-
@cirus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Οσο και να μην αρέσει ο Πούτιν και οι τρόποι που κυβερνα χωρίς να υπάρχει αντιπολίτευση (οποιος διαφωνει τον τρώει η μαρμάνγκα) δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι έχει cohones μεγάλους, έχει στρατηγική και είναι πανεξυπνος. Εγω αυτά τα θαυμάζω ασχέτος του απολυταρχικού καθεστώτος
δεν εχει προσφερει παντως και καμια φοβερη ευημερια στη χωρα του παρα τους ατελειωτους φυσικους πορους
κι απ οτι φαινεται οδηγει τη ρωσια σε χειροτερες μερες.
αρα η ευφυια του δεν εχει χρησιμευσει σε κατι στο μεσο ρωσο που δεν τον λες και ευτυχη ή αξιοζήλευτοφιλε την ευφυια του θαυμάζω, δεν θαυμάζω ούτε τους τρόπους του ούτε τίποτε αλλο. οπως κανενος δικτάκτορα.
ουτε είπα ότι έχει χρησιμεύσει πουθενα για τον μέσο ρώσο.
στρατηγικό μυαλό έχει ο άνθρωπος και πήρε από τους δικούς μας και τα σώβρακα, μόνο αυτό είπα.
Με το στρατηγικό του μυαλό επανασύστασε το ΝΑΤΟ που ο μακρόν πριν 6 μήνες το αποκαλούσε στρατηγικά νεκρό. Οδήγησε την Γερμανία σε επανεξοπλισμο και έβγαλε μέχρι και τους Σουηδούς από 80 έτη ουδετερότητας. Τα μόνα σωβραξα που πήρε είναι τα ουκρανικά συν το ότι κατέστησε την cia αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και οτιδήποτε ρωσική άποψη εξ ορισμού fake news. Για μεγάλη επιτυχία δεν το βλέπω
επετρεψε μου να έχω αντιθετη γνώμη.
Εγώ βλέπω ότι εξέθεσε την Ευρωπαική Ενωση σαν ανίκανους και θεατες που αναγκάζονται τώρα να επαναεξοπλιστουν βλέποντας ότι είναι γυμνοι και η οικονομικη κυριαρχία τους δεν είναι αρκετή να επιβάλουν τις θέσεις τους σε μια ρωσία που είναι πολύ πιο κάτω σαν οικονομική δύναμη
Ενίσχυσε την δημοφιλία του εντός Ρωσσίας φέρνοντας πίσω πάτρια εδάφη και γελειοποιώντας την Ευρώπη δείχνοντας την δύναμη του
Το ΝΑΤΟ είναι απλα ανεκδοτο είτε επανασυσταθεί είτε όχι.
Οι ευρωουκρανοί βλέπουν την ευρώπη με μισό μάτι που τους εγκατέλειψε και δεν έστειλε τίποτα από στρατό.
Οι Αμερικάνοι βρήκαν τρόπο να τα κάνουν πουτ@ν@ όλα χωρίς να ανακατευτούν στρατιωτικά
και ο Πουτιν να πάρει εδαφη να πραγματοποιήσει τις ονοιρώξεις του για μεγάλη Ρωσία.
Που ακριβως βλέπεις οτι βγήκαν μάγκες οι Ευρωπαίοι δεν βλέπω πραγματικά. Μωρε μια χαρά τους πήρε τα σώβρακα
ΥΓ Για να μην παρεξηγηθώ ΔΕΝ είμαι με τους Ρωσους απλά λέω τα πράγατα όπως τα βλέπω.
Το ότι οι Ευρωπαίοι ήταν γελοίοι είναι δεδομένο. Μια παρέα αυτιστικών που νόμιζαν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Και ότι με οικονομικές κυρώσεις η με το να κόψουν τα ψώνια των ολιγαρχων στο Μιλάνο η την Ρωσία από την eurovision θα επιβάλλουν την άποψη τους. Απόδειξη ότι εμείς έχουμε πιο ισχυρές ένοπλες Δυνάμεις από τους Γερμανούς!
