-
Fanis 75@
Πήγες με το κορόλα στην έρημο της Λήμνου;
Οχι, δεν την παλεύω τόσες ώρες σε καράβι. Με αεροπλάνο πήγα και νοίκιασα ένα Panda, το Corolla εμεινε Αθήνα για αστική χρήση από τον πατέρα μου. Αλλά π.χ. Σέριφο το πήρα που πήγα με καράβι.
-
Επέστρεψα.
Κτηνώδης απογοήτευση το Μετσοβο. Οκ η πλατεία (και μόνο) αλλά μέσα στη τσίκνα ολο το χωριό. Τετοιο πράγμα δεν εχω ξαναδει. Περα απο τη πλατεία το υπόλοιπο χωριό ειναι ενα κλασσικό μπασταρδεμενο πράγμα. Κινηση του ελέους απο όσους γυρνανε απο Λευκάδα κλπ και γκωσανε απο ψάρι και θελουν να φανε ξύγκια.
Μη τρέχετε εκει. Πατε στα Βλάχικα τσικοπέμπτη. Λιγότερο κόσμο, καλύτερη οργάνωση, περισσότερο χωρο παρκινγκ και λιγότερη τσίκνα.
Φυγαμε μετα απο το 2ο βραδυ πρωι πρωί τρέχοντας και πηγαμε Παπιγκο. Ηρεμήσαμε, γυρίσαμε. -
Συμφερει απο Αθηνα να πας Μετσοβο από Λαμία και Ε65. Μετά από Γιαννενα κατεβαίνεις από Ιονία κλπ. Μισά διόδια και μικρότερη απόσταση, ο δε Ε65 πολύ καλός!
2 κομμάτια δυσκολα έχει το ένα η αναβαση σε Δομοκό που ειδικά αν πέσεις με αδειες νταλίκες να τρέχουν νοιωθεις το φοβο στο πετσι σου και το αλλο μετά την Καλαμπάκα που ομως είναι τρελά γραφικά, εχει ομορφες στασεις για μέλια και νερο πηγής!
Απλά φετος όλα τα μερη ακόμα και τα ορεινά χωριά εμαθά πως ήταν φίσκα!
Μετσοβο και Ζαγοροχωρια πανικός. Αδυνατη η κινηση με αυτοκίνητο πόσο μαλλον C και πανω σε τετοια μερη,
Τουλαχιστον το βραδυ δροσιά και υπνος χωρις κλιματιστικό, αν και φέτος είχε ζέστη το πρωι και ειδικά η δυτική Ελλαδα χωρις μελτέμι κάηκε, τα δε Γιαννενα λόγω και υγρασίας μαλλον επηξαν.
Μπανιο σε ποτάμι και ραφτινγκ... Μασα καλή και φθηνότερη των απαράδεκτων για εμένα ξερονησιών των Κυκλάδων.
Σποράδες σουπερ αλλά ριγμένες συγκοινωνιακά ... ασε που οπου μεσολαβει φερυ με λουζει κρυος ιδρώτας!
-
Επέστρεψα.
Κτηνώδης απογοήτευση το Μετσοβο. Οκ η πλατεία (και μόνο) αλλά μέσα στη τσίκνα ολο το χωριό. Τετοιο πράγμα δεν εχω ξαναδει. Περα απο τη πλατεία το υπόλοιπο χωριό ειναι ενα κλασσικό μπασταρδεμενο πράγμα. Κινηση του ελέους απο όσους γυρνανε απο Λευκάδα κλπ και γκωσανε απο ψάρι και θελουν να φανε ξύγκια.
Μη τρέχετε εκει. Πατε στα Βλάχικα τσικοπέμπτη. Λιγότερο κόσμο, καλύτερη οργάνωση, περισσότερο χωρο παρκινγκ και λιγότερη τσίκνα.
Φυγαμε μετα απο το 2ο βραδυ πρωι πρωί τρέχοντας και πηγαμε Παπιγκο. Ηρεμήσαμε, γυρίσαμε.Στο Μέτσοβο δεν κανεις το λαθος να μεινεις ή πας με αμαξι στο κέντρο.
