-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είπε κανένας μπράβο ή οτι είναι νορμάλ να παίρνει ο κάθε τρελός ένα όπλο και να καθαρίζει κόσμο; Ίσα ίσα τα "συντρόφια" είναι γενικότερα κατά της οπλοκατοχής για να μην έχουμε καταστάσεις Αμερικής και στην Ευρώπη που αντίστοιχα εγκλήματα (όχι φυσικά στο όνομα του Αλλάχ), γίνονται από Αμερικανούς πολίτες που βρήκαν ένα όπλο, ακόμα και έφηβοι, και μπαίνουν σε mall και σχολεία και δεν αφήνουν ανθρωπο όρθιο.
Αυτό που έγραψες είναι δείγμα της παραπληροφόρησης και της ιδεολογικής ομίχλης .
Όπου υπάρχει οχι απλά οπλοκατοχή αλλα δικαίωμα και να κουβαλάς όπλο τέτοιες επιθέσεις δεν γίνονται.
Αντίθετα τo 99% των επιθέσεων γίνονται σε gun free zones , ο κυνηγετικός παράδεισος ανώμαλων διεστραμμένων ψυχοπαθών που στην πλειοψηφία τους εχουν παράνομα όπλα .Τέτοια "κυνηγετική ζώνη " είναι όλη η Ευρώπη γιατί ιδεολογικά κολλήματα δεν επιτρέπουν την οπλοκατοχή οχι εξω αλλα ουτε στο σπίτι σου ! Πράγμα που το ξέρουν ολοι οι τζιχαντιστές απο την Νιγηρία εως την Κίνα .
Να μια ωραία λύση απο την Ιντιάνα των ΗΠΑ , πως σταματάς μια επίθεση και ο δράστης καπούτ πριν προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του προηγούμενου
γιατί δυστυχώς και τα ΜΜΕ εχουν συνενοχή σε αυτήν την επιδημία υπερ - προβάλλοντας τούς θύτες και "ηρωοποιώντας" τους με τις γνωστές βλακείες περι bulling κακού οικογενειακού περιβάλλοντος , ρατσισμού κλπ όπως ακριβώς γίνεται και με τους τρομοκράτες που γίνονται μαχητές που κάνουν οτι κάνουν γιατί τους κακομεταχειρίζονται.
-
@yem said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είπα να μην απαντήσω γιατί είπα για συντροφιά αλλά βλέπεις φίλε @diego1960 ο @piliourits επιβεβαιώνει αυτά που είπα περί γαργάρας.
Δεν γίνεται τόσα θέματα που ανέβασα το 3ημερο να μην του έκαναν εντύπωση και το μόνο που του έκανε αίσθηση ήταν ένα γίδι δεξιό που έσφαξε 2 γυναίκες λόγω θρησκείας και αυτό να το ανεβάσει σαν απάντηση στο "συντροφια".
Όπως τότε που ανέβασε βιντεάκι από το facebook με κακοποίηση ζώου, επειδή στα σχόλια του βίντεο έγραφαν ότι ο συγκεκριμένος ήταν μέλος κάποιας τοπικής της ΝΔ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ πριν από αυτήν την περίπτωση και ΟΥΔΕΠΟΤΕ μετά, ξανά ανέβασε οτιδήποτε σχετικό με κακοποίηση ζώου, γιατί προφανώς δεν βρήκε άλλη περίπτωση που να εξυπηρετεί το αφήγημα.
Απευθύνομαι αποκλειστικά στον @yem ...
Παρακαλώ οι συνήθεις αυτόκλητοι (?) συνήγοροι να προσπεράσουν...
-
Δεν τους βλέπουν και πολύ θετικά τους παλαιστίνιους της χαμάς οι άραβες αδελφοί...
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είπε κανένας μπράβο ή οτι είναι νορμάλ να παίρνει ο κάθε τρελός ένα όπλο και να καθαρίζει κόσμο; Ίσα ίσα τα "συντρόφια" είναι γενικότερα κατά της οπλοκατοχής για να μην έχουμε καταστάσεις Αμερικής και στην Ευρώπη που αντίστοιχα εγκλήματα (όχι φυσικά στο όνομα του Αλλάχ), γίνονται από Αμερικανούς πολίτες που βρήκαν ένα όπλο, ακόμα και έφηβοι, και μπαίνουν σε mall και σχολεία και δεν αφήνουν ανθρωπο όρθιο.
Αυτό που έγραψες είναι δείγμα της παραπληροφόρησης και της ιδεολογικής ομίχλης .
Όπου υπάρχει οχι απλά οπλοκατοχή αλλα δικαίωμα και να κουβαλάς όπλο τέτοιες επιθέσεις δεν γίνονται.
