-
ο μπιντες δελφινι οσο και ασχημο να είναι (και ειναι δεν λεω οτι είναι ομορφο) είναι καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο με νεοτερης τεχνολογιας μπαταρίες με μικροτερο degradation, πολύ μεγαλύτερη αυτονομια, περισσότερη δύναμη, καλύτερο infortainment με όλες τις συχρονες ευκολίες, καλύτερη ασφάλεια αφού συμμετεχει στα πιο νεα crash test με πιο καινουργια Adas συστηματα
Αντίλογος, αν και το μόνο που χρειάζεται να πω για το i3 ειναι ότι είναι BMW = τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, άρα τέλος!!
- Το i3 πισωκούνα
- Διαφορά στην ιπποδύναμη μικρή και λόγω βάρους το i3 ειναι πιο γρήγορο.
- Πιο ασφαλές το i3 λόγω πλαισίου από ανθρακονήματα.
- Μπαταρία για χρήση πόλης με 100χλμ/εβδομάδα είναι αδιάφορη. Άσε που η 94αρα μπαταρία είναι αθάνατη, βγάζει άπειρα χιλιόμετρα.
- Είναι πιο μικρό, άρα πιο βολικό για αμάξι πόλης.
- Έχει κανονικό opd
- ηταν 30 χρόνια μπροστά από την εποχή του, άρα ακόμα και σήμερα ειναι πι σύγχρονο από το μπιντ.
Είναι πιο ασφαλές επειδή είναι από ανθρακουφασματα ? Γιατί ? Επειδή είναι πιο ακαμπτο ? Θέλουμε να είναι τόσο άκαμπτο ?
-
Και το υποβρυχιο του αλλου του βλακα περυσι απο ανθρακονηματα ητανε
-
Το i3 πισωκούνα
Διαφορά στην ιπποδύναμη μικρή και λόγω βάρους το i3 ειναι πιο γρήγορο.
Πιο ασφαλές το i3 λόγω πλαισίου από ανθρακονήματα.
Μπαταρία για χρήση πόλης με 100χλμ/εβδομάδα είναι αδιάφορη. Άσε που η 94αρα μπαταρία είναι αθάνατη, βγάζει άπειρα χιλιόμετρα.
Είναι πιο μικρό, άρα πιο βολικό για αμάξι πόλης.
Έχει κανονικό opd
ηταν 30 χρόνια μπροστά από την εποχή του, άρα ακόμα και σήμερα ειναι πι σύγχρονο από το μπιντ.- αδιαφορο για αυτοκινητο πολης που είναι μονο το i3 το άλλο μπορει να βγει και έκτος πόλης
- αδιαφορο και αυτό, γρηγορα και τα 2 είναι αλλα δεν εχει σημασια μεγαλη πιο είναι ελάχιστα πιο γρηγορο για τετοια αμάξια.
- ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ καθως το αντίθετο ισχύει, πιο ασφαλές δεν είναι αυτό με το καλύτερο πλαίσιο, παίζουν και αλλα πράγματα ρόλο και το DOLFIN είναι προφανώς πιο ασφαλές αφού έχει όλα τα τελευταια ADAS και εχει περασει με 5 αστέρια στα σημερινα crash test που το i3 θα είχε χάσει τουλάχιστον 3 με τα σημερινα δεδομένα που παίρνουν υποψιν συστηματα adas, προστασία πεζών κτλ
https://www.euroncap.com/en/results/byd/dolphin/50011#:~:text=Analysis of the deceleration of,partner in a frontal collision. - ΠΟΤΕ δεν είναι αδιαφορη η μπαταρία ΠΟΤΕ. εχει καλύτερη τεχνολογια που θα πέσει λιγότερο , θα κάνεις λιγότερες φορτισεις μέσα στην εβδομάδα και αν το χρειαστεις εστω και μια φορα γιατι χάλασε το αλλο αυτοκίνητο σου θα πας και ταξίδι
- Ισχυει και αυτό το δίνω στο i3. Ειναι πολύ σημαντικο αν θελει κάποιος μικρο
- τι είναι το opd?
- καλο μονο για να γελάσουμε lol. Αποφασισε να κάνει καινοτομία με το πλαίσιο και να βάλει ενα παναλαφρο που την έβαζε μεσα. Τεχνικα δεν είναι μπροστα γιατι κανενας στο μελλον δεν θα το κάνει αυτό να μπαίνει μέσα. Απλά το πλαίσιο είναι οντως φανταστικο αφού είναι πολύ γερο και ελαφρυ ταυτοχρονα.
-
@red_monster said in BMW i3:
Είναι πιο ασφαλές επειδή είναι από ανθρακουφασματα ? Γιατί ? Επειδή είναι πιο ακαμπτο ? Θέλουμε να είναι τόσο άκαμπτο ?
