-
εγώ το θέλω rwd, steer by wire "αναβίωση" του gremlin
https://www.hagerty.com/media/car-profiles/amc-gremlin-gaining-collector-car-legitimacy/
-
@jammamon said in TESLA FORUM:
Υπέροχα όλα αυτά, αλλά η μάρκα είναι στον πάτο της αξιοπιστίας και για να χεις πλήρη εικόνα του κόστους ενός Model 3 πρέπει να ξέρεις πόσο πάνε οι διάφορες πιθανές επισκευές. Αν είναι χρεώσεις τύπου BMW τότε τα 35.000 γίνονται άνετα 45 σε ορίζοντα δεκαετίας.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα ότι σαν τιμή αγοράς σκίζει για αυτά που προσφέρει.
Όντως έχει και τα αρνητικά του, όπως 1.200 ευρώ το χρόνο ασφάλεια, 15000 ευρώ τυχόν αλλαγή μπαταρίας, θα χάσει εύκολα την αξία του στο μέλλον, όσο πάει μειώνεται κι άλλο η τιμή του, δεν είναι στιβαρό έχει αστοχίες εξωτερικά κυρίως, μπορεί το infotainment να είναι ότι καλύτερο, αλλά όλα γίνονται μέσα από αυτό, οποτε αν χαλάσει όπως και θα γίνει κάποια στιγμή η επισκευή του θα είναι ακριβή, το άγχος για το που θα φορτίσεις σε ενα ταξίδι. Είναι πολλά τα αρνητικά τώρα που το σκέφτομαι θέλει δουλειά ακόμα.
-
για γέλια.... ρε φίλε κάτι τόσο οφθαλμοφανές δεν το είδε κανείς από το εργοστάσιο μέχρι την παράδοση???
Η Tesla παρέδωσε ένα Model Y με άβαφο το εσωτερικό από τις πόρτες
Ο ιδιοκτήτης δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Reddit και άλλοι χρήστες ανέφεραν πως αντιμετώπισαν και αυτοί παρόμοια προβλήματα βαφής στα αυτοκίνητά τους, κάτι που σημαίνει πως το εν λόγω πρόβλημα είναι ένα ζήτημα ποιότητας στο βαφείο του εργοστασίου και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
-
Για αυτό στο cybertruck δεν έχουν καθόλου βαφή....
-
@chrisz7 said in TESLA FORUM:
Μπορεί να μου πει κάποιος πως το καινούργιο Tesla model 3 με τόση τεχνολογία, premium ποιότητα (όλα τα υλικά μαλακά παντού) και τόση δύναμη είναι τόσο φθηνό σε σχέση με τα υπόλοιπα αμάξια; Ή μας δουλεύει ο ελον μάσκ και τα υλικά είναι μάπα και αναξιόπιστα ή μας δουλεύουν όλες οι αυτοβιομηχανίες
Ειναι απλό (πέρα από το ότι ναι μας δουλεύουν οι άλλοι):
- Πριμιουμ ποιοτητα ΔΕΝ έχουν τα Τεσλα, ψιλό χάλια είναι.
- Κάθε Τεσλα πωλείται χωρίς κέρδος (μέχρι πρόσφατα πωλούνταν με ζημιά, δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει), αφού το κέρδος βγαίνει από την πώληση δικαιωμάτων co2. Αντίθετα οι παραδοσιακοί κατασκευαστές όχι μόνο πουλάνε με μεγάλο κέρδος αλλά προσθέτουν και τα πρόστιμα από το co2 στις τιμές των αυτοκίνητων τους.
-
Εντάξει υπάρχουν ζητήματα ποιοτικού ελέγχου, είναι γνωστό, θέματα με τη βαφή, ευθυγράμμιση πάνελ κλπ. Ας με διορθώσουν οι κάτοχοι, νομιζω ότι στα Tesla δε γίνεται και PDI, τσεκάρει πράγματα ο αγοραστής κατά την παράδοση. Σε γενικές γραμμές η αίσθηση που έχω είναι ότι επιλύονται άμεσα και χωρίς πολλά πολλά, ζητήματα ποιοτικού ελέγχου νομίζω δεν εκλείπουν και από παραδοσιακούς κατασκευαστές.
