-
Παιδιά η ουσία στο φορολογικό για το δικαίωμα έκπτωσης μιας δαπάνης είναι η εξής:
πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της,
Άσχετα αν είναι μέσω αγοράς ως πάγιο , ή μέσω leasing (χωρίς συμφωνία για αγορά μετά το τέλος της μίσθωσης) ως μηνιαίο έξοδο , ο έλεγχος θα σε βάλει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας και τρέχα να βρείς άκρη.
Ειδικά για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται απο τους μετόχους , εταίρους της εταιρείας θα πρέπει να αποδείξεις πως αυτά χρησιμοποιόυνται ΜΟΝΟ για τις ανάγκες τις επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πως γίνεται αυτό;
Ειδικά αν τώρα μιλάμε για εταιρείες μικρές με τζίρους 100-300χιλ τα υπερέξοδα-υπεραποσβέσεις των ηλεκτρικών αποτελούν σημαντικό κομμάτι ως ποσοστό που αποφέρουν μεγάλα οφέλη σε φοροαπαλλαγή και θα τραβάνε του ελεγκτές σαν πεινασμένους καρχαρίες που μύρισαν αίμα.
Εγώ σαν επαγγελματίας σύμβουλος για να βγάλω την ουρά μου απ έξω θα έλεγα στον επιχειρηματία να πετάει κάθε χρόνο έξω το 30-33% των σχετικών δαπανών με τη μορφή της φορολογικής αναμόρφωσης για να έχει σε ένα σημαντικό βαθμό το κεφάλι του ήσυχο.
Αν απο την άλλη ήμουν εγώ ο επιχειρηματίας και ήμουν καθαρός -λευκός σαν περιστερά και κάθε χρόνο απο την εργασία μου και την επιχειρηματική μου δράση προσφέρω το 50% του τζίρου μου σε ΦΠΑ και φόρους στους κυφήνες της ΝΔ και του δημοσίου και τους μετακλητούς του Κούλη θα έλεγα "ελάτε να τα πάρετε"
-
@lap said in TESLA FORUM:
Άσχετο αλλά τελικά 16% ειναι η απόσβεση σύμφωνα με τη φορολογική βάση . Άρα καλά θυμώνουν.....
Συνεχίστε
Σωστό είναι το 16% Lap αλλά στα ηλεκτρικά δεν ενδιαφέρει καθόλου, ίσως μόνο ως μπούσουλας για την λογιστική παρακολόυθηση του παγίου ως προς την ωφέλιμη ζωή του και την υπολειματική αξία να έτος.
Έχει ένα ωραίο παράδειγμα το ΥΠ.ΟΙΚ
Έστω πως μια εταιρεία αγοράζει ένα ηλεκτρικό 70.000€ με ΛΤΠΦ 50.000€
Σε κάθε έτος θα εκπέσει 35.000€ φορολογική απόσβεση επι της αξίας αγοράς + δωράκι το 50% που αναλογεί στην ΛΤΠΦ εως 40000€ = 14.000€ ((35χιλ*(40χιλ/50χιλ)50%) και το 25% της υπερβάλουσας ΛΤΠΦ των 40.000€ = 1750€ ((35χιλ(10χιλ/50χιλ)*25%)
Δηλαδή 50.750€ κάθε έτος για 2 χρόνια σύνολο=101.500€
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Αν απο την άλλη ήμουν εγώ ο επιχειρηματίας και ήμουν καθαρός -λευκός σαν περιστερά και κάθε χρόνο απο την εργασία μου και την επιχειρηματική μου δράση προσφέρω το 50% του τζίρου μου σε ΦΠΑ και φόρους στους κυφήνες της ΝΔ και του δημοσίου και τους μετακλητούς του Κούλη θα έλεγα "ελάτε να τα πάρετε"
Ρε ‘σείς, πόσες φορές θα πούμε τι είναι ο ΦΠΑ ;
Η πρόταση « απο την εργασία μου και την επιχειρηματική μου δράση προσφέρω το 50% του τζίρου μου σε ΦΠΑ και φόρους» είναι γενεσιουργα λανθασμένη -
@red_monster said in TESLA FORUM:
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Ρε ‘σείς, πόσες φορές θα πούμε τι είναι ο ΦΠΑ ;
Η πρόταση « απο την εργασία μου και την επιχειρηματική μου δράση προσφέρω το 50% του τζίρου μου σε ΦΠΑ και φόρους» είναι γενεσιουργα λανθασμένηΤο να προσφέρεις το 50% του ΤΖΊΡΟΥ ΣΟΥ σε ΦΠΑ και φόρους σε απαλλάσσει από ελέγχους για λίγες χρήσεις!
Γιατί λίγες;
Απλά γιατι με αυτή τη τακτική θα το κλείσεις σύντομα...
Δλδ να σου μένει το λιγότερο από το 50% για να πληρώσεις τα έξοδα σου και να έχεις και κέρδος...καμία τύχη... -
Ο ΦΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. Τον εισπράτει και τον αποδίδει
-
η εκφραση ομως του βαγκερκη δεν πηγαινε στο φορολογικο περιεχομενο αλλα στη λειτουργια της επιχειρησης σαν εισπρακτικη μηχανη με ιδιο κοστος χρηματοδοτησης του συνηθως ανεισπρακτου απο την επιχειρηση φπα
-
Ρε σεις.
