-
@dettol said in TESLA FORUM:
Εγώ από όλα αυτά κατάλαβα ότι κακώς φύγαμε από τον παράδεισο των trabant. Ξύλινα, ανακυκλώσιμα,μικρά, ευέλικτα ΚΑΙ υπήρχε το κράτος και ο «πατερούλης» να αποφασίζει αντί εμάς των μάταιων και χαζών, ποιος χρειάζεται τι και ποτε πρέπει να το πάρει!
δεν κατάλαβες τίποτα από όσα εύστοχα έγραψε ο Argyn.
-
Το νέο model 3 φοράει 18 ή 19αρα ζάντα ενώ το model s φοράει 19 ή 21. Οι αντίστοιχες εμβέλειες διαμορφώνονται ως εξής στον wltp:
Model 3 678/629 και Model S 723/634
Παρατηρούμε ότι το πιο αεροδυναμικό και με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία model s φτάνει πιο μακριά παρά τις μεγαλύτερες ζάντες.Στον cltc όμως ο οποίος προσομοιάζει κίνηση εντός πόλης έχουμε:
Model 3 713/682 και Model S 715/675
Εδώ παρατηρούμε ότι η μεγαλύτερη διάμετρος ζάντας δεν επηρεάζει την εμβέλεια λόγω χαμηλών ταχυτήτων κίνησης και ότι το ελαφρύτερο model 3 εντός πόλης πάει αντίστοιχα ή και πιο μακριά από το s.Η αυτονομία των 700+ km είναι και στα δύο οχήματα εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς παραμένει το παράδοξο ότι η χρήση τους εντός πόλης είναι μπελάς λόγω του μεγέθους τους.
-
@elteo said in TESLA FORUM:
Εγώ από όλα αυτά κατάλαβα ότι κακώς φύγαμε από τον παράδεισο των trabant. Ξύλινα, ανακυκλώσιμα,μικρά, ευέλικτα ΚΑΙ υπήρχε το κράτος και ο «πατερούλης» να αποφασίζει αντί εμάς των μάταιων και χαζών, ποιος χρειάζεται τι και ποτε πρέπει να το πάρει!
δεν κατάλαβες τίποτα από όσα εύστοχα έγραψε ο Argyn.
τα εχω καταλαβει, αλλωστε τα εχω διαβασει 5-6 φορες στο παρελθον, στο θεμα αυτο και της ηλεκτροκινησης
Αυτο που δεν καταλαβαινει εκεινος ομως (και πιθανοτατα ουτε εσυ) ειναι οτι δεν κινειται με τετοιους τροπους η αγορα. Περιγραφει εναν (κατα τη γνωμη του) ιδανικο τροπο κεντρικης οργανωσης (σοβιετικου τυπου), ο οποιος πρακτικα ομως ποτε δεν λειτουργει σωστα.
Το κρατος μπορει εως ενα βαθμο, να επηρεασει τις αποφασεις των καταναλωτων και των βιομηχανιων, δινοντας κινητρα. Απο την αλλη ομως, δεν υπαρχουν και πολλα μικρα ηλεκτροκινητα αυτοκινητα σε "νορμαλ" τιμες. Εδω θα επαναληφθω και εγω, οτι μετα την μειωση τιμων της τεσλα, ποιος θα παει να παρει πχ e-corsa στα 40k οταν μπορει να παρει το "μικρο" (και πλεον ολοκαινουριο) Μ3; -
@ataim said in TESLA FORUM:
Η αυτονομία των 700+ km είναι και στα δύο οχήματα εντυπωσιακή αλλά δυστυχώς παραμένει το παράδοξο ότι η χρήση τους εντός πόλης είναι μπελάς λόγω του μεγέθους τους.
Κατσε να τα κανουν range test οι διαφοροι youtubers/reviewers και βλεπουμε. Ειμαι σιγουρος οτι θα εχει καλυτερη εμβελεια σε υψηλες ταχυτητες, αλλα δεν ξερω αν θα ειναι τοσο υψηλοτερη οσο ισχυριζονται.
