-
Όσα link και να βάλεις η πραγματικότητα είναι αυτή :
Και μην περιμένεις τον γερανό να έρθει στο 10' να σου κάνει χώρο να παρκάρεις.
-
Γι' αυτό όταν πάρω ηλεκτρικό θα αγοράσω ένα καλώδιο 5 μέτρα. Θα το αφήνω δίπλα από τα παρκαρισμένα και θα το χώνω στην μπρίζα. Και μετά ας ψάξουν αυτοί να με βρούνε.
-
ΥΠΟΜΟΝΗ. Μονο αυτό λέω.
Τα ηλεκτρικά είναι ακόμα για λίγους. Οπως σε όλα τα πράγματα όλοι οι κατοχοι είναι early adopters και πρέπει να ανεχτούν τα μειωνεκτήματα που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον θέλω να πιστεύω.
Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον που θα είναι ώριμη τεχνολογία θα έχουμε μεγαλύτερες αυτονομίες, καλύτερες τιμες κτλ κτλ (βελτιωση μπαταριών, μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών κτλ).
Από εκεί και πέρα αν κάποιον δεν τον πειράζει να πληρώσει πολλά χρήματα για να πάρει ενα ηλεκτρικο που έχει σαφέστατα και αυτο μεγάλα πλεονεκτηματα και να έχει κάποιους περιορισμούς φορτισης και ταχυτητας σε ταξίδι που δεν τον ενοχλούν (πάει έτσι και αλλιώς σιγα και οι μεγαλες στασεις δεν τον πειράζουν). ή πχ παέι μόνιμα σε ένα κοντινο χωριό και δεν κάνει ποτέ μεγαλα ταξίδια και επαρκει μια χαρά η μπαταρία . Ε γιατι όχι, φοβερο είναι !!!!
αλλά γίνεται να γίνει mainstream με αυτές τις τιμές και τους περιορισμούς??? ΟΧΙ σαφέστατα, είναι για early adopters συννηδητοποιημένους που εχουν βάλει κάτω τα κατα και δεν τους ενοχλουν πολύ ενώ αντιθέτως τα υπέρ τους κάνουν μεγάλο κλικ στα θέλω τους
Εγω ζηλεύω όλους όσους έχουν δεύτερο μικρό αμαξάκι ηλεκτρικο. Και γω θα ήθελα ενα για δεύτερο μέσα στην πόλη γιατι παρκινγκ εχω. Τα χρήματα δεν θέλω να δώσω απλά γιατι τα θεωρώ υπερογκο ποσο για ένα δευτερο αμαξάκι πολης. Μολις λυθεί αυτό το ψήνω με 1000!!!
Καποια στιγμή τα μειον θα μειωθούν πολύ και θα είναι πολύ περισσότερα τα υπερ. ΥΠΟΜΟΝΗ
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
@panos2171 said in TESLA FORUM:
@realzeus said in TESLA FORUM:
Πρέπει να συνυπολογίζει κάποιος βέβαια ότι πρέπει να πληρωσεί όλο το ποσό και μετά από μήνες θα πάρει πίσω το ποσό της επιδότησης.
Έτσι είναι, αλλά από την άλλη πρέπει να συνυπολογίζει και τι "ψοφίμια" αγοράζει με τα ίδια λεφτά...
Ποιος εκμεταλλεύεται στην καθημερινότητα τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου; Ποιος κοιτάζει γκάζια σε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση κάλυψης αναγκών και όχι γούστων;
Όποιος αυτά που δεν φτάνει, δεν τα κάνει κρεμαστάρια...
Γιατί το γκάζι είναι γλυκό και γιατί κανείς δε μίσησε το πολύ γκάζι, πολύ δε περισσότερο όταν έρχεται και με εξαιρετική οικονομία στη χρήση.
Κανείς δε το μίσησε αλλά ποιος αγοράζει
@cirus said in TESLA FORUM:
ΥΠΟΜΟΝΗ. Μονο αυτό λέω.
Τα ηλεκτρικά είναι ακόμα για λίγους. Οπως σε όλα τα πράγματα όλοι οι κατοχοι είναι early adopters και πρέπει να ανεχτούν τα μειωνεκτήματα που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον θέλω να πιστεύω.
Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον που θα είναι ώριμη τεχνολογία θα έχουμε μεγαλύτερες αυτονομίες, καλύτερες τιμες κτλ κτλ (βελτιωση μπαταριών, μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών κτλ).