Δεν υπάρχει φόρουμ για λογιστές;
Εδώ θα ξεχαρμανιασετε;
-
Φαντάσου συνάντηση μελών από forum λογιστών. Φαντάσου συζητήσεις. Απόλαυση
Και παραδίπλα οι ITαδες
-
Σύμφωνα με την εταιρεία, το Model Y ξεκινάει τώρα από 42.990 ευρώ, με τη δυνατότητα μείωσης στα 34.990 ευρώ μέσω του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».
-
ισως γινεται ξεσκαρταρισμα λογω της ανανεωσης του Υ.
-
Μιλάμε για λεφτά που κάποιες εταιρίες πουλάνε διπλοσυμπλεκτα αυτόματα ή απλά χειροκίνητα σουβλάκια με μαηλντ χάημπριντ βενζίνης, χωρίς καν σήμα στο κλειδί...
-
εννοειται πως οι τιμες ειναι εξαιρετικες. Υ αντι για corolla cross...
ειναι σαν να συγκρινουμε οχηματα που ανηκουν σε διαφορετικες 10ετιες
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
ειναι σαν να συγκρινουμε οχηματα που ανηκουν σε διαφορετικες 10ετιες
η εξισωση τιμης μεταξυ ηλεκτρικων και θερμικων, ειναι πλεον πραγματικοτητα. Πλεον οι περιορισμοι ειναι αν εχει ο υποψηφιος αγοραστης δυνατοτητα να φορτισει σπιτι και αν ειναι οκ με το μεγεθος του αυτοκινητου.
Βεβαιως ειναι λιγο αστειο και κοντρα στη λογικη να σκεφτεσαι, "χμμμ αυτα τα δυο κοστιζουν το ιδιο, αλλα θα παρω το μικροτερο" ειναι ομως μια σημαντικη παραμετρος λογω των διαστασεων των τεσλα και του κυκλοφοριακου χαους που επικρατει στην αθηνα και θεσσαλονικη. -
@dettol said in TESLA FORUM:
Βεβαιως ειναι λιγο αστειο και κοντρα στη λογικη να σκεφτεσαι, "χμμμ αυτα τα δυο κοστιζουν το ιδιο, αλλα θα παρω το μικροτερο" ειναι ομως μια σημαντικη παραμετρος λογω των διαστασεων των τεσλα και του κυκλοφοριακου χαους που επικρατει στην αθηνα και θεσσαλονικη.
πάρκαρε ένα Υ δίπλα μου και έμεινα μαλ@κας από το πλάτος του και τον όγκο του.
-
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ.
Και ηλεκτρικό και μια κατηγορία πάνω σε χώρους... Δυσκολεύει το παιχνίδι ο Ίλον. -
@elteo said in TESLA FORUM:
Βεβαιως ειναι λιγο αστειο και κοντρα στη λογικη να σκεφτεσαι, "χμμμ αυτα τα δυο κοστιζουν το ιδιο, αλλα θα παρω το μικροτερο" ειναι ομως μια σημαντικη παραμετρος λογω των διαστασεων των τεσλα και του κυκλοφοριακου χαους που επικρατει στην αθηνα και θεσσαλονικη.
Ειδικά αν ήταν άσπρο χρωμα. Στα πιο σκούρα και ειδικά στο μαύρο, κρύβονται λίγο καλύτερα οι διαστάσεις του. Στο άσπρο όμως τα βλέπεις όλα, κωλο, προγούλια, κοιλιές
-
@elteo said in TESLA FORUM:
Ειδικά αν ήταν άσπρο χρωμα. Στα πιο σκούρα και ειδικά στο μαύρο, κρύβονται λίγο καλύτερα οι διαστάσεις του. Στο άσπρο όμως τα βλέπεις όλα, κωλο, προγούλια, κοιλιές
λευκό ήταν....με το ζόρι πάρκαρε
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ.
Και ηλεκτρικό και μια κατηγορία πάνω σε χώρους... Δυσκολεύει το παιχνίδι ο Ίλον.Μάλλον ετοιμάζεται για την απόβαση των Κινέζων, καβαντζώνοντας από τώρα μερίδιο αγορας. Το ερώτημα είναι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές (θερμικών ή ηλεκτρικών) τι στο καλό θα κάνουν;
Τους έχει ρίξει στα μούτρα μειώσεις 15k μέσα σε 12 μήνες, ενώ εκείνοι αυξάνουν τις τιμές. -
Πόσο κοστίζει το καλώδιο φόρτισης σε ένα τεσλα?
Μπορεί ο καθένας να το βγάλει και να το κλέψει?
-
@gatoz said in TESLA FORUM:
η εκφραση ομως του βαγκερκη δεν πηγαινε στο φορολογικο περιεχομενο αλλα στη λειτουργια της επιχειρησης σαν εισπρακτικη μηχανη με ιδιο κοστος χρηματοδοτησης του συνηθως ανεισπρακτου απο την επιχειρηση φπα
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ο φόρος εισοδήματος είναι φόρος που επηρεάζει μεταξύ των άλλων τις χρηματοροές της εταιρείας (εκτός από τα ταμειακά διαθέσιμα ) ενώ ο ΦΠΑ δεν είναι ούτε φόρος ούτε πρέπει να επηρεάζει τις χρηματοροές. Εκτός αν έχεις απλογραφικά, εισπράττεις στην αρχή του τριμήνου και τζογάρεις μέχρι το 3+1 μηνών που θα κληθείς να τα επιστρέψεις.
TESLA FORUM