-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Αν δεν είχα όριο στο μπατζετ θα ήμουν εδώ (πάλι ηλεκτρικό), σε αυτή την ανοιξιάτικη απόχρωση
εγώ αυτό:
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Είμαι αυτοκινητάκια και το αγόρασα γιατί το γούσταρα σε όλα του. Δεν το αγόρασα ούτε για οικονομικούς ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους.
εγω το αγορασα γιατι ειμαι γκατζετακιας και ηταν το μεγαλυτερο γκατζετ που μπορουσα να αγορασω
Σαν αυτοκίνητο έχει φοβερό μηχανολογικό υπόβαθρο, θεωρώ ότι το αδικεί η συνεχή αναφορά στις κλανιές και τα λοιπά γκάτζετ, αλλά γούστα είναι αυτά φίλε μου!
συμφωνω απολυτα, αλλα το πρωτο πραγμα που μου εβαλε φιλος οταν πηγα να δω το δικο του ΜΥ (πριν παρω το δικο μου) ηταν οι κλανιες! Οποτε μαλλον υπαρχει κοινο
Απο τις ηλεκτρονικες χαζομαρουλες που εχει, εχουμε χρησιμοποιησει μια φορα το καραοκε και μια φορα εχουν παιξει τα παιδια video game με ps4 controller.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα από αυτά. Αλλά ανέκαθεν βαριόμουν τα video games.
-
@spi_duster said in TESLA FORUM:
Εγώ προτίμησα στα χρήματα την gla 200 με την οποία ειδικά στις εθνικές παίζω σε ταχύτητες απολαυστικές . Ποιοτικά πολύ καλύτερη του ντουστ μα και του Τέσλα. Δεν είμαι γκατζετακιας. Η κατανάλωση δε, της gla σε ταξίδι είναι επιπέδου ντίζελ.
Η διαφορά σε ποιότητα κατασκευής είναι χαοτική. Ανάποδα όμως από αυτό που περιγράφεις. Η GLA δεν είναι πραγματική Mercedes σε ποιότητα.
-
Είμαι αυτοκινητάκια και το αγόρασα γιατί το γούσταρα σε όλα του. Δεν το αγόρασα ούτε για οικονομικούς ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους.
εγω το αγορασα γιατι ειμαι γκατζετακιας και ηταν το μεγαλυτερο γκατζετ που μπορουσα να αγορασω
Σαν αυτοκίνητο έχει φοβερό μηχανολογικό υπόβαθρο, θεωρώ ότι το αδικεί η συνεχή αναφορά στις κλανιές και τα λοιπά γκάτζετ, αλλά γούστα είναι αυτά φίλε μου!
συμφωνω απολυτα, αλλα το πρωτο πραγμα που μου εβαλε φιλος οταν πηγα να δω το δικο του ΜΥ (πριν παρω το δικο μου) ηταν οι κλανιες! Οποτε μαλλον υπαρχει κοινο
Απο τις ηλεκτρονικες χαζομαρουλες που εχει, εχουμε χρησιμοποιησει μια φορα το καραοκε και μια φορα εχουν παιξει τα παιδια video game με ps4 controller.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα από αυτά. Αλλά ανέκαθεν βαριόμουν τα video games.
η λογικη ειναι, απο οτι εχω καταλαβει, να απασχολεισαι με κατι ενω φορτιζεις. Πρακτικα, μεχρι να παμε τουαλετα και βαρια βαρια να πιουμε ενα καφε-χυμο, εχει περασει ο απαιτουμενος χρονος.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Γιατί υποτίθεται ότι θα δώσεις παραπάνω για το ηλεκτρικό αλλά θα έχεις μειωμένο κόστος λειτουργίας.
Λάθος λογική και το είπε και ο Σπύρος πιο πριν. Παίρνεις ηλεκτρικό γιατί ειναι καλύτεορ αυτοκίνητο με ανώτερη εμπειρία οδήγησης και μετακίνησης και κοστίζει πιο φτηνά στην αγορά του. Η οικονομία στην μετακίνηση είναι το κερασάκι στην τούρτα!
