-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
Σκέψου να είναι 10 το βράδυ και να είναι το παιδί με 39 πυρετό ή κάτι άλλο και να πρέπει να το πας νοσοκομείο!!!
Και το ηλεκτρικό να είναι αφόρτιστο!!!
Οι πατεράδες του φόρουμ σίγουρα το έχουν ζήσει αυτό!!!Κοίτα, όπως ειπε και ο Ντετόλ, θέμα εκπαίδευσης είναι και συνήθειας να φορτίζουμε τακτικά. Καταρχάς κανείς δεν αφήνει το αμάξι να ξεφορτίσει στο 0%. Ειδικά εαν έχεις παιδί και δεν έχεις 2ο αμάξι, τότε το φορτίζεις - αν όχι κάθε μέρα - μόλις πέσει στο 20-30%. Άρα ακόμα και στο σενάριο που λές, δηλαδή μόλις γύρισες σπίτι και με το που το κούμπωσες να φορτίσει πρέπει να φύγεις, θα έχει μια αυτονομία τουλάχιστον 100χλμ. Εεε πόσο πιο μακριά να είναι το νοσοκομείο? Τέλος, στην χειρότερη περίπτωση υπάρχουν και ταξί.
Και για να μην νομίζεις ότι μιλάω θεωρητικά, να σου πω ότι με τα χιόνια το 2021 ο γιος μου έπρεπε να πάει Παίδων, λόγω κόβιντ (δεν έπεφτε ο πυρετός), όπου και νοσηλεύτικε τελικά. Αυτοκίνητο ΔΕΝ κουνιόταν, οπότε τον πήρα αγκαλία, περπάτησα 15' στα χιόνια να βγω στον κεντρικό δρόμο για να πάρω ταξί. Ταλαιπωρία, αλλά βρήκα την λύση.
Το θυμάμαι Φάνη το σκηνικό με τον μικρό το 2021!
Ανέφερα και παραπάνω την μη ύπαρξη παρκινγκ στο σπίτι, οπότε ο χώρος φόρτισης σε συνδυασμό με το πόση ώρα θέλει το ηλεκτρικό να φορτίσει ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμο είναι κρίσιμα!
Το 2021 έβαλα αλυσίδες στο αουρις και πήγα μέχρι Οινόη στις 20:00 για να πάρω την αδερφή της γυναίκας μου που δουλεύει στο Σχηματάρι και ήταν εγκλωβισμένη εκεί από τις 15:00 το μεσημέρι.
Γενικά λύσεις βρίσκονται, αλλά τι στο διάολο να δώσει κάποιος 30000+€ για αμάξι και να μην μπορεί να κάνει αυτά που έκανε πριν 15 χρόνια με το αμάξι που είχε πάρει τότε!!!
Μέχρι να φτάσει η ηλεκτροκίνηση να προσφέρει αυτά που προσφέρουν τα θερμικά σε 3 τομείς που κάνουν τα αυτοκίνητα να έχουν το βασικό πλεονέκτημα από τα ΜΜΜ (άμεση διαθεσιμότητα), δεν θα κυριαρχήσουν!!
Αυτοί οι τομείς είναι χώρος φόρτισης, χρόνος φόρτισης, και σε μικρότερο βαθμό η αυτονομία. -
Θα σου πω. Εγώ εργάζομαι τον τελευταίο καιρό με τηλεργασια.
Ψάχνω ευκαιρία να βγω έξω και να κάνω βόλτα με το αυτοκίνητο. Για μια τέτοια κατάσταση θα ήταν τέλειο το ηλεκτρικό. Πάω και για καφεδάκι, το φορτίζω ένα 40 λεπτο, ή μασαμπουκωνω κάποιο βρόμικο...και έφυγα. Αν όμως ξαναγυρίσω στους δρόμους, θα βρίζω.Σαν οδηγική εμπειρία και σαν τεχνολογία δεν το συζητώ, ανώτερα τα ev. Απλώς, η τεχνολογία της μπαταρίας θεωρώ πως θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
-
@alexandros-k said in TESLA FORUM:
Αν εισαι τοσο μπετοβλακας και φτανεις να μεινεις με το αμαξι, ας εχεις ενα ντεποζιτο καυσιμα καβατζα στο σπιτι . Σε 5 λεπτα εισαι "φορτισμενος"
Αν είσαι τόσο σκυροδεματοβλακας και φτάνεις να μείνεις με το αμάξι, ας έχεις μια μπαλαντέζα, πρίζες υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ!
