-
@gatoz said in TESLA FORUM:
@antonmone said in TESLA FORUM:
@gatoz said in TESLA FORUM:
@panormus772 said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Πάντως εγώ κάνω Χαλάνδρι Γερολιμένα καθαρή διαδρομή τρεις ώρες κάνω και μία στάση κάπου συνήθως στο παλιό δρόμο από σπάρτη για τρίπολη δεν θυμάμαι τώρα πώς τον λένε που χει ωραία σουβλάκια και λοιπά σε υψόμετρο 900.
Πέρσι το έκανα με επιστροφή αυθημερόν 2 φορές. Την μια με το 3008 την άλλη με το αιρκρος. Άνετα και ντιζελατα.
ο παλιος δρομος σπαρτη-τριπολη τι φαση ειναι; Μια λωριδα σε καθε κατευθυνση χωρις διαχωριστικο στη μεση; Σκεφτηκα να τον χρησιμοποιουσα αλλα μετα ειδα οτι χρονικα δεν εχει διαφορα ο παλιος με τον καινουριο, οποτε το παρατησα. Εχει ομως διαφορα στην ενεργεια που θα δαπανουσα, ενα 5% περιπου παραπανω ο νεος δρομος. Δεν ειναι το θεμα του κοστους, που ειναι της πλακας, αλλα οτι γλυτωνεις 5-10' στον φορτιστη.
Πολύ ωραία διαδρομή,γλιτώνεις κάπου 55 χλμ πήγαινε έλα αλλά θέλει συνεχείς προσπεράσεις για να κινηθείς λίγο γρήγορα και προσοχή τα ΣΚ σε συγκεκριμένα σημεία έχει πάντα μπλοκαΜια λωρίδα ανά κατεύθυνση είναι.
ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μου κοπηκε η ορεξη παντως
Λόγω κατανάλωσης παραπάνω η για τον δρόμο που είναι μόνος χωρίς διάζωμα;Αν είναι το δεύτερο θα έλεγα ότι δυστυχώς οσο χαλαρά και να θες να πας ,ο επαρχιακός έχει μια ροη παραπάνω (όχι κάτι τραγικό πάντως),που κάποια στιγμή θέλοντας και μη θα αρχίσεις τις προσπεράσεις.Πολλοι προτιμούν για διάφορους λόγους να μην πάνε από τον διπλό στην Σπάρτη.Αποφυγη διοδίων,πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά διαδρομή και εξίσου σημαντικό αν είσαι εξοικειωμένος με την διαδρομή πρακτικά δεν κερδίζεις ούτε σε χρόνο .
Αν η ασφάλεια όμως παίζει τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο εννοείται ότι πας από τον διπλό!
Για των καταναλώσεων φυσικά τα ξέρεις μόνο εσυ,στα θερμικά η διαφορά δεν είναι μεγάλη.Όντως πολύ ωραία διαδρομή ο επαρχιακός! Την είχα κάνει πριν 8-9 χρόνια με τη Giulietta πηγαίνοντας για το σπήλαιο Διρού.
Άλλη μια καταπληκτική διαδρομή είναι Σπάρτη - Καλαματα από τον Ταυγετο.
τρε μπαναλ... εισαι της περιοχης...
οποιος αντεχει, εκει κοντα καστανια λακωνιας, προς το μοναστηρι της Γιατρισσας και απο το χωμα να βγεις καστανεα μεσσηνιας....
να εχει πραγματι ενδιαφερον και οχι σουβοτουριστεςΟ dettol είναι αποκλειστικά άσφαλτο ,όπως και εγώ πριν το vit.Αυτα που λες ειχαν ενδιαφέρον τώρα δεν ξέρω μετά τη μεγάλη φωτιά πρόπερσι τι έχει μείνει ,δεν έχω ανεβει από τότε Γιατρισσα ,μέχρι Αρνα ανέβηκα πέρσι.
οκ, του εβαλα ασφαλτος στα συνταγες-φαγαδικα, κοντα και αφορτιστα-αβαδιστα-αατο
αρκει
αφου γλυτωνει τοσα λεφτα και γουσταρει βολτες, ειναι καιρος να παρει ενα #mono_vitara
χαχαχαχαΑν παίρνει ένα 20ρικο από τον καθένα στις βόλτες που πάει μετά τις συναντήσεις θα το βγάλει σε ένα χρόνο!
-
-
Ο Μασκ μου είναι εξαιρετικά αντιπαθής.
Τους Γιαπωνεζους δεν τους "ξέρω" ποιοι είναι.