Το ότι όμως ο Βλαδίμηρος τους ξύπνησε από τον βαθύ τους ύπνο και τους έβαλε απέναντι είναι επίσης δεδομένο. Σε 10 χρόνια από σήμερα με βάση αυτά που ακούσαμε από τον Σολτς (οι Γερμανοί δίνουν τον τόνο στην Ευρώπη και ο τόνος πλέον είναι "εξοπλιζομαστε") η κατάσταση θα είναι πολυ διαφορετική. Και -προσωπικη μου άποψη- η Ρωσία σε αυτή την κούρσα δεν μπορεί να την κερδίσει. -
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Καλά, όταν και το υπερόπλο su57 καταφέρει να συμπληρώσει μια ετοιμοπολεμη μοίρα και μερικές χιλιάδες ώρες πτήσης θα δούμε και τα δικά του τα χούγια.
Και όταν μάλιστα καταφέρει και βάλει και κινητήρες νέας γενιάς, ίσως να πιάνει και τα 2.5 μαχ χωρίς να γίνεται φάρος σε αισθητήρες.Αυτή η αστειότητα με τους κινητήρες θα πρέπει να πάψει. Το power/weight του, ακόμα και με τους σημερινούς κινητήρες (1st stage), είναι ανώτερο αυτού του F22, δεν μιλάμε καν για να το ανάπειρο F35.
Έβλεπα πριν μερικές ώρες τον Σάββα Καλεντερίδη στην τηλεόραση. Τον ξέρω προσωπικά, μάλιστα ο μεγάλος αδερφός του ήταν Δκτης μου πριν 20 χρόνια. Έλεγε λοιπόν ότι όταν τσιγκλάς την αρκούδα, θα σε δαγκώσει.
Το power to weight μπορεί να είναι ότι θέλει, οι κινητήρες αυτοί είναι προηγούμενης γενιάς και με αυτούς το αφος χάνει πολύ σε stealth ικανότητα, ειδικά από πίσω. Ε, αν ήταν να το βγάλουν με αυτούς δεν θα είχαν τρέξει να αναπτύξουν νέας γενιάς που όμως ακόμη αναμένονται... Σκέψου να πεταγε το f35 με τον κινητήρα του f16, για κάτι τέτοιο μιλάμε εδώ.
-
Καλά, όταν και το υπερόπλο su57 καταφέρει να συμπληρώσει μια ετοιμοπολεμη μοίρα και μερικές χιλιάδες ώρες πτήσης θα δούμε και τα δικά του τα χούγια.
Και όταν μάλιστα καταφέρει και βάλει και κινητήρες νέας γενιάς, ίσως να πιάνει και τα 2.5 μαχ χωρίς να γίνεται φάρος σε αισθητήρες.Αυτή η αστειότητα με τους κινητήρες θα πρέπει να πάψει. Το power/weight του, ακόμα και με τους σημερινούς κινητήρες (1st stage), είναι ανώτερο αυτού του F22, δεν μιλάμε καν για να το ανάπειρο F35.
Έβλεπα πριν μερικές ώρες τον Σάββα Καλεντερίδη στην τηλεόραση. Τον ξέρω προσωπικά, μάλιστα ο μεγάλος αδερφός του ήταν Δκτης μου πριν 20 χρόνια. Έλεγε λοιπόν ότι όταν τσιγκλάς την αρκούδα, θα σε δαγκώσει.
Το power to weight μπορεί να είναι ότι θέλει, οι κινητήρες αυτοί είναι προηγούμενης γενιάς και με αυτούς το αφος χάνει πολύ σε stealth ικανότητα, ειδικά από πίσω. Ε, αν ήταν να το βγάλουν με αυτούς δεν θα είχαν τρέξει να αναπτύξουν νέας γενιάς που όμως ακόμη αναμένονται... Σκέψου να πεταγε το f35 με τον κινητήρα του f16, για κάτι τέτοιο μιλάμε εδώ.