-
Ξεχνάτε ολοι κατι πολυ σοβαρό στην παρανομιά της Ελλαδας. Τα ορια ταχυτητα τηρούνται στις περισσοτερες χώρες, ετσι ο κοσμος ταξιδευει με αυτες τις ταχυτητες και οχι με 150χαω+. Οποτε μια χαρα ειναι για ταξίδι και τα πολλά αλογα που ρωτησε ενα συμφορουμίτης πιο πανω, εχουν σχεση με την ενεργητική ασφάλεια για μια προσπέραση. Σε ολο το Βελγιο το οριο ηταν 110 ή 90. Σε ενα σημειο μονο την ΕΟ ηταν 130χαω για λιγο.
Οποτε τα Τεσλα ειναι μια χαρα για Ευρωπη, Ασια, Αμερικη κλπ. Στην Ελλαδα εχουν θεμα αυτονομιας που ολοι τρεχουν σαν παλαβοι και φυσικά παρανομούν. Μου ελεγε χτες φιλος που εμενε στο Καταρ 7 χρονια, με το που περναγες τα 90χαω σου βαραγε το ενσωματομενο gps (υποχρεωτικο, παρακολουθουν τα πάντα) και εαν δεν μειωνες ταχυτητα, σε 3’ ερχοταν η χρεωση της κλησης με απευθειας χρεωση του τραπεζικου λογαριασμου.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Ξεχνάτε ολοι κατι πολυ σοβαρό στην παρανομιά της Ελλαδας. Τα ορια ταχυτητα τηρούνται στις περισσοτερες χώρες, ετσι ο κοσμος ταξιδευει με αυτες τις ταχυτητες και οχι με 150χαω+. Οποτε μια χαρα ειναι για ταξίδι και τα πολλά αλογα που ρωτησε ενα συμφορουμίτης πιο πανω, εχουν σχεση με την ενεργητική ασφάλεια για μια προσπέραση. Σε ολο το Βελγιο το οριο ηταν 110 ή 90. Σε ενα σημειο μονο την ΕΟ ηταν 130χαω για λιγο.
Οποτε τα Τεσλα ειναι μια χαρα για Ευρωπη, Ασια, Αμερικη κλπ. Στην Ελλαδα εχουν θεμα αυτονομιας που ολοι τρεχουν σαν παλαβοι και φυσικά παρανομούν. Μου ελεγε χτες φιλος που εμενε στο Καταρ 7 χρονια, με το που περναγες τα 90χαω σου βαραγε το ενσωματομενο gps (υποχρεωτικο, παρακολουθουν τα πάντα) και εαν δεν μειωνες ταχυτητα, σε 3’ ερχοταν η χρεωση της κλησης με απευθειας χρεωση του τραπεζικου λογαριασμου.
συμφωνω με οσα ειπες, μονο να προσθεσω οτι αυτοι που τρεχουν στην ΕΟ δεν ειναι τοσοι οσοι νομιζει κανεις διαβαζοντας αυτο το φορουμ. Υψηλες (παρανομες) ταχυτητες βλεπεις συχνα στην αττικη οδο και στην εθνικη οδο κοντα στην αθηνα. Αν περασεις την μαλακασα (προς βορεια) και τα μεγαρα (προς νοτια/δυτικα) δεν βλεπεις τοσους πολλους να τρεχουν σαν τρελοι, διοτι πολυ απλα, αυτοι που οδηγουν πιο εξω απο τα ορια που ανεφερα, ξερουν οτι θα πανε για (σχετικα) μακρινο ταξιδι και απλα θελουν να φτασουν ανετα και ξεκουραστα. Ναι που και που, περναει κανενας με 150-160, αλλα αυτο πραγματικα ειναι σπανιο.