Αντίθετα τo 99% των επιθέσεων γίνονται σε gun free zones , ο κυνηγετικός παράδεισος ανώμαλων διεστραμμένων ψυχοπαθών που στην πλειοψηφία τους εχουν παράνομα όπλα .Τέτοια "κυνηγετική ζώνη " είναι όλη η Ευρώπη γιατί ιδεολογικά κολλήματα δεν επιτρέπουν την οπλοκατοχή οχι εξω αλλα ουτε στο σπίτι σου ! Πράγμα που το ξέρουν ολοι οι τζιχαντιστές απο την Νιγηρία εως την Κίνα .
Να μια ωραία λύση απο την Ιντιάνα των ΗΠΑ , πως σταματάς μια επίθεση και ο δράστης καπούτ πριν προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του προηγούμενου
γιατί δυστυχώς και τα ΜΜΕ εχουν συνενοχή σε αυτήν την επιδημία υπερ - προβάλλοντας τούς θύτες και "ηρωοποιώντας" τους με τις γνωστές βλακείες περι bulling κακού οικογενειακού περιβάλλοντος , ρατσισμού κλπ όπως ακριβώς γίνεται και με τους τρομοκράτες που γίνονται μαχητές που κάνουν οτι κάνουν γιατί τους κακομεταχειρίζονται.
Eίναι γεγονός και όχι "ιδεολογική ομίχλη" οτι στην Αμερική ο κάθε τρελός ή ο κάθε έφηβος που έχει υποστεί bullying μπορεί να πάρει ένα όπλο που κρύβει πχ. ο μπαμπάς στη ντουλάπα, και να καθαρίσει κόσμο, δε θα αλλάξουμε την πραγματικότητα για να ταιριάξει με το ακροδεξιό αφήγημα υπερ της οπλοκατοχής και της...ασφάλειας.
"Κυνηγετική ζώνη" και τέτοια κουραφέξαλα δεν είναι η Ευρώπη, αλλά προσωπικά ίδια ανασφάλεια μου προκαλούν οι "πατριώτες" ακροδεξιοί με τα όπλα και τις σιδηρογροθιές, δε θα πούμε μόνο για τους τζιχαντιστές λόγω ισλαμοφοβίας που διακατέχει την "πολιτισμένη Δύση" κάνοντας γαργάρα τύπους σαν το Breivik για παράδειγμα ή τους ναζί κάθε χώρας (ή τους ακροδεξιούς για ακόμα ένα παράδειγμα της Φινλανδίας που συνέλαβαν πριν κάνουν τις επιθέσεις).
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι κόσμο θέλετε αν ο καθένας κυκλοφορεί με ένα όπλο για "ασφάλεια". Προσωπικά μακριά και αγαπημένοι από τέτοιες λογικές.Από εκεί και πέρα χαίρω πολύ, κάποιοι θα βρίσκουν τρόπο να προμηθεύονται παράνομα όπλο, γίνεται, γινόταν και θα γίνεται για πάντα. Η λύση σε αυτά όλα είναι αυστηρότεροι και σωστοί έλεγχοι, όχι να δώσουμε στον κάθε ηλίθιο πρόσβαση σε ένα φονικό όπλο και όποιον πάρει ο χάρος.
-
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι κόσμο θέλετε αν ο καθένας κυκλοφορεί με ένα όπλο για "ασφάλεια". Προσωπικά μακριά και αγαπημένοι από τέτοιες λογικές.
Προσωπικά θέλω κάτι πολύ απλό, που στην Ελλάδα ειναι παράνομο: Εαν μπει κάποιος σπίτι μου με κακόβουλη πρόθεση να μπορώ να αμυνθώ με όπλο (εφόσον έχω λάβει άδεια και εκπαίδευση) και να μην με τρέχουν μετά. Θέλω να έχωο το δικαίωμα να προστατέψω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου από τον κάθε ένα, μέσα στο σπίτι μου, όχι να το κουβαλάω μαζι μου.
-
Εγώ πάλι δε θέλω ούτε εσύ ούτε κανένας να έχετε όπλο γιατί μπορεί να με πάρει καμία ξώφαλτση στο δρόμο ή σε σινεμά σε στυλ... Αμερικής που έγραψα παραπάνω. Και εκεί είμαι σίγουρος τα ίδια έγραφαν για ασφάλεια και κλέφτες και είδαμε το φόρο αίματος και πόσο απέτυχε το εγχείρημα.
Ευχαριστώ, δε θα πάρω.