Ετσι δείχνουν τα crash test που έβαλε ο Τάσος. Επίσης, γιατί ειναι bmw και το λεει η bmw και την πιστεύουμε, θέσφατο!! Επιπλέον και τα Φ1 λόγω άκαμπτου παλισίου σώζουν τους οδηγούς τους. Δεν ξέρω και πολλά όμως...οπότε μην με ακούτε 100%. Εγώ πάντως, εαν μικρό EV, αποτέτοιο θα πάρω με τα χίλια. Το έχω καημό από το 2015 που το οδήγησα!
-
-
- τι είναι το opd? obd μήπως εννοείς? δεν γνωριζω τι είναι το opd
OPD = One Pedal Drive. Ενα από τα σημαντικότερα κριτήρια για αγορά ηλεκτρικού. Χωρίς αυτό, απορρίπτεται αυτόματα, με συνοπτικές διαδικασίες.
αντε να του το δώσω και αυτό είναι ατού
καλα και χωρις opd ενα ηλεκτρικο είναι παρα πολυ ωραιο δεν είναι τοσο σημαντικο πια οσο το βαζεις. Ουτε το yudo εχει αλλα ελαχιστα χρησιμοποιώ το φρένο αφού κόβει πολύ απλα δεν σταματάει
-
-
και τελος κατι πολυ βασικο. Το i3 ειναι αποκλειστικα αυτοκινητο πολης, ενω το δελφινι μπορει να καλυψει τις αναγκες μιας μικρης οικογενειας ως το ενα και μοναδικο αμαξι
To i3 είναι ενα ψηλό coupe με βοηθητικές πόρτες για τύπους που βαριούνται τα ίδια και τα ίδια , ενα κοντό Chr με επιδόσεις RX-8 (εστω τσαλεντς)
-
και τελος κατι πολυ βασικο. Το i3 ειναι αποκλειστικα αυτοκινητο πολης, ενω το δελφινι μπορει να καλυψει τις αναγκες μιας μικρης οικογενειας ως το ενα και μοναδικο αμαξι
To i3 είναι ενα ψηλό coupe με βοηθητικές πόρτες για τύπους που βαριούνται τα ίδια και τα ίδια , ενα κοντό Chr με επιδόσεις RX-8 (εστω τσαλεντς)
Περισσότερο στην αυτονομία αναφερόμουν παρά στους χώρους, που όντως δεν είναι κακοί για το μέγεθος του.
-
@red_monster said in BMW i3:
Ετσι δείχνουν τα crash test που έβαλε ο Τάσος. Επίσης, γιατί ειναι bmw και το λεει η bmw και την πιστεύουμε, θέσφατο!! Επιπλέον και τα Φ1 λόγω άκαμπτου παλισίου σώζουν τους οδηγούς τους. Δεν ξέρω και πολλά όμως...οπότε μην με ακούτε 100%. Εγώ πάντως, εαν μικρό EV, αποτέτοιο θα πάρω με τα χίλια. Το έχω καημό από το 2015 που το οδήγησα!
Καλά και εγώ θα το ήθελα με χίλια, μου φαίνεται εξαιρετικό και δεν αντιλέγω ότι είναι άψογο σε κρας τεστ απλά αναρωτιέμαι αν είναι καλό λόγω πλαισίου ή είναι καλό παρόλο το πλαίσιο του.
Άλλο το μέτρο ελαστικότητας των υφασμάτων, είναι αυτο καλό για ζώνη παραμόρφωσης ;
Έχουμε δοκιμάσει σε εργαστήριο πολλά υφάσματα σε εντατικά μεγέθη και έχουν περίεργη συμπεριφορά όταν περνάνε το ορθό διαρροής ( μόνιμη παραμόρφωση 2 της χιλίοις )
-
O έμπορος παρακάτω εχει μερικές i3
https://floropoulos.car.gr/cars/?category=15001&dsite=1&fuel_type=3&make=13687&pg=1&uid=3330
Αυτή η μαύρη με τα πορτοκαλί ένθετα πρέπει να εχει τον πλούσιο εξοπλισμό που εχω δει ,απο ηλιοροφή μεχρι προσαρμοζόμενα led , παω να παίξω τζόκερ...
-
https://floropoulos.car.gr/cars/?category=15001&dsite=1&fuel_type=3&make=13687&pg=1&uid=3330
Αυτή η μαύρη με τα πορτοκαλί ένθετα πρέπει να εχει τον πλούσιο εξοπλισμό που εχω δει ,απο ηλιοροφή μεχρι προσαρμοζόμενα led , παω να παίξω τζόκερ...
17.000.000€ κληρώνει το τζόκερ αύριο, μεταχειρισμένο i3 θα πάρεις μόνο @monman2 ;;;
-
Έχει πολλά κονέ με γνωστή αντιπροσωπεία στα νοτια και προμηθεύεται πολλά αμάξια από εκεί, που δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να πουλάνε οι ίδιοι.
Ωραία, εγώ την κόκκινη θέλω με το ανοιχτόχρωμο εσωτερικό - οπότε δεν θα μαλώσουμε! Σκούρο εσωτερικό ποτέ ξανά, εφόσον μπορώ να το αποφύγω!