Επομενως για να τρεχετε με 200 στην αττικη οδο, και στο κομματι μαλακασα-μεγαρα, μια χαρα σας φτανει η αυτονομια των τεσλα (και οποιουδηποτε αλλου ηλεκτρικου αυτοκινητου)
-
@dettol συμφωνώ 100%. Προσφατα εκανα μεγαλο (σχετικα ταξίδι) και ελαχιστοι με περασαν, οι περισσότεροι πηγαιναν με 110-120.
-
Αυτοί που τρέχουν σαν αλλόφρονες στα περιξ του λεκανοπεδίου είναι κατα κανόνα κάγκουρες με big turbo και ευτυχώς μικρή τσέπη. Μέχρι εκεί τους φτάνει το Μπακαγιόκο
-
Αυτο που δεν καταλαβαινει εκεινος ομως (και πιθανοτατα ουτε εσυ) ειναι οτι δεν κινειται με τετοιους τροπους η αγορα. Περιγραφει εναν (κατα τη γνωμη του) ιδανικο τροπο κεντρικης οργανωσης (σοβιετικου τυπου), ο οποιος πρακτικα ομως ποτε δεν λειτουργει σωστα.
Το κρατος μπορει εως ενα βαθμο, να επηρεασει τις αποφασεις των καταναλωτων και των βιομηχανιων, δινοντας κινητρα. Απο την αλλη ομως, δεν υπαρχουν και πολλα μικρα ηλεκτροκινητα αυτοκινητα σε "νορμαλ" τιμες. Εδω θα επαναληφθω και εγω, οτι μετα την μειωση τιμων της τεσλα, ποιος θα παει να παρει πχ e-corsa στα 40k οταν μπορει να παρει το "μικρο" (και πλεον ολοκαινουριο) Μ3;Πράγματι πχ η προτεραιοποίηση των επιδοτήσεων μέσω προγράμματος απόσυρσης και βάσει Euro προδιαγραφής ρύπων, παλαιότητας και μεγέθους οχήματος με πρόσθετο κριτήριο την περιοχή μόνιμης κατοικίας και το εισόδημα του ιδιοκτήτη/εταιρίας είναι "κεντρική οργάνωση σοβιετικού τύπου".
Αυτή που πάντως σίγουρα δεν είναι κεντρική οργάνωση σοβιετικού τύπου είναι η αδιαφοροποίητη επιδότηση του κάθε τρέντι πουθενά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για να αγοράζει/νοικιάζει φοροαποφεύγοντας, ως δευτερότριτο συχνά αμάξι, ένα ακόμα ηλεκτρικό για λόγους χομπι και επίδειξης ανετιλικιού - μετακυλίοντας μάλιστα δυσανάλογα μεγάλο μέρος του κόστους αναβάθμισης των υποδομών δια των λογαριασμών/τελών κτλ στον πιτσιρικά των 700 ευρώ που κυκλοφορεί με βέσπα.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Το κρατος μπορει εως ενα βαθμο, να επηρεασει τις αποφασεις των καταναλωτων και των βιομηχανιων, δινοντας κινητρα. Απο την αλλη ομως, δεν υπαρχουν και πολλα μικρα ηλεκτροκινητα αυτοκινητα σε "νορμαλ" τιμες. Εδω θα επαναληφθω και εγω, οτι μετα την μειωση τιμων της τεσλα, ποιος θα παει να παρει πχ e-corsa στα 40k οταν μπορει να παρει το "μικρο" (και πλεον ολοκαινουριο) Μ3;Πράγματι πχ η προτεραιοποίηση των επιδοτήσεων μέσω προγράμματος απόσυρσης και βάσει Euro προδιαγραφής ρύπων, παλαιότητας και μεγέθους οχήματος με πρόσθετο κριτήριο την περιοχή μόνιμης κατοικίας και το εισόδημα του ιδιοκτήτη/εταιρίας είναι "κεντρική οργάνωση σοβιετικού τύπου".
