-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@antonmone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διαλέξτε την σωστή πλευρά γεμίστε τα κοινωνικά δίκτυα με σημαίες του Ισραήλ
Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΟΗΕ για τις πρακτικές των Ισραηλινών περι συλλογικής ευθύνης,συλλογικής τιμωρίας και εγκλημάτων πολέμου,που θυμίζουν άλλες εποχές ,δεν ειστε στη σωστη πλευρα της ιστορίας αλλά στη ναζι πλευρα της ιστορίας.
Κατά τα αλλά ο Λευκός Οίκος μάζεψε τα ασυμμάζευτα του χρήσιμου ηλιθίου γερό ξεκούτη που έτρεξε πρώτος να υιοθετήσει τα fake για τα αποκεφαλισμένα παιδάκια.Παράθεση στην παράθεση απο quote σε quote γεμίσαμε ισραηλινές σημαίες
muchas gracias !
Vamos amigos ! Viva Las Fuerzas de Defensa de Israel !Νομίζω χτες ή προχτές ήταν η επέτειος της δολοφονίας του Τσε.
Κι άκουγα στο ράδιο, πως αργότερα ο δολοφόνος επισκέφθηκε την Κούβα για επέμβαση στα μάτια του, που δεν μπορούσε να κάνει αλλού, παρά στη χώρα που έστησε ο Τσε.Τσε
Αποτυχημένος επαναστάτης
κατόρθωσε το ακατόρθωτο να κοντέψει να πεθάνει απο πείνα στα βουνά της Βολιβίας ούτε τους φτωχούς χωρικούς και αγρότες δεν μπόρεσε να πείσει να του δώσουν φαγητό και ήθελε να κηρύξει επανάσταση ,μάλλον ήξεραν οτι ήτανΑποτυχημένος υπουργός Βιομηχανίας
επι υπουργίας του έριξε στα βράχια την βιομηχανία ζάχαρης της Κούβας , μιλάμε για το εθνικό προϊόν , καταστροφή!
Γιαυτό τα χάλασε με τον Κάστροκαι τον έστειλε εξορίανα διαδώσει την επανάσταση στα κορφοβούνιαΠιο πριν είχε τρελάνει και τον Νικίτα Χρουστσόφ προσπαθώντας να πείσει τους σοβιετικούς να ρίξουν τους πυραύλους -με πυρηνικά - στο Μαϊάμι .
Γνήσιο τέκνο της 4ης Διεθνής , Ποσάντας , πυρηνικά , εξωγήινοι και δελφίνια .Ο Λοχίας έκανε την δουλειά που ήθελε να κάνει το κομμουνιστικό κόμμα της Βολιβίας
Άξιος! -
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εννοείται Ασία θα πήγαινα! Ειδικά καμιά Ταυλάνδη ή Ινδονησία, σιγά μην πήγαινα στη στρούγκα τη Δύση. ......η δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται, τα εργασιακά γίνονται κουρελόχαρτα και πλέον με τους 2 εργαζόμενους δυσκολεύεσαι να παντρευτείς και να κάνεις παιδί. Δεν έχει να δώσει τίποτα πλέον παρα μιζέρια, φτώχεια, ανασφάλεια και άνοδο της ακροδεξιάς.
Ενώ Ταϋλάνδη και Ινδονησία είναι το πρώτυπο της δημόσιας υγείας, παιδείας και εργασιακού παράδεισου!! Τα θές και τα γράφεις? Χαχαχα....έχεις πάει ποτέ? Εγώ έχω ζήσει Ασία 20 μήνες. Να μου πεις Σιγκαπούρη, μαζί σου. Αλλά Ινδονησία και Ταϋλάνδη? Που πεθαίνουν στον δρόμο? Που ζουν πάνω από το ποτάμι στο οποίο χέζουν, πλένονται και πλένουν τα ρούχα τους? Αυτό έχεις ως πρώτυπο?
-
Από φίλο που το ανέβασε στο f/b:
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Νεκρολογία η οποία δημοσιεύθηκε
στους Times του Λονδίνου."Σήμερα πενθούμε τον θάνατο
μιας αγαπημένης παλιάς φίλης,
της Κοινής Λογικής, η οποία μας
συντρόφευε για πολλά χρόνια.Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα
την ηλικία της αφού το μητρώο
γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ
καιρό, σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις.Θα την θυμόμαστε ως κάποια που
μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως:- Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.
- Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
- Μαγείρεψε πριν πεινάσεις.
- Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
- Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.
Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές,
συνετές οικονομικές πολιτικές, όπως:- Μην ξοδεύετε περισσότερα
απ' αυτά που κερδίζετε,
και...αξιόπιστες στρατηγικές, όπως: - Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες
και όχι τα παιδιά.
Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται
ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ
καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί.Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι
που κατηγορήθηκε για σεξουαλική
παρενόχληση, επειδή φίλησε μια
συμμαθήτριά του στο νηπιαγωγείο,
για εφήβους που αποβλήθηκαν
από το σχολείο επειδή χρησιμοποίησαν
στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα
και για έναν δάσκαλο που απολύθηκε,
επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή,
απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος,
όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους
επειδή έκαναν την δουλειά την οποία
οι ΊΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ να
κάνουν, αναφορικά με την πειθάρχηση
των ανυπάκουων και κακομαθημένων
παιδιών τους.Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη
περισσότερο, όταν τα σχολεία
υποχρεώθηκαν να παίρνουν την γονική
συναίνεση, για να βάλουν αντηλιακό
ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ' έναν μαθητή,
αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν
τους γονείς, όταν μια μαθήτρια έμενε
έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.Η Κοινή Λογική, έχασε την θέληση
για ζωή, όταν οι εκκλησίες έγιναν
επιχειρήσεις και οι εγκληματίες,
τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης
από τα θύματά τους.Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε
να ξεπεράσει το γεγονός ότι,
όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς
τον εαυτό σου από έναν διαρρήκτη
μέσα στο ίδιο σου το σπίτι,
αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε
και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά
από κάθε θέληση για ζωή όταν μια
γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι
ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό,
έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε
άμεσα μ' έναν τεράστιο διακανονισμό.Πριν από τον θάνατο τής Κοινής Λογικής,
είχε προηγηθεί ο θάνατος των γονιών της:
της Αλήθειας και της Εμπιστοσύνης,
της συζύγου: Σύνεσης, και των παιδιών της:
Ευθύνης και Λογικής.Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή
αδέλφια της:- Ξέρω τα Δικαιώματά μου
- Το Θέλω τώρα
- Κάποιος άλλος φταίει
- Είμαι θύμα
Στην κηδεία της δεν παρευρέθηκαν
πολλοί, καθώς ελάχιστοι
συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.Εάν την θυμάστε ακόμα, προωθήστε το.
Εάν όχι, συνταχθείτε με την
πλειοψηφία...και μην κάνετε τίποτα!Times
-
Δεν θέλω να στεναχωρήσω τους Times. Και να ήθελα δεν θα μπορούσα άλλωστε. Αλλά ως κλασσικοί υποκριτές Άγγλοι, λένε πάντα τη μισή αλήθεια, όπως τους συμφέρει να την παρουσιάσουν.
Η λογική δε χάθηκε ποτέ. Η κοινή λογική χάθηκε. Γιατί προυποθέτει και κοινά συμφέροντα. Αλλιώς δεν είναι κοινή. Ο καθένας λειτουργεί με τη λογική που του επιβάλλουν τα συμφέροντά του.
-
@ektoras said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Να μην κλείνει λέω εγώ κανέναν σε στρατοπεδο συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου με μια τουαλέτα για 1000 άτομα και να τους έχει σε ξενοδοχείο φιλοξενίας με το που πατάνε το πόδι τους σε ελληνικό/ευρωπαικό έδαφος ωσπου να δουν αν θα προχωρήσουν οι αιτήσεις που θα κάνουν για μετοίκηση στην Ευρώπη ή όχι ή η χορήγηση ασύλου.
