-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Δίνεις εξουσιοδότηση για παρακράτηση όταν βγαίνει η άδεια ;
Όταν αίρεται πως είναι η διαδικασία ;
Κόστος ;ααα αυτά ρωτάς! Δεν έχω ιδέα!! Δεν έχω αγοράσει ποτέ με παρακράτηση (και με δανεισμό 1η φορά στο γιάρις), οπότε δεν ξέρω τα διαδικαστικά.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
τι ακριβώς γραφειοκρατία δημιουργεί η παρακράτηση ;
Απλά να ξέρω. Υπάρχει εγγραφή στην άδεια ; Τι χαρτιά υπογράφεις ;Το γράφει στην άδεια και ουσιαστικά δεν μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο χωρίς την άρση παρακράτησης από την τράπεζα.
Αυτο μπορώ να το καταλάβω βρε συ Φανη.
Κόστος ;Στην σύμβαση του δανείου δίνεις την εξουσιοδότηση.
Όταν εξοφλήσεις παίρνεις χαρτί από την τράπεζα ή και τον πωλητή και πας στο υπουργείο και παίρνεις νέα άδεια χωρίς παρακράτηση.
Επειδή συχνά αυτό γίνεται όταν το πουλήσεις η διαδικασία γίνεται από διεκπεραιωτη.Στο περίπου αυτά μην τα βλέπεις νομικά ότι θυμάμαι. Στην c5 είχα πάρει το 2009 και πέρσι πήρε ο γιος στο 3008.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
@fanis75 said in TESLA FORUM:
τι ακριβώς γραφειοκρατία δημιουργεί η παρακράτηση ;
Απλά να ξέρω. Υπάρχει εγγραφή στην άδεια ; Τι χαρτιά υπογράφεις ;Το γράφει στην άδεια και ουσιαστικά δεν μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο χωρίς την άρση παρακράτησης από την τράπεζα.
Αυτο μπορώ να το καταλάβω βρε συ Φανη.
Κόστος ;Στην σύμβαση του δανείου δίνεις την εξουσιοδότηση.
Όταν εξοφλήσεις παίρνεις χαρτί από την τράπεζα ή και τον πωλητή και πας στο υπουργείο και παίρνεις νέα άδεια χωρίς παρακράτηση.
Επειδή συχνά αυτό γίνεται όταν το πουλήσεις η διαδικασία γίνεται από διεκπεραιωτη.Στο περίπου αυτά μην τα βλέπεις νομικά ότι θυμάμαι. Στην c5 είχα πάρει το 2009 και πέρσι πήρε ο γιος στο 3008.
Άρα σαν έξοδα είναι μόνο ο τυχόν διεκπεραιωτής και φυσικά ο χρόνος με τράπεζα, υπουργείο κλπ.
Ευχαριστω Βασίλη!
-
Είναι πολύ απλή διαδικασία, τόσο που ούτε διεκπεραιωτής χρειάζεται. Εξοφλητική από την τράπεζα, τη δίνεις στην αντιπροσωπεία,σου δίνουν μια βεβαίωση και την πας στο υπουργείο με την παλιά άδεια και σου δίνουν καινούργια. Και αν έχουν περάσει 7 χρόνια ούτε αυτό χρειάζεται, θεωρείται αυτεπάγγελτα εξοφλημένο.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Εγώ δεν πληρώνω τίποτα, νομίζω στο μέλλον κάτι θα χρεώνουν
τα SC credits πως τα απεντκησες? με sales referals?
-
Έχεις δωρεάν φορτίσεις;
Αν όχι ποσο είναι το κόστος σήμερα για φόρτιση στο gh για ένα κάτοχο τεσλα ;Εχω μιλια απο γνωστούς που πήραν τεσλα με τον κωδικό μου, ακόμα δεν τις έχω φάει για να αναγκαστώ να πληρώσω για φόρτιση. Στο σπίτι φοριζω με νυχτερινό περί τα 0,12 €/kWh ήτοι λιγότερο απο 10 € για πλήρη φόρτιση
-
Έχεις δωρεάν φορτίσεις;
Αν όχι ποσο είναι το κόστος σήμερα για φόρτιση στο gh για ένα κάτοχο τεσλα ;Εχω μιλια απο γνωστούς που πήραν τεσλα με τον κωδικό μου, ακόμα δεν τις έχω φάει για να αναγκαστώ να πληρώσω για φόρτιση. Στο σπίτι φοριζω με νυχτερινό περί τα 0,12 €/kWh ήτοι λιγότερο απο 10 € για πλήρη φόρτιση
o κωδικος σου ισχυει με το που κανεις παραγγελια ή αφου παραλαβεις το αμαξι? αν οι γνωστοι παρουν καποιο απο το ινβεντορι με εκτπωση σου δινουν κανονικα κρεντιντς?