Αυτή που πάντως σίγουρα δεν είναι κεντρική οργάνωση σοβιετικού τύπου είναι η αδιαφοροποίητη επιδότηση του κάθε τρέντι πουθενά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για να αγοράζει/νοικιάζει φοροαποφεύγοντας, ως δευτερότριτο συχνά αμάξι ένα ακόμα ηλεκτρικό για λόγους χομπι και επίδειξης ανετιλικιού - μετακυλίοντας μάλιστα δυσανάλογα μεγάλο μέρος του κόστους αναβάθμισης των υποδομών δια των λογαριασμών/τελών κτλ στον πιτσιρικά των 700 ευρώ που κυκλοφορεί με βέσπα.
α. ο πιτσιρικας των 700 ευρω, μια χαρα παιρνει ενα σωρο αλλες επιδοτησεις και επιδοματα
β. μπορει να παρει (επιδοτουμενο) ηλεκτρικο ποδηλατο/δικυκλο
γ. απο τη στιγμη που τα ηλεκτρικα δεν κανουν 10-15χιλιαρικα (βασικα σχεδον κανενα αυτοκινητο δεν κανει τοσο) και απο τη στιγμη που το κρατος δεν μπορει να τα επιδοτησει σε ποσοστο 60-70% ΚΑΙ απο τη στιγμη που υπαρχει μια κατευθυνση προς ηλεκτροκινηση, ειναι λογικο οτι θα επωφεληθουν αυτοι που εχουν (καποια) χρηματα. Αν θεωρεις οτι αυτος που εχει 32χιλιαρικα να δωσει για αυτοκινητο, οτι ειναι πλουσιος και ενας απο τους λιγους, τοτε μαλλον δεν εχεις δει τι κυκλοφορει απο γερμανικα και σουηδικα premium στους δρομους. Μην ξεχναμε οτι υπαρχει δανεισμος και μπορεις να αγορασεις (και) τεσλα με δανειο και μετα να παρεις την επιδοτηση.
δ. κρινοντας απο αυτα που διαβαζω στα fb groups και το ποσο range anxiety υπαρχει στους κατοχους ηλεκτρικων, καταληγω οτι δεν τα εχουν για "δευτεροτριτα" οπως εικαζεις. Εσυ νομιζεις οτι οσοι εχουν ηλεκτρικο εχουν και αλλα 4-5 στο γκαραζ τους (που μαλλον νομιζεις οτι εχει μεγεθος γκαραζ mall) και επιλεγουν καθε πρωι με ποιο θα πανε στηδουλεια τους ή αν θα παρουν το ελικοπτερο τους. Σιγουρα υπαρχουν και τετοιοι, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφια. -
Οι επιδοτήσεις έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερες στα δίκυκλα όπου η χρήση τους εντός πόλεων δημιουργούν μαζί με τους κηπουρούς το κύριο στοιχείο ηχορρύπανσης.
Ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς- νησιά έπρεπε ήδη να είχαν απαγορεύσει τα θερμικά.
-
Πέρασε τις προάλλες μια ωραία ηλεκτρική βέσπα από μπροστά μου. ΑΘΟΡΥΒΗ. Και την ώρα που περνούσε ακουγόταν τα πουλάκια από ένα δέντρο εκεί κοντά.
Άλλο επίπεδο τα ηλεκτρικά.
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Οι επιδοτήσεις έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερες στα δίκυκλα όπου η χρήση τους εντός πόλεων δημιουργούν μαζί με τους κηπουρούς το κύριο στοιχείο ηχορρύπανσης.
Ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς- νησιά έπρεπε ήδη να είχαν απαγορεύσει τα θερμικά.
Συμφωνώ - τα έχω ξαναγράψει και εγώ. Η εξηλεκτρισμένη μικροκινητικότητα δένει ταμαμ με την ελληνική ιδιαιτερότητα και μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες συνέργειες, ειδικά στα νησιά - ακόμα και στο επίπεδο εγχώριας συναρμολόγησης/μετατροπής οχημάτων.