Λανθάνεις. Το F35 είναι underpowered. Το Su-57 έχει σήμερα εξαιρετικούς κινητήρες, απλά στο 2ο Στάδιο θα έχει κινητήρες "από άλλον πλανήτη", κι αυτό δεν έχει να κάνει με το stealthiness (υπερεκτιμημένη χαζομάρα), αλλά με την ισχύ και το 3d vectoring.
Στα άλλα που λες, οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα, γιατί είναι 50 χρόνια πίσω στα όπλα.
-
Οσο και να μην αρέσει ο Πούτιν και οι τρόποι που κυβερνα χωρίς να υπάρχει αντιπολίτευση (οποιος διαφωνει τον τρώει η μαρμάνγκα) δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι έχει cohones μεγάλους, έχει στρατηγική και είναι πανεξυπνος. Εγω αυτά τα θαυμάζω ασχέτος του απολυταρχικού καθεστώτος
δεν εχει προσφερει παντως και καμια φοβερη ευημερια στη χωρα του παρα τους ατελειωτους φυσικους πορους
αρα η ευφυια του δεν εχει χρησιμευσει σε κατι στο μεσο ρωσο που δεν τον λες και ευτυχη ή αξιοζήλευτοφιλε την ευφυια του θαυμάζω, δεν θαυμάζω ούτε τους τρόπους του ούτε τίποτε αλλο. οπως κανενος δικτάκτορα.
στρατηγικό μυαλό έχει ο άνθρωπος και πήρε από τους δικούς μας και τα σώβρακα, μόνο αυτό είπα.
Με το στρατηγικό του μυαλό επανασύστασε το ΝΑΤΟ που ο μακρόν πριν 6 μήνες το αποκαλούσε στρατηγικά νεκρό. Οδήγησε την Γερμανία σε επανεξοπλισμο και έβγαλε μέχρι και τους Σουηδούς από 80 έτη ουδετερότητας. Τα μόνα σωβραξα που πήρε είναι τα ουκρανικά συν το ότι κατέστησε την cia αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και οτιδήποτε ρωσική άποψη εξ ορισμού fake news. Για μεγάλη επιτυχία δεν το βλέπω
επετρεψε μου να έχω αντιθετη γνώμη.
Εγώ βλέπω ότι εξέθεσε την Ευρωπαική Ενωση σαν ανίκανους και θεατες που αναγκάζονται τώρα να επαναεξοπλιστουν βλέποντας ότι είναι γυμνοι και η οικονομικη κυριαρχία τους δεν είναι αρκετή να επιβάλουν τις θέσεις τους σε μια ρωσία που είναι πολύ πιο κάτω σαν οικονομική δύναμη
Ενίσχυσε την δημοφιλία του εντός Ρωσσίας φέρνοντας πίσω πάτρια εδάφη και γελειοποιώντας την Ευρώπη δείχνοντας την δύναμη του
Το ΝΑΤΟ είναι απλα ανεκδοτο είτε επανασυσταθεί είτε όχι.
Οι ευρωουκρανοί βλέπουν την ευρώπη με μισό μάτι που τους εγκατέλειψε και δεν έστειλε τίποτα από στρατό.
Οι Αμερικάνοι βρήκαν τρόπο να τα κάνουν πουτ@ν@ όλα χωρίς να ανακατευτούν στρατιωτικά
και ο Πουτιν να πάρει εδαφη να πραγματοποιήσει τις ονοιρώξεις του για μεγάλη Ρωσία.
Που ακριβως βλέπεις οτι βγήκαν μάγκες οι Ευρωπαίοι δεν βλέπω πραγματικά. Μωρε μια χαρά τους πήρε τα σώβρακα
ΥΓ Για να μην παρεξηγηθώ ΔΕΝ είμαι με τους Ρωσους απλά λέω τα πράγατα όπως τα βλέπω.