Το γεγονός όμως οτι η ισλαμοφοβία καλπάζει, η ακροδεξιά και η δεξιά μεγεθύνονται, δείχνει ακριβώς πως αντιλαμβάνεται η Ευρώπη και οι λαοί της τις μετακινήσεις πληθυσμού που δεν είναι λευκοί και Χριστιανοί, με φόβο, μίσος και αποστροφή.Φίλε diego έχεις καμιά πληροφορία για το πως υποδέχονται στις μουσουλμανικές χώρες, τους καθολικούς, τους ορθόδοξους, τους βουδιστές, τους άθεους;
Αν μπω στο Ιράν ή στο Πακιστάν, ή ακόμα και στην Τουρκία παράνομα, θα περάσω καλά;
Αν στείλω την κόρη μου και τις φίλες της στο Αφγανιστάν για διακοπές θα περάσουν αντίστοιχα με το να τις στείλω στην Ιταλία ;
Ρωτάς και εσύ κάτι πράγματα...
Μετά παραπονιέσαι που θα σε λένε ρατσιστή, φασίστα, αντιδραστικό, συντηρητικό, αντεπαναστάτη και βέβαια μην ξεχνάμε και πραΧτορα της ιντέλιτζενς σέρβις...
-
Monman για φρεντο δεν είπατε θα πηγαίνετε με τα ηλεκτρικά, στις ρετσινες το ριξατε;
-
Monman για φρεντο δεν είπατε θα πηγαίνετε με τα ηλεκτρικά, στις ρετσινες το ριξατε;
Μαλλον τον τσιμπησε μυγα τσε τσε οπως διαβαζε ιστορια γραμμενη απο τους πεζοναυτες στην πρεσβεια που εχει ακρη!
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εννοείται Ασία θα πήγαινα! Ειδικά καμιά Ταυλάνδη ή Ινδονησία, σιγά μην πήγαινα στη στρούγκα τη Δύση. ......η δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται, τα εργασιακά γίνονται κουρελόχαρτα και πλέον με τους 2 εργαζόμενους δυσκολεύεσαι να παντρευτείς και να κάνεις παιδί. Δεν έχει να δώσει τίποτα πλέον παρα μιζέρια, φτώχεια, ανασφάλεια και άνοδο της ακροδεξιάς.
Ενώ Ταϋλάνδη και Ινδονησία είναι το πρώτυπο της δημόσιας υγείας, παιδείας και εργασιακού παράδεισου!! Τα θές και τα γράφεις? Χαχαχα....έχεις πάει ποτέ? Εγώ έχω ζήσει Ασία 20 μήνες. Να μου πεις Σιγκαπούρη, μαζί σου. Αλλά Ινδονησία και Ταϋλάνδη? Που πεθαίνουν στον δρόμο? Που ζουν πάνω από το ποτάμι στο οποίο χέζουν, πλένονται και πλένουν τα ρούχα τους? Αυτό έχεις ως πρώτυπο?
Αν δε διαβαζεις δε σου φταίω εγώ! Είναι ένα τριτοκοσμικό κράτος που τουλάχιστον περιμένεις να μην έχει κάποια πράγματα. Έχει όμως σε σχέση με Ελλάδα καλύτερα φαγητά, μέρη, γκόμενες κτλ. Η Ελλάδα δεν έχει να δώσει πλέον τίποτα. Και μέρη ωραία να έχει, τα μισά λόγω χρημάτων είναι απλησίαστα. Αλήθεια υποτίθεται ότι είμαστε στο "καλύτερο καθεστώς που υπάρχει" και παρόλα αυτά από Γαλλία έως Ιταλία και από Ελλάδα ως Πορτογαλία είναι όλα για το πέος. Οπότε σορυ, ναι έχω αλλά μέρη ως πρότυπο παρά τη στρούγκα των νεοφιλελεδων και του ΤΙΝΑ. Καλύτερα Ασία παρά Ευρώπη σαφώς. Η ήπειρος αυτή πλέον προκαλεί μόνο θλίψη και δυστυχία στους κατοίκους της. Κάθε πέρσι μια καλύτερα.
-
-
Αν δε διαβαζεις δε σου φταίω εγώ!
Τι να διαβάζω!?!?