Μένεις καπου πιο εξω σε απόσταση 700-900 μετρα απο την πλατεία και έχεις ηρεμία. Εχει μαλιστα και περιμετρικά της πλατείας σωστά μερη να φας.
Παπιγκο ονειρικό... αλλά αν γεμίσει και εκει το παρκιγκ στην εισοδο του χωριου, τον πίνεις....
Γενικά φέτος ήταν μαρτυριο οι διακοπές γιατι βγήκαν ολοι εξω από μεσα Ιουλίου χωρις αύριο, ακυρωσαν πολλοι και σε Β. Ευβοια και εγινε της κακομοίρας!
Ευτυχισμένοι όσοι έχουν εξοχικά και μπορεσαν να έχουν την ηρεμία και το privacy τους.
-
Εννοείται Γιάννενα από Λαμία. Άλλωστε όπως είναι τώρα τα πράγματα κάνεις μόνο Δομοκό και μετά Ε65 και Καλαμπάκα βέβαια αλλά ρεμβαζεις αν δεν είσαι petrolhead και παλευεται. Ήδη το κομμάτι προς Καρπενήσι παραδόθηκε και όταν γίνει η Ξυνιάδα δεν θα μπαίνεις καν Λαμία.
Σιγά μη δωσουμε 80€ πηγαινε-ελα σε διόδια και γέφυρα.
Γενικά στις διακοπές (ειδικά με μικρα παιδιά) αυτό που πρέπει να κυνηγάει κανείς είναι η ηρεμία οπότε με το να πηγαίνει σε 'κλασσικά' μέρη προκαλεί την τύχη του.
Το άλλο είναι το ξενοδοχείο. 4στερο με ημιδιατροφη είναι ο,τι πρέπει. Τα δωμάτια του κυρ Κώστα ή της κυρά Μαρίας όταν ενωθούν με πρωινά από φούρνο+ταβέρνα+παγωτά (μιλάω πάντα με παιδί στο κόλπο) τότε βγαίνουν στην πράξη ίσα βάρκα ίσα νερά με ένα 4αστερων που να κινείται στο 100αρικο τη μέρα.
Ανάλογα τα γούστα μπάνιο το πρωί στην παραλία και πισίνα το απόγευμα ή το αντίθετο. Κάπως έτσι χαλαρώνεις. Για μας που κινούμαστε πλέον έτσι έχουμε δει τρελή διαφορά. Τα έχεις πληρώσει όλα από πριν με ταξιδιωτικό, ανάλογα μπορεί να πάρεις και +1 βραδιά δώρο οπότε δεν είσαι σε Al Bundy mode να μοιράζεις 20-50ευρα όλη την ώρα.
-
Πολλοί φίλοι και γνωστοί φέτος πήγανε προς Σύβοτα μέχρι Πάργα και στα κοντινά νησιά.
Τόσο κόσμο στον Αχέροντα ούτε σε γιορτή γουρουνοπούλας.
Τραγικός συνωστισμός! Αρκετοί ακύρωσαν από Εύβοια και από πολλά Νησιά του Αιγαίου που έφαγαν την μεγαλύτερη covid δυσφήμιση και πήγαν προς τα εκεί.
Ο πατέρας από Σύβοτα σηκώθηκε και έφυγε, έφτασε Μέτσοβο ξενέρωσε και ανέβηκε στην Σαμαρινα... Μέχρι και στην [Αννίτσα](http://Αννίτσα μνημείο πεσόντων 1940 https://maps.app.goo.gl/tMPoQwVRKsoqqnEp8) πήγε για να βρει ησυχία... Περίπτωση μεγάλη ο πατέρας
-
iceman7, johanndelta, Δεν είχα ιδέα οτι από Λαμία καλύτερα.. Αν ξαναπαω προς Παπιγκο, θα το δοκιμάσω! Παντως, το γκουγκλ, απο θέμα ώρας, μου έδειχνε πιο συντομα από Ιονία.. Θα το ψάξω.
Μετσοβο, είπαμε να παμε μιας και στην ουσια πας απο αυτοκινητοδρομους σχεδόν μέχρι το χωριο. Πιο ανετα για το παιδι που θα ηταν το πρωτο του ταξίδι (παιδι κορονοϊου...). Τελικα, το έβγαλε μια χαρά το τεστ.