Το ότι οι Ευρωπαίοι ήταν γελοίοι είναι δεδομένο. Μια παρέα αυτιστικών που νόμιζαν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Και ότι με οικονομικές κυρώσεις η με το να κόψουν τα ψώνια των ολιγαρχων στο Μιλάνο η την Ρωσία από την eurovision θα επιβάλλουν την άποψη τους. Απόδειξη ότι εμείς έχουμε πιο ισχυρές ένοπλες Δυνάμεις από τους Γερμανούς!
Το ότι όμως ο Βλαδίμηρος τους ξύπνησε από τον βαθύ τους ύπνο και τους έβαλε απέναντι είναι επίσης δεδομένο. Σε 10 χρόνια από σήμερα με βάση αυτά που ακούσαμε από τον Σολτς (οι Γερμανοί δίνουν τον τόνο στην Ευρώπη και ο τόνος πλέον είναι "εξοπλιζομαστε") η κατάσταση θα είναι πολυ διαφορετική. Και -προσωπικη μου άποψη- η Ρωσία σε αυτή την κούρσα δεν μπορεί να την κερδίσει.είδες που συμφωνούμε σε πολλά.
μα δεν είναι κουρσα αγαπητε μου. Τωρα θα δημιουργηθει τετελεσμενο με την Ουκρανία και ο Βλαδίμηρος εκμεταλεύτηκε πλήρως τον υπνο της ευρώπης. Αρα φέρθηκε πολύ εξυπνα και πήρε τα μεγιστα στην παρουσα κατασταση
το ότι στο μελλον μπορεί να μας βγει σε καλό και γω το πιστεύω γιατι τα αυτιστικα όπως λες και συ και συμφωνώ φαίνεται να ξυπνησαν και μπορεί σε ενδεχόμενο κινδυνο στο μέλλον να αντιδράσουν σωστά και να έχουν και τον αντιστοιχο στρατιωτικό εξοπλισμό να στηρίξει την βουληση τους. Το κακό είναι οτι η τουρκία είναι και αυτή στο ΝΑΤΟ. αυτό είναι πάντα το αγκαθι.
αλλά περα από το εξοπλιστικο εχει αναδειχθεί και η τεράστια κωλυσιεργία της ευρώπης να παίρνει αποφάσεις. επίσης η κάθε χώρα κοιτα το συμφέρον της <<και μόνο>> αδιαφορώντας για το κοινο καλό της ευρώπης. ΑΥΤΟ ειναι ΜΕΓΙΣΤΟ πρόβλημα που δεν λύνεται όσο στρατιωτικό εξοπλισμό και να εχεις και κάνει την ευρώπη αδυναμη
-
+οο μεγαλο μυαλο ο βλαδιμηρος
καταφερε να συσπειρωσει τους παντες εναντιον τουΣε ισχύ οι νέες κυρώσεις κατά της ρωσικής κεντρικής τράπεζες – Ελεύθερη πτώση για το ρούβλι
Το ρωσικό νόμισμα έχασε μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν 30% της αξίας του
https://www.google.com/amp/s/www.kathimerini.gr/economy/international/561740548/se-ischy-oi-nees-kyroseis-kata-tis-rosikis-kentrikis-trapezes-eleytheri-ptosi-gia-to-royvli/amp/ -
Η πρώτη κατάρρευση ρωσικής τράπεζας στην Ευρώπη -Τι συνέβη με την Sberbank Europe στην Αυστρία
Με μια λιτή ανακοίνωση τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ΕΚΤ γνωστοποίησε ότι η Sberbank Europe AG, με έδρα την Αυστρία και οι δύο θυγατρικές της στην Κροατία και τη Σλοβενία, βάζουν «λουκέτο».Η Sberbank Europe AG είναι θυγατρική της Sberbank of Russia, της οποίας το πλειοψηφικό «πακέτο» ελέγχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία, κοινώς είναι μια κρατική τράπεζα. Φυσικά η κατάρρευση δεν προήλθε εξ αυτής της ιδιότητας, αλλά λόγω των μαζικών αναλήψεων, που προκάλεσε η γεωπολιτική κρίση.
