιδέα είναι το μπαταρία στο πάτωμα, όταν πρέπει να κάθεται ο @dimsabas έτσι?
Μόνο εμένα μου φαίνεται άβολη? (όχι δεν είχα την ευκαιρία να κάνω πολύωρο ταξίδι ως πίσω επιβάτης σε model 3, απλά ρωτάω)
-
Θέμα σχήματος του ουρανού του αυτοκινήτου είναι για να εχει κορυφαία αεροδυναμική οι μπαταρίες δεν είναι το πρόβλημα .
-
Στα γόνατα στο ύψος της καρδιάς αναφερόμουν, όχι στο που είναι το κεφάλι.
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
Και τελικά, πόσο καλή ιδέα είναι το μπαταρία στο πάτωμα, όταν πρέπει να κάθεται ο @dimsabas έτσι?
Μόνο εμένα μου φαίνεται άβολη? (όχι δεν είχα την ευκαιρία να κάνω πολύωρο ταξίδι ως πίσω επιβάτης σε model 3, απλά ρωτάω)
Σε πόσα Σεντάν κάθεται άνετα ένας μπασκετμπολίστας;
-
@clockwork82 said in TESLA FORUM:
@dublin said in TESLA FORUM:
Σιγά το κομμάτι! Οι περισσότεροι με ένα αξιοπρεπές B suv και πάνω, το πουλάνε και πάνε και παίρνουν ένα Tesla αν θέλουν με λίγα περισσότερα, ή τα ίδια, αναλόγως τι πουλάνε..
Τώρα με τις μειωμένες τιμές θα πάρουν αρκετά ψώνια και hipsters, και μερικοί που πραγματικά θα ωφεληθούν, γιατί υπάρχουν φυσικά και τέτοιοι άνθρωποι, δεν το παραβλέπω, αλλά έως εκεί.
Νομίζω η αντίστροφη μέτρηση για το ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΏΝ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ, είναι στην γωνία..σε 1-2 χρόνια βασικοί ανταγωνιστές θα κόψουν τεράστια ποσοστά μέχρι σε βάθος 5ετιας που θα δούμε που θα έχει φτάσει η εταιρεία, δεν μιλάω για καταστροφή, αλλά σίγουρα θα υπάρχει απίστευτος ανταγωνισμός και δεν θα είναι όλα τόσο ρόδινα.
Απλά είναι μία λύση, σιγά την κατσίκα..και σιγά και τον γείτονα.. μεγάλη σημασία δίνετε..
Υ.Γ επίσης, σορρυ @clockwork82 for the reality check , αλλά το χιουμοριστικό επιχείρημα γυρνάει και τούμπαλιν, ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια να δώσει κάποιος ιδιαίτερη αξία σε κάτι που κοστίζει απλά όσο ένα premium B suv, ή ένα mainstream C suv που πρακτικά μπορεί να πάρει ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού, αλλά τελικά ΔΕΝ επιλέγει Tesla!
Κι εγώ C-hatch PSA diesel εχω. Ναι σωστά, αυτόν τον πύραυλο εδάφος-αέρος με 130 άλογα και ήχο Leopard A2.
Tesla M3LR πήρε πρόσφατα ο αδελφός μου. Το οδηγώ κάθε 2-3 ημέρες.Θες να ξεκινήσω συγκρίσεις; Γιατί θα κλάψουν μανούλες.
Εγώ δεν έχω (ακόμα) δικό μου Tesla, επειδή θέλω να μαζέψω κανενα δεκάρικο ακόμα μεχρι να είμαι άνετος για την αγορά. Όχι επειδή το ντιζέλι μου αξίζει κατιτι ακόμα.Τι σημασία έχει οτιδήποτε, δεν χρειάζεται καν να μου απαντήσεις, αν σε εξυπηρετεί πήγαινε πάρτο. Ούτε την κατάστασή μου επηρεάζει ούτε την άποψή μου. Αν σε εξυπηρετεί τόσο καταπληκτικά απορώ γιατί δεν το έχεις κάνει ήδη. Σιγά μην κλάψουν και θείοι και ξαδέρφες..