Πάντως αφού δεν έχεις πάει να μείνεις δεν μπορείς να έχεις άποψη, ενώ εγώ που έχω μείνει μπορώ. Οπότε λές μπούρδες για την Ασία γιατί αυτό που περιγράφεις είναι πως περνάει ένας δυτικός, καπιτάλας τουρίστας και όχι ο ντόπιος. οπότε εαν θες να ζεις όπως τα περιγράφεις, θα πάς ως καπιτάλας με 50πλάσιο μισθό από τους ντόπιους, οι οποίοι θα συμπεριφέρονται σαν δουλικά σου, κάτι που δεν σου αρέσει από όσο λές.
-
Προφανώς θα πάω με χρήματα ως "δυτικός τουρίστας" ή θα ξεκινήσω μια νέα ζωή θα πάω με όποιο κομπόδεμα μπορώ ώστε να έχω μια καλή ζωή, αλλά τουλάχιστον εκεί περνάς καλά και νύχτα αντίθετα με την ξενέρωτη Ευρώπη που η διασκέδασή τους είναι οι pub και το να χαλάνε ένα συκώτι στο μεθύσι κάθε ΣΚ και να πηγαίνει η κατάθλιψη (και λόγω κωλόκαιρου αλλά όχι μόνο) γόνατο με τους μισούς να είναι με χάπια. Τι έχει να προσφέρει δλδ ως διασκέδαση και ως αντίπαλον δέος η Ευρώπη; Το συνδυασμό σπίτι-δουλειά και τη νύχτα από 4 το μεσημέρι; Ποιά "ποιότητα ζωής" έχει πλέον να δώσει; Μέχρι και το τελευταίο κάστρο της σοσιάλ λογικής η Γαλλία καταρρέει με τις μαλακίες τύπου "οικογενειακός γιατρός", την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, τη διάλυση των εργασιακών κτλ. Η ήπειρος αυτή πεθαίνει και είναι φανερό, είναι στα τελειώματα ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά. Ειδικά δε αν συνεχίσει με τις μαλακίες τύπου "πράσινη μετάβαση" κτλ, θα φτωχοποιήσει πολύ κόσμο και θα φέρει το τέλος της πιο κοντά. Κάποτε μπορεί να ήταν το καλύτερο μέρος στον πλανήτη αναλογικά. Τώρα προκαλεί μόνο θλίψη.
Πάντως πριν κουνήσεις το δάχτυλο και το παίξεις έξυπνος περι εργασίας και ζωής, κατα τα δικά σου λεγόμενα ζεις για να δουλεύεις και υπερωρίες και ΣΚ. Ευχαριστώ φίλε δε θα πάρω, 8ρο αυστηρά, και μετά βόλτες και ξενύχτι όπου και όσο μπορώ. Η ζωή είναι να τη χαιρόμαστε χωρίς σκοτούρες όσο γίνεται, όχι να μας τρώει. Αυτό που κάνεις μου μοιάζει με εθελοντική σκλαβιά προσωπικά. Επίσης δούλους δε θέλω και δεν ήθελα ποτέ, ούτε κανέναν να με υπηρετεί. Μάλλον με κάνα δεξιό με μπερδεύεις.
-
Διάλογος κωφών με κάποιον που προσπαθεί να πείσει ότι οι 10-15 πρώτες χώρες του κόσμου σε οποιοδήποτε δείκτη (εισοδηματος, ποιοτητας ζωης κλπ) είναι χειρότερες από κάποια που πάει από το 50 και κάτω. ΟΚ.
-
Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΟΗΕ για τις πρακτικές των Ισραηλινών περι συλλογικής ευθύνης,συλλογικής τιμωρίας και εγκλημάτων πολέμου,που θυμίζουν άλλες εποχές ,δεν ειστε στη σωστη πλευρα της ιστορίας αλλά στη ναζι πλευρα της ιστορίας.
Κατά τα αλλά ο Λευκός Οίκος μάζεψε τα ασυμμάζευτα του χρήσιμου ηλιθίου γερό ξεκούτη που έτρεξε πρώτος να υιοθετήσει τα fake για τα αποκεφαλισμένα παιδάκια.Παράθεση στην παράθεση απο quote σε quote γεμίσαμε ισραηλινές σημαίες
muchas gracias !
Vamos amigos ! Viva Las Fuerzas de Defensa de Israel !Νομίζω χτες ή προχτές ήταν η επέτειος της δολοφονίας του Τσε.
