-
Ωραίο τώρα θα έχουμε και κόντρες ηλεκτρικών που προφανώς θα γίνονται σε επίπεδο ντράγκστερ στο πάρκινγκ του ολυμπιακού σταδίου...
-
@jammamon said in TESLA FORUM:
Πηγα και οδηγησα το βασικο Μ3 σημερα. Καταλαβαινω γιατι οποιος ερχεται απο συμβατικο τον ενθουσιαζει, αλλα εχοντας οδηγησει καμια 10ρια ηλεκτρικα δε μπορω να πω οτι τρελαθηκα.
Ενα καλο σενταν με αφθονο εξοπλισμο, σιγουρα αξιζει τα λεφτα, αλλα θα προτιμησω το MG4 που εχω και να κρατησω 11.000ε στην τσεπη.
Το υποχρεωτικο OPD λειτουργει καλυτερα απο αλλα μοντελα, θα ηθελα ομως να μπορω να το κλεισω.
Στα κουλα της ολης υποθεσης οτι το βασικο MG4 μου με 7,6" επιταχυνση το νιωθω οτι τα δινει πολυ πιο αμεσα με το πατημα του γκαζιου απο το Μ3 με τα 5,5". Ισως να ταν η ιδεα μου.
Αυτα11.000 στην τσέπη; Ποσο κοστίζει το mg4 προ επιδότησης; 29; Βάζω 40 το m3 rwd, αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι με τους δασμούς.
-
Mg4 είναι αστειότητα σε σχέση με το Μ3 σε όλα πλην μήκους που είναι πιο βολικό.
-
Κάποιοι αδυνατούν επιμόνως να κατανοήσουν την απλή έννοια της αξίας. Δεν σου είπα ότι είναι καλύτερο αμάξι το MG4. Λέω ότι για τα λεφτά του αξίζει περίπου όσο και το Μ3 για τα δικά του λεφτά. Και τα δύο προσφέρουν υπεραξία με τον τρόπο τους.
Με το MG4 παίρνεις μια θαυμάσια μπαταρία LFP και οδήγηση τύπου Γκολφ. Δεν είναι λίγο πράγμα για 24.000ε.
Με το Μ3 παίρνεις όλα τα κλακοτσίμπανα του λογισμικού και τον υπέροχο εξοπλισμό. Δεν τα χρειάζονται όλοι όμως αυτά τα πράγματα.Πρέπει, όμως, να εκθειάσω την Τέσλα για μια σημαντική λεπτομέρεια: Το ISA απενεργοποιείται απλά με ένα άγγιγμα του εικονιδίου του ορίου ταχύτητας που φιγουράρει έτσι κι αλλιώς στην οθόνη φάτσα-κάρτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι άλλοι κατασκευαστές βάζουν τέτοιο αυτογκολ κρύβοντάς το μέσα σε πολλαπλά μενού (Τογιότα η χειρότερη όλων).
-
Το μ3 έχει ένα Χαιεντ σασί με ένα ακόμα καλύτερο λογισμικό και μερικοί ασχολούνται αν κλείνει με μια εντολή ο βομβητης ταχύτητας. Τόση σοβαρότητα επιχειρημάτων !
Όσο αφορά το κλάσμα ωφέλειας/κοστους, το μ3 με την μικρή μπαταρία δεν έχει αντίπαλο, όλα τα αλλά είναι ιστορίες για άγριους. -
Κάποιοι αδυνατούν επιμόνως να κατανοήσουν την απλή έννοια της αξίας. Δεν σου είπα ότι είναι καλύτερο αμάξι το MG4. Λέω ότι για τα λεφτά του αξίζει περίπου όσο και το Μ3 για τα δικά του λεφτά. Και τα δύο προσφέρουν υπεραξία με τον τρόπο τους.
Με το MG4 παίρνεις μια θαυμάσια μπαταρία LFP και οδήγηση τύπου Γκολφ. Δεν είναι λίγο πράγμα για 24.000ε.
Με το Μ3 παίρνεις όλα τα κλακοτσίμπανα του λογισμικού και τον υπέροχο εξοπλισμό. Δεν τα χρειάζονται όλοι όμως αυτά τα πράγματα.Πρέπει, όμως, να εκθειάσω την Τέσλα για μια σημαντική λεπτομέρεια: Το ISA απενεργοποιείται απλά με ένα άγγιγμα του εικονιδίου του ορίου ταχύτητας που φιγουράρει έτσι κι αλλιώς στην οθόνη φάτσα-κάρτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι άλλοι κατασκευαστές βάζουν τέτοιο αυτογκολ κρύβοντάς το μέσα σε πολλαπλά μενού (Τογιότα η χειρότερη όλων).
Κατανοητό αυτό που γραφεις. Μια χαρά κιολας σε διαστάσεις το mg. Και εφόσον κάνει 24 μετά την επιδότηση είναι μπομπα.
Η απενεργοποιηση της ειδοποίησης του ορίου ταχύτητας είναι οντως αριστη εργονομικα με τα Τογιότα να παίρνουν κόκκινη κάρτα σχετικά
-
Παλλα θα προτιμησω το MG4 που εχω και να κρατησω 11.000ε στην τσεπη.
Νομίζω κάπου 5-6.000 ειναι η διαφορά. 26.500 μου ειχαν πει για το εμ τζι με επιδότηση και 32.000 για το Τέσλα.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Νομίζω κάπου 5-6.000 ειναι η διαφορά. 26.500 μου ειχαν πει για το εμ τζι με επιδότηση και 32.000 για το Τέσλα.
