-
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
Καπου πηρε το ματι μου για κατι cracks στο Αμερικα σε ενα Υ.
Κατασκευαστικα ολα ετσι δεν ειναι? Η μονο το Υ?
Εννοω τον τροπο σε πλαισια/υποπλαισια?στο Υ έχουν ξεκινήσει το megacasting, το οποίο έχει παιδικές ασθένειες με την εμφάνιση αυτών των αστοχιών υλικού οι οποίες όπως λέει η Tesla δεν επηρεάζουν την στατική ακεραιότητα, είναι σαν να βλέπεις σε ένα κτήριο ρωγμές σε σοβά να φανταστώ και όχι σε κολώνες. Megacasting προς το παρόν έχει μόνο το Y.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Μεγάλη επιτυχία ότι οι τιμές έμειναν ίδιες με πλουσιότερο εξοπλισμό. Άντε βρες άλλο μοντέλο να έχει αεριζόμενα καθίσματα σε αυτά τα λεφτά.
https://cartalk.gr/episimi-proti-gia-anavathmismeno-tesla-model-3-apo-34-000/
Από 42.000,0 € πλέον επιδότησης είναι το σωστό
Πολύ σωστό. Η τελευταία ενημέρωση λέει ότι οι ιδιώτες εξυπηρετούνται προς ώρας.
βάλε μια υποσημείωση ρε συ, έτσι για την political correctness
-
@ataim said in TESLA FORUM:
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
Καπου πηρε το ματι μου για κατι cracks στο Αμερικα σε ενα Υ.
Κατασκευαστικα ολα ετσι δεν ειναι? Η μονο το Υ?
Εννοω τον τροπο σε πλαισια/υποπλαισια?στο Υ έχουν ξεκινήσει το megacasting, το οποίο έχει παιδικές ασθένειες με την εμφάνιση αυτών των αστοχιών υλικού οι οποίες όπως λέει η Tesla δεν επηρεάζουν την στατική ακεραιότητα, είναι σαν να βλέπεις σε ένα κτήριο ρωγμές σε σοβά να φανταστώ και όχι σε κολώνες. Megacasting προς το παρόν έχει μόνο το Y.
Τα Τεσλα γενικώς, γρήγορα και φτηνά για όσα προσφέρουν, ΝΑΙ, αξιόπιστα ούτε κατά διάνοια.
Τριξήματα, κοπανήματα και προβλήματα παντού - απλώς τους τα συγχωρείς εάν για κάποιο λόγο ενδιαφέρεσαι για τις υπόλοιπες αρετές τους.
Tesla crushed in Consumer Reports reliability rankings despite improvement
-
Μα και στην παρουσίαση τώρα του νέου φαίνονται με το μάτι τα περίεργα panel gaps και οι χρωματικές διαφορές ανάμεσα στα εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου. Πγιότητα.
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Πάντως αν βάλεις σε οποιαδήποτε πρόταση legacy κατασκευαστή τον εξοπλισμό που έχουν τα Tesla φτάνεις άνετα τα +50Κ
Ε αν έχουν τέλος ταξινόμησης χυδαίο τα "legacy" (τόσο μα τόσο λάθος όρος), και φόρους λόγω ρύπων + απείρως καλύτερη ποιότητα κατασκευής συγκριτικά, ειδικά στο σαλόνι που του Τέσλα είναι ό,τι πιο φτηνιάρικο και θλιβερό κυκλοφορεί, με το πεταμένο τάμπλετ πάνω στο ταμπλό, να πως εξηγείται η διαφορά. Ο πόλεμος που δέχονται τα θερμικά είναι άνευ προηγουμένου + οτι δεν έχουν και καμία επιδότηση. Δε μπορεί να γίνει σύγκριση εφόσον οι στρεβλώσεις είναι τόσο πολλές και τόσο χυδαίες.