Κι άκουγα στο ράδιο, πως αργότερα ο δολοφόνος επισκέφθηκε την Κούβα για επέμβαση στα μάτια του, που δεν μπορούσε να κάνει αλλού, παρά στη χώρα που έστησε ο Τσε.Τσε
Αποτυχημένος επαναστάτης
κατόρθωσε το ακατόρθωτο να κοντέψει να πεθάνει απο πείνα στα βουνά της Βολιβίας ούτε τους φτωχούς χωρικούς και αγρότες δεν μπόρεσε να πείσει να του δώσουν φαγητό και ήθελε να κηρύξει επανάσταση ,μάλλον ήξεραν οτι ήτανΑποτυχημένος υπουργός Βιομηχανίας
επι υπουργίας του έριξε στα βράχια την βιομηχανία ζάχαρης της Κούβας , μιλάμε για το εθνικό προϊόν , καταστροφή!
Γιαυτό τα χάλασε με τον Κάστροκαι τον έστειλε εξορίανα διαδώσει την επανάσταση στα κορφοβούνιαΠιο πριν είχε τρελάνει και τον Νικίτα Χρουστσόφ προσπαθώντας να πείσει τους σοβιετικούς να ρίξουν τους πυραύλους -με πυρηνικά - στο Μαϊάμι .
Γνήσιο τέκνο της 4ης Διεθνής , Ποσάντας , πυρηνικά , εξωγήινοι και δελφίνια .Ο Λοχίας έκανε την δουλειά που ήθελε να κάνει το κομμουνιστικό κόμμα της Βολιβίας
Άξιος!Ρε παιδιά να λέμε τώρα εμείς για τον Γκεβάρα τι ;
Ήμαρτον.Συμφωνούμε , διαφωνούμε για το τι έκανε , είναι αδιαμφισβήτο πως επρόκειτο για έναν απο τους πιο παντελονάτους άντρες της ιστορίας της ανθρωπότητας.
https://www.theguardian.com/world/2022/mar/10/bolivian-soldier-killed-ernesto-che-guevara-dies
Terán was chosen to kill him after orders to execute the already wounded Guevara, then 39, arrived from the capital.
“It was the worst moment of my life,” he told reporters later. “I saw Che large, very large. His eyes shone intensely. I felt him coming over me and when he fixed his gaze on me, it made me dizzy ...“‘Calm yourself,’ he told me, ‘and aim well! You are going to kill a man!’ Then I took a step back toward the door, close my eyes and fired.”
Guevara’s biographers said his first shots missed Guevara’s chest, but eventually hit.https://en.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara
Despite his haggard appearance, he recounts that "Che held his head high, looked everyone straight in the eyes and asked only for something to smoke.
Later on the night of 8 October, Guevara—despite having his hands tied—kicked a Bolivian army officer, named Captain Espinosa, against a wall after the officer entered the schoolhouse and tried to snatch Guevara's pipe from his mouth as a souvenir while he was still smoking it.[254] In another instance of defiance, Guevara spat in the face of Bolivian Rear Admiral Horacio Ugarteche, who attempted to question Guevara a few hours before his execution
The following morning on 9 October, Guevara asked to see the school teacher of the village, a 22-year-old woman named Julia Cortez. She later stated that she found Guevara to be an "agreeable looking man with a soft and ironic glance" and that during their conversation she found herself "unable to look him in the eye" because his "gaze was unbearable, piercing, and so tranquil".[254] During their short conversation, Guevara pointed out to Cortez the poor condition of the schoolhouse, stating that it was "anti-pedagogical" to expect campesino students to be educated there, while "government officials drive Mercedes cars"; Guevara said "that's what we are fighting against"
bout 30 minutes before Guevara was killed, Félix Rodríguez attempted to question him about the whereabouts of other guerrilla fighters who were currently at large, but Guevara continued to remain silent.
Afterwards, Rodríguez told Guevara that he was going to be executed. A little later, Guevara was asked by one of the Bolivian soldiers guarding him if he was thinking about his own immortality. "No" he replied, "I'm thinking about the immortality of the revolution".[258] A few minutes later, Sergeant Terán entered the hut to shoot him, whereupon Guevara reportedly stood up and spoke to Terán what were his last words: "I know you've come to kill me. Shoot, coward! You are only going to kill a man!" Terán hesitated, then pointed his self-loading M2 carbine[259] at Guevara and opened fire, hitting him in the arms and legs.[260] Then, as Guevara writhed on the ground, apparently biting one of his wrists to avoid crying out, Terán fired another burst, fatally wounding him in the chest.