-
Δεύτερο ασχετο.
Βλέπω στην εφαρμογή της τεσλα τιμές 0,35-0,39 στο GH αν δεν έχεις συνδρομή.
Αν έχεις τεσλα θεωρείται σαν να έχεις συνδρομή ;
Και αν ναι ποσο είναι το κόστος ;Αυτό με τη συνδρομή νομίζω αφορά κατόχους ηλεκτρικών μη τεσλα, που μπορούν να φορτίσουν στον sc. Σε εμάς δεν βγάζει επιλογή για συνδρομή.
Αυτές είναι οι τιμές σήμερα. Γενικά υπάρχουν αυξομειώσεις από μέρα σε μέρα
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Έχεις δωρεάν φορτίσεις;
o κωδικος σου ισχυει με το που κανεις παραγγελια ή αφου παραλαβεις το αμαξι? αν οι γνωστοι παρουν καποιο απο το ινβεντορι με εκτπωση σου δινουν κανονικα κρεντιντς?
Έχεις φτιάξει εξελ με το περιουσιολόγιο μου ρε κερατά ;
-
Έχεις δωρεάν φορτίσεις;
ρωταω αν παρω να ξερω σε ποσους γνωστους και ποτε θα πασσαρω τον κωδικο μου
-
Έχεις δωρεάν φορτίσεις;
ρωταω αν παρω να ξερω σε ποσους γνωστους και ποτε θα πασσαρω τον κωδικο μου
Στο τεσλα φανς δημόσια τους ποστάρουν.
Εγώ είχα παραγγείλει με referral από @dettol που ενημερώθηκε για τη χρήση του αμέσως μόλις έκανα την παραγγελία. Φυσικά το οποιο δωρο θα ίσχυε αν παραλάμβανα. -
@dettol said in TESLA FORUM:
Δεύτερο ασχετο.
Βλέπω στην εφαρμογή της τεσλα τιμές 0,35-0,39 στο GH αν δεν έχεις συνδρομή.
Αν έχεις τεσλα θεωρείται σαν να έχεις συνδρομή ;
Και αν ναι ποσο είναι το κόστος ;Αυτό με τη συνδρομή νομίζω αφορά κατόχους ηλεκτρικών μη τεσλα, που μπορούν να φορτίσουν στον sc. Σε εμάς δεν βγάζει επιλογή για συνδρομή.
Αυτές είναι οι τιμές σήμερα. Γενικά υπάρχουν αυξομειώσεις από μέρα σε μέρα
Χάρη αυτό ήθελα να δω. Είναι 5-6 λεπτά φθηνότερα για Tesla αμάξια στην Αθήνα.
Εγώ βλέπω στο app τις τιμές για 3α EV. -
Έχουν γαμηθει να γράφουν και ξαναγράφουν
Φίλοι petroheads μου στέλνουν άρθρα για τις δήθεν τρελες εκπτώσεις και σε τεσλα και σε αλλά ηλεκτρικα.
Ότι σκάει η φούσκα κλπ. Καταρχήν ποιες εκπτώσεις …. Τετοιες μειώσεις στο στοκ είναι συνήθεις.
Και οι παραδοσιακοί τρέχουν εκπτώσεις εσχατως μετά από 3 χρονια που όλα πήγαν στο Θεό.Ποσο μένος πια ;
Φούσκα τον τελευταίο καιρό (1-2 χρονια) είναι όλη η αυτοκινητοβιομηχανία.
Σαπακια από ανακυκλωμενες σερβιέτες κάνουν όσο ένα νεφρό. Με ανοιχτες τιμές, αναμονές 18 μηνών και πλην Τογιότα που είναι οικονομικά τα υβριδικά, καταβόθρες ή με αστείες μπαραριουλες που απλά εξομαλύνουν το start stop.Καταλαβαίνω ότι αφου δεν μπορούν να τον ανταγωνιστούν πάνε να το κλείσουν ;
Κάτι περίεργο συμβαίνει. -
Οι τιμες των Τεσλα εξατρωνται και απο το διαθεσιμο αποθεμα που εχουν καθε στιγμη. Μαλλον αυτη τη στιγμη υπαρχουν πολλα απουλητα και θελουν να τα διωξουν.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Οι τιμες των Τεσλα εξατρωνται και απο το διαθεσιμο αποθεμα που εχουν καθε στιγμη. Μαλλον αυτη τη στιγμη υπαρχουν πολλα απουλητα και θελουν να τα διωξουν.