Προφανώς η ΤΟΥΟΤΑ κάνει και καλά αυτοκίνητα, που όμως μένουν εκτός ελληνικής πραγματικότητας λόγω νομοθεσίας, όπως το Camry.
Το ότι όμως έφτασε μια Κορολα να πωλείται όσο ένα μοντελ 3, είναι απλά γελοίο. Είναι τόσο πολύ περισσότερο αμάξι το Τέσλα, πιο προηγμένο σε όλα...Και για να το γράφω εγώ, που ήμουν/είμαι σχεδόν "πολέμιος"... ή ετσι με βλέπουν κάποιοι.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@elteo said in TESLA FORUM:
Για να δείτε πόσο σχετικά ειναι όλα: εδώ λέμε πόσο μεγάλο ειναι το Τέσλα Μόντελ 3 (σιγά το μεγάλο δηλαδή) και στο βίντεο τους κάνει πολύ μεγάλη θετική εντύπωση πως χωράνε άνετα σε ένα μικρό αυτοκίνητο....χαχαχα!! Και είναι στον Καναδά, όχι ΗΠΑ. Και εδώ δεν το θέλει πολύς κόσμος γιατί ειναι λένε μεγάλο....χαχαχαχα!!
Λογικό. Όσα τετραγωνικά είναι το σπίτι μας , τόσα είναι η κρεβατοκάμαρα τους!
-
Μία ερώτηση για το ΚΗ2. Μαθαίνω ότι υπάρχουν προβλήματα αυτή τη στιγμή μιας κι έχουν τελειώσει τα κονδύλια.
Ας πούμε ότι παραγγέλνω το Tesla σήμερα. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει την αίτηση στο ΚΗ2; Εάν το σύστημα δε με αφήνει συνεχώς να ολοκληρώσω την αίτηση, τί κάνω; -
@stradale said in TESLA FORUM:
Μία ερώτηση για το ΚΗ2. Μαθαίνω ότι υπάρχουν προβλήματα αυτή τη στιγμή μιας κι έχουν τελειώσει τα κονδύλια.
Ας πούμε ότι παραγγέλνω το Tesla σήμερα. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει την αίτηση στο ΚΗ2; Εάν το σύστημα δε με αφήνει συνεχώς να ολοκληρώσω την αίτηση, τί κάνω;Το ΚΗ2 ξέχασε το. Αν βγει το ΚΗ3 θα πάρεις επιδότηση από εκεί.
-
Ας πούμε ότι παραγγέλνω το Tesla σήμερα. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει την αίτηση στο ΚΗ2; Εάν το σύστημα δε με αφήνει συνεχώς να ολοκληρώσω την αίτηση, τί κάνω;προταση μου, μην παραγγειλεις αμαξι μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο.
Αν καιγεσαι να παραγγειλεις, σχεδον σιγουρα θα σε αφησει το προγραμμα, οποιο και αν τρεχει τοτε, να κανεις αναδρομικη αιτηση.
Αλλα για να εισαι 100% σιγουρος, περιμενε μεχρι να αποφασισουν αν θα επεκτεινουν το ΚΗ2 παραπανω ή αν θα βγαλουν ΚΗ3 -
@elteo said in TESLA FORUM:
Ας πούμε ότι παραγγέλνω το Tesla σήμερα. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει την αίτηση στο ΚΗ2; Εάν το σύστημα δε με αφήνει συνεχώς να ολοκληρώσω την αίτηση, τί κάνω;Το ΚΗ2 ξέχασε το. Αν βγει το ΚΗ3 θα πάρεις επιδότηση από εκεί.
Αυτά τα ΚΗ... τα βαρέθηκα...
Εχουμε το ΚΗ ψήφισμα που μας ταλαιπωρεί,
το ΚΗΔ που επίσης μας ταλαιπωρεί
να πάρουμε ηλεκτρικό να μας ταλαιπωρεί το ΚΗν ? -
Το σύστημα είναι μαλακια ολικής
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Το σύστημα είναι μαλακια ολικής
Ολκής εννοείς...ολικής είναι τα δημητριακά
-
Ας πούμε ότι παραγγέλνω το Tesla σήμερα. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει την αίτηση στο ΚΗ2; Εάν το σύστημα δε με αφήνει συνεχώς να ολοκληρώσω την αίτηση, τί κάνω;Κάθε αίτηση που γίνεται αποδεκτή ή εχει γίνει αποδεκτή με μια προσφορά έχει δεσμεύσει τα χρήματα.
Αυτά σταδιακά ξεσκαρτάρονται αφού παίζουν προθεσμίες κατάθεσης δικαιολογητικών.