Το θεμα ειναι οτι εγω ειχα παει Μετσοβο μικρος πριν 30 χρονια... κατι θυμόμουν ως συμπαθητικό μέρος.. βαλε και το πρόλογο που έχει σα μέρος, βαλε οτι κανένας γνωστος δεν ειχε παει να με προειδοποιήσει... Η γυρω περιοχή δεν εχει τίποτα, ιδιως οταν εχεις ενα 2χρονο μαζι σου .. Πηγαμε σε 'μουσείο' υδροκίνησης.. 1 φακινγκ δεντρο δεν υπήρχε... Μακαριζα το αντιστοιχο (και καλύτερο) της Δημητσάνας.
Μετσοβο, βαλαμε κλιματισμό να κοιμηθουμε (ολο το μπουκινγκ.κομ παραπονα για ελλειψη κλιματισμου στα δωματια στην Ηπειρο φέτος). Παπιγκο κοιμηθηκαμε με ανοιχτα παραθυρα μπας και δροσιστουμε λιγο. Κατα τις 5, ναι, ριξαμε ενα σεντονάκι....
Παπιγκο, ειχε αρκετους περαστικούς αλλά όχι χαμό...
Στη δε επιστροφή, Πατρα/Αθηνα ειχε καποια κινηση αλλά ειχε πολύ γρήγορη κίνηση.. Στα δε τουνελ, μιλαμε λες και ετρεχες στο μονακό στο τουνελ του καζινο... φρίκη. -
αλεχαντρο αμα θες διακοπαι βουνα παντως, σορυ, λαθος επιλογη. καλα ειναι εκει χειμωνα. αυστηρα. καλοκαιρι μονο τσακισμα σουβλας, εκει κατω απο το πλατανι με τραπεζι γεματο μαχειροπηρουνα αλλα και φραπεδοποτηρα, εχει ενα θεμα το μετσοβο να αποφασισει τι σερβιρει στη πλατεια. η επιλογη γατου, ΕΙΔΙΚΑ για οικογενεια με παιδια καλοκαιρι και βουνο, ειναι η ταπεινη ευρυτανια. οκ, εχει ενα θεμα ο δρομος να ανεβεις μετα απο Αη Γιωργη μεχρι το πανω μερος του χωριου Τυμφρηστος, πολλες διαδοχικες στροφες. Μεχρι λαμια αυτοκινητοδρομος και μεχρι εκει επαρχιακος χωρις πολλες στροφες, ανετα κινεισαι με 80-100. Και μπορεις να στματησεις πρακτικα παντου, εχει τρομερα χωρια, διαδρομες διπλα στο ποταμι και σε ημερο δασος. ανεβαινα με 2 βρεφη, οκ εφτανα μεχρι τις στροφες αψογος και ανεβαινα τελειως κοτα οποτε γλυτωνα τα εμετοστουκια. πολυ καλο οτι ο δρομος εχει μηδενικη κινηση καλοκαιρι αλλα και θελει προσοχη γιατι υπαρχει το βραδυ μονο ενα πρατηριο και αυτο σελφ σερβις απο λαμια μεχρι καρπενησι.το καρπενησι τωρα ειναι ομορφη πολη για μια βολτα ας πουμε. αλλα κοντα, σε αποσταση 10λεπτου, βρισκονται απειρες οργανωμενες φαρμες για παιχνιδια για παιδια, δραστηριοτητες στην υπαιθρο, πανεμορφα χωρια, εντυπωσιακα ποταμια, τρομερα ελατα και γενικα ειναι το μονο πραγματικα παραδεισενιο βουνισιο μερος στην ελλαδα με πολλες επιλογες και αξιοθεατα. και περι θερμοκρασιας, στο σπιτι στο χωριο φετος, ειχε πραγματι ανεβασει μετα απο χρονια μεχρι και 32 βαθμους το μεσημερι. αλλα το βραδυ στη χειροτερη 20-22 και στη καλυτερη 14-16. και καταλυματα υπαρχουν πρα πολλα, βασικα αξιζει να μενεις εξω απο το καρπενησι, και σε τιμες εντυπωσιακα χαμηλες.
