-
@piliourits said in TESLA FORUM:
@realzeus said
Να τους δω τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος...ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ! ΝΤΙΖΕΛ φορ έβα
ναι αν το ρεύμα κοπεί θα δουλεύουν οι αντλίες στα πρατήρια
Και φυσικά δεν λέτε το άλλο γιατί δεν σας συμφέρει
αν γίνει απεργία σε διυλιστήρια - βυτία μεταφοράς καυσίμων - πρατήρια
τα EV θα συνεχίζουν να φορτίζουν απο την σούκο ...
ενω εγώ/εσείς στην ουρά να προλάβετε πριν τελειώσει το ζουμί δεινόσαυρου... -
Εγώ το είπα, στα σενάρια καταστροφής, τα ev έχουν πλεονέκτημα.
-
Εγώ το είπα, στα σενάρια καταστροφής, τα ev έχουν πλεονέκτημα.
Στα σενάρια καταστροφής τα ντίζελ με μηχανική αντλία πετρελαίου / μπεκ εχουν το πλεονέκτημα
-
Μπα, δε λέμε για μια διακοπή ρεύματος.
Σε mad max καταστάσεις, πιο εύκολο να βρεις ένα φωτοβολταϊκό/ανεμογεννήτρια έστω κι αυτοσχέδια για μερικές κιλοβατωρες, παρά υγρά καύσιμα.
Ομοίως αν μένεις σε ένα απομονωμένο ορεινό μέρος, που θες λίγα χλμ στα πέριξ κι οχι αυτοκινητόδρομο, σε λίγο θα είναι πιο εύκολο με ένα ηλεκτροοκινητο jeep ή άλλο μικρό υπερυψωμένο να κινηθείς (και με δικό σου ρεύμα, off grid) -
@monman2 said in TESLA FORUM:
@realzeus said
Να τους δω τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος...ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ! ΝΤΙΖΕΛ φορ έβα
ναι αν το ρεύμα κοπεί θα δουλεύουν οι αντλίες στα πρατήρια
Και φυσικά δεν λέτε το άλλο γιατί δεν σας συμφέρει
αν γίνει απεργία σε διυλιστήρια - βυτία μεταφοράς καυσίμων - πρατήρια
τα EV θα συνεχίζουν να φορτίζουν απο την σούκο ...
ενω εγώ/εσείς στην ουρά να προλάβετε πριν τελειώσει το ζουμί δεινόσαυρου...Σε περίπτωση διακοπής, τα περισσότερα πρατήρια έχουν ΗΖ, αλλά και χειραντλίες μερικά. Στην τελική υγρό καύσιμο θα βρεις, ηλεκτρισμό όχι.
-
Αν και αν και αν.....
Τις 30.06 μην ξεχάσετε να πάρετε όταν έρθει η συντέλεια του κόσμου.
-
Και πώς θα βάλετε βενζίνη αφού η μέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά και δεν θα έχει ρεύμα;
-
@storm said in TESLA FORUM:
Ε άμα στο Πετρούλι οι νεόπλουτοι έχουν τέζλα τότες να κάνουμε οικονομίες και εμείς οι κυρΠαντελίδες να πάρουμε τέζλα να πηγαίνουμε στο Πετρούλι.
Τέζλα τώρα και στο Πετρούλι. Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη...ένα ηλεκτρικό τσιγάρο δρόμος.
Το χρήσιμο σχόλιο της ημέρας !
-
Στον Φανη εβαλα καρδουλα. Για το Περτούλι. Για τα Τέσλα χέστηκα.
-
Φαΐ στην ωραία μαγαζάρα με τα 4 τζάκια μετά το Περτούλι προς το Τυφλοσέλλι (Νεραϊδοχώρι) με διπλή μερίδα πορτοκαλόπιτα στο τέλος και να χετε μια ινσουλίνη πρόχειρη, και βόλτα στο παλιό μοναστήρι να αγναντέψετε την Πύρρα από ψηλά στο γκρεμό (με προσοχή μεγάλη στα παιδιά)
-
πες μας το μαγαζι ντε
-
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
Δεν είναι απίθανο να έχει κοστολογηθεί και η φόρτιση ηλεκτρικού στην τιμή δωματίου, αν και δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσες KWh θα φορτίσει.
Προφανώς αυτό συμβαίνει. Και αν δεν συμβαίνει άμεσα, θα συμβαίνει έμμεσα. Όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες "τσάμπα" υπηρεσίες.
-
@storm said in TESLA FORUM:
@bill_hsd said in TESLA FORUM:
Δεν είναι απίθανο να έχει κοστολογηθεί και η φόρτιση ηλεκτρικού στην τιμή δωματίου, αν και δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσες KWh θα φορτίσει.
Προφανώς αυτό συμβαίνει. Και αν δεν συμβαίνει άμεσα, θα συμβαίνει έμμεσα. Όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες "τσάμπα" υπηρεσίες.