-
αλλά τουλάχιστον εκεί περνάς καλά και νύχτα αντίθετα με την ξενέρωτη Ευρώπη
Ναι, εαν είσαι 20 αυτά σε ενδιαφέρουν. Μετά ο κόσμος ωριμάζει, κάνει οικογένεια και δεν αναλώνεται στα μπαρ να πίνει και να ρίχνει γκομενάκια, κάθε πράγμα στον καιρό του. Μετά λέγεται παλιμπαιδισμός.
ΥΓ: όσο για το πόσο δουλεύω, είναι θέμα επιλογών. Μπορούσα να δουλεύω τα μισά με τα μισά χρήματα, όμως εγώ ειμαι υπέρ του καπιταλισμού και όχι της αριστερής τεμπελιάς και ξάπλας.
-
Σορυ, οικογένεια και παιδιά ακούγονται ταλαιπωρία χωρίς λόγο, οπότε τα "ωριμάζει" μου κάνουν ως βλακείες από ανθρώπους γέρασαν στην ψυχή. Ευχαριστώ, αλλά προτιμώ να με νοιάζουν τα μπαράκια, οι βόλτες, κάνα ρούχο, κάνα γκομενάκι, τα αυτοκίνητα κτλ. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα για μπαρμπάδες που κράζουν τη "νεολαία" που δε θέλει να τραβάει κουπί, να κάνει τις ίδιες επιλογές με αυτούς και να πηγαίνει σπίτι-δουλειά και δουλειά-σπίτι για να διαιωνίζεται το σύστημα εκμετάλλευσης.
Εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ της ποιότητας ζωής και σε εγκληματικά οικονομικά συστήματα τύπου καπιταλισμού δεν πιστεύω καθόλου. Οπότε να ακόμα ένα πράγμα που δε συμφωνούμε. Θα προτιμήσω λοιπόν να ζω με αξιοπρέπεια και να ζητάω προφανώς ένα κράτος πρόνοιας παρά να χρειάζεται να δουλεύω 12ωρα και ΣΚ γιατί αλλιώς δε βγαίνει η αξιοπρεπής ζωή στην....πολιτισμένη Δύση (καραλόλ).@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διάλογος κωφών με κάποιον που προσπαθεί να πείσει ότι οι 10-15 πρώτες χώρες του κόσμου σε οποιοδήποτε δείκτη (εισοδηματος, ποιοτητας ζωης κλπ) είναι χειρότερες από κάποια που πάει από το 50 και κάτω. ΟΚ.
Συγκινητικές ανοησίες όπως πάντα αλλά τελευταία φορά που κοίταξα, το τοπ 10-15 σε εισοδήματα είχε μέσα κάτι Εμιράτα, Κατάρ, Σιγκαπούρες κτλ. Τοπ 20 είχε μέσα και Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία. Ολα αυτά είναι φαντάζομαι στην καρδιά της Ευρώπης
Κοίτα να δεις ρε παιδί μου η Γερμανία, η καρδιά της Ευρώπης μας δεν είναι στο τοπ 15 εισοδημάτων! Η Γαλλία στα αζήτητα, η Ισπανία το ίδιο. Αυτά είναι τα χάλια της Ευρώπης, αλλά επειδή ειναι η "πατρίδα μας" πρέπει να σκουπίζουμε τα σκατουλάκια κάτω από το χαλί. -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
muchas gracias !
Αποτυχημένος επαναστάτης
Άξιος!Ρε παιδιά να λέμε τώρα εμείς για τον Γκεβάρα τι ;
Ήμαρτον.Συμφωνούμε , διαφωνούμε για το τι έκανε , είναι αδιαμφισβήτο πως επρόκειτο για έναν απο τους πιο παντελονάτους άντρες της ιστορίας της ανθρωπότητας.
https://www.theguardian.com/world/2022/mar/10/bolivian-soldier-killed-ernesto-che-guevara-dies
Terán was chosen to kill him after orders to execute the already wounded Guevara, then 39, arrived from the capital.