ΑρΕς
τον μεγαλο τον πηγαμε βουνο πρωτη φορα οταν ηταν 2 μηνων. αλλαξε η μουρη του λεμε, στα πλατανια στη πλατεια εβγαζε κατι χαμογελα απιθανα. οποτε τη μικρη μολις 40ντισε, εγραψε ενα μηνα εκει πανω. οταν μεγαλωναν τα πηγαινε η γατα τουλαχιστον 3 βδομαδες. επαιξαν, χωρις φοβο αυτοκινητων, εμαθαν τη φυση και γουσταραν τρομερα. και γυριζαν καθε φορα και ηθελαν ρουχα απο το υψος που εριχναν. για τα παιδια το βουνο ειναι εμπειρια ζωης.
-
Αφού δεν βρήκα ακτοπλοϊκά και ξενοδοχεία για νησί , στο παρά ένα , όπως συνηθίζω , μέσα στον εκνευρισμό και την απογοήτευση της στιγμής άλλαξα προορισμό και βάζοντας δρομολόγιο μπάρι - ηγουμενίτσα ως εκ θαύματος βρήκα εύκολα και καμπίνα και αυτοκίνητο. Όλα κλείστηκαν εν μία νυκτή και την επομένη το απόγευμα ταξίδευα απέναντι. Να πώ ότι είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι ( στα μουσεία το έλεγχαν) αλλά τα dplf και plf , μας τα ζήτησαν μόνο στο check in του καραβιού , πιο πολύ ώρα έφαγα να τα συμπληρώσω. Δε θα σταθώ σε ταξιδιωτικές αναμνήσεις ιδιαίτερα , να πω μόνο ότι η χώρα , ιδιαίτερα το οικιστικό περιβάλλον είναι πανέμορφο.
Έγραψα σχεδόν 3.500 χλμ στην Ιταλία , την όργωσα από μπάρι χαμηλά εώς μόντενα βόρεια, ρύθμιζα το gps 'avoid motorways' όσο μπορούσα, με σκοπό να δώ και να ανακαλύψω όσα περισσότερα μπορούσα, όπου μου άρεσε σταμάταγα ακόμα και σε χωριά 10 σπιτιών. Εκτός της τοσκάνης , άλλον ξένο τουρίστα δεν πέτυχα.
Στα δικά μας τα οδηγικά , ξεκινώ με το στόλο , νεότερος από το δικό μας σίγουρα , η πλειοψηφία μάλλον diesel , το πρώτο περίεργο είναι ότι δεν κυριαρχεί η toyota ,όπως εδώ, αλλά και εδώ πολύ Vag και βεβαίως φιατ. Στα Suv , η τριάδα των 2008 και πούμα καλά κρατεί και εδώ αλλά είδα και πολύ περισσότερα από ότι ελλάδα captur. Μετά ήρθε η πρώτη μου απομυθοποίηση , guilia έβλεπες δύσκολα , τουλάχιστον stelvio είδα αρκετές (και πάλι η X όλων των αριθμών ήταν παντού) , αλλά ρε μακαρανόδες βοηθάτε λίγο ρε σεις , βαρέθηκα να βλέπω όλη τη σύγχρονη γκάμα bmw και mercedes. Παρόμοια σε ακόμα ακριβότερα , τόσο η porsche όσο και η jag δεν ήταν σπάνιο θέαμα, αντίθετα με maserati, ευτυχώς επισκέφτηκα τα κεντρικά της στη modena και χάζεψα τρίαινες από τη βιτρίνα.