Είδες κάποια ειδική πρόνοια για αυτή από το κράτος-νταβαντζή? Όχι φυσικά. Το ζητούμενο για το επιτελικό κράτος είναι η αδιαφοροποίητη, με μηδενικά κριτήρια εξατομίκευσης, επιδότηση μαούνων των 4.5+ μέτρων 2+ τόννων που περνάνε το 90% της ζωής τους εντός πόλης σαν δεύτερο αμάξι.
-
Το δίκυκλο είναι όχημα αισθήσεων.
Μεγάλο δικύλινδρο διάταξης V-90 με Ξηρόκαμπο και ολόσωμη εξατμιση termignoni. Αλλά σίγουρα όχι για το κέντρο και όχι για να σπάμε τις μπάλες των διπλανών. -
Αν και δεν είναι του στυλ μου, δες έργο τεχνης
Αν ασχολείσαι δες την. Δεν θα χάσεις.
Είδα και δοκιμή της και οι δοκιμαστές ενθουσιασμένοι ανέφεραν ότι ο ήχος της θυμίζει δικυλινδρο V ενώ δεν είναι. -
Μη μολύνεται το νήμα με ιταλικά χρεπια.
-
Εχθές γυρνώντας από Χαλκιδική πήγαινα με 110 και με προσπέρασε μια'μηχανη' ηλεκτρική αθόρυβα με 130 χλμ...
Έπαθα ένα σοκ και η γυναίκα μου με ρωταει: πως και δεν ακούστηκε η εξάτμιση του; Ακούγεται μόνο ένας ήχος σαν κουνούπι... -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@dettol συμφωνώ 100%. Προσφατα εκανα μεγαλο (σχετικα ταξίδι) και ελαχιστοι με περασαν, οι περισσότεροι πηγαιναν με 110-120.
Οι περισσοτεροι πλεον λογω της τιμης των καυσιμων πανε ετσι. Ξενερωνεις οταν μετα απο ενα ταξιδι πρεπει να βαλεις 60-90 ευρω για βενζινη. Ακομη και στο οικονομικοτατο ντιζελ μια 70αρα τι χρειαζεσαι. Οποτε πας με ταχυτητες παρελασης. Συχνα με πιανω να προτιμω να παω καπου με ντουστ παρα με την Gla. Ειδικα σε μικρες διαδρομες εως 50χλμ πηγαινε ελα. Μαλιστα η μερκ παρολο που εχει δυναμη εχω μια μεση στα 7 - 7,2 καθως για πλακα πιανει τα 150. Ομως και τα 7 πολλα ειναι αφου το καυσιμο εφτασε εκει που εφτασε.
-
@spi_duster said in TESLA FORUM:
Ξενερωνεις οταν μετα απο ενα ταξιδι πρεπει να βαλεις 60-90 ευρω για βενζινη.
Σε όλα έχεις δίκιο.
Αλλά δεν κρατιέμαι να μην σχολιάσω.....
Εμείς όταν πάμε ταξίδι ΠΡΙΝ το ταξίδι βάζουμε βενζίνη. Εσείς μετά;
-
Καταλαβαίνω ότι το κόστος της βενζίνης τσούζει αλλά δεν θυμάμαι ποτε να πήγαιναν όλοι «πύραυλοι» σε μακρινά ταξίδια
Γεμίζω γενικά πριν από ταξίδι αλλά το ντεπόζιτο μου βγάζει γύρω στα 650 χλμ με ταχύτητες εθνικής. Δεν βγάζει πάντα να πάω και να γυρίσω, παρα μόνο σε μονοήμερες. Όποτε ένα γέμισμα ή έστω συμπλήρωμα, θα το κάνω σε βενζινάδικο σεα
TESLA FORUM