ΥΓ: επίσης μην συγκρίνεις κατανάλωση και από την μια βάζεις τα κουβαδάκια μας και από την άλλη αυτοκινητάρες κοντά στα 5 μέτρα με επιδόσεις σουπερκαρ.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Γιατί υποτίθεται ότι θα δώσεις παραπάνω για το ηλεκτρικό αλλά θα έχεις μειωμένο κόστος λειτουργίας.
Λάθος λογική και το είπε και ο Σπύρος πιο πριν. Παίρνεις ηλεκτρικό γιατί ειναι καλύτεορ αυτοκίνητο με ανώτερη εμπειρία οδήγησης και μετακίνησης και κοστίζει πιο φτηνά στην αγορά του. Η οικονομία στην μετακίνηση είναι το κερασάκι στην τούρτα!
ΥΓ: επίσης μην συγκρίνεις κατανάλωση και από την μια βάζεις τα κουβαδάκια μας και από την άλλη αυτοκινητάρες κοντά στα 5 μέτρα με επιδόσεις σουπερκαρ.
Να θυμίσω ότι ένα καλό ηλεκτρικό με 78άρα μπαταρία που φορτίζει με νυχτερινό (0,11 €/kWh ήτοι 0,17 €/kWh με όλες τις χρεώσεις) βγάζει στην εθνική 450-500 km, στην πόλη 500-550 km και στοιχίζει περί τα 13,50 €/ γέμισμα. Δεν το λες και άσχημα αν μπορείς να διαχειριστείς τους όποιους περιορισμούς. (υπόψη ότι οι καταναλώσεις είναι χωρίς την εξαιρετικά ενεργοβόρα λειτουργία περιφρούρησης, αλλά σκοπός είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα)
Με την ίδια χρήση με το ΤΤ 2.0 tsi ήθελα κανα 100αρικο. -
Πέτα και 7kw φωτοβολταϊκά και από άνοιξη ως φθινόπωρο θα είναι τζάμπα
-
@lap said in TESLA FORUM:
Θα βάλω ανεμογεννήτρια στο μπαλκόνι
-
Στο οικογενειακό ταξίδι δεν θα είναι πρόβλημα η φόρτιση στα ΣΕΑ, το πολύ να είναι μια ενόχληση για τους σώγαμπρους με γκρινιάρες/ηδες συζύγους...
Αλλά στο επαγγελματικό ταξίδι με ραντεβού και χρονοδιάγραμμα, γίνεται σχεδόν απαγορευτικό να παρεμβαλεται αγνώστου διαθεσιμότητας και διάρκειας φόρτιση. Αν τα online συστήματα επιτρέψουν booking φορτιστή, θα αλλάξει αυτό.
Και στην Ελλάδα υπάρχουν και τα κομμάτια της χώρας μακριά από ΣΕΑ... -
Θέλω να αγοράσω ένα κομπρεσερακι αέρα για να συμπληρώνω όταν χρειαστεί.