Απομυθοποίηση δεύτερη , δεν πέτυχα ένα supercar (πουθενά ) όσο και να ανεβοκατέβηκα και να γύρισα τους λόφους πάνω από το μαρανέλο και τη μόντενα ( με κάτι τέτοια κείμενα ονειρευόμουν μικρός). Ήταν η μόνη στιγμή που άκουσα παράπανα από τη σύζυγο του στυλ ' γιατί ανεβοκατεβαίνουμε του σκοτωμού, στα χαμένα αυτά τα λοφάκια , δεν έχει τίποτα άλλο να δούμε', και στο τελείωμα 'σα το Δομοκό είναι εδώ', οπότε τι να εξηγείς τώρα.... Πλάκα είχε που στην ευθεία του μουσείου της φεράρι αλλόθρησκος με λαχανί ταύρο ( όχι νοικιάρικο) , έκανε περάσματα σκάζοντας την πρώτη επιδεικτικά, κάνοντας τους αγνούς φεραρίστι να τον βρίζουν και να του δείχνουν το ιταλικό δάχτυλο ( όλο τον αγκώνα κοινώς). Ταξί είδα από corsa μέχρι duster και kuga, sedan κανένα.
Δρόμοι , λοιπόν οι αυτοκινητόδρομοι δεν είναι καλύτεροι από τους σύγχρονους αντίστοιχους δικούς μας, αλλά οι πρωτεύοντας επαρχιακοί π.χ. το αντίστοιχο τρίκαλα - γρεβενά είναι πολύ καλύτερο, με σωστές κλίσεις , και πλευρική μπάρα σε όλο το μήκος . Οι υπόλοιποι επαρχιακοί είναι επιπέδου Ελλάδας στενοί και γεμάτοι λακούβες. Δε μου άρεσε η σήμανση όλου του δικτύου . Επίσης αυτά που ξέρουμε ελλάδα , με σημεία να πιάσεις άκρη, να χαζέψεις , να φας κ.λπ. τα ξεχνάς , δεν έχουν πλατώματα.
Ιταλοί οδηγοί, είναι γρήγοροι, είτε οδηγάει κοπελίτσα με 500αρακι είτε μπάρμπας με passat. Το κακό είναι ότι τρέχουν παντού (και στις πόλεις) προσπερνάνε παντού και πετάγονται εύκολα χωρίς καμία ενοχή. Υπόψιν ότι πήγα με διάθεση να οδηγήσω και σε καμία περίπτωση δε σερνόμουν. Διψάνε για κόντρα, προσπερνάς οικογενειάρχη με παιδιά και σκυλιά με το 500L στην ανηφόρα και μόλις πιάσει κατήφορος τον βλέπεις να λυσσάει να σε φτάσει. Κολλάνε στο χιλιοστό όλοι . Διαβάσεις , μόνο στη τοσκάνη τις ψιλό κρατάνε , παντού αλλού ελλαδάρα. Στον αυτοκινητόδρομο όμως δε πάνε τόσο τέζα όσο θα πίστευες (μάλλον έχει ραντάρ , δε ξέρω θα δείξει) και αδειάζουν άμεσα την αριστερή όλοι. Είδα συμπεριφορές που ελλάδα θα πήγαινε η κόρνα και το βρίσιμο σύννεφο και εκεί δεν ασχολήθηκε κανένας , ήταν φυσιολογικό, φλας παρόμοια συχνότητα χρήσης με εμάς.
Εν τέλει , η χώρα είναι ένας πολύ ωραίος αυτοκινητιστικός προορισμός, να τη γυρίσεις και να τη ψάξεις εκτός των γνωστών της προορισμών. Το φυσικό μας περιβάλλον μοιάζει αλλά τα Απέννινα δεν είναι Πίνδος (όσο είδα) ,από την άλλη όμως σχεδόν όλες οι πόλεις τους είναι όμορφες ( και οι άγνωστες ) έχουν εύκολο πάρκινγκ ( επί πληρωμή) ,θέλει λίγη προσοχή μόνο με την απαγόρευση εισόδου στα παλιά τμήματα. Το κόστος , είναι παρόμοιο με διαμονή για αντίστοιχες μέρες και παροχές σε ελληνικό νησί. Για το αυτοκινητιστικό και μόνο του θέματος θα άλλαζα τη τοσκάνη ( πολύ κίνηση, μέτριες συγκριτικά διαδρομές ) με συνέχεια της διαδρομής προς τις άλπεις .
-
- 1 για το γατο, απλά με τη σημειωση οτι και το Μετσοβο, αν δεν μενεις και κινείσαι με αμαξι στο κέντρο του είναι αρκετά καλό!