-
17.000.000€ κληρώνει το τζόκερ αύριο, μεταχειρισμένο i3 θα πάρεις μόνο @monman2 ;;;
Θα πάρω όλες τις i3S του car και τις πιο φορτωμένες εξοπλισμό του mobile , θα τις βάλω σε κλιματιζόμενο χώρο (που θα μου φτιάξει ο cruiser 1000 τετραγωνικά θα φτάσουν πιστεύω) και μετα θα τις πουλάω μια μια , πανευρωπαϊκό μονοπώλιο ...
-
Το τοπικό εχει 6 σελίδες μέχρι το 2017 και 7 σε σε ενα μήνα του 2024...
Ώρα λοιπόν να κατεβάσουμε το ενδιαφέρον -και τις τιμές - λέγοντας για το ηλεκτρομοτέρ που είναι απλά ενα βασικό μηχάνημα χωρίς τίποτα άξιο λογου παρα μόνο οτι στην πιο εξελιγμένη i3S αρκούν 10 λεπτά με 160 στην ΕΟ για να υπερθερμανθεί και να κόψουν ισχύ τα ηλεκτρονικά .
Ούτε υδρόψυξη ουτε ελαιόψυξη ουτε τίποτα ...
Το μόνο άξιο που κάνει είναι να τσαγιάζει στα φανάρια διάφορα γρήγορα
πιστεύω να αντέχει 3-4 συνεχόμενα 0-100BMW i3s overheats on Autobahn at TOP speed
-
Με 16 παρά αγοράζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ηλεκτρικό πόλης, δύσκολα κάποιος θα δώσει τα ίδια χρήματα για i3 9 ετών. Που δεν είναι πια στην εγγύηση και βγάζει ούτε τα μισά χιλιόμετρα σε αυτονομία. Ναι μεν είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά θα της κόψει πωλήσεις. Monman, κάνε κράτει κάνα εξάμηνο, νομίζω ότι οι τιμές των i3 θα πέσουν σημαντικά.
-
Με 16 παρά αγοράζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ηλεκτρικό πόλης, δύσκολα κάποιος θα δώσει τα ίδια χρήματα για i3 9 ετών.
Ποιό έχει 16? Πάντως η i3 ειναι αλλού, το αυτοκίνητο πραγματικά ειναι φανταστικό και ακόμα και σήμερα το βλέπεις στον δρόμο και είναι σαν να ήρθε από το μέλλον, τόσο καλή σχεδίαση έχει. Μακάρι να πέσουν οι τιμές, να τσιμπήσω μέσα στο 2025 μια με 10.000€. Με τόσα λίγα χιλιόμτερα που κάνω στον χρόνο και το 90% εντός πόλης, ειναι ταμάμ. Θα φορτίζω 1 φορά την εβδομάδα σπίτι, στην πρίζα, ούτε καν φορτιστή δεν θέλω!
-
Αυτό έχει 16 παρά.
https://cartalk.gr/apo-15-850-me-epidotisi-leapmotor-t03/
Και ναι, πιστεύω ότι κάποια στιγμή, οι τιμές θα πέσουν. Βέβαια, ο καθένας πουλάει όσο θέλει. Αυτή τη στιγμή το φθηνότερο ID.3 4ετίας στο car.gr πωλείται 24 χιλιάρικα, όταν με 26-6=20 αγοράζεις καινούριο Δελφίνι με σαφώς καλύτερη μπαταρία. Πράγμα που δεν έχει λογική.
-
Αυτό έχει 16 παρά.
Αααα αυτό, ναι που δεν βλέπεται!! Το C10 ειναι ομορφούλικο. 1000 φορές να δώσω 20Κ για την i3 παρά 15Κ για αυτό το πράγμα!
-
Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι τιμές θα πέσουν μόνο όταν οι Έλληνες μαντράδες καταλάβουν ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για το μοντέλο και αρχίζουν να φέρνουν "καραβιές" από το εξωτερικό αυτοκίνητα. Η i3 στην Ελλάδα , εκτός του ότι είναι bmw , είναι και "εξωτικό" φρούτο , δύσκολο να πέσουν οι τιμές του, γρήγορα , μόνο από τα Ελληνικά.
Παρόμοια ισχύει σε ένα βαθμό, και για τα υπόλοιπα ηλεκτρικά. Πχ βλέπω το μοντελ 3 μέση τιμή στο car τα 34.500 ( μοντέλα από το 20 και μετά) , αν δεν κάνω λάθος περισσότερο από καινούργιο με την επιδότηση !! Ο.κ. μπορεί να πέφτω πολύ έξω λόγω εκδόσεων και εξοπλισμών, λάθος μου αν είναι έτσι....
Πάντως περιμένω με τα χρόνια να δω πως θα διαμορφωθεί η αγορά ηλεκτρικών μεταχειρισμένων στη χώρα , από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα τέλη εισαγωγής μεταχειρισμένων. Θα γίνουμε Ευρώπη κοινώς;;;;
BMW i3