-
Και εγώ πιστεύω πως αν επιτραπεί η άδεια οπλοφορίας εδώ τα mass shooting σε σχολεία και δημόσιους χώρους που συμβαίνουν στις ΗΠΑ θα μοιάζουν παιδική χαρά σε σχέση με το τι θα συμβεί στην χώρα μας.
-
Εγώ πάλι δε θέλω ούτε εσύ ούτε κανένας να έχετε όπλο γιατί μπορεί να με πάρει καμία ξώφαλτση στο δρόμο ή σε σινεμά σε στυλ... Αμερικής που έγραψα παραπάνω. Και εκεί είμαι σίγουρος τα ίδια έγραφαν για ασφάλεια και κλέφτες και είδαμε το φόρο αίματος και πόσο απέτυχε το εγχείρημα.
Ξαναδιάβασε τι γράφω: μέσα στο σπίτι. Να μην επιτρέπεται να το έχω εκτός σπιτιού. Δεν θέλω να κυκλοφορώ με σιδερικά, θέλω να μπορώ να προστατευτώ νόμιμα μέσα στο σπίτι μου.
-
Αυτό λέω! Δεν εχω εμπιστοσύνη σε κανέναν οτι το όπλο δε θα καταλήξει έξω, δε θα το πάρει ο Χ/Ψ έφηβος που θα υποστεί bullying, δε θα το πάρει ο κάθε παρανοικός ακροδεξιός για να "καθαρίσει την Ελλάδα" ή να "προστατευθεί τελικά και έξω" (γιατί αυτοι είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να βγάλουν άδεια) κτλ. Πρακτικά δε μπορεί να υπάρξει έλεγχος σε αυτό. Οπότε όχι, παραμένω σταθερός στο "ποτέ και για κανένα λόγο όπλα στον κόσμο".
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ξαναδιάβασε τι γράφω: μέσα στο σπίτι. Να μην επιτρέπεται να το έχω εκτός σπιτιού. Δεν θέλω να κυκλοφορώ με σιδερικά, θέλω να μπορώ να προστατευτώ νόμιμα μέσα στο σπίτι μου.
Ολοι για το σπίτι μας θα το πάρουμε Φάνη ...
Πόσοι όμως τελικά θα το κουβαλάνε πάνω τους και στο αυτοκίνητο κρυφα; -
Eγώ βλέποντας και διαβάζοντας διάφορα στο ίντερνετ είμαι σίγουρος οτι θα γίνουμε Γκόθαμ αν επιτραπεί η οπλοκατοχή. Εκτός αν πιστεύει κανείς οτι θα δίνονται τα όπλα μετά από ψυχολογικό (σοβαρό) evaluation και όχι...100ρικάκι σε φάκελο και μια χαρά. Είμαι τρομερά απαισιόδοξος σε κάτι τέτοια.
-
Όντως @fanis75 απέχουμε χίλια χρόνια από την νόμιμη οπλοκατοχή.
Το Grand theft auto θα είναι προνηπιακο μπροστά στις Ελληνικές πίστες. -
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν τους βλέπουν και πολύ θετικά τους παλαιστίνιους της χαμάς οι άραβες αδελφοί...
Καμία μουσουλμανικη χώρα δεν θέλει γείτονες μουσουλμάνους πρόσφυγες.
Είναι και δελεαστική η Ευρώπη... -
Καλώς και απαγορεύεται η οπλοκατοχή.
Κακώς που επιτρέπετε στην πιο καταταλαιπωρημένη φυλή στην Ελλάδα.
Κακώς που επιτρέπετε σε μεγάλο νησί της Ελλάδος.
Κακώς που επιτρέπετε σε κάθε κακοποιό που κυκλοφορεί ελεύθερος.
Πολύ κακώς που καταργήθηκαν τα ΤΕΑ.
-
Μιλαω για νομικό πλαισιο. Αυτο που λετε δεν ειναο σοβαρο επιχειρημα αφου παρανομα και σημερα οποιος γουστάρει εχει οπλο. Αρα αυτο δεν μου λεει κατι. Εγω θελω νομικο πλαισιο που να με προστατεύει μεσα στο σπιτι μου. Για παραδειγμα να μπορω να χρησιμοποιησω νομιμα το κυνηγετικο οπλο για να αμυνθω. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.
-
Αυτό λέω! Δεν εχω εμπιστοσύνη σε κανέναν οτι το όπλο δε θα καταλήξει έξω, δε θα το πάρει ο Χ/Ψ έφηβος που θα υποστεί bullying, δε θα το πάρει ο κάθε παρανοικός ακροδεξιός για να "καθαρίσει την Ελλάδα" ή να "προστατευθεί τελικά και έξω" (γιατί αυτοι είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να βγάλουν άδεια) κτλ. Πρακτικά δε μπορεί να υπάρξει έλεγχος σε αυτό. Οπότε όχι, παραμένω σταθερός στο "ποτέ και για κανένα λόγο όπλα στον κόσμο".