Ακόμα και τις χρονιάρες μέρες είσαι μέσα στην γκρίνια ;
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
πες μας το μαγαζι ντε
Αν δεν λαθεύω, Νιαβής, θα το δεις αριστερά στον "εξώστη" με θέα τα έλατα.
https://maps.app.goo.gl/vxxtwjE9NCLEFn3NA
Για μικρό περίπατο με άπαιχτη θέα
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
Τα suv αν και άσχημα, έχουν όπως ήδη ειπώθηκε, καλύτερους χώρους από σεντάν αντίστοιχου μήκους. Είναι αναμφισβήτητο αυτό, όπως και η ευκολία του αυξημένου ύψους ώστε να μην σκύβεις.
Στο 2ο που λες δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν συμφωνώ όμως στο 1ο. Οι χώροι (μήκος για τα πόδια και πλάτος) είναι θέμα μεταξονίου και μετατροχίων, οπότε δεν είναι θέσφατο ότι υστερεί ένα χαμηλό σε αυτό. Μόνο στο ύψος υπάρχει εξ' ορισμού πλεονέκτημα των ψευτο-SUV.
Απο προσωπικη εμπειρια, οταν εψαχνα το προηγουμενο μου αυτοκινητο, δηλ (τελικα) το τιγκουαν, τους χωρους που μου προσεφερε μπορουσα να τους βρω σε σενταν των 4.7μ. Υποψιν οτι το τιγκουαν ηταν 4.45μ. Θεωρω οτι το γεγονος πως οι επιβατες καθονται πιο ορθιοι, επιτρεπει να μειωθει ο χωρος για τα ποδια, χωρις ομως να τους "φανει" αυτη η μειωση πρακτικα. Επισης το γεγονος οτι τα αυτοκινητα αυτα ειναι τετραγωνα (και υψηλοτερα απο τα σενταν) τους επιτρεπει να εχουν τετραγωνισμενο και με μεγαλυτερη υψος, χωρο αποσκευων, καθιστωντας τον πιο πρακτικο (σε σχεση παντα με αντιστοιχα σενταν).
-
σχετικα με το ξενοδοχειο στο περτουλι και την "δωρεαν" φορτιση, δεν εχουμε ιδεα τι συννενοηση εχει γινει. Μπορει να του δινουν εξτρα ενα δεκαρικακι την ημερα, μπορει να εχουν φερει μαζι τους μετρητη ενεργειας και να του δειχνουν τι καταναλωσαν (ωστε στο τελος να πληρωσουν αντιστοιχα), μπορει οντως να τους το εδωσε τσαμπα
Ο σωστος επαγγελματιας παντως, γνωμη μου, θα προσλαβει αλλους επαγγελματιες στον χωρο, ωστε να γινει σωστη εγκατασταση και να χρεωνεται βασει kwh ο πελατης. Ευτυχισμενος ο πελατης που θα μπορει να φορτισει σε 11αρη κανονικο φορτιστη (και οχι μπαλαντεζες κτλπ), κερδισμενο το ξενοδοχειο που θα βγαζει ενα μικρο κερδος απο την φορτιση, κερδισμενη και η εταιρεια που εχει στησει τον φορτιστη και το προγραμμα πληρωμης.
-
, κερδισμενο το ξενοδοχειο που θα βγαζει ενα μικρο κερδος απο την φορτιση,
Νομίζω οτι καλλίτερη πολιτική του ξενοδόχου θα είναι να διαφημίζει την ΔΩΡΕΑΝ φόρτιση που προσφέρει , θα έχει κρατήσεις και εκτός περιόδου γιορτών - τριημέρων ...
-
Νομίζω οτι καλλίτερη πολιτική του ξενοδόχου θα είναι να διαφημίζει την ΔΩΡΕΑΝ φόρτιση που προσφέρει , θα έχει κρατήσεις και εκτός περιόδου γιορτών - τριημέρων ...
θα την «διαφημίζει» αλλά θα την πληρώνει ο ηλεκτροκέφαλος.
-
Αντικειμενικά, το κόστος είναι σχετικά μικρό, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος να υποχρεώνεται να προσφέρει δωρεάν υπηρεσία. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το βασικό που τον ενδιαφέρει είναι να μπορεί να φορτίζει. Ναι, ωραία θα είναι να είναι τσάμπα, αλλά δεν είναι το βασικό αυτό.
Προσωπικά πήγα σε ένα ωραιότατο ξενοδοχείο στην Κόνιτσα, το οποίο βρήκα από βίντεο του evloader, που εγκατέστησε τον φορτιστή.
Μπαίνεις στην πλατφορμα, κρατάς ώρα φόρτισης, πληρώνεις με καρτούλα, όλα καλά και τακτοποιημένα. -
Προφανώς θα υπάρξουν ένα σωρό προσεγγίσεις. Και αυτή της δωρεάν φόρτισης: και αυτή της επί πληρωμής και αυτή της απλής μπαλαντέζας και αυτή του 11άρη φορτιστή και αυτή με αψ και κρατήσεις μέσω κινητού . Ο καθένας ότι σκεφτεί/βρει πιο εύκολο και πιασάρικο για την πελατεία του.
TESLA FORUM