-
1300 βενζίνη;
-
@xenos said in TESLA FORUM:
1300 βενζίνη;
οχι φυσικά, για Ε class μιλάμε!! 2λιτρο κινητήρα φοράει με 200 άλογα.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
1300 βενζίνη;
οχι φυσικά, για Ε class μιλάμε!! 2λιτρο κινητήρα φοράει με 200 άλογα.
To λέω γιατί γνωστός παρήγγειλε GLB 7θέσιο με 1300 βενζίνη.
-
Απορία διότι δεν μπορώ να βρω τηλέφωνο επικονωνίας. Τα test drive γίνονται στο Μαρούσι ή στο Ρέντη;
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Να, διάβασε εδώ:
https://cartalk.gr/tesla-model-3-sr/Πολύ ωραίο άρθρο!
Για την ιπποδύναμη λες 325ps με βάση το auto-data , είχα την εντύπωση πως έχει γύρω στα 280 άλογα.
Έχουν κάνει κάποια αναβάθμιση στο SR+ ;
Και πάλι με βάρος 1750 κιλά , η αναλογία κιλα/ιππο είναι 6,25 στα 280 αντί για 5,4 στα 325 οι οποίες έτσι και αλλιώς είναι αδιανόητες στα χρήματα αυτά , αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται.
-
@lexota said in TESLA FORUM:
Απορία διότι δεν μπορώ να βρω τηλέφωνο επικονωνίας. Τα test drive γίνονται στο Μαρούσι ή στο Ρέντη;
Στο μαρούσι. Κλείνεις test drive από το site
-
To λέω γιατί γνωστός παρήγγειλε GLB 7θέσιο με 1300 βενζίνη.
GLB είναι μικρή κατηγορία και φυσικά δεν είναι αληθινή ΜΒ.
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Να, διάβασε εδώ:
https://cartalk.gr/tesla-model-3-sr/Πολύ ωραίο άρθρο!
Για την ιπποδύναμη λες 325ps με βάση το auto-data , είχα την εντύπωση πως έχει γύρω στα 280 άλογα.
Έχουν κάνει κάποια αναβάθμιση στο SR+ ;
Και πάλι με βάρος 1750 κιλά , η αναλογία κιλα/ιππο είναι 6,25 στα 280 αντί για 5,4 στα 325 οι οποίες έτσι και αλλιώς είναι αδιανόητες στα χρήματα αυτά , αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται.
H Tesla δεν ανακοινώνει ιπποδύναμη, μόνο επιδόσεις, οπότε υπάρχει μία ασάφεια. Παλεύω δεξιά-αριστερά να καταλάβω πόσα άλογα έχει το κάθε μοντέλο.
Την επόμενη στιγμή πατάω μια γκαζιά και λέω δεν πάει στα κομμάτια, όσα και να έχει είναι αμαξάρα.
-
Αμαξάρα δεν είναι ακριβώς η λέξη που μου έρχεται όταν βλέπω αυτό το πράγμα αλλά οκ, γούστα είναι αυτά. Πιο πολύ πονόματος με ρόδες θα έλεγα.
Πάντως είναι (ακόμα μία) γελοιότητα αυτής της εταιρείας η μη ανακοίνωση ιπποδύναμης. Αλλά δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τους ευαγγελιστές της νέας εποχής.
-
Αμαξάρα λέμε κάτι για τον τρόπο που οδηγείται και τις συγκινήσεις που προσφέρει. Για την εμφάνιση, προτιμούμε κάποιον άλλο επιθετικό προσδιορισμό, επίσης σε -άρα. Συμφωνώ ότι η εμφάνιση δεν είναι το ισχυρό του σημείο.
-
Μπα ούτε στην οδήγηση θα βρω ποτέ συγκίνηση σε κάποιο ηλεκτρικό οπότε προσπαθώ ακόμα να βρω τι θετικό θα μου προσφέρει (οποιοδήποτε του είδους) και δε βρίσκω τίποτα. Θέλω κραδασμό, ήχο και αλλαγή ταχύτητας. Και να βγάζει και μια κaύλα οπτικά, να μην είναι ψυγείο με ρόδες.
