-
Το 60-70% των οδηγων διαφορων οχηματων που βρισκομαστε στους δρομους ειμαστε τραγικοι. Το ιδιο τραγικος ειναι ο μηχανακιας που σε δρομο με 3 λουριδες ανα κατευθυνση μεσα σε 5 δευτερα εχει αλλαξει 7 λουριδες, με μερικους-ες που στον ιδιο δρομο καταφερνουν 5 αυτοκινητα να δημιουργησουν τεραστια ουρα απο πισω τους με ταχυτητα 25-30 km/h.
Η μαστιγα της εποχης μας ειναι νουμερο 1 το κινητο τηλεφωνο, νουμερο 2 οι οθονες των αυτοκινητων με δυσχρηστο μενου, καταφερνουν και σε αποξενωνουν απο το δρομο μια χαρα. -
Καταδικαστέες όλες οι συμπεριφορές που αναφέρθηκαν στις πρόσφατες αναρτήσεις...
Δυστυχώς σπάνια επισύρουν τις πρέπουσες ή/και προβλεπόμενες ποινές, λόγω του γενικότερου πλαισίου ατιμωρησίας, που επικρατεί στην χώρα...
Όσον αφορά στην οδηγική παιδεία και τον σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων, παίρνουμε πολύ χαμηλό βαθμό...
Να επισημάνω όμως κάτι...
Η εγκληματική οδήγηση (παραβίαση κόκκινου ή stop ή διπλής διαχωριστικής κλπ) από έναν δικυκλιστή, σπάνια θα είναι θανατηφόρα για έναν οδηγό ή επιβάτη αυτοκινήτου...
Η ΙΔΙΑ εγκληματική παραβίαση από ένα αυτοκίνητο, είναι απείρως πιο πιθανό να έχει αυτό το αποτέλεσμα για έναν οδηγό δικύκλου...
Ας το έχουμε πάντα υπόψη αυτό...
Και πρώτος εγώ όταν οδηγώ το αυτοκίνητο αντί του σκούτερ...
-
@kkostask said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@accentwizard said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@civil357 said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Στην Αλβανία το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΙ οι πεζοί κάνουν ότι τους καπνίσει όχι μόνο οι οδηγοί τροχοφόρων. Επίσης πεζό να διασχίζει το δρόμο όπου τον βολεύει, ή να περιμένει στην άκρη του δρόμου να τον πάρει κάποιος και ξαφνικά μπροστά σου στην "εθνική" να σταματά απροειδοποίητα αυτοκίνητο για τον μαζέψει, ή απλά να χαζεύει τα αυτοκίνητα ( για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι πολλοί αυτοί ) , πετυχαίνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή και στα πιο άκυρα σημεία του δρόμου. Έχεις δίκιο, για την Αλβανία σίγουρα , μου αρέσει που έχουν και πυκνά "μπλόκα".
Η κατάσταση θυμίζει επαρχία Ελλάδας πριν πολλά χρόνια , απλά τότε εμείς είχαμε και λιγότερη κίνηση αυτοκινήτων στο δρόμο από την Αλβανία και κάπως έτσι επιβιώσαμε.
Στο μαυροβούνιο , αν και δεν αμφιβάλλω σε καμία περίπτωση για τις εμπειρίες που έζησες , νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα συνδυασμού χάλια οδικού δικτύου και κίνησης στους δρόμους παρά τόσο οδηγικής συμπεριφοράς.
Και στην Κροατια τα ιδια και χειροτερα τελικα.Το προβλημα το εστιαζω στο οτι ειναι ολοι τους νεοπλουτοι,με τρελα αμαξια,που νομιζουν οτι ο δρομος τους ανηκει...
Αυριο παω Βοσνια,δεν περιμενω κατι διαφορετικο.Αν σε προβλημάτισαν οι υπόλοιπες χώρες, στη Βοσνία θα χάσεις το φως σου….οτι και να πω είναι λίγο….πρόσεχε τις αγελάδες!
Οντως,πολυ γελαδι...
-
Στην Αλβανία το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΙ οι πεζοί κάνουν ότι τους καπνίσει όχι μόνο οι οδηγοί τροχοφόρων. Επίσης πεζό να διασχίζει το δρόμο όπου τον βολεύει, ή να περιμένει στην άκρη του δρόμου να τον πάρει κάποιος και ξαφνικά μπροστά σου στην "εθνική" να σταματά απροειδοποίητα αυτοκίνητο για τον μαζέψει, ή απλά να χαζεύει τα αυτοκίνητα ( για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι πολλοί αυτοί ) , πετυχαίνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή και στα πιο άκυρα σημεία του δρόμου. Έχεις δίκιο, για την Αλβανία σίγουρα , μου αρέσει που έχουν και πυκνά "μπλόκα".