Επόμενη χαζομάρα ; Βλέπω έχετε κεφια τη σημερον !
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Αν εισαι τοσο μπετοβλακας και φτανεις να μεινεις με το αμαξι, ας εχεις ενα ντεποζιτο καυσιμα καβατζα στο σπιτι . Σε 5 λεπτα εισαι "φορτισμενος"
Αν είσαι τόσο σκυροδεματοβλακας και φτάνεις να μείνεις με το αμάξι, ας έχεις μια μπαλαντέζα, πρίζες υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ!
Επόμενη χαζομάρα ; Βλέπω είστε σε κέφια σήμερα !
Μονο που για να φορτισεις με ρευμα, πρεπει να μεινεις σταθμευμενος.
Ποιος λεει χαζομαρες, ειναι προφανες -
@limited_one said in TESLA FORUM:
Εγω αν ζούσα στην Αθήνα, μια χαρά θα αγόραζα ηλεκτρικό γιατί θα είχα την καλύτερη δικαιολογία να φύγω από το σπίτι!
Αγάπη πάω μέχρι το τάδε σημείο να φορτισω(να πιω και το καφεδάκι μου)
Μην τα κοιτάμε όλα μαύρα λοιπόν!Είσαι τυχερός που δεν μένεις Αθήνα!!!
Βέβαια αυτό σου δημιουργεί την αυταπάτη ότι εδώ στην Αθήνα οι ρυθμοί ζωής επιτρέπουν το συχνό καφεδάκι ή ότι πχ πας σούπερ μάρκετ και κάθεσαι 1 ώρα για να φορτίσει το ηλεκτρικό! -
Ποιος λεει χαζομαρες, ειναι προφανεςΕνώ στα θερμικά κανείς ανεφοδιασμό εν κινήσει ;
Γκωσαμε χαζομάρα, επόμενη γραμμουλα ! -
Τέλος, στην χειρότερη περίπτωση υπάρχουν και ταξί.
Και για να μην νομίζεις ότι μιλάω θεωρητικά, να σου πω ότι με τα χιόνια το 2021 ο γιος μου έπρεπε να πάει Παίδων, λόγω κόβιντ (δεν έπεφτε ο πυρετός), όπου και νοσηλεύτικε τελικά. Αυτοκίνητο ΔΕΝ κουνιόταν, οπότε τον πήρα αγκαλία, περπάτησα 15' στα χιόνια να βγω στον κεντρικό δρόμο για να πάρω ταξί. Ταλαιπωρία, αλλά βρήκα την λύση.Που από του χρόνου πρέπει να αγοράζονται μόνο ηλεκτρικά, είπε ο Μητσοτάκης.
Θέλω να το δω αυτό... -
Ποιος λεει χαζομαρες, ειναι προφανεςΕνώ στα θερμικά κανείς ανεφοδιασμό εν κινήσει ;
Γκωσαμε χαζομάρα, επόμενη γραμμουλα !Κανεις πως δεν καταλαβαινεις? Σε 5 λεπτα γεμισες και φευγεις / Κι αμα λαχει φουλαρεις και εν κινησει
-
@lap said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Σκεφτείτε να τσακωθείτε με την γυναίκα σας και να κατεβείται με νεύρα στο γκαράζ να πάτε μία βόλτα να ηρεμήσετε και να είναι αφόρτιστο,,,
Τι παράδειγμα είναι αυτό; Ντόινγκ!
Σκέψου να μαλωσεις, να μπεις με νεύρα να κάνεις ένα ντουζ και να μην είχε ανάψει ο θερμοσίφωνας.
Να βάλω παράδειγμα;;; Θα πονέσει λίγο!!!