Από εκεί και πέρα αν κάποιον δεν τον πειράζει να πληρώσει πολλά χρήματα για να πάρει ενα ηλεκτρικο που έχει σαφέστατα και αυτο μεγάλα πλεονεκτηματα και να έχει κάποιους περιορισμούς φορτισης και ταχυτητας σε ταξίδι που δεν τον ενοχλούν (πάει έτσι και αλλιώς σιγα και οι μεγαλες στασεις δεν τον πειράζουν). ή πχ παέι μόνιμα σε ένα κοντινο χωριό και δεν κάνει ποτέ μεγαλα ταξίδια και επαρκει μια χαρά η μπαταρία . Ε γιατι όχι, φοβερο είναι !!!!
αλλά γίνεται να γίνει mainstream με αυτές τις τιμές και τους περιορισμούς??? ΟΧΙ σαφέστατα, είναι για early adopters συννηδητοποιημένους που εχουν βάλει κάτω τα κατα και δεν τους ενοχλουν πολύ ενώ αντιθέτως τα υπέρ τους κάνουν μεγάλο κλικ στα θέλω τους
Εγω ζηλεύω όλους όσους έχουν δεύτερο μικρό αμαξάκι ηλεκτρικο. Και γω θα ήθελα ενα για δεύτερο μέσα στην πόλη γιατι παρκινγκ εχω. Τα χρήματα δεν θέλω να δώσω απλά γιατι τα θεωρώ υπερογκο ποσο για ένα δευτερο αμαξάκι πολης. Μολις λυθεί αυτό το ψήνω με 1000!!!
Καποια στιγμή τα μειον θα μειωθούν πολύ και θα είναι πολύ περισσότερα τα υπερ. ΥΠΟΜΟΝΗ
Βέβαια εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο sony και ντε να πάμε στα ηλεκτρικά όταν με το καλημέρα υπάρχουν τόσοι περιορισμοί.
Το να υπάρχει σαν επιλογή φυσικά και ναι αλλά το να έχουμε μπει στο τρυπακι να πρέπει να καταργήσουμε όλα τα υπόλοιπα είναι μια ανοησία. -
Πρέπει να συνυπολογίζει κάποιος βέβαια ότι πρέπει να πληρωσεί όλο το ποσό και μετά από μήνες θα πάρει πίσω το ποσό της επιδότησης.
Έτσι είναι, αλλά από την άλλη πρέπει να συνυπολογίζει και τι "ψοφίμια" αγοράζει με τα ίδια λεφτά...
Ποιος εκμεταλλεύεται στην καθημερινότητα τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου; Ποιος κοιτάζει γκάζια σε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση κάλυψης αναγκών και όχι γούστων;
Γιατί το γκάζι είναι γλυκό και γιατί κανείς δε μίσησε το πολύ γκάζι, πολύ δε περισσότερο όταν έρχεται και με εξαιρετική οικονομία στη χρήση.
ΥΠΟΜΟΝΗ. Μονο αυτό λέω.
Βέβαια εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο sony και ντε να πάμε στα ηλεκτρικά όταν με το καλημέρα υπάρχουν τόσοι περιορισμοί.
Το να υπάρχει σαν επιλογή φυσικά και ναι αλλά το να έχουμε μπει στο τρυπακι να πρέπει να καταργήσουμε όλα τα υπόλοιπα είναι μια ανοησία.μα κανενας δεν σε αναγκαζει να πας σε ηλεκτρικο. μια χαρά επιλογές υπάρχουν στα πάντα
βενζινη, diesel, υγραεριο, φυσικό αεριο, Hybrid βενζινη, mild hybrid βενζίνη, plug in hybrid βενζινη, πετρέλαιο, hybrid πετρέλαιο, plug in hybrid πετρέλαιο
ολα υπάρχουν προς το παρόν και για αρκετα χρόνια ακόμα
αν τα ηλεκτρικα γίνουν πιο φτηνα και προσιτά και οι περιορισμοί που υπάρχουν τώρα εξαληφθούν παραλληλα με ανανεώσιμες πηγες ενέργειας αρα και καθαρότερο περιβάλλον γιατι όχι???? δεν με πειραζει να με οδηγήσουν εκεί και να μας εξαναγκάσουν αν λύσουν τα προβλήματα και είναι προσιτά
Αν μας εξαναγκάσουν όμως χωρίς να έχουν λύσει τα προβλήματα, ε ναι υπάρχει θέμα μεγάλο. εκεί και γω αντίθετος είμαι. Εγω προσωπικα αν θες την γνώμη μου βεβαιως είναι ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν σιγα σιγά αλλά δεν θα προλάβουν τις προθεσμίες που έχουν βάλει και θα δώσουν παρατάσεις για αργότερα.
Για να με αναγκάσεις πρέπει πρώτα να φροντίσεις να λύσεις τα οποια προβλήματα έχουν τα ηλεκτρικά αυτή την στιγμή.