-
@delorean said in TESLA FORUM:
Ας με διορθώσουν οι κάτοχοι, νομιζω ότι στα Tesla δε γίνεται και PDI, τσεκάρει πράγματα ο αγοραστής κατά την παράδοση
δεν ισχυει, γινεται pdi
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Ας με διορθώσουν οι κάτοχοι, νομιζω ότι στα Tesla δε γίνεται και PDI, τσεκάρει πράγματα ο αγοραστής κατά την παράδοση
δεν ισχυει, γινεται pdi
Mea culpa
-
@dettol said in TESLA FORUM:
δεν ισχυει, γινεται pdi
Mea culpa
Απλά το ανέφερα για να διορθώσω, χωρίς κακή πρόθεση. Δεν ξέρω τι κάνουν ούτε ποσο διεξοδικοί είναι
-
Δεν ξέρω γιατί θεωρείται ότι η ποιότητα του εσωτερικού είναι χάλια.
Το model 3 είναι κλάσεις ανώτερο από το προηγούμενο (γερμανικό) που είχα .
Το Passat,ήταν για τα πανηγύρια σε θέμα συναρμογής και βαφής.
Τα αυτοκίνητα που έρχονται από το εργοστάσιο της Σαγκάης έχουν κορυφαία ποιότητα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έρχονται από το Fremont. -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
γιατι ετσι λενε τα βιντεο στο youtube και επειδη εχει μονο οθονη και οχι αλλα μπλιμπλικια
σε πιο σοβαρο τονο, νομιζω εξαρταται με τι εχεις συνηθισει. Δεν ειχα bmw ουτε mercedes πριν, οποτε μου φαινεται μια χαρα και καλυτερο απο τα vag που ειχα πριν
-
Τα Τέσλα έχουν τάμπλετ στο ταμπλό άρα...... είναι τάμπλετ με ρόδες!!!!
-
@lap said in TESLA FORUM:
Τα Τέσλα έχουν τάμπλετ στο ταμπλό άρα...... είναι τάμπλετ με ρόδες!!!!
Ευτυχώς που δεν έχω αθηναϊκές πινακίδες!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Μπορεί να μου πει κάποιος πως το καινούργιο Tesla model 3 με τόση τεχνολογία, premium ποιότητα (όλα τα υλικά μαλακά παντού) και τόση δύναμη είναι τόσο φθηνό σε σχέση με τα υπόλοιπα αμάξια; Ή μας δουλεύει ο ελον μάσκ και τα υλικά είναι μάπα και αναξιόπιστα ή μας δουλεύουν όλες οι αυτοβιομηχανίες
Ειναι απλό (πέρα από το ότι ναι μας δουλεύουν οι άλλοι):
- Πριμιουμ ποιοτητα ΔΕΝ έχουν τα Τεσλα, ψιλό χάλια είναι.
- Κάθε Τεσλα πωλείται χωρίς κέρδος ......
https://www.visualcapitalist.com/charted-teslas-unrivaled-profit-margins/
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Το model 3 είναι κλάσεις ανώτερο από το προηγούμενο (γερμανικό) που είχα .
Το Passat,ήταν για τα πανηγύρια σε θέμα συναρμογήςΚαλά τώρα και εσυ συγκρίνεις με αφού Βέροια που είναι γενικά για τα πανυγήρια!!
Έχουμε θέματα τα τεσλα με επενδύσεις να ξεκολλάνε κλπ. Ποιοτικά είναι πολύ κάτω από μια 3αρα πχ ή μια σε κλάς, για αυτό λέω ότι δεν είναι πρίνοι. Αλλά και η τιμής τους είναι τσάμπα για αυτά που προσφέρουν!