Σκέψου να είναι 10 το βράδυ και να είναι το παιδί με 39 πυρετό ή κάτι άλλο και να πρέπει να το πας νοσοκομείο!!!
Οι πατεράδες του φόρουμ σίγουρα το έχουν ζήσει αυτό!!!Άστο λαπ, ο χρόνος και ο χώρος φόρτισης είναι το κύριο πρόβλημα των ηλεκτρικών και δεν υπάρχει άμεση λύση σε αυτό! Μέχρι τότε θα κυριαρχούν τα θερμικά!!
Edit
Μετά μπαίνει η αυτονομία, αλλά οκ για κάποιους δεν είναι critical.
Προσωπικά μια αυτονομία της τάξης των 350χλμ με ταχύτητες ταξιδιού 140χλμ/ώρα και στην συνέχεια φόρτιση σε 5' για αλλά τόσα και να υπάρχει χώρος να το φορτίσω, είναι το ελάχιστο ώστε να κοιτάξω για ηλεκτρικό.Σκέψου και το άλλο ! Να γεννάει η γυναίκα σου (ή άντρας σου, δεν κρίνω) και να είσαι με τις αναθυμιάσεις του ρεζερβουάρ! Να είναι 3 τα ξημερώματα (τέτοια ώρα τις πιάνουν παντα οι πόνοι μωρε!) και να μη μπορείς να βρεις ανοικτό βενζινάδικο. Πέρα απο τη γνωστή ρεβοιλ που βάζει μόνο νοθευμένη μπενζινα με ναυτιλιακό πετρέλαιο ! Να έχεις στο σπίτι σου φθηνό ρευματακι του καλού θεουλη και να τρεχει σε άλλο νόμο να βρεις ανοικτό βενζιναδικο !
Τι κάνουμε τώρα αγαπητοί ένορκοι ;Οποίος θέλει έχω και άλλες κουταλιές νερό να πνιγεί !
Δεν έχω πάρκινγκ στο σπίτι!!! Όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι του λεκανοπεδίου!!!
Οπότε το κομμάτι χώρος φόρτισης είναι κριτικαλ
Και έξω από το σπίτι να βρω να παρκάρω η μπαλαντέζα με σουκο, δεν είναι κάτι doable!
Με αναθυμιάσεις ρεζερβουάρ σίγουρα φτάνεις μέχρι το διανυχτερεύον βενζινάδικο (μάλιστα εταιρικό shell ή avin) στο δρόμο για το νοσοκομείο ή τον όποιο προορισμό!Αυτός ο λόγος μάλιστα! Αυτός, για εμένα, είναι ο βασικός αποτρεπτικός λόγος από την αγορά ηλεκτρικού.
-
Εγω αν ζούσα στην Αθήνα, μια χαρά θα αγόραζα ηλεκτρικό γιατί θα είχα την καλύτερη δικαιολογία να φύγω από το σπίτι!
Μην τα κοιτάμε όλα μαύρα λοιπόν!Έτσι, η πείρα μιλά
Σας το έχω ξαναγράψει .... σκεφτείτε να έχουν οι σταθμοί φόρτισης και σερβιτόρες σαν τα κρύα τα νερά..... Ποιος γέρο παντρεμένος θα μείνει με θερμικό;
Πάντως μέχρι τώρα, οι υπάρχοντες σταθμοί φόρτισης αφήνουν πολύ κόσμο στα κρύα (νερά) του λουτρού... σαν το θερμοσίφωνα που λέγαμε πριν.
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Τέλος, στην χειρότερη περίπτωση υπάρχουν και ταξί.
Και για να μην νομίζεις ότι μιλάω θεωρητικά, να σου πω ότι με τα χιόνια το 2021 ο γιος μου έπρεπε να πάει Παίδων, λόγω κόβιντ (δεν έπεφτε ο πυρετός), όπου και νοσηλεύτικε τελικά. Αυτοκίνητο ΔΕΝ κουνιόταν, οπότε τον πήρα αγκαλία, περπάτησα 15' στα χιόνια να βγω στον κεντρικό δρόμο για να πάρω ταξί. Ταλαιπωρία, αλλά βρήκα την λύση.Που από του χρόνου πρέπει να αγοράζονται μόνο ηλεκτρικά, είπε ο Μητσοτάκης.
Θέλω να το δω αυτό...Καλά μιλάμε για τα ταξί που δουλεύουν 20 ωρες το 24ωρο (10 ενας οδηγός και 10 ο άλλος)
Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αυτό!!!
Αν τελικά περάσει αυτό, προβλέπω άμεση ανανέωση του στόλου των ταξί! (Μπορεί να το έκανε και γι'αυτό, βέβαια.) -
Έχουμε πει πολλάκις ότι όλες οι υλοποιήσεις έχουν τα συν και τα πλην. Στην προκειμένη το συν είναι ότι φορτίζεις σπίτι σου πολύ οικονομικά ενώ κοιμάσαι και δεν μπλέκεις με αμφιβόλου ποιότητας καύσιμα, το αρνητικό είναι ότι πρέπει να κανείς ένα στοιχειώδη προγραμματισμό σε αυτό. Για οποιο συμπαθή χρήστη ο προγραμματισμός είναι αδύνατος δεν μπλέκει με ηλεκτρικά.
Δεν ξέρω ποσό πιο απλά να το γράψω -
@dettol said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Σκεφτείτε να τσακωθείτε με την γυναίκα σας και να κατεβείται με νεύρα στο γκαράζ να πάτε μία βόλτα να ηρεμήσετε και να είναι αφόρτιστο,,,
Τι παράδειγμα είναι αυτό; Ντόινγκ!
Σκέψου να μαλωσεις, να μπεις με νεύρα να κάνεις ένα ντουζ και να μην είχε ανάψει ο θερμοσίφωνας.
Να βάλω παράδειγμα;;; Θα πονέσει λίγο!!!
Οι πατεράδες του φόρουμ σίγουρα το έχουν ζήσει αυτό!!!Άστο λαπ, ο χρόνος και ο χώρος φόρτισης είναι το κύριο πρόβλημα των ηλεκτρικών και δεν υπάρχει άμεση λύση σε αυτό! Μέχρι τότε θα κυριαρχούν τα θερμικά!!
Edit
Μετά μπαίνει η αυτονομία, αλλά οκ για κάποιους δεν είναι critical.
Προσωπικά μια αυτονομία της τάξης των 350χλμ με ταχύτητες ταξιδιού 140χλμ/ώρα και στην συνέχεια φόρτιση σε 5' για αλλά τόσα και να υπάρχει χώρος να το φορτίσω, είναι το ελάχιστο ώστε να κοιτάξω για ηλεκτρικό.Σκέψου και το άλλο ! Να γεννάει η γυναίκα σου (ή άντρας σου, δεν κρίνω) και να είσαι με τις αναθυμιάσεις του ρεζερβουάρ! Να είναι 3 τα ξημερώματα (τέτοια ώρα τις πιάνουν παντα οι πόνοι μωρε!) και να μη μπορείς να βρεις ανοικτό βενζινάδικο. Πέρα απο τη γνωστή ρεβοιλ που βάζει μόνο νοθευμένη μπενζινα με ναυτιλιακό πετρέλαιο ! Να έχεις στο σπίτι σου φθηνό ρευματακι του καλού θεουλη και να τρεχει σε άλλο νόμο να βρεις ανοικτό βενζιναδικο !
Τι κάνουμε τώρα αγαπητοί ένορκοι ;Οποίος θέλει έχω και άλλες κουταλιές νερό να πνιγεί !
Δεν έχω πάρκινγκ στο σπίτι!!! Όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι του λεκανοπεδίου!!!
Οπότε το κομμάτι χώρος φόρτισης είναι κριτικαλ
Και έξω από το σπίτι να βρω να παρκάρω η μπαλαντέζα με σουκο, δεν είναι κάτι doable!
Με αναθυμιάσεις ρεζερβουάρ σίγουρα φτάνεις μέχρι το διανυχτερεύον βενζινάδικο (μάλιστα εταιρικό shell ή avin) στο δρόμο για το νοσοκομείο ή τον όποιο προορισμό!Αυτός ο λόγος μάλιστα! Αυτός, για εμένα, είναι ο βασικός αποτρεπτικός λόγος από την αγορά ηλεκτρικού.
Αυτόν τον λόγο αναφέρω από το άνοιγμα των τοπικών σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!
Μετά είναι και το πόση ώρα χρειάζεται για να φορτίσουν.
Αν αυτά λυθούν μπαίνουν πιο προσωπικά ζητήματα, ανάλογα με συνθήκες κίνησης και διαδρομές (τα δικά μου κριτήρια τα έβαλα παραπάνω) -
Σας το έχω ξαναγράψει .... σκεφτείτε να έχουν οι σταθμοί φόρτισης και σερβιτόρες σαν τα κρύα τα νερά..... Ποιος γέρο παντρεμένος θα μείνει με θερμικό;
Πάντως μέχρι τώρα, οι υπάρχοντες σταθμοί φόρτισης αφήνουν πολύ κόσμο στα κρύα (νερά) του λουτρού... σαν το θερμοσίφωνα που λέγαμε πριν.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Δεν ξέρω που το στηρίζεις.
-
Ρε σεις και εδώ τα ίδια θα γράφουμε με το νήμα της ηλεκτροκίνησης;
-
Παγκοσμίως αναφέρεται συνεχώς από όλους όσους ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, χαλασμενοι φορτιστές, πληθώρα app, βυσματα που ακόμη κι αν τα φυσήξει δυνατός αέρας χάνουν επαφή, ίντερνετ που μπλοκάρει, κάρτες που δεν διαβάζονται, ασχημες προσωπικές εμπειρίες που μεταδίδουν οι χρήστες, δεν ακούμε και τίποτα άλλο.
-
Παγκοσμίως αναφέρεται συνεχώς από όλους όσους ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, χαλασμενοι φορτιστές, πληθώρα app, βυσματα που ακόμη κι αν τα φυσήξει δυνατός αέρας χάνουν επαφή, ίντερνετ που μπλοκάρει, κάρτες που δεν διαβάζονται, ασχημες προσωπικές εμπειρίες που μεταδίδουν οι χρήστες, δεν ακούμε και τίποτα άλλο.
με ολον το σεβασμο, αλλα τα εχεις μπλεξει λιγο τα πραγματα. Πρωτα απο ολα, στην ευρωπη υπαρχει ΕΝΑ βυσμα και ειναι κοινο για ολα τα αυτοκινητα και ολους τους φορτιστες. Αυτα που λες υπαρχουν στην αμερικη και δεν μας αφορουν.
Τα υπολοιπα ολα ειναι θορυβος απο το ιντερνετ και γκρινιες, καποιες απο τις οποιες βασιμες αλλα μεγενθυμενες στην νιοστη δυναμη.
Αν ηταν πραγματικοτητα ολα οσα ακουμε και διαβαζουμε στο νετ, δεν θα υπηρχε bmw που να μην ηταν αποκαϊδια και δεν θα βλεπαμε VAG στο δρομο, παρα μονο σε συνεργεια.Προσωπικα, σας εχω μεταφερει τις εμπειριες μου, με ολα τα θετικα και τα αρνητικα τους.
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Ρε σεις και εδώ τα ίδια θα γράφουμε με το νήμα της ηλεκτροκίνησης;
Δυστυχώς, αφού τα κύρια και βασικά μειονεκτήματα είναι ίδια!!!
Ας στρίβει τέλεια, ας τρίζει, ας κάνει ότι θες!!!
Αν δεν έχεις τρόπο να φορτίσεις, τι να το κάνεις;;; -
Απλά,δεν προχωράς στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος.
Η ένσταση μου είναι στο γεγονός ότι γεμίζουμε άχρηστη πληροφορία σε λάθος νήμα. -
Καλή ιδέα...πάμε να ανοίξουμε επιχείρηση! Ω ρε τι έχει να γίνει...
TESLA FORUM