-
@yem said in TESLA FORUM:
Όσα link και να βάλεις η πραγματικότητα είναι αυτή :
Και μην περιμένεις τον γερανό να έρθει στο 10' να σου κάνει χώρο να παρκάρεις.
Το 500 της εικονας ειναι ηλεκτρικο , αν δε φορτιζε παρανομος και αυτος . Ο κουβας μπροστα ενταξει ...
Θα δουμε
-
Δεν φόρτιζε , δεν είδα καν αν ήταν ev . Ποιο απο τα δύο είναι Κουβάς ? Τουλάχιστον το micra το τίμησε το μεροκάματο.
-
ΥΠΟΜΟΝΗ. Μονο αυτό λέω.
Το να υπάρχει σαν επιλογή φυσικά και ναι αλλά το να έχουμε μπει στο τρυπακι να πρέπει να καταργήσουμε όλα τα υπόλοιπα είναι μια ανοησία.Εχουν ειπωθει σε αλλα τοπικ
Ενεργειακη ανεξαρτησια σε επιπεδο χωρας και εε , αφαιρεση γεωπολιτικου μοχλου απο της πετρελαιοπαραγωγες χωρες , τοπικοι ρυποι , διασυνδεση , αυτονομη οδηγηση
Αυτοκινητιστηκα εχεις ενα ησυχο και πολιτισνενο (nvh) οχημα , πολυ καλυτερο δυναμικα , πολυ καλυτερη εκμεταλευση χωρων , λιγοτερη συντηρηση , καλυτερο off road για τα τετρακινητα , μειονεκτημα προς το παρον η αυτονομια
-
@yem said in TESLA FORUM:
Δεν φόρτιζε , δεν είδα καν αν ήταν ev . Ποιο απο τα δύο είναι Κουβάς ? Τουλάχιστον το micra το τίμησε το μεροκάματο.
Για το δημο ναι , το προστιμο θα ειναι το 20% της αξιας του ...
-
@taxidiwtis said in TESLA FORUM:
πολυ καλυτερο δυναμικα
Όχι, δεν είναι καλύτερο από ένα αντίστοιχο θερμικό.
καλυτερο off road για τα τετρακινητα
Μέχρι μα μείνεις στην μέση της ερήμου...
-
Τα ντίζελ με μεγάλα ντεπόζιτα και δυο κάνιστρα μπορεί να κάνουν 2000 χλμ στην έρημο
σε 2-3 χρόνια όμως κάποιο ηλεκτρικό με φωτοβολταικά στην οροφή και την καρότσα θα μπορεί να κάνει άπειρα (θεωρητικά ) όσο εχει ήλιο
ενα τέτοιο σίγουρα θα εχει (φορτισμένο) πλεονέκτημα και σε καταδρομικές νυκτερινές επιχειρήσεις -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Τα ντίζελ με μεγάλα ντεπόζιτα και δυο κάνιστρα μπορεί να κάνουν 2000 χλμ στην έρημο
σε 2-3 χρόνια όμως κάποιο ηλεκτρικό με φωτοβολταικά στην οροφή και την καρότσα θα μπορεί να κάνει άπειρα (θεωρητικά ) όσο εχει ήλιο
ενα τέτοιο σίγουρα θα εχει (φορτισμένο) πλεονέκτημα και σε καταδρομικές νυκτερινές επιχειρήσειςΜε την σημερινή τεχνολογία, τα φωτοβολτιακά μπορούν να δώσουν 2-3 χλμ, με φουλ ηλιοφάνεια. Τη νύχτα τι θα κάνεις όμως; Για να μην πούμε ότι στην Αρκτιή, για 6 μήνες έχει νύχτα... Σε αυτά τα περιβάλλοντα θέλεις φορτισμένες μπαταρίες (που χάνουν το 50% της αυτονομίας τους στους -20), ή άλλες μορφές ενέργειας. Οι ΜΕΚ απιδίδουν καλύτερα στο τόσο κρύο!
-
πολυ καλυτερο δυναμικα
Το συγκρινω με μεγαλο σενταν πχ bmw 5
Το Τεσλα , ειναι ελαφρυτερο , εχει χαμηλοτερο κεντρο βαρους , 50 50 ζυγισμα ενω η bmw οχι , 100 -120 % περισσοτερη ισχυ για τα ιδια χρηματα , μεγιστη ροπη απο τις 0 στροφες , αμεση αποκριση χωρις να περιμενης τα τουρμο και το κιβωτιο να ανταποκριθουν πριν να επιταχυνεις, και τα δυο ηλεκτρικο τιμονι , και τα δυο διπλα ψαλιδια εμπρος και πολλαπλουςωπισω -
πολυ καλυτερο δυναμικα
Το Τεσλα , ειναι ελαφρυτερο , εχει χαμηλοτερο κεντρο βαρους , 50 50 ζυγισμα ενω η bmw οχι , 100 -120 % περισσοτερη ισχυ για τα ιδια χρηματα , μεγιστη ροπη απο τις 0 στροφες , αμεση αποκριση χωρις να περιμενης τα τουρμο και το κιβωτιο να ανταποκριθουν πριν να επιταχυνειςΚάνεις ένα τεράστιο λάθος, παίζοντας υπερατού με νούμερα.