Επί της ουσίας, η ΕΚΤ αξιολόγησε ότι Sberbank Europe AG και τα δύο παρακλάδια της δεν είναι, πλέον, βιώσιμες λόγω προβλήματος ρευστότητας. Στην ανακοίνωση της η ΕΚΤ σημειώνει ότι έλαβε την απόφαση, καθώς στο άμεσο μέλλον η τράπεζα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη ή άλλες υποχρεώσεις. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικά μέτρα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση, οι τράπεζες πάνε για εκκαθάριση. Οι πελάτες των τραπεζών προστατεύονται από το όριο των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη κι αυτή η εγγύηση καλύπτει τη «μαμά» τράπεζα στην Αυστρία, το παρακλάδι στη Γερμανία και τις δύο θυγατρικές σε Κροατία και Σλοβενία.
Η Sberbank Europe AG έχει, επίσης, θυγατρικές στη Βοσνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Σερβία. Στο τέλος του 2021 η τράπεζα είχε στοιχεία ενεργητικού 13,6 δισ ευρώ.
https://www.iefimerida.gr/oikonomia/i-proti-katarreysi-rosikis-trapezas-stin-eyropi -
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
...Γιατι δεν μπορω να εξηγησω πως γινεται αυτος που χανει να προελαυνει ενω αυτος που κερδιζει να υποχωρει.
...ΧΩΡΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ - ΘΕΛΗΣΗ
Οι Ουκρανοί δίνουν ΧΩΡΟ
ώστε να κερδίσουν ΧΡΟΝΟ
μεχρι να καμφθεί η ΘΕΛΗΣΗ του επιτιθέμενου για συνέχιση του πολέμου
και να αναπτερωθεί η ΘΕΛΗΣΗ του αμυνομένου για αντεπίθεσηΟι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πάντως το 2% για αμυντικές δαπάνες με μεγάλη χαρά θα το δίνουν απο εδώ και πέρα,
κατάλαβες τώρα ποιος χάνει και ποιος κερδίζει.
αν οχι δες αυτό...όλα στο πράσινο!
https://www.cnbc.com/us-markets/ -
Στη Δυτική αντίληψη η οικονομική ισχύς είναι η κύρια πηγή δύναμης και η στρατιωτική συμπληρωματική. Σ' αυτή την αντίληψη και στο ΝΑΤΟ στηρίζεται η Ευρώπη.
Η Ρωσία δεν μπορεί να έχει οικονομική ισχύ και στηρίζεται στη στρατιωτική. Ακολουθεί κι εδώ το αντίθετο δόγμα από τη Δύση.Αν κρατήσει η κόντρα και οι κυρώσεις για πολύ καιρό, θα δούμε και σ' αυτό το ιδεολογικό πεδίο μία μάχη και αν πράγματι η Ρωσία είναι σε θέση να κρατηθεί δυνατή με διαρκώς φθίνουσα οικονομία.
Και όσοι στοιχηματίζουν ότι οι Κινέζοι θα κρατήσουν ζωντανούς τους Ρώσους οικονομικά, να κρατάνε μικρό καλάθι. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των Κινέζων είναι (εκτός Άπω Ανατολής) στη Δύση και όχι στη Ρωσία. Και είμαι πραγματικά περίεργος να δω τι θα κάνουν αν ζορίσει κι άλλο η κατάσταση. Και με το Ιράν οι Κινέζοι απ' όσο ξέρω μόκο έκαναν, παρ' ότι έχουν τεράστιες ανάγκες σε πετρέλαιο.
-
Εγώ θεωρώ ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας κερδισμένος.
Αρχίζοντας από τον Πούτιν, η επίθεση απέτυχε, αφού οι στρατηγικοί της στόχοι δεν επιτεύχθηκαν και αφού είναι δεδομένο, ότι μάχες μέσα στις πόλεις δεν τον συμφέρει να κάνει.