“It was the worst moment of my life,” he told reporters later. “I saw Che large, very large. His eyes shone intensely. I felt him coming over me and when he fixed his gaze on me, it made me dizzy ...“‘Calm yourself,’ he told me, ‘and aim well! You are going to kill a man!’ Then I took a step back toward the door, close my eyes and fired.”
Guevara’s biographers said his first shots missed Guevara’s chest, but eventually hit.https://en.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara
Despite his haggard appearance, he recounts that "Che held his head high, looked everyone straight in the eyes and asked only for something to smoke.
Later on the night of 8 October, Guevara—despite having his hands tied—kicked a Bolivian army officer, named Captain Espinosa, against a wall after the officer entered the schoolhouse and tried to snatch Guevara's pipe from his mouth as a souvenir while he was still smoking it.[254] In another instance of defiance, Guevara spat in the face of Bolivian Rear Admiral Horacio Ugarteche, who attempted to question Guevara a few hours before his execution
The following morning on 9 October, Guevara asked to see the school teacher of the village, a 22-year-old woman named Julia Cortez. She later stated that she found Guevara to be an "agreeable looking man with a soft and ironic glance" and that during their conversation she found herself "unable to look him in the eye" because his "gaze was unbearable, piercing, and so tranquil".[254] During their short conversation, Guevara pointed out to Cortez the poor condition of the schoolhouse, stating that it was "anti-pedagogical" to expect campesino students to be educated there, while "government officials drive Mercedes cars"; Guevara said "that's what we are fighting against"
bout 30 minutes before Guevara was killed, Félix Rodríguez attempted to question him about the whereabouts of other guerrilla fighters who were currently at large, but Guevara continued to remain silent.
Afterwards, Rodríguez told Guevara that he was going to be executed. A little later, Guevara was asked by one of the Bolivian soldiers guarding him if he was thinking about his own immortality. "No" he replied, "I'm thinking about the immortality of the revolution".[258] A few minutes later, Sergeant Terán entered the hut to shoot him, whereupon Guevara reportedly stood up and spoke to Terán what were his last words: "I know you've come to kill me. Shoot, coward! You are only going to kill a man!" Terán hesitated, then pointed his self-loading M2 carbine[259] at Guevara and opened fire, hitting him in the arms and legs.[260] Then, as Guevara writhed on the ground, apparently biting one of his wrists to avoid crying out, Terán fired another burst, fatally wounding him in the chest.
Guardian; wikipedia;
Εγω ενημερώνομαι απο τοπικές πηγές the yucatan times ξέρουν καλλίτερα πως ο μύθος είναι fake ενας ψυχάκιας δολοφόνος που του έφτιαξε η αριστερά αγιογραφία
https://www.theyucatantimes.com/2019/03/a-murderer-called-che-editorial/ -
Σορυ, οικογένεια και παιδιά ακούγονται ταλαιπωρία χωρίς λόγο, οπότε τα "ωριμάζει" μου κάνουν ως βλακείες από ανθρώπους γέρασαν στην ψυχή. Ευχαριστώ, αλλά προτιμώ να με νοιάζουν τα μπαράκια, οι βόλτες, κάνα ρούχο, κάνα γκομενάκι, τα αυτοκίνητα κτλ. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα για μπαρμπάδες που κράζουν τη "νεολαία" που δε θέλει να τραβάει κουπί, να κάνει τις ίδιες επιλογές με αυτούς και να πηγαίνει σπίτι-δουλειά και δουλειά-σπίτι για να διαιωνίζεται το σύστημα εκμετάλλευσης.
Εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ της ποιότητας ζωής και σε εγκληματικά οικονομικά συστήματα τύπου καπιταλισμού δεν πιστεύω καθόλου. Οπότε να ακόμα ένα πράγμα που δε συμφωνούμε. Θα προτιμήσω λοιπόν να ζω με αξιοπρέπεια και να ζητάω προφανώς ένα κράτος πρόνοιας παρά να χρειάζεται να δουλεύω 12ωρα και ΣΚ γιατί αλλιώς δε βγαίνει η αξιοπρεπής ζωή στην....πολιτισμένη Δύση (καραλόλ).@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Συγκινητικές ανοησίες όπως πάντα αλλά τελευταία φορά που κοίταξα, το τοπ 10-15 σε εισοδήματα είχε μέσα κάτι Εμιράτα, Κατάρ, Σιγκαπούρες κτλ. Τοπ 20 είχε μέσα και Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία. Ολα αυτά είναι φαντάζομαι στην καρδιά της Ευρώπης
Κοίτα να δεις ρε παιδί μου η Γερμανία, η καρδιά της Ευρώπης μας δεν είναι στο τοπ 15 εισοδημάτων! Η Γαλλία στα αζήτητα, η Ισπανία το ίδιο. Αυτά είναι τα χάλια της Ευρώπης, αλλά επειδή ειναι η "πατρίδα μας" πρέπει να σκουπίζουμε τα σκατουλάκια κάτω από το χαλί.Ε ναι, αν κυττας μόνο αυτό τον δείκτη πχ η Ταϊλάνδη που είναι στο 71 θα είναι μεγκλα, καλύτερη από την Γερμανία...
Πες το και στους μπαγκλαντεσιους πχ αυτό που διασχίζουν την μισή γη για να έρθουν στα σκατουλακια και δεν πάνε δίπλα Ταϊλάνδη που έχει νάιτ λαιφ και γκομενακια.
Τέλος πάντων, δεν μπορω να συνεχίσω να συζητώ με το παράλογο, καθείς όπως το βλέπει, ακομη και οι flat earthers έχουν την δική τους οπτική. -
Τι να μας πει και ο Guardian γατάκια;;
Yukatan times μόνο,μάθετε μπαλίτσα!
Επειδή μάλλον πρέπει να παίζει κειμενογράφος επαγγελματίας δεν μπορεί να τα γράφει όλα αυτά κάποιος μόνος του,βλέπω να έρχεται η επόμενη αδιάψευστη ιστορική πηγή αν όχι αύριο σε κάνα δυο μέρες σίγουρα! -
Πάντως εγώ βλέπω πως ότι και να γίνει δεν θα μείνει πέτρα στον πλανήτη που δεν θα καταδικάσει τις αγριότητες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών που εκτελισσονται τις τελευταίες ώρες με τον αποκλεισμό από νερό και ρεύμα στην Γάζα.
Καλά για τους μουσουλμάνους δεν το συζητάμε, ακόμα και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών που είναι πιο προηγμένοι από τους Ισλαμοφασιστες της μέσης Ανατολής θα αρχίσουν τα Αλλαχουακμπαρ από τα νηπιαγωγεία.
Ο Χίτλερ της Ρωσίας δεν έχει τολμήσει να κάνει ούτε το 5% από αυτά που πράττουν και σχεδιάζει ο Νετανιάχου
Μας πάνε για παγκόσμιο θρησκευτικό πόλεμο οι ακροδεξιοί πολεμοχαρείς.
Υπάρχουν πλέον πολλές φωνές εντός του Ισραήλ που δεν μπορούν πλέον να σωπάσουν οι ακροδεξιοί για τις τερατώδεις ευθύνες της κυβέρνησης να αποτρέψει την επίθεση της Χαμάς.
https://m.jpost.com/israel-news/article-767880
An overwhelming majority of 86% of respondents, including 79% of coalition supporters, said the surprise attack from Gaza is a failure of the country's leadership.
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πάντως εγώ βλέπω πως ότι και να γίνει δεν θα μείνει πέτρα στον πλανήτη που δεν θα καταδικάσει τις αγριότητες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών που εκτελισσονται τις τελευταίες ώρες με τον αποκλεισμό από νερό και ρεύμα στην Γάζα.
Άμα θες vagkirk μπορείς να δώσεις τους ομήρους πίσω, ώστε να επανέλθει η παροχή, όπως ειπώθηκε εξ αρχής. Τόσο απλό. Διαφορετικά μπορείς να διαμαρτύρεσαι για την αναλγησία ενός κράτους στο οποίο εισέβαλαν ένοπλοι και εκτέλεσαν, βίασαν, έκαψαν κι απήγαγαν εν ψυχρώ πολίτες(όχι στρατιώτες) του.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]