Πριν κανα 2 βδομαδες ανανεωσα την αδεια οπλοκατοχης
Επρεπε να περασω απο ψυχιατρο και παθολογο .
Περιτω να σας πω οτι την διαγνωση την βγαζουν οι γραμματεις των γιατρων χωρις να ρωτησουν τιποτα η να με δουν γιατροι . Αυτο συμβαινει απο ανεκαθεν . Ο οποιοσδηποτε στην ελλαδα φερει οπλο καραμπινα που αν βγαλει το πλαστικο απο την θηκη αντι 3 παιρνει 8 σφαιρες , αν σας δειξω δε τα μονοβολα τις μυτερες σφαιρες της wincester θα παθεται πλακα με το βεληνεκες που εχουν .
Μπορεις λοιπον στην ελλαδα να εχεις ενα οπλο των αμερικανων αστυνομικων τις περιφημες χραπα χρουπα .
Ολοι λενε οτι ειναι κυνηγοι , βλακειες . Τα μισα σπιτια που γνωριζω εχουν πιστολια απο τον πολεμο και μετα .
3 τουλαχιστον δολοφονιες εχουν γινει στην περιοχη μου με οπλα που ειχαν αδεια .
Τι θελω να πω οτι ειμαι υπερ του Φανη και της οπλοκατοχης κατοπιν πραγματικης εκπαιδευσης και πραγματικης ψυχολογικης αξιολογισης .
Να ειστε σιγουροι οτι τα 2/3 των κυνηγων δεν θα περναγαν ψυχιατρο . Επισης η συμπαθης ταξη των ρομά ειναι πλεον οπλισμενοι . Οπως και ολοι οι παρανομοι .
Οι μονοι που δεν ειναι οπλισμενοι στην ελλαδα ειναι οι νομιμοι και φιλησυχοι , και αυτοι δεν εχουν το δικαιωμα ουτε τον εαυτο τους ουτε την οικογενεια τους ουτε την περιουσια τους μην τυχον παθει κατι κανας παρανομος .
Δεν νομιζεται οτι ειστε ιδεοληπτικοι και παραλογοι;
Απ τις χωρες με την μεγαλυτερη οπλοκατοχη μετα την Υεμενη και τις ΗΠΑ ειναι η Φινλανδια , εχετε ακουσει να χυνεται αιμα στους δρομους;
Το παν ειναι η εκπεδευση . και οχι το μεσον , γνωριζετε οτι με ενα τσουβαλι λιπασμα μπορει καποιος να ισοπεδωσει βουλη και συνταγμα ; -
Επειδή περιγράφεις ακριβώς την κατάσταστη όπως τη φανταζόμουν, μα ακριβώς, για αυτό δε θέλω όπλα. Γιατί δε θα εφαρμοστούν σωστά τα κριτήρια, τα ψυχολογικά τεστ θα τα περνάνε με κατοστάρικα, και αντίθετα με τους Φινλανδούς, δεν έχουμε και καμία παιδεία ως χώρα. Δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Αλλά γενικά συμφωνώ οτι τα όπλα δε σκοτώνουν, οι άνθρωποι το κάνουν ως γενικότερη φιλοσοφική κουβέντα. Το αν πέσουν σε λάθος χέρια (περισσότερα από τώρα βασικά που ήδη όποιος εγκληματίας θέλει βρίσκει) φοβάμαι.
-
Το ξέρουν στην Κρήτη ότι είναι gun free ζώνη η Ευρώπη;
Στη Σαρδηνία, που ο νονός κάνει δώρο τη μπερετα στον βαφτισιμιο;
Το είπε κανείς στους Αλβανούς και τους υπόλοιπους Βαλκάνιους;Όποτε παραπονιέται δεξιός γι αυτό το θέμα, εννοεί ότι στεναχωριέται γιατί δεν έχει πιστόλι στο συρτάρι, να νομίζει ότι μπορεί να κάνει αυτά που δείχνουν στις ταινίες για ρεπουμπλικάνους. Δηλαδή αυτά που δεν γίνονται ούτε στο Μπόλυγουντ.
-
και εδώ εκτός θέματος γράφετε!
δείτε τον τίτλο ..... ήμαρτον πια κούρασε το offtopic.
-
Και εδώ τα ίδια; Από την Χαμάς στην Αχταρμάς!
Ήμαρτον ρε που λέει και ο άλλος! Βρε ξανά μανά ήμαρτον!
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]