Ο Μπάιντεν επίσης απέτυχε, αφού η επίθεση έγινε και οι Ουκρανοί πεθαίνουν , υποφέρουν, γίνονται πρόσφυγες και οι αμερικανοί , έμειναν με τις υποσχέσεις. Αρα για τους Ουκρανούς πολίτες είναι αναξιόπιστοι.
Η Ευρώπη, ξύπνησε ξαφνικά από το ξύσιμο, τους ευρωξύστες. Το γεγονός ότι οι γερμανοί θα ξοδεύουν τόσα λεφτά για την άμυνα, σημαίνει λιγότερα λεφτά για την βιομηχανία.
Αλλά για την Ευρώπη συνολικά, τι σημαίνουν όλα αυτά .
Σε πρώτη φάση, μάλλον τα μνημόνια τέλος.
Εμάς όμως μας ενδιαφέρει , αν θα υπάρξει κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα και αν αυτό ξεκαθαριστεί στην Τουρκία . -
«Όχι στον πόλεμο!»: Χιλιάδες Ρώσοι στους δρόμους, κατά της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία
Περισσότεροι από 1.300 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα
https://www.google.com/amp/s/www.lifo.gr/now/world/ohi-ston-polemo-hiliades-rosoi-stoys-dromoys-kata-tis-eisbolis-toy-poytin-stin-oykrania%3Fampπρεπει να χεις τεραστια κοχονες για να κάνεις κιχ σε μια χώρα σαν τη ρωσια
πόσο δε μαλλον να διαμαρτυρηθεις ανοιχτα
ρεσπεκτ -
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ θεωρώ ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας κερδισμένος.
Εγώ γιατί αισθάνομαι ότι οι ΗΠΑ χασκογελάνε από ευχαρίστηση;
Λάθος αίσθηση; -
Ως τωρα κερδη/ζημιες:
Ουκρανια: θα διαμελιστει και θα γινει ηπειρωτική μικρη χωρα διπλα στην Πολωνια
Ρωσια : ματωνει οικονομικα αλλα το ηξερε, μπηκε ομως ξανα στον χαρτη και η εισβολη δεν εχει αποτυχει ( παρα αυτα που γραφουν τα δυτικα μεσα). Εχουν απομονώσει την προσβαση απο την θαλασσα, εχουν καταλαβει παραλιακες πολεις και δεν εχουν καταλαβει το Κιεβο γιατι απλα δεν θελουν να το βομβαρδισουν μαζικα. Δειτε τι κανει σημερα στο Χαρκοβο που αρχισε τους βομβαρδισμους. Στο Κιεβο δεν θελει να το κανει λογω ιστορικης προτευουσας.
Ο πουτιν αδιαφορει για τα φερετρα που θα γυρισουν πισω, οι δυτικοι παλι εχουν πολιτικο κοστος...
ΗΠΑ: βγαινει κερδισμενη ολοι τρεχουν πισω απο το εγκεφαλικα νεκρο ως χθες ΝΑΤΟ.
Γερμανια: η μεγαλη χαμενη μετα την Ουκρανια, συρεται πισω απο τις εξελιξεις , πληρωνει για εξοπλισμους είναι μετεωρη και εξαρτημενη ενεργειακα απο την Ρωσια.
Τουρκια: Εννοειται κερδισμενη αναβαθμιζεται ο ρολος της , ρωτα ΗΠΑ και Ρωσια τι θα μου δωσετε για να περασετε ή οχι απο τον Βοσπορο!!
Ελλαδα: χαμενη οπως παντα, νταηλικια κουλη για εσωτερικους λογους στελνουμε καλασνικοφ και στιγκερ στους ουκρανους και ο ρωσος τα σημειωνει...τραγικη εξωτερικη πολιτικη....Κουλη αμα μπουν οι τουρκοι στο Νατοικο Αιγαιο το νατο θα σφυριζει αδιαφορο ( βλεπε Κυπρος) και θα ρωτας που ειναι ο Πουτιν....Η μονη χωρα που θελει να μην αλλαξει το στατους στο Αιγαιο ειναι η Ρωσια! Το επομενο διαστημα οπως παμε το αιγαιο θα ειναι καθαρα νατοικο με τους τουρκους να επιβλεπουν την κατασταση....
