Μου άρεσε πολύ το τσουβάλιασμα , ότι ο Χριστιανισμός μας πήγε στα αστέρια....
Βέβαια ότι το να λύσεις οτιδήποτε εκτός τριτοβάθμιας εξίσωσης με το αρχαιοελληνικό αριθμητικό σύστημα είναι αδύνατο (για αυτό και οι αρχαίοι έλληνες κάπου εκεί στις εξισώσεις του κύβου το παράτησαν ) . χωρίς το δεκαδικό σύστημα των Αράβων και το μηδέν ( ο.κ. το ξέρω ότι το ξέρω ότι υπάρχει και η θεωρία ότι είναι ινδική εφεύρεση, αλλά οι Άραβες το έκαναν σίγουρα εφαρμοστέο το σύστημα), δεν το γράφουμε καν. Τι να γράψεις βέβαια; για την άλγεβρα; ( που είναι αραβική λέξη;) , για τη γεωμετρία ; ( έφεραν τις εφαπτομένες και τις συνεφαπτομένες και προώθησαν τη μελέτη από εκεί που την άφησαν οι έλληνες) για το μαθηματικό λογισμό; Μην ακούσω για αντιγραφείς του Διόδωρου κ.λπ. , οι άνθρωποι εξέλιξαν την επιστήμη.
Τι να γράψεις για την αστρονομία; που οι Δυτικοί πίστευαν ακόμα ότι η γή ήταν επίπεδη και οι Άραβες αστρονόμοι είχαν ήδη υπολογίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την περίμετρο της γης από ότι οι Αλεξανδρινοί , είχαν προωθήσει την ιδέα του ηλιοκεντρικού συστήματος ( 500 χρόνια πριν τον Κοπέρνικο) και τέλος είχαν τον πληρέστερο χάρτη της οικουμένης που σε αυτόν βασίστηκαν οι εξερευνήσεις. Όταν οι Πορτογάλοι έφτασαν στην Ινδοκίνα , οι Άραβες είχαν ήδη εμπορικούς σταθμούς στην περιοχή, για αυτό και η Ινδονησία έχει μουσουλμάνους,
Ακόμα και στην Ιατρική οι επιδόσεις τους ήταν πολύ μπροστά από τους Δυτικούς του τότε κόσμου.
Ας αναφερθεί ένα όχι δεύτερο όνομα δυτικού μαθηματικού της τότε εποχής , ακόμα και οι Βυζαντινοί , μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών είναι.
Η Σαρία , πλέον σήμερα τους έχει "καταστρέψει", συμφωνώ , αλλά όσες προσπάθειες εκδημοκρατισμού έγιναν έπεσαν στα αντίθετα σχέδια των αποικιοκατών. Τρανό παράδειγμα το Ιραν , ο Σάχης ήρθε με πραξικόπημα των Ηπα σε αγαστή συνεργασία με τους Άγγλους το 1953 ( το έχουν επίσημα παραδεχτεί) , όταν ανέτρεψαν το δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη και κατάργησαν το φιλελεύθερο σύνταγμα του , επαναφέροντας μεσσαιωνικές μορφές διακυβέρνησης , το Σάχη. Ένα μόνο από τα παραδείγματα στο χώρο.