Εχει και μέρη μακριά από πανικό και κοντινές εκδρομες...
Η ζέστη φέτος ήταν χαρακτηριστικό ολης της Ελλάδας, οπως και ο πολύς κόσμός παντού!
Ας μην αδικήσουμε όμορφα μέρη επειδή συνήθως κανουμε όλοι την ιδια περίοδο διακοπές!
Για το χειμώνα παντως με τα χιόνια εγώ - οπως και ο μέσος Ελληνας- που δεν έχουμε ιδέα απο χειμερινή οδήγηση ούτε κατάλληλα ελαστικά κλπ δεν θα πήγαινα σε ορεινό μέρος εκτός αν πετύχαινα λογικές καιρικές συνθήκες και λίγη κίνηση.
Ειδάλλως εχει δυσκολία στην κίνηση, συνωστισμό (δεν μπορώ να φανταστώ τι τράκο θα είχε πεσει στα στενά ανηφορικά και πέτρνα δρομάκια του Μετσόβου με πάγο ή χιόνι.και επειδή νυχτώνει νωρίς απίστευτη βαρεμάρα ....
Γενικά χειμώνα ευχαριστιέμαι καλύτερα στη θαλπωρή του σπιτιού μου....
-
iceman7, johanndelta, Δεν είχα ιδέα οτι από Λαμία καλύτερα.. Αν ξαναπαω προς Παπιγκο, θα το δοκιμάσω! Παντως, το γκουγκλ, απο θέμα ώρας, μου έδειχνε πιο συντομα από Ιονία.. Θα το ψάξω.
Μετσοβο, είπαμε να παμε μιας και στην ουσια πας απο αυτοκινητοδρομους σχεδόν μέχρι το χωριο. Πιο ανετα για το παιδι που θα ηταν το πρωτο του ταξίδι (παιδι κορονοϊου...). Τελικα, το έβγαλε μια χαρά το τεστ.
Το θεμα ειναι οτι εγω ειχα παει Μετσοβο μικρος πριν 30 χρονια... κατι θυμόμουν ως συμπαθητικό μέρος.. βαλε και το πρόλογο που έχει σα μέρος, βαλε οτι κανένας γνωστος δεν ειχε παει να με προειδοποιήσει... Η γυρω περιοχή δεν εχει τίποτα, ιδιως οταν εχεις ενα 2χρονο μαζι σου .. Πηγαμε σε 'μουσείο' υδροκίνησης.. 1 φακινγκ δεντρο δεν υπήρχε... Μακαριζα το αντιστοιχο (και καλύτερο) της Δημητσάνας.
Μετσοβο, βαλαμε κλιματισμό να κοιμηθουμε (ολο το μπουκινγκ.κομ παραπονα για ελλειψη κλιματισμου στα δωματια στην Ηπειρο φέτος). Παπιγκο κοιμηθηκαμε με ανοιχτα παραθυρα μπας και δροσιστουμε λιγο. Κατα τις 5, ναι, ριξαμε ενα σεντονάκι....
Παπιγκο, ειχε αρκετους περαστικούς αλλά όχι χαμό...
Στη δε επιστροφή, Πατρα/Αθηνα ειχε καποια κινηση αλλά ειχε πολύ γρήγορη κίνηση.. Στα δε τουνελ, μιλαμε λες και ετρεχες στο μονακό στο τουνελ του καζινο... φρίκη.Για Μέτσοβο είναι σίγουρα λιγότερα χιλιομετρα και τα μισά διόδια αλλά ελάχιστα λεπτά πιο πολυ ταξίδι γιατι δεν είναι όλο αυτοκινητόδρομος.
Για Γιαννενα και Δυτικά Ζαγοροχωρια καλύτερα από Ιονία, ειναι σαφώς μικρότερη η απόσταση.
Στο Μέτσοβο φαντάζομαι θα εμεινες στο κέντρο. Εκεί που να καταλάβεις αέρα; Εχει πολλά ξενοδοχεία και σε απόσταση μεχρι 1χλμ τριγυρω με περισσότερη απλα! Εχει εκδρομές στα ανατολικά ζαγοροχώρια (Βωβούσα κλπ) εχει την τεχνητή λίμνη.