Σωστά.
Αν εξαιρέσεις το μεγάλο μήκος του τεσλα, είναι η μέρα με τη νύχτα σε όλους τους επιμέρους τομείς.
Αν τώρα όλα αυτά αξίζουν τα 6k, προσωπικά θα έλεγα ότι είναι no brain επιλογή αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες -
Είπαμε σήμερα ηλεκτρικό = Τεσλα. Άντε και Μπυντ για τα 20χιλ που είναι τσάμπα!!
-
Άνετα θα προτιμούσα BMW, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άλλη τιμή βέβαια.
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
πολυ βαρυτερο περα απο οτι ειναι ακριβοτερο.
-
@wantone said in TESLA FORUM:
πολυ βαρυτερο περα απο οτι ειναι ακριβοτερο.
Το βάρος είναι απλά ένα νούμερο. Αυτό που μετράει είναι οι επιδόσεις και η αίσθηση στον δρόμο.
-
Και εγώ ρε συ Δια αν είχα τόσα λεφτά i4 θα έπαιρνα να γουστάρω αλλά τα έχουν στο Θεό τα άτιμα
-
-
24.000 το βασικο mg4. Τοσο που λες εχει η πιο πανω βερζιον. Αν αλλαξουν τιμες λογω νεων δασμων παω πασο.
Τα μαθατε οτι το topgear το εβαλε ψηλοτερα απο το Μ3 στη λιστα του ε -
24.000 το βασικο mg4. Τοσο που λες εχει η πιο πανω βερζιον. Αν αλλαξουν τιμες λογω νεων δασμων παω πασο.
Τα μαθατε οτι το topgear το εβαλε ψηλοτερα απο το Μ3 στη λιστα του εΝαι γιατί βάσει των δεδομένων του έχουν 15.000 λίρες διαφορά, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην Ελλάδα (και αμφιβάλλω κατά ποσο ισχύει και στην Αγγλία)
Edit: όντως το m3 rwd κοστίζει 40000 λίρες στην Αγγλία!!!
-
Μια ένδειξη για την κατανάλωση απο δρομολόγιο που έτυχε κοντά στην Θεσσαλονίκη.
Ήταν έκτακτο οπότε το Perfomance ξεκίνησε με 45% μπαταρία.Μετα απο 4 ώρες και 110 χλμ γύρισε στην βάση του με 24%.
Αν υπολογίσουμε 2 ώρες η διαδρομή ,1 ώρα που καθόμασταν μέσα με το a/c να δουλεύει περιμένοντας και μια ώρα που τρώγαμε σουβλάκια αλλα το sentry επιτηρούσε παίρνετε μια ιδέα για την κατανάλωση ενέργειας .Υπενθυμίζω οτι είναι το Ρ με τα φαρδιά λάστιχα -275 πίσω- είμασταν τρία άτομα και ΔΕΝ ξεφτιλίσαμε το σηματάκι πίσω
στην επιστροφή ανεβαίναμε το Δερβένι με 150 , μόνο προσπερνάγαμε δεν μας προσπέρασε κανείς . -
Μερικές ακόμη παρατηρήσεις απο το πρόσφατο δρομολόγιο.
Στην επιστροφή κάθισα πίσω δεξιά , ο μπροστά 1,80.
Άφθονος χώρος για τα γόνατα αλλα δεν μπορείς να βάλεις τα πόδια κάτω απο το κάθισμα του συνοδηγού ... και ναι το σήκωσα αλλα πάλι δεν μπορείς !Κάποια στιγμή γύρισε ο ήλιος και πέρασε κάτω απο το φιμέ του πίσω κομματιού της ηλιοροφής , τότε ενοχλούσε , αλήθεια τα σκιάδια κατεβαίνουν χαμηλά στο πίσω παρμπρίζ;
ΥΓ το ντουλαπάκι δουλεύει
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Άφθονος χώρος για τα γόνατα αλλα δεν μπορείς να βάλεις τα πόδια κάτω απο το κάθισμα του συνοδηγού ... και ναι το σήκωσα αλλα πάλι δεν μπορείς !Κάποια στιγμή γύρισε ο ήλιος και πέρασε κάτω απο το φιμέ του πίσω κομματιού της ηλιοροφής , τότε ενοχλούσε , αλήθεια τα σκιάδια κατεβαίνουν χαμηλά στο πίσω παρμπρίζ;
Αυτό με τα πόδια που δεν μπαίνουν κάτω από τα μπροστινά καθίσματα το έχω ξανά ακούσει όποτε δεν μου κάνει εντυπώση. Στο Υ μπαίνουν πάντως. Δεν νομιζω ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα πάντως.
Με το ντουλαπάκι τι έγινε και έφτιαξε;
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@monman2 said in TESLA FORUM:
Αυτό με τα πόδια που δεν μπαίνουν κάτω από τα μπροστινά καθίσματα το έχω ξανά ακούσει όποτε δεν μου κάνει εντυπώση. Στο Υ μπαίνουν πάντως. Δεν νομιζω ότι είναι ιδιαίτερο πρόβλημα πάντως.
Με το ντουλαπάκι τι έγινε και έφτιαξε;
Επανεκκίνηση (με τα δυο κουμπιά στο τιμόνι ) και μερικές απαλές φάπες
TESLA FORUM