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
Για αυτό και τα ηλεκτρικά ταιριάζουν χωροταξικά σε SUV αμαξώματα, τα οποία όμως είναι χειρότερα σε κατανάλωση ενέργειας.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Εγω διαφωνω με καθε ειδους επιδοτηση. Ποιο το νοημα να δινει λεφτα φορολογουμενων για να αγορασει καποιος -προφανως ευκαταστατος- ηλεκτρικο αυτοκινητο;
Νταβατζιλίκι λέγεται!
Τα παίρνει από τους μισθωτούς, τα κάνει pass για την πλέμπα, ηλεκτρικά για την αφρόκρεμα. -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Αυτό που γράφετε οτι θα περιοριστεί το ποσοστό πωλήσεων της tesla έρχονται οι άλλοι που θα πουλάνε εκατομμύρια ,έχετε κάποια καλή πληροφορία το είδατε κάπου γραμμένο ή το βγάλατε απο το μυαλό σας οχι τίποτα άλλο εχω κάτι χρήματα στην άκρη να επενδύσω στις μετοχές τους .
Εντωμεταξύ πριν λ;iγο καιρό έβγαλα την είδηση οτι στην Καλιφόρνια το model Y ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο (γενικά ) και κάποιοι ειρωνευόντουσαν (γνωστοί μην τους εκθέσουμε τώρα)
σήμερα το model Y είναι πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη , γράφτηκε το ξαναγράφω να το χωνέψετε.Προβλέπω οτι όλες μα όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλην Tesla και BYD θα χρεωκοπήσουν .
Toyota ,GM ,Ford ( Αμερικής ) ,VW θα κρατικοποιηθούν ,όλες οι άλλες θα φτιάχνουν ποδήλατα και πατίνια .Koίτα αν η κακογουστιά μας είναι τέτοια που βγάζουμε ως πλανήτης πρώτο σε πώληση τον πανάσχημο ηλεκτρικό ιπποπόταμο τότε μας αξίζει να κλείσουν όλοι όσοι προσφέρουν κάτι διαφορετικό είτε ως σύστημα κίνησης είτε ως design και να μείνουν μόνο 2 κατασκευαστές τάμπλετ αντί για 100 κατασκευαστές αυτοκινήτων. Δεν κάνουμε γενικά, ας το παραδεχτούμε.
-
@xenos said in TESLA FORUM:
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Εγω διαφωνω με καθε ειδους επιδοτηση. Ποιο το νοημα να δινει λεφτα φορολογουμενων για να αγορασει καποιος -προφανως ευκαταστατος- ηλεκτρικο αυτοκινητο;
Νταβατζιλίκι λέγεται!
Τα παίρνει από τους μισθωτούς, τα κάνει pass για την πλέμπα, ηλεκτρικά για την αφρόκρεμα.Όταν η αφρόκρεμα τα πουλήσει θα τα αγοράσει ο μισθωτός ,άριστo με μπαταρία 10% degradation εμβέλεια 380 χλμ , να μαθαίνουμε πως θα είναι οι σωστές αγγελίες των EV.
-
Η εμβέλεια 380 χιλιόμετρα είναι περίπου μισή από ένα ταπεινό ντηζελάκι 100 ατίθασων από την Peugeot, να τα λέμε όμως όλα! Και το ντηζελάκι γεμίζει σε 5 λεπτά, όχι σε μισή ώρα.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Η εμβέλεια 380 χιλιόμετρα είναι περίπου μισή από ένα ταπεινό ντηζελάκι 100 ατίθασων από την Peugeot, να τα λέμε όμως όλα! Και το ντηζελάκι γεμίζει σε 5 λεπτά, όχι σε μισή ώρα.
Επιμένεις μαζί με τον dublin με 10 ποστς την ώρα να μας δείχνεις ποσο αδιάφορα σας είναι τα Tesla.
Καρδούλα μόνο.ΥΓ: έχει ειδικό νήμα για να κλάψετε μαζι: «Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση»
-
Με έπιασες! Ζηλεύω το design του Model Y
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Koίτα αν η κακογουστιά μας είναι τέτοια που βγάζουμε ως πλανήτης πρώτο σε πώληση τον πανάσχημο ηλεκτρικό ιπποπόταμο
E-E-Έρχεται ...
https://www.carandmotor.gr/nea/i-tesla-anakoinose-ti-mera-paradosis-toy-protoy-cybertruck
ο Joe Rogan το εχει δει και περιεργαστεί απο κοντά και η σύνοψη του
fucking badass fucking gorgeous
https://twitter.com/jasondebolt/status/1650063579276771330 -
Εντάξει, το Cybertruck είναι σοκαριστικά άσχημο. Η απόλυτη έλλειψη design!