Τα 2000 ευρώ στο Υ που τέλος Μαρτιου αύξησε κιολας κατά 2000 είναι μηδενικού αποτελέσματος.
Στα S και Χ είναι ψίχουλα….
Απορώ πως βγαίνουν συμπεράσματα ότι σκάει η φούσκα….. -
Έχουν γαμηθει να γράφουν και ξαναγράφουν
Φίλοι petroheads μου στέλνουν άρθρα για τις δήθεν τρελες εκπτώσεις και σε τεσλα και σε αλλά ηλεκτρικα.
Ότι σκάει η φούσκα κλπ. Καταρχήν ποιες εκπτώσεις …. Τετοιες μειώσεις στο στοκ είναι συνήθεις.
Και οι παραδοσιακοί τρέχουν εκπτώσεις εσχατως μετά από 3 χρονια που όλα πήγαν στο Θεό.Ποσο μένος πια ;
Φούσκα τον τελευταίο καιρό (1-2 χρονια) είναι όλη η αυτοκινητοβιομηχανία.
Σαπακια από ανακυκλωμενες σερβιέτες κάνουν όσο ένα νεφρό. Με ανοιχτες τιμές, αναμονές 18 μηνών και πλην Τογιότα που είναι οικονομικά τα υβριδικά, καταβόθρες ή με αστείες μπαραριουλες που απλά εξομαλύνουν το start stop.Καταλαβαίνω ότι αφου δεν μπορούν να τον ανταγωνιστούν πάνε να το κλείσουν ;
Κάτι περίεργο συμβαίνει.Τι ξέρεις ότι μπορείς να πνίξεις τον κόσμο με τον ζήλο σου???
Σαν την Καλλιόπη που έγινε φιλαράκι με τον Βρουλακη ένα πράγμα!
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
Απο που προκύπτει αυτό ;
Όταν έψαχνα μοντελ 3 είχα βρει μέχρι 46 k το επερχόμενο αλλά τι 46 τι 51, δεν γαμεις -
Η μετοχή δεν πάει καλά, σε σχέση με μερικούς μήνες πριν, αυτό είναι αλήθεια. Από εκεί και πέρα, όμως δεν πιστεύω ότι η εταιρεία έχει οικονομικό πρόβλημα.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Η μετοχή δεν πάει καλά, σε σχέση με μερικούς μήνες πριν, αυτό είναι αλήθεια. Από εκεί και πέρα, όμως δεν πιστεύω ότι η εταιρεία έχει οικονομικό πρόβλημα.
Υπαρχει ενα slow down σε πολλες αγορες για ΕVs και εχει στοκ η Τεσλα οπως ειπωθηκε. Το θεμα ειναι οσους τους βολευουν τα ηλεκτρικα και εχουν πολλα χρηματα στις αναπτυγμενες αγορες τα εχουν παρει ηδη οποτε για να βρουν καινουριους πελατες θα πρεπει να ριξουν τις τιμες ειτε να πανε σε νεες αγορες.
ΕΠισης το πολυ αλουμινιο ειναι μειον για πολυ κοσμο γιατι οδηγει σε ακριβες επισκευες. Τον χαλυβα τον χτυπας λιγο και επανερχετε με το αλουμινιο δεν ειμαι σιγουρο αν γινετε.
-
. Το θεμα ειναι οσους τους βολευουν τα ηλεκτρικα και εχουν πολλα χρηματα στις αναπτυγμενες αγορες τα εχουν παρει ηδη οποτε για να βρουν καινουριους πελατες θα πρεπει να ριξουν τις τιμες ειτε να πανε σε νεες αγορες.
ΕΠισης το πολυ αλουμινιο ειναι μειον για πολυ κοσμο γιατι οδηγει σε ακριβες επισκευες. Τον χαλυβα τον χτυπας λιγο και επανερχετε με το αλουμινιο δεν ειμαι σιγουρο αν γινετε.
Αν ίσχυε αυτό που λες, καμμία εταιρεία δεν θα πουλούσε. Όλοι θα είχαν πάρει τα αυτοκίνητα που αντέχει η τσέπη τους και τέλος. Οι «πλούσιοι», τα τεσλα και τις προπέλες, οι μεσαίοι τα γερμανο-γαλλικά, οι φτωχοί τα Dacia και τέλος. Δεν δουλεύει έτσι το πράγμα όμως.
Α ναι, επίσης αυτό…
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/to-tesla-model-y-xana-proto-se-poliseis-stin-eyropi/
TESLA FORUM