Η αναφλεξη θα κατεβει στην Βοσνια, ηδη οι σερβοι κινουνται ...δειτε την σταση της 100% νατοικης Κροατιας. Δεν εχει πει κουβεντα ! γιατι ξερει τι την περιμενει αν παρει θεση!
Η μονη βαλκανικη χωρα που πουλαει τσαμπουκα στον Ρωσο ειμαστε εμεις ...τραγικος κουλης...ο Δενδιας απο την αλλη που εχει μυαλο εχει απλα εξαφανιστει...
-
Υπάρχουν κι άλλες διαστάσεις στο θέμα.
Μέχρι πριν μια βδομάδα στη κορυφή των θεμάτων ήταν η πράσινη μετάβαση, τα "σχέδια 2030", η ηλεκτροκίνηση κλπ... ξαφνικά γυρίζουμε 50 χρόνια πίσω, κι όλα αυτά ακούγονται ανέκδοτο πλέον... αν και θεωρητικά πρέπει να απεξαρτηθεί η Γερμανία και η Ευρώπη απ τη ρωσική ενέργεια.Ο Κούλης όπως πάντα τραγελαφικός, σαν τον Mr Bean προσπαθεί να φανεί βασιλικότερος του βασιλέως ως προς τις αντιρωσικές φανφάρες, ξεχνώντας πως δεν είναι Πρωθυπουργός του Βελγίου αλλά της ψωροκώσταινας, και φαίνεται να κάνει πέρα τον Δενδια, πιθανώς για να καβαλήσει την ακροδεξιά ρητορική και να συσπειρώσει προς τα κει το κόμμα που όλο σφαλιάρες τρώει εδώ και μήνες με την μια αποτυχία μετά την άλλη.
-
Ο Κούλης έχει μπερδέψει την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνουμε σε σεισμόπληκτους!!!
Τώρα στείλαμε καλάσνικοφ και αντιαρματικά για να σκοτώσουν!
Είσαι ΝΑΤΟ και πρέπει να στείλεις κάτι;στείλε φάρμακα, τρόφιμα και κουβέρτες και αν θες και πολεμικο υλικό στείλε αλεξίσφαιρα γιλέκα όπως έκανε η Δανία!
Δεν σε παίρνει να στέλνεις όπλα! Δεν είσαι η Πορτογαλία....τραγικός ..... -
Δεν συζητάμε για την στάση των δυτικών μέσων!
Βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι Ιράκ , Σερβία , Συρία κυνηγούν αντάρτες , δολοφόνους , τρομοκράτες!
Βομβαρδίζουν οι Ρώσοι φονιάς ο Πούτιν ( που είναι) ήρωες οι μέχρι χθες νεοναζιστές Ουκρανοί.... -
Δε στέλνουμε μόνο εμεις όπλα. Στέλνουν σχεδόν όλοι και κάποιοι είναι και δίπλα στη Ρωσία.
Τα όπλα τα στέλνει για να αμυνθει το θύμα της υπόθεσης.
Το ποιος εχει μπει για να σκοτώσει είναι ξεκάθαρο νομίζω... -
Που να δεις τα Ελληνικά μέσα, που έβγαλαν προχθές τον Ραμφο να κάνει ανάλυση, πως αυτά συμβαίνουν επειδή ο Πούτιν είναι ένας ανασφαλής ζηλιάρης γέρος που κάνει λίφτινγκ στο πρόσωπο...
-
@kostis20 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δε στέλνουμε μόνο εμεις όπλα. Στέλνουν σχεδόν όλοι και κάποιοι είναι και δίπλα στη Ρωσία.
Τα όπλα τα στέλνει για να αμυνθει το θύμα της υπόθεσης.
Το ποιος εχει μπει για να σκοτώσει είναι ξεκάθαρο νομίζω...Άρα, αν κάνει κάποια ενέργεια ή Νορβηγία, η ίδια είναι η ενδεδειγμένη και για μας, και μάλιστα με μεγαλύτερη θέρμη.