Για Ηπειρο καλή περιπτωση είναι και η διαμονη στα Γιάννενα και καθημερινές εκδρομες τριγύρω! Καθεσαι περισσότερες μέρες! Μέτσοβο για 2-3 μέρες μαξ όπως και στα άλλα χωριά γιατι μετά βαριέσαι!
-
Ωραία post οι ταξιδιάρηδες και μας δίνετε ιδέες, εύγε!
-
Ρε παιδιά, Μέτσοβο καλοκαιριάτικα; Αυτό εγώ το βλέπω σαν καψώνι.
Μέτσοβο έχω πάει δύο φορές Φεβρουάριο, κρύο, χιόνι, χιονόνερο και ήταν όνειρο.
Καλοκαίρι μέσα στο πέτρινο χωριό που στην ουσία δεν έχει και τίποτα το συγκλονιστικό είναι ταλαιπωρία Ούτε για καφέ δεν θα πήγαινα καλοκαίρι στο Μέτσοβο.
Καλοκαίρι παραλίες Πάργα, Σύβοτα, παραλία Λούτσας, Βράχος ...κλπ...
-
Απόλυτο καψόνι να είσαι στη δροσιά όλο το 24ωρο, δέκα βαθμούς λιγότερο απ τον καύσωνα, μέσα στα έλατα, τον καθαρό αέρα, το φυσικά κρύο νερό, τα πανεμορφα ήρεμα τοπία, το καλό φαΐ, τα ποτά σου, τα γεφύρια, ομορφια αρχιτεκτονική και γνήσιους ανθρώπους, την ηρεμία κι ακόμη και το ποταμίσιο κολύμπι αν θέλεις... απλά το Μέτσοβο εξελίσσεται στο 'λάθος' χωριό, λόγω της εύκολης πρόσβασης γίνεται 'του κουτρούλη ο γάμος' και επικρατεί ως ένα βαθμό η τουριστική αρπαχτή τουλάχιστον στο κέντρο... αυτο παρατήρησα ξανά σε επίσκεψή μου φέτος. Η έκπληξη για μένα ήταν τα Τζουμερκοχώρια και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Δυστυχώς όμως, τις μέρες του Αυγούστου που εξαπολύεστε μαζικά όλοι οι Αθηναίοι, όπου και να πας γίνεται χαμός.
-
@ Storm, 'Θάλασσα' έχω να παω απο τα 20 μου. Απο τότε τη βγάζω Βουλιαγμένη, αντε κανα Σουνιο για πιο μακρυά. Μιας και μενω Ν. Προάστεια, προτιμώ σε 20 λεπτά να είμαι σπίτι μου με το κλιματισμό, το φαγητό μου και αντε καμια Μαρίνα/Ομιλο να χαθώ στο ηλιοβασίλεμα, ισάξια με νησί.
Πάντα πήγαινα βουνό καλοκαίρι και πολλά ΣΚ (Μαιναλο, Αγόριανη) Υπνο με κουβερτούλα ή πάπλωμα, ανάλογα. Νορμαλ πράγματα. Τις παραλίες, τα αντιηλιακά, τα βαπόρια και τη τηγανίλα δε τα πολυσυμπαθώ.
Δεν ήταν να φύγουμε, ήταν απόφαση της στιγμής και για λόγους που ειπα παραπάνω επιλέχτηκε το άθλιο Μέτσοβο.
Βουνο με χόνια (όπως λέει και ο iceman7 και για τους λόγους που αναφέρει παραπάνω), δεν έχω πάει ποτέ ως ενήλικας (μονο με γονείς). Βασικά κινουμαι αντίθετα απο το 'νορμάλ'. Βασικά λέω, εγώ κινούμαι με τη φύση. Στη ζεστη ψαχνεις δροσιά (βουνό) το χειμώνα μένεις στα 'ζεστά'.... Αυτά τα 'ανωμαλα' να ψηνεσαι στην άμμο σαν Ελληνικός στη χόβολη, να