Ως μόνο θετικό των Τέσλα λοιπόν, μα μόνο, θα πω οτι τουλάχιστον προσφέρει ένα δίκτυο ταχυφορτιστών αντίθετα με τους ανταγωνιστές που κάνει την ηλεκτρική εμπειρία λίγο λιγότερο pain in the ass από ό,τι είναι συνήθως. Ως εκεί όμως. -
Αφού δεν εχεις οδηγήσει ηλεκτρικο πως το ξέρεις; Έχω την αίσθηση ότι τα λες για να ασχολούνται μαζί σου.
-
Μήπως δεν το έχεις οδηγήσει αρκετά; Μήπως ήσουν μέσα στην κίνηση και δεν το πίεσες αρκετά σε στροφές; Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον λάτρη της γρήγορης οδήγησης που δε θα πάθει την πλάκα του με το συγκεκριμένο.
-
Θέλει δόνηση λέμε.
-
Mα λέω κάτι απλό, αν δεν έχει κινητήρα, κραδασμό και θόρυβο, ας κάνει και το 0-100 σε 2 δεύτερα, δεν το γουστάρω. Δε με ενδιαφέρει η ταχύτητα και η άμεση ροπή που είναι το μόνο τους πλεονέκτημα (των ηλεκτρικών), και το έχουν κάνει καραμέλα ως το μόνο πράγμα που πρέπει να μας νοιάζει στην οδήγηση, θέλω προσωπικά να έχω εγώ τον έλεγχο, να αλλάζω εγώ όπου θελω με το κιβώτιο, να ακούω τη μηχανή κτλ. Οπότε ως λάτρης της αυτοκίνησης, τα βρίσκω ξενέρωτα και ντεκαβλέ. Προτιμώ να κάνω το 0-100 σε 7-9 δεύτερα αλλά να "δουλεύω" εγώ για αυτά τα δευτερόλεπτα παρά να πατάω απλά γκάζι και να χαίρομαι νομίζοντας οτι "πατάω" Porsche στο φανάρι όταν στο τέλος της ημέρας αυτοί θα έχουν ένα κaυλάμαξο που θα βρυχάται, και εγώ ένα τροχήλατο ψυγείο.
Οπότε δεν πρόκειται αν οδηγήσω και κανένα γενικά και θα μείνω θερμικός ως το τέλος. Πιο πολύ εντύπωση μου κάνει που πρέπει ντε και καλά στο πνεύμα της νέας εποχής να συμφωνήσουμε όλοι σε μια δήθεν "ανωτερότητα" της οδήγησης του Χ/Ψ ηλεκτρικού γιατί αποφασίστηκε αυτή η βίαιη και παράλογη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση για εμάς χωρίς εμάς.YΓ: Και ηλεκτρικό να ήθελα να οδηγήσω, τα Tesla θα ήταν τα απολύτως τελευταία στη λίστα εφόσον ως καταναλωτή δε με σέβονται καθόλου πετώντας ένα τάμπλετ πάνω σε ένα κομμάτι πλαστικό και έχοντας το θράσος εν έτει 2023 να το λένε αυτό "μίνιμαλ" εσωτερικό αντί για μια ωδή στην τσιπιά.
-
Μας τα έκανες......τεσλατα
-
Την επόμενη στιγμή πατάω μια γκαζιά και λέω δεν πάει στα κομμάτια, όσα και να έχει είναι αμαξάρα.
πολυ σωστα τα λες. Ετσι και αλλιως ειναι τετοια η ροπη απο μηδενικη ταχυτητα που ο τροπος που νιωθει κανεις την ιπποδυναμη (οση και αν ειναι αυτη) ειναι τελειως διαφορετικος απο βενζινοκινητα και diesel. Πατας το γκαζι και εκτοξευεται.
Και τα ηλεκτρικα vag των 200 ιππων ειναι πολυ πιο σβελτα απο αντιστοιχα ΚΕΚ.
-
@diego1960 τι οδηγεις αυτο τον καιρο;
-
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
@diego1960 τι οδηγεις αυτο τον καιρο;
MX-5 ND3, 1,5ltr.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις αντιλαμβάνομαι εντελώς διαφορετικά την οδήγηση και την ευχαρίστηση! Στη λίστα μου είχα και i20N, Fiesta ST αλλά δεν άξιζε 32 χιλιάρικα τότε αν θυμάμαι.
TESLA FORUM