-
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
-
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τα πρώτα Tesla είχαν όντως θέματα. Τώρα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ήμουν με Mercedes EQA (δημοσιογραφική) δίπλα σε Model Y και φορτίζαμε. Είχαμε κατέβει και περιεργαζόμασταν τα δύο μοντέλα. Το Tesla ήταν χαλάρα 2-3 κλάσεις πάνω σε ποιότητα. Καλά, η EQA βέβαια (και γενικότερα όλη η γκάμα GLA) δεν αξίζουν να λέγονται Mercedes.
Τις προάλλες μπήκα συνοδηγός σε εταιρικό A-Class diesel με 100.000km και το αυτοκίνητο έτριζε εν κινήσει σαν κουδουνίστρα. Δεν μιλάω δε για τους κραδασμούς και τον εν γένει θόρυβο από τον πετρελαιοκινητήρα.
Όπως έχω ξαναγράψει πρόσφατα, για real Merc από (GL)C και πάνω και για real BMW από (Χ)3 και πάνω...
Βέβαια, πολλοί "τσιμπάνε" με τις entry level "Αστεροπροπέλες" και τις πληρώνουν ως premium και στη συντήρηση... Όπως τη βρίσκει ο καθένας... -
@jammamon said in TESLA FORUM:
Υπέροχα όλα αυτά, αλλά η μάρκα είναι στον πάτο της αξιοπιστίας και για να χεις πλήρη εικόνα του κόστους ενός Model 3 πρέπει να ξέρεις πόσο πάνε οι διάφορες πιθανές επισκευές. Αν είναι χρεώσεις τύπου BMW τότε τα 35.000 γίνονται άνετα 45 σε ορίζοντα δεκαετίας.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα ότι σαν τιμή αγοράς σκίζει για αυτά που προσφέρει.
Όντως έχει και τα αρνητικά του, όπως 1.200 ευρώ το χρόνο ασφάλεια, 15000 ευρώ τυχόν αλλαγή μπαταρίας, θα χάσει εύκολα την αξία του στο μέλλον, όσο πάει μειώνεται κι άλλο η τιμή του, δεν είναι στιβαρό έχει αστοχίες εξωτερικά κυρίως, μπορεί το infotainment να είναι ότι καλύτερο, αλλά όλα γίνονται μέσα από αυτό, οποτε αν χαλάσει όπως και θα γίνει κάποια στιγμή η επισκευή του θα είναι ακριβή, το άγχος για το που θα φορτίσεις σε ενα ταξίδι. Είναι πολλά τα αρνητικά τώρα που το σκέφτομαι θέλει δουλειά ακόμα.
Είσαι σίγουρος για τα 1.200 € της ασφαλείας ;
Για μικτή ; Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ; -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Δημήτρη μου δεν είσαι και ο πιο αντικειμενικός σε θέματα Τέσλα έτσι δεν είναι; Να λέμε του στραβού το δίκιο.
Θα συμφωνήσω οτι οι μικρές Merc δεν είναι ακριβώς Merc αλλά μέτρια αυτοκίνητα που απλά έχουν το τιμημένο αστέρι στη μάσκα, αλλά πχ. σε έναν ταπεινό άσσο περιμένω να δω πως θα σταθεί δίπλα ένα Tesla από τα 3 και τα Y. Είναι τόσο καλοβιδωμένα όλα που νομίζεις οτι είναι από γρανίτη. Έχει φυσικά κουμπιά ποιοτικά, όχι ένα πεταμένο τάμπλετ στο κέντρο και μιλάμε για εισαγωγικό φτηνό αυυτοκίνητο που δε στοιχίζει πάνω από 25-35 χιλιάρικα ανάλογα με τις εκδόσεις και τα πακέτα. Δε μιλάω για πιο ακριβά και μεγάλα μοντέλα της BMW γιατί απλά δεν υπάρχει σύγκριση με κανένα Τέσλα, εκεί κλέβουμε εκκλησία και η κουβέντα αναγκαστικά θα πάει στην τιμή και στο πόσο φτηνό βγαίνει το ηλεκτρικό αν φορτίζεις σπίτι, στα γκάζια κτλ.
TESLA FORUM