Εξωτερικά πάντως το facelift του Model 3 είναι καλύτερο σαφώς από πριν αλλά κάτι πρέπει να γίνει με την απουσία μάσκας. Το κάνει να φαίνεται τόσο μα τόσο generic και φτηνό. Τουλάχιστον δε μοιάζει με λιωμένο πλαστικό η μάπα του όπως παλιά, και διόρθωσαν και τα απαίσια φώτα. Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά την επόμενη φορά μπορούν να προσλάβουν σχεδιαστή που έχει αποφοιτήσει όντως από σχολή αντί για πρωτοετή μαθητευόμενο ωστε να πάει μπροστά όντως το design. Να δω τώρα πως θα διορθώσουν τον ιπποπόταμο το Υ! Εκεί χρειάζεται πραγματικός μάγος.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Εξωτερικά πάντως το facelift του Model 3 είναι καλύτερο σαφώς από πριν αλλά κάτι πρέπει να γίνει με την απουσία μάσκας.
Δεν χρειάζεται μάσκα!! Είδαμε και τις BMW με τα νεφρά σαν πολυκατοικία ασχήμια που έχουν. Το Μοντελ 3 είναι πάρα πολύ όμορφο και δυναμικό!! Το Υ συμφωνώ ειναι λίγο χάλια.
-
Το diesel έχει στρεβλώσεις εδώ και 20 έτη στην αγορά.
400e ο τόνος φόρο και 700e η βενζίνη. Και το diesel προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.
Μιλάμε.... κατάντια.....πραγματικά
-
Οχι ΔΕΝ είναι όμορφο (πόσο μάλλον πάρα πολύ) και σίγουρα ΔΕΝ είναι δυναμικό. Μοιάζει με φτηνιάρικο αυτοκινητάκι Matchbox για παιδιά. Όμορφη και δυναμική είναι η Taycan. Όμορφη είναι η Giulia. Δίπλα τους το ασχημόπαπο το Model 3 είναι σαν κινέζικη απομίμηση αυτοκινήτου από ανθρώπους που έχουν δει αυτοκίνητα μόνο σε φωτογραφίες.
Eπίσης καλύτερα η μάσκα της 4ρας από την απουσία μάσκας. -
Μα τα έχεις πει αυτά δεν σου αρέσει. Οκ!
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Οχι ΔΕΝ είναι όμορφο (πόσο μάλλον πάρα πολύ) και σίγουρα ΔΕΝ είναι δυναμικό.
Από τα πιο όμορφα και αρμονικά σεντάν είναι για εμένα. Εαν είχα τα φράγκα το χτύπαγα άνετα!! Και με τις αναβαθμίσεις (σε ίδια τιμή!!) ειναι λουκούμι!!
-
Ναι αλλά δεν είναι όμορφο, πρέπει να είσαι τρέντυ μπαμπάς και γιλεκοφλωρος να συχνάζεις όπου και οι ελλεϊνίδες δηλαδή γλυφαδαρα και επίσης δεν έχει κυβερνήσει ποτέ.
-
Το πίσω μέρος μου θυμίζει lotus, η νέα ζάντα έργο τέχνης, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ευπρόσδεκτες, το μπροστινό μέρος θα μπορούσε να έχει δουλευτεί λίγο περισσότερο, το model s συγκριτικά είναι πιο όμορφο. Η ledoταινια αχρειαστη.
Επίσης τα 680km είναι εκτίμηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και η τελική ταχύτητα έχει περιοριστεί στα 200kph. Ελπίζω τουλάχιστον το performance να μην έχει κόφτη.
-
Με εκτιμώμενη WLTP αυτονομία 680 χλμ, σε εθνική με 130-140 χλμ/ω, και με 100% φόρτιση πριν φύγεις, πόσα χιλιόμετρα να υπολογίζουμε πραγματική αυτονομία; Τα πιο συνήθη ταξίδια μου είναι από Πειραιά για Σπάρτη ή Καλαμάτα όπου μόλις φτάσω έχω δυνατότητα φόρτισης. Θεωρώ ότι 250 χιλιόμετρα τα πιάνει άνετα. Για να φτάσεις Τρίκαλα πχ, 350 χιλιόμετρα απόσταση, θα χρειαστείς στάση στην Λαμία;
Προσωπικά το νέο μοντέλο το βλέπω πολύ βελτιωμένο, με μία τραγική αδυναμία: Αν κατάλαβα καλά αλλάζεις ταχύτητες από την οθόνη????