Το πρόγραμμα επίσημα εχει παράταση μέχρι τον Απρίλιο.
Αν η αίτηση σου γίνει δεκτή μέχρι τότε θα πληρωθείς με το ΚΗ2.
Αν όχι θα πας στο επόμενο.
-
μαθαμε και απο επισημα χειλη οτι θα παρουν αυτο το update, εκτος απο τα highland, αλλα και τα ΜΥ και τα "παλια" Μ3 (διαβασα για εως 2019 μοντελα)
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Πάντως εγώ κάνω Χαλάνδρι Γερολιμένα καθαρή διαδρομή τρεις ώρες κάνω και μία στάση κάπου συνήθως στο παλιό δρόμο από σπάρτη για τρίπολη δεν θυμάμαι τώρα πώς τον λένε που χει ωραία σουβλάκια και λοιπά σε υψόμετρο 900.
Πέρσι το έκανα με επιστροφή αυθημερόν 2 φορές. Την μια με το 3008 την άλλη με το αιρκρος. Άνετα και ντιζελατα.
ο παλιος δρομος σπαρτη-τριπολη τι φαση ειναι; Μια λωριδα σε καθε κατευθυνση χωρις διαχωριστικο στη μεση; Σκεφτηκα να τον χρησιμοποιουσα αλλα μετα ειδα οτι χρονικα δεν εχει διαφορα ο παλιος με τον καινουριο, οποτε το παρατησα. Εχει ομως διαφορα στην ενεργεια που θα δαπανουσα, ενα 5% περιπου παραπανω ο νεος δρομος. Δεν ειναι το θεμα του κοστους, που ειναι της πλακας, αλλα οτι γλυτωνεις 5-10' στον φορτιστη.
Όχι ρε συ , ειδικά για το Tesla θεωρώ πως έιναι απο τις πιο τέλειες διαδρομές στην Ελλάδα το κομμάτι Τρίπολη Σπαρτη απο τον παλιό δρόμο , δεν έχει πολλές κλειστές στροφές , έχει καλό οδόστρωμα , αρκετές ευθείες και ανοιχτές στροφές με μεγάλη ορατότητα που με το δικό σου θα καταπίνεις τους μπροστινούς !
Και δεν μιλάω για υπερβολικές ταχύτητες , 130 -140 max στις ευθείες και αστραπιαία ανοίγματα απο το 80-90 στα 130-140 μόλις βρεθεί κάποιος μπροστά σου.
Απόλαυση θα είναι το κομμάτι αυτό με το δικό σου αυτοκίνητο!
-
Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι και με δεδομένο ότι πρώτα θα πουλήσω το αυτοκίνητο που έχω, θα μπορέσω να κάνω την παραγγελία του Model 3.
Η αρχική μου σκέψη είναι για το RWD (SR). Έχω διαβάσει ότι λόγω μπαταριών LFP μπορείς να το φορτίζεις συνεχώς στο 100% se αντίθεση με το LR όπου πρέπει να το κρατάς στο 80% και όποτε έχεις ένα μακρινό ταξίδι να το φτάνεις στο 100%. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα σε κάθε περίπτωση. Ο βασικός μου προβληματισμός είναι το battery degradation, πόσο δλδ θα πέσει η μπαταρία μακροπρόθεσμα. Εσείς τί πιστεύετε, αξίζουν πραγματικά τα 8.000€ παραπάνω για το LR και με δεδομένο ότι δεν έχει μπαταρίες LFP; Μακροπρόθεσμα θα υπάρχει κάποιο όφελος; -
Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι και με δεδομένο ότι πρώτα θα πουλήσω το αυτοκίνητο που έχω, θα μπορέσω να κάνω την παραγγελία του Model 3.
Η αρχική μου σκέψη είναι για το RWD (SR). Έχω διαβάσει ότι λόγω μπαταριών LFP μπορείς να το φορτίζεις συνεχώς στο 100% se αντίθεση με το LR όπου πρέπει να το κρατάς στο 80% και όποτε έχεις ένα μακρινό ταξίδι να το φτάνεις στο 100%. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα σε κάθε περίπτωση. Ο βασικός μου προβληματισμός είναι το battery degradation, πόσο δλδ θα πέσει η μπαταρία μακροπρόθεσμα. Εσείς τί πιστεύετε, αξίζουν πραγματικά τα 8.000€ παραπάνω για το LR και με δεδομένο ότι δεν έχει μπαταρίες LFP; Μακροπρόθεσμα θα υπάρχει κάποιο όφελος;Δες τι τιμές θα έχει τότε, οι μπαταρίες θα πεθάνουν μετά από εμάς.