Έχει κάποιος κάτι κατά νου του; -
Να θυμίσω ότι ένα καλό ηλεκτρικό με 78άρα μπαταρία που φορτίζει με νυχτερινό (0,11 €/kWh ήτοι 0,17 €/kWh με όλες τις χρεώσεις) βγάζει στην εθνική 450-500 km, στην πόλη 500-550 km και στοιχίζει περί τα 13,50 €/ γέμισμα. Δεν το λες και άσχημα αν μπορείς να διαχειριστείς τους όποιους περιορισμούς. (υπόψη ότι οι καταναλώσεις είναι χωρίς την εξαιρετικά ενεργοβόρα λειτουργία περιφρούρησης, αλλά σκοπός είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα)
Με την ίδια χρήση με το ΤΤ 2.0 tsi ήθελα κανα 100αρικο.απο περιεργεια, με το Μ3, τι νουμερα καταναλωσης βλεπεις για κινηση μεσα στην πολη, τωρα τον "χειμωνα" (οσο χειμωνα εχουμε) στην αθηνα;
Εγω εχω τσιμπησει λιγο και βρισκομαι τωρα στα 185wh/km (απο 165 που ημουν πριν) -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Έχει κάποιος κάτι κατά νου του;φτηνο, επαναφορτιζομενο, μικρο σε διαστασεις
-
Με την ίδια χρήση με το ΤΤ 2.0 tsi ήθελα κανα 100αρικο.απο περιεργεια, με το Μ3, τι νουμερα καταναλωσης βλεπεις για κινηση μεσα στην πολη, τωρα τον "χειμωνα" (οσο χειμωνα εχουμε) στην αθηνα;
Εγω εχω τσιμπησει λιγο και βρισκομαι τωρα στα 185wh/km (απο 165 που ημουν πριν)+-150 Wh/km αλλά κάνω μπόλικες και μικρές διαδρομές και ξεκινώ πάντα με τις μπαταρίες κρύες. Όταν κινούμαι σε μεγαλύτερες αποστάσεις έχω αισθητή πτώση της κατανάλωσης. Μέχρι 9-10 βαθμούς Κελσίου δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά, κάτω από εκεί υπάρχει μια μικρή υστέρηση.
-
Αλήθεια;;;
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Έχει κάποιος κάτι κατά νου του;φτηνο, επαναφορτιζομενο, μικρο σε διαστασεις
Το έχω κανα χρόνο...
Συμφωνώ κι επαυξάνω...
Και μια ακόμη πρόταση σε άλλη κατηγορία τιμής και μεγέθους...
-
Αλήθεια;;;
Χιούμορ !
-
Χάρηκα και εγώ....
-
Λοιπόν οδήγησα highland model 3 dual, πάμε:
Πρώτα να πω ότι δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό που οδηγώ, είχα οδηγήσει πριν πολλά χρόνια σε λούνα παρκ ένα, άρα έχω μια μικρή εμπειρία. Οκ, δεν είχα οπότε λογικό να είμαι αρκετά επιφυλακτικός, ξεκινάω με το εξής (το οποίο έχει ξαναειπωθεί) τα Tesla είναι niche προϊόντα τα οποία τυχαίνει να είναι και αυτοκίνητα, και αυτή είναι γενικά η αντιμετώπιση, δεν είναι ακόμα ένα ev είναι κάτι το διαφορετικό, πόσο είναι όμως;-
Υλικά και εσωτερικό, όλα είναι πολύ ποιοτικά στην όψη, στην συναρμογή, στην αφή, από το τιμόνι έως τον τεμπέλη έως την ποτηροθήκη. Έχουν όλα σωστές θέσεις και πραγματικά αισθάνεσαι ότι είσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου και όχι σε θέση αυτοκινήτου. Έχεις ανοίξει και το λαπτοπ και το έχεις μπροστά σου.
-
Θέση οδήγησης/καθίσματα, έχει τόσες ηλεκτρικές ρυθμίσεις που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους, πόδια πλάτη ύψος όλα ρυθμίζονται, η ορατότητα δε γύρω γύρω είναι άψογη και δεν υπάρχει τίποτα να σε κόβει, είναι σαν να κάθεσαι σε πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας όχημα. Το μόνο "αρνητικό" είναι ότι κάθεσαι πολύ χαμηλά, νόμιζα οτι μπήκα στο mx5, τόσο χαμηλά, τις μπαταρίες που τις χώρεσαν; Το y θα μου έκανε περισσότερο για μέσα στην πόλη.
-
Ανάρτηση, εδώ είναι που παθαίνεις την μεγάλη πλάκα, με τέτοιους τροχούς και αστεία προφίλ λες αυτό θα κοπανάει δεν μπορεί, είναι και χαμηλό, και δεν ξέρω τι έχουν κάνει ισοπεδώνει τα πάντα, περνάς πάνω από τις χειρότερες λακούβες και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, βοηθάει βέβαια η μαλακή ανάρτηση η οποία όμως όταν στρίβεις ούτε ταλαντώσεις δημιουργεί ούτε κλίσεις. Μαγικό.