Δηλαδή θα θέλω να παρκάρω πχ πρώτη/όπισθεν και θα χαϊδεύω την οθόνη ακατάπαυστα ώστε να παρκάρω; δλδ user friendly #not. -
-
Όχι ρε παιδιά, ήδη το Performance είναι πύραυλος. Αν βγάλει 3άρι με τα άλογα του Plaid, θα κόψει πωλήσεις από το μεγάλο.
Τότε μπορεί να βελτιώσουν τους κινητήρες να μην πέφτει η απόδοση στις υψηλές ταχύτητες.
Το performance βγάζει 500hp στα 100kph και μέχρι τα 200kph έχει χάσει καμιά 200αριά.@babisstinson said in TESLA FORUM:
Με εκτιμώμενη WLTP αυτονομία 680 χλμ, σε εθνική με 130-140 χλμ/ω, και με 100% φόρτιση πριν φύγεις, πόσα χιλιόμετρα να υπολογίζουμε πραγματική αυτονομία; Τα πιο συνήθη ταξίδια μου είναι από Πειραιά για Σπάρτη ή Καλαμάτα όπου μόλις φτάσω έχω δυνατότητα φόρτισης. Θεωρώ ότι 250 χιλιόμετρα τα πιάνει άνετα. Για να φτάσεις Τρίκαλα πχ, 350 χιλιόμετρα απόσταση, θα χρειαστείς στάση στην Λαμία;
Αν πηγαίνεις με 70kph φτάνεις μέχρι Καβάλα, στα 130kph Καλαμάτα/Σπάρτη φτάνει άνετα αλλά Τρίκαλα οριακά, θα θέλει μία στάση.
-
Μου έβγαλε το youtube ένα κινέζικο, δεν θυμάμαι πως το λένε που και αυτό έχει πλέον 100 kwh μπαταρια.
Οπότε μάλλον σιγά σιγά έρχεται αυτή η εποχή.
-
Αν δε βάλει κιβώτιο ή τρίτο μοτέρ, το 3άρι θα κρεμάει ψηλά. Όσο για το αν φτάνει στα Τρίκαλα χωρίς στάση, κάτοχοι αναφέρουν στο παλιό 3SR+ ότι διανύουν 310-330 χλμ με 130 και κλιματισμό. Το παλιό LR έφτανε τα 400 με αντίστοιχη χρήση, οπότε μπορείς να περιμένεις ότι θα φτάνεις Τρίκαλα με 30-35% υπόλοιπο μπαταρίας.
-
Τι να κάνεις στα Τρίκαλα;
-
Αν δε βάλει κιβώτιο ή τρίτο μοτέρ, το 3άρι θα κρεμάει ψηλά. Όσο για το αν φτάνει στα Τρίκαλα χωρίς στάση, κάτοχοι αναφέρουν στο παλιό 3SR+ ότι διανύουν 310-330 χλμ με 130 και κλιματισμό. Το παλιό LR έφτανε τα 400 με αντίστοιχη χρήση, οπότε μπορείς να περιμένεις ότι θα φτάνεις Τρίκαλα με 30-35% υπόλοιπο μπαταρίας.
Μπορεί να μην κρεμάει αν του βάλουν carbon sleeve όπως στο Plaid., 400km αυτονομία στα 130 και με 30% υπόλοιπο μέχρι τα Τρίκαλα είναι σίγουρα πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη! Περιμένουμε τέστ!
-
@lap said in TESLA FORUM:
Τι να κάνεις στα Τρίκαλα;
Να το βλέπουν και να λένε «ήρθε η κούρσα!»
Πέρα από την πλάκα, το αμαξι έχει μια εσωτερική αντίφαση…είναι πολύ μεγάλο για να το χρησιμοποιείς στην Αθήνα και ταυτόχρονα είναι ακατάλληλο επειδή είναι ηλεκτρικό για να κανείς κυρίως ταξίδια.
Μόνο για χρήση σε κάποια επαρχιακή ευρύχωρη πόλη νομίζω ότι έχει νόημα η αγορά του.
TESLA FORUM