Η κατάσταση θυμίζει επαρχία Ελλάδας πριν πολλά χρόνια , απλά τότε εμείς είχαμε και λιγότερη κίνηση αυτοκινήτων στο δρόμο από την Αλβανία και κάπως έτσι επιβιώσαμε.
Στο μαυροβούνιο , αν και δεν αμφιβάλλω σε καμία περίπτωση για τις εμπειρίες που έζησες , νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα συνδυασμού χάλια οδικού δικτύου και κίνησης στους δρόμους παρά τόσο οδηγικής συμπεριφοράς.
Και στην Κροατια τα ιδια και χειροτερα τελικα.Το προβλημα το εστιαζω στο οτι ειναι ολοι τους νεοπλουτοι,με τρελα αμαξια,που νομιζουν οτι ο δρομος τους ανηκει...
Αυριο παω Βοσνια,δεν περιμενω κατι διαφορετικο.Αν σε προβλημάτισαν οι υπόλοιπες χώρες, στη Βοσνία θα χάσεις το φως σου….οτι και να πω είναι λίγο….πρόσεχε τις αγελάδες!
Οντως,πολυ γελαδι...
Αν θέλεις, πες μου σε pm που θα κινηθείς να σου πω τα μυστικά….
-
Οντως,πολυ γελαδι...
Αν θέλεις, πες μου σε pm που θα κινηθείς να σου πω τα μυστικά….
Ενταξει,επεστρεψα Ντουμπροβνικ για σημερα,αυριο κατηφοριζω προς Χερτσεγκ Νοβι με διανυκτερευση Μπουντβα.
Η βενζινη κλαμα.1.40 στη Βοσνια,1.50 στην Κροατια και στο Μοντενεγκρο.Αλβανια 10 λεπτα φτηνοτερα απο Ελλαδα. -
Τα ζώα της ημέρας….πατίνι με μεγάλη ταχύτητα ανάποδα στη Βασιλίσσης Όλγας και να κάνει σλάλομ ανάμεσα στα σταματημένα στο κόκκινο αυτοκίνητα….παιδί μικρότερο των 12 ετών με μηχανάκι χωρίς πινακίδες σε δημόσιο δρόμο….και από πίσω ο ευτυχής πατέρας επίσης με μηχανή….κλούβα vw στην αριστερή λωρίδα της Μουδανίων ανέβαινε την Καρδία με…45….
-
σήμερα ολυμπία οδό στο ύψος κινέτας να “παίζουν” ένα rs6 και ένα formentor vz…
το κακό στην ιστορία είναι ότι ο πηγαίναμε όλοι με 30-40 από την κίνηση που είχε… σε κάποια φάση μπήκανε λεα και τους έχασα.
οι κομπλεξικοί να κάνουν σφήνες γιατί 1000 άλογα στο άθροισμα να ‘ουμ! και δεν κρατιούνται…
και αναρωτιέμαι τώρα εγώ… τι φταίμε ρε ταγάρια να τσουγκρίσετε με κανέναν άμαχο και να φάμε άλλη μια ώρα κίνηση παραπάνω;;;; -
@gv2000 said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
σήμερα ολυμπία οδό στο ύψος κινέτας να “παίζουν” ένα rs6 και ένα formentor vz…
το κακό στην ιστορία είναι ότι ο πηγαίναμε όλοι με 30-40 από την κίνηση που είχε… σε κάποια φάση μπήκανε λεα και τους έχασα.
οι κομπλεξικοί να κάνουν σφήνες γιατί 1000 άλογα στο άθροισμα να ‘ουμ! και δεν κρατιούνται…
και αναρωτιέμαι τώρα εγώ… τι φταίμε ρε ταγάρια να τσουγκρίσετε με κανέναν άμαχο και να φάμε άλλη μια ώρα κίνηση παραπάνω;;;;Το θεμα ειναι να γίνει και κατι αλλο και να χαθουν ψυχες γιατι οι μαλακες κλείνουν (κινουμενοι ή οχι) τη ΛΕΑ.
Αλλα αν η αστυνομια ειναι στα τετοια της, οκ , τι να κανουμε.
όταν εγινε η εκριξη με τη γεφυρα , το αλλο πρωι πηγαινα Κορινθο και οι εξυπνοι απο τη ΛΕΑ. Και το περιπολικο αντι να τους σταματησει και να τους "παρει" το αυτοκινητο ολοκληρο, τους κορναρε να μπουν στο δρομο.