-
Ποιότητα κύλισης/κίνησης, κανένας κραδασμός, κανένας τριγμός, κανένας θόρυβος, κανονική λίμο, πας με 100 και νομίζεις ότι πας με 30, εγώ δεν είχα θόρυβο ούτε από τα ελαστικά αλλά ούτε αεροδυναμικούς, γενικά τίποτα, είναι πολύ εύκολο και ευχάριστο και αν το βάλεις σε chil/comfort mode γίνεται το ιδανικό όχημα για συνθήκες πόλης, το μέγεθος δεν το αισθάνεσαι καθόλου, βέβαια αν έρθει η ώρα να βρεις θέση στάθμευσης θα δυσκολευτείς.
-
Γκάζι/regen, είναι γρήγορο αλλά αυτό βέβαια είναι σχετικό, κάποιος με εμπειρία οχημάτων πολλών ίππων θα το πει και αργό, το εντυπωσιακό είναι βέβαια οι ρεπριζ, μπορείς να χωθείς με την σκέψη μόνο οπουδήποτε, σε αυτό βοηθάει και το πολύ γρήγορο τιμόνι και το bsm. Δεν σε τρομάζει πάντως γιατί η δύναμη είναι γραμμική χωρίς καθόλου μεταβολές. Έχει πολύ δυνατό regen οπότε δεν χρειάζεται να πατάς φρένο, έχεις ουσιαστικά one pedal drive ρυθμίσεις που θέλει 5 λεπτά για να το συνηθίσεις, το ίδιο ισχύει και για τα stalks, δεν μου έλειψαν.
-
Ηχοσύστημα/οθόνη, τα σπάνε, φοβερός ήχος και η οθόνη πολύ εύχρηστη, σε βοηθάει στην κίνηση με τρόπους που δεν το πιστεύεις, σου δείχνει αποστάσεις από διπλανά οχήματα κλπ, περίμενα σε φανάρι για αριστερή στροφή και μόλις άναψε πράσινο με ειδοποίησε να ξεκινήσω, αν είχαν όλοι τέτοια μέσα στην πόλη θα είχαμε πολύ λιγότερα ατυχήματα.
-
Κανονική "οδήγηση", όταν το πιέσεις νιώθεις το βάρος, το τιμόνι είναι ασαφές αλλά γρήγορο και η δύναμη πάντα εκεί, στρίβει αστραπιαία και έχει πολλά περιθώρια πρόσφυσης, δεν σε τρομάζει και αν μπεις με πολλά φεύγει με τα τέσσερα, σε κλειστές στροφές που το πίεσα έδιωχνε το πίσω μέρος και αμέσως το μάζευαν τα ηλεκτρονικά, χρειάζεται drift mode. Σε ανάβαση φαντάζομαι δεν παίζεται, θα σκοτώνει και supercar, σε κατάβαση λόγω βάρους θα ζορίζεται. Διασκεδαστικό, όχι όμως σπορ.
Συμπέρασμα, μιλάμε για ένα εξαιρετικό όχημα, για καθημερινή χρήση ακόμα και το rwd μια χαρά θα είναι γιατί απολαμβάνεις ανώτερη ποιότητα μετακίνησης σε οικονομικό πακέτο, γυρνώντας στο θερμικό μου φάνηκε ότι είχα ημιάκαμπτο μπρος πίσω, ότι χάλασε το turbo, και ότι η οθόνη μου είναι από τα lidl. Δεν ξέρω αν τα προηγούμενα είχαν τόση διαφορά στην ποιότητα, γιατί ακούγαμε κακές κριτικές, εμένα το highland με εντυπωσίασε.
-
-
Έτσι ειναι τα Τέλσα και τα λές πολύ σωστά. Όσοι τα κράζουν, είναι απλά γιατί δεν έχουν οδηγήσει ένα!
-
'Ετσι όπως τα λες, είναι ευτύχυμα που πουλάνε το κατιτίς του και οι υπόλοιποι εκτός του Ήλωνα.
TESLA FORUM