Αγγλικό περιοδικό δοκίμασε την Μ3 έναντι της i50M και έβαγλες σαφώς πιο σρπο την βενζινοκίνητη! Η διαφορά Τα 300 κιλά και ο βενζινοκινητήρας που τραγουδούσε! -
πολυ καλυτερο δυναμικα
Το Τεσλα , ειναι ελαφρυτερο , εχει χαμηλοτερο κεντρο βαρους , 50 50 ζυγισμα ενω η bmw οχι , 100 -120 % περισσοτερη ισχυ για τα ιδια χρηματα , μεγιστη ροπη απο τις 0 στροφες , αμεση αποκριση χωρις να περιμενης τα τουρμο και το κιβωτιο να ανταποκριθουν πριν να επιταχυνειςΚάνεις ένα τεράστιο λάθος, παίζοντας υπερατού με νούμερα.
Αγγλικό περιοδικό δοκίμασε την Μ3 έναντι της i50M και έβαγλες σαφώς πιο σρπο την βενζινοκίνητη! Η διαφορά Τα 300 κιλά και ο βενζινοκινητήρας που τραγουδούσε!τιμη BMW Μ3
130500 ευρω
τιμη BMW i4 Μ50
69.750
τιμη tesla model 3 performance
59990 ευρωακριβη αυτη η εξτρα σπορ αισθηση
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
ενα τέτοιο σίγουρα θα εχει (φορτισμένο) πλεονέκτημα και σε καταδρομικές νυκτερινές επιχειρήσειςΜε την σημερινή τεχνολογία, τα φωτοβολτιακά μπορούν να δώσουν 2-3 χλμ, με φουλ ηλιοφάνεια. Τη νύχτα τι θα κάνεις όμως; Για να μην πούμε ότι στην Αρκτιή, για 6 μήνες έχει νύχτα... Σε αυτά τα περιβάλλοντα θέλεις φορτισμένες μπαταρίες (που χάνουν το 50% της αυτονομίας τους στους -20), ή άλλες μορφές ενέργειας. Οι ΜΕΚ απιδίδουν καλύτερα στο τόσο κρύο!
Υβριδικο plug , κινητηρας diesel μονο για φορτιση των μπαταριων σε περιπτωση που ειναι εκτος δικτυου , χωρις να συνδεεται αυτος με τους τροχους των ερπιστριων μονο οι ηλεκτροκινητηρες ...
θα μπορουσε κατα τη διαρκεια της μαχης η αιφνιδιασμου ισως να κινηται μονο με τη μπαταρια , πρακτικα χωρις θερμικο η ηχητικο στιγμα
Ειχα βαλει τετοιας φιλοσοφιας οχημα στην πυροσβεστικη δυναμη του Λος Αντζελες , στους 8 μηνες ο θερμικος κινητηρας δεν εχει παρει μπρος ουτε μια φορα φοτιζε μόνο στο πυροσβεστικο σταθμο
-
Καλά όλα αυτά. Εγώ να ακυρώσω την Χ1 και να πάω να πάρω το απλό Tesla Y με 40.000 που θα βγει με την επιδότηση;
-
@ig said in TESLA FORUM:
Καλά όλα αυτά. Εγώ να ακυρώσω την Χ1 και να πάω να πάρω το απλό Tesla Y με 40.000 που θα βγει με την επιδότηση;
Αν δεν πας ταξίδι ποτέ, ναι.
Λογικά έχεις πάρκινγκ για να βάλεις το wallbox για να φορτίζεις. -
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
@ig said in TESLA FORUM:
Αν δεν πας ταξίδι ποτέ, ναι.
Λογικά έχεις πάρκινγκ για να βάλεις το wallbox για να φορτίζεις.εγω που ως συντ/χος μπορώ να ταξιδεύω καθημερινές και να αποφεύγω τα ΣΚ και τις ημέρες μαζικών εξόδων θα έπαιρνα ενα LR και όλοι οι ταχυφορτιστές δικοί μου
-
@george1977 said in TESLA FORUM:
Υπαρχουν πλεον tesla chargers στην διαδρομη.
250Kw
Δεν εχει ουρες γιατι ειναι μονο για τεσλα.
Ακόμα.
Σε 15 λεπτα βαζεις 50Kwh—250km
Με τι κόστος περίπου, για να έχουμε μια αίσθηση;
TESLA FORUM