Παντως γενικα εχει βελτιωθει η κατασταση
-
Μπήκα σε δυο ταξί, σήμερα, ο ένας πιο μουρλός από τον άλλο.
Ο πρώτος, κάθε 4-5 δευτερόλεπτα, έπιανε τον μοχλό και άλλαζε ταχύτητα χωρίς λόγο και αιτία.Έτσι πήγε καροτσάκι ολάκερη τη Μεσογείων.
Ο άλλος, ήταν θεούσος και δεν έβαλε γλώσσα μέσα.
Άκουγε Εκκλησία σε μεγάλη ένταση, και παραπονιόταν για τον Μητσοτάκη και την φορολογία, αλλά «την υγεία μας να έχουμε, δεν γαμιέται..»!
Αυτός πάταγε-άφηνε το γκάζι, επίσης χωρίς λόγο και αιτία.Αυτά είναι...
χαχαχαχα -
@bassstarlet said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Μπήκα σε δυο ταξί, σήμερα, ο ένας πιο μουρλός από τον άλλο.
Ο πρώτος, κάθε 4-5 δευτερόλεπτα, έπιανε τον μοχλό και άλλαζε ταχύτητα χωρίς λόγο και αιτία.Έτσι πήγε καροτσάκι ολάκερη τη Μεσογείων.
Ο άλλος, ήταν θεούσος και δεν έβαλε γλώσσα μέσα.
Άκουγε Εκκλησία σε μεγάλη ένταση, και παραπονιόταν για τον Μητσοτάκη και την φορολογία, αλλά «την υγεία μας να έχουμε, δεν γαμιέται..»!
Αυτός πάταγε-άφηνε το γκάζι, επίσης χωρίς λόγο και αιτία.Αυτά είναι...
χαχαχαχατα ταξι ειναι σαν τον στρατο, μεγαλο σχολειο.
-
Και μετά απορούμε που οι ταξιτζήδες δεν έχουν αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση.
-
@dimsabas said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Οσοι το έχουν κάνει πάντως, πίνουν νερό στο όνομά της. Μου έλεγε ο Γιώργος με το Τέσλα (αυτόν χρησιμοποιώ πλέον), 90.000χλμ, κόστος σέρβις €35...χαχαχα!! Με την ΜΒ ειχε κάπου €2.500-3.000. Και κόστος μετακίνσης το 1/3. Με την επιδότηση των €22.500, θα κάνει απόσβεση σε 2 χρόνια περίπου!
-
Αφού ξέρουν. Είναι άνθρωποι της εργασίας. Τι να τους πουν οι ξερόλες με τις νέες τεχνολογίες
-
@fanis75 said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Οσοι το έχουν κάνει πάντως, πίνουν νερό στο όνομά της. Μου έλεγε ο Γιώργος με το Τέσλα (αυτόν χρησιμοποιώ πλέον), 90.000χλμ, κόστος σέρβις €35...χαχαχα!! Με την ΜΒ ειχε κάπου €2.500-3.000. Και κόστος μετακίνσης το 1/3. Με την επιδότηση των €22.500, θα κάνει απόσβεση σε 2 χρόνια περίπου!
Κόστος μετακίνησης το 1/3; Σε σύγκριση με κάποια E-class, θα στοιχημάτιζα ότι η οικιακή φόρτιση κοστίζει το 1/5.
-
Κόστος μετακίνησης το 1/3; Σε σύγκριση με κάποια E-class, θα στοιχημάτιζα ότι η οικιακή φόρτιση κοστίζει το 1/5.
Μπορεί! Νομίζω 1/3 μου είπε, μπορεί όμως να ήταν και λιγότερο! Ήταν και 2 τα ξημερώματα, νύσταζα!!
-
Τι έκανες 2 τα ξημερώματα έξω Φανη;;; Εεεε;;
Που μπεκροπινες;
-
@lap said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Τι έκανες 2 τα ξημερώματα έξω Φανη;;; Εεεε;;
Αεροδρόμο - σπίτι. Ορισμένοι εργαζόμαστε!
-
Σκάβετε;;;
-
-
@k-m said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Απο που να το πιασει κανεις.
Δεκαετίες τώρα γίνονται αυτά στην επαρχία και οδηγούν ΟΛΟΙ οι ανήλικοι χωρίς δίπλωμα. Απλά κάποια στιγμή γίνεται και ένα ατύχημα και το θυμόμαστε και μετά πάλι τα ίδια. Από όταν ήμουν εγώ έφηβος (πριν 30+ χρόνια) θυμάμαι στα χωριά να οδηγούν ΟΛΑ τα παιδιά χωρίς δίπλωμα - ήταν μαγκιά!
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]