-
Ρωσία
Οικονομικά αδύναμη θα την πάνε τώρα καροτσάκι μεχρι να πει ήμαρτον...
Στρατιωτικά αποδείχθηκε χάρτινος τίγρης , ο Ζούκωφ γυρνάει στον τάφο του αν στην θέση της Ουκρανίας ήταν μια Νατοϊκή χώρα με τα Απάτσι ,τα Α-10 , τα MLRS δεν θα είχε μείνει μπουλόνι για δείγμα ... εννοείτε τα F-35 θα είχαν εξασφαλίσει αεροπορική υπεροχή σε 30΄!Ουκρανία
Θα μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕΗΠΑ
απλά The bestΤΟΥΡΚΙΑ
θα γυρίσει με την ουρά στα σκέλια στην αγκαλιά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟΕΛΛΑΔΑ
Όπως πάντα με την σωστή πλευρά θα βγει απο τα μνημόνια με χρυσά αριστεία θα εχει μοίρες Ραφαλ και F-35 10 χρόνια πριν απο τα αντίστοιχα των Τούρκων που βεβαίως θα αναγκαστούν να τα αναπτύξουν προς την σωστή κατεύθυνση (ΙΡΑΝ, Ρωσία) ...Συμπέρασμα έρχονται καλλίτερα χρόνια ακόμα και απο του ΠΑΣΟΚ ! και στα κ@λ@μπαρα μάλλον οι Ρωσίδες θα είναι περισσότερες απο τις Ουκρανές...
-
Βάσει της εμπειρίας, και των προδιαγραφών. Το Su-57 έχει ανώτατη ταχύτητα άνω των 2.5 Μαχ και όρια +10/-5g. Το F35 δεν μπορεί να υπερβεί τα Μαχ 1,6 και έχει όριο τα 7g ενώ δεν μπορεί να πετάξει καν κοντά σε καταιγιδοφόρα σύννεφα. Τεράστιο τρολλάρισμα, αν σκεφτείς ότι το προσωνύμιο του είναι "Lightning II". Τέτοιο αστείο ούτε ο Σεφερλής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί!!!
Αλέξανδρε, τα βλέπεις τελείως μονόπλευρα! Βλέπεις πιθανά προτερήματα σε ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο αεροσκάφος με ακόμη τρομερά προβλήματα εξέλιξης (βλέπε κινητήρες). Ακόμη όμως κι αν ισχύουν, καθίστανται ανούσια όταν οι απέναντι έχουν υπερπολλαπλάσια F-35. Μην ξεχνάς ότι οι σοβιετικοί κέρδισαν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στηριζόμενοι (ανάμεσα στα άλλα) στο motto: There is quality in quantity.
Και όταν μάλιστα καταφέρει και βάλει και κινητήρες νέας γενιάς, ίσως να πιάνει και τα 2.5 μαχ χωρίς να γίνεται φάρος σε αισθητήρες.Αυτά ακριβώς ήθελα να γράψω!
Αυτή η αστειότητα με τους κινητήρες θα πρέπει να πάψει. Το power/weight του, ακόμα και με τους σημερινούς κινητήρες (1st stage), είναι ανώτερο αυτού του F22, δεν μιλάμε καν για να το ανάπειρο F35.
Αν το power to weight ratio ήταν το κυρίαρχο στοιχείο αεροπορικής υπεροχής, δεν θα είχαν αλλάξει κάποιες γενιές τα μαχητικά και αεροσκάφη σαν το F4 και το MIG-25 θα ήταν ακόμη κυρίαρχα. Εσύ φαντασιώνεσαι υπερτεχνολογίες που θα φέρουν τα νέα ρώσικα υπερόπλα, ενώ την ίδια στιγμή το SU-57 έχει πολλαπλάσιο ίχνος από τα F22 και F-35 με τους υπάρχοντες κινητήρες του.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]