-
Nταξει αυτό πλέον είναι τρολάρισμα (μεγαλειώδες) από την πλευρά του Ήλωνα που απλά δοκιμάζει πόσο μπορεί να τραβήξει το σχοινί και να συνεχίσουν τα μέλη της θρησκευτικής σέκτας της ηλεκτροκίνησης να του κάνουν τεμενάδες και να αγοράζουν τα προιόντα του!
Δεν είμαι καθόλου κατά προσωπικά τέτοιων πειραμάτων, απλά φοβάμαι μην πάθω καμιά ρήξη στους κοιλιακούς από την έκρηξη γέλιου όταν δω την πρώτη τροχήλατη κεφαλογραβιέρα να παρκάρει σε καμιά διάβαση στη Γλυφάδα και τον εκάστοτε γιλεκομπαμπά με κοιλιά και γυαλί 3ων κατοστάρικων να κατεβαίνει με ύφος Βοναπάρτη-κατακτητή για να πάει να πιεί το καφέ του στη Ζησιμοπούλου! -
Είναι τόσο διαφορετικό σαν σχήμα που σου αρέσει αλλα δεν μπορείς να το δεχθείς γιατί κοιτάς τι θα πουν οι άλλοι , όταν το ξεπεράσεις το ερωτεύεσαι !
-
Ρε συ monman2 είπαμε να είσαι fanboy της Tesla αλλα όχι και έτσι! Το αυτοκίνητο είναι φρικτό, είναι χειρότερο ίσως και από το Y! Τι συζητάμε τώρα; Γενικά τα περισσότερα πράγματα είναι υποκειμενικά, πόσο μάλλον το θέμα της εμφάνισης αλλά θα έπρεπε at the very least να συμφωνήσουμε όλοι οτι αυτό είναι ένα πραγματικά γελοίο σχέδιο που το έκανε 5χρονο με κηρομπογιές! Δλδ δε μπορεί σχεδιαστικό τμήμα να έβγαλε αυτό το πράγμα, να πέρασε από έγκριση, να βγήκε σε παραγωγή και να αγοράστηκε κιόλας!
Ενοχές δεν έχω σε τίποτα προσωπικά και τους άλλους τους έχω χεσμένους αν συμφωνούν ή όχι με το τι θέλω και τι μου αρέσει. Ερωτεύομαι όμορφα αυτοκίνητα, όχι τροχήλατες γραβιέρες Αμφιλοχίας! Ακόμα και pick-up όπως το F-150 τα βρίσκω όμορφα με το δικό τους τρόπο αλλα όχι αυτό το χάλι! -
Ακριβώς, κανένα σχεδιαστικό τμήμα στο κόσμο δεν θα πρότεινε το σχήμα του cybertruck γιατί ήξεραν πως δεν θα το ενέκρινε το αραχνιασμένο στο μυαλό ,συντηρητικό διοικητικό συμβούλιο της (κάθε) εταιρείας .
Στην tesla πέρασε γιατί το διοικητικό συμβούλιο είναι 100 χρόνια μπροστά και θέλανε κάτι "απίστευτα αεροδυναμικό" "απίστευτα λειτουργικό " .
https://insideevs.com/news/624573/tesla-chief-designer-talks-cybertruck-styling-production-model/Επίσης ο τσεος εχει και την άλλη εταιρεία , την διαστημική , που εχει κλείσει για χρόνια όλη την παραγωγή απο αυτό το ανοξείδωτο ατσάλι που αντέχει στις αντίξοες συνθήκες του διαστήματος , εντάξει πόσους πυραύλους να φτιάξει πια ...
Αμάξι που δεν θα μασάει απο γρατζουνιές λακουβίτσες και οσο θα θολώνει το ανοξείδωτο τόσο θα δείχνει σαν διαστημόπλοιο της Δημοκρατίας που γύρισε απο αποστολή
Το cybertruck είναι instant classic ιδανικό να το δώσεις κληρονομιά ! Θα αφήσει χωρίς δουλειά αρχικά τους detailers και μετα απο δεκαετίες τους restorers
TESLA FORUM