Οι διαφορές είναι διακριτές, αλλά μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει οι τιμές και να αλλάξεις γνωμη.
Τα 8,000€ σίγουρα είναι μεγάλη διαφορά...
-
Δε θα αγχωνόμουν στη θέση σου. https://cartalk.gr/tesla-poso-peftei-mpataria-tous-meta-apo-320-000-chiliometra/
-
Η αρχική μου σκέψη είναι για το RWD (SR). Έχω διαβάσει ότι λόγω μπαταριών LFP μπορείς να το φορτίζεις συνεχώς στο 100% se αντίθεση με το LR όπου πρέπει να το κρατάς στο 80% και όποτε έχεις ένα μακρινό ταξίδι να το φτάνεις στο 100%. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα σε κάθε περίπτωση. Ο βασικός μου προβληματισμός είναι το battery degradation, πόσο δλδ θα πέσει η μπαταρία μακροπρόθεσμα. Εσείς τί πιστεύετε, αξίζουν πραγματικά τα 8.000€ παραπάνω για το LR και με δεδομένο ότι δεν έχει μπαταρίες LFP; Μακροπρόθεσμα θα υπάρχει κάποιο όφελος;εχει γινει μια παρανοηση με τις lfp vs nca. Oυτε στις lfp συνισταται ολες οι φορτισεις να ειναι εως το 100%. Μαλιστα, αν θυμαμαι καλα, ειχα διαβασει οτι την προταση για φορτιση εως το 100% την εβγαλε και απο το app του αυτοκινητου η τεσλα. Η σημαντικη διαφορα ειναι οτι (το εχω ξανα αναφερει αυτο) στις lfp δεν μπορει να γινει σωστη μετρηση του φορτιου απο το bms και για αυτο χρειαζεται να φορτιζει που και που (νομιζω η συσταση αυτην τη στιγμη ειναι τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα) εως το 100%, ωστε το bms να κανει calibration και να δινει σωστα δεδομενα ποσοστου μπαταριας. Καποια στιγμη νομιζω ειχε ποσταρει και ο musk στο Χ σχετικα με αυτο το θεμα.
Σχετικα με το rwd vs lr, προσωπικα προτιμησα την lr εκδοση, τοσο για τα εξτρα χιλιομετρα που βγαζει αλλα και για την τετρακινηση. Μου ειχε σπασει τα νευρα το τιγκουαν (προσθιοκινητο) που σπιναρε σε καθε ανηφορα. Ισως εφταιγε οτι ειχε και dsg. Απο την αλλη, τα 8 χιλιαρικα δεν ειναι λιγα και το m3 εχει χαμηλοτερη καταναλωση απο το Υ, οποτε το 3 rwd βγαζει αρκετα χιλιομετρα.
Παντως, προσωπικη γνωμη, δεν θα επρεπε το ειδος της μπαταριας να σε επηρεασει στην αποφαση σου. Τα 8 χιλιαρικα ναι. Η τετρακινηση ναι. Η μεγαλυτερη μπαταρια ναι.Αν θες, ελα στο fb group tesla fans greece και ρωτα και εκει σχετικα με το θεμα της μπαταριας.
-
Η αλήθεια είναι ότι το model 3 rwd είναι καταπληκτικό vfm με φοβερό εξοπλισμό και πολύ καλές επιδόσεις. Πριν μερικά χρόνια αντίστοιχο 0-100 είχαν τα δίλιτρα ΤΤ.
Δύσκολη η επιλογή. -
Η αλήθεια είναι ότι το model 3 rwd είναι καταπληκτικό vfm με φοβερό εξοπλισμό και πολύ καλές επιδόσεις. Πριν μερικά χρόνια αντίστοιχο 0-100 είχαν τα δίλιτρα ΤΤ.
Δύσκολη η επιλογή.Προσωπικά βάζω πιο ψηλά την ηρεμία στην οδήγηση, την απουσία θορύβων, την γραμμική απόδοση της ισχύς και (βασικότατο) το one pedal driving. Όμως ναι, είναι χρήσιμο να έχεις όλη αυτή την ισχύ διαθέσιμη όταν το θελήσεις.
-
Δύσκολη η επιλογή.Προσωπικά βάζω πιο ψηλά την ηρεμία στην οδήγηση, την απουσία θορύβων, την γραμμική απόδοση της ισχύς και (βασικότατο) το one pedal driving. Όμως ναι, είναι χρήσιμο να έχεις όλη αυτή την ισχύ διαθέσιμη όταν το θελήσεις.
αμ δε....
ειδικα οταν την εχεις ισχυρη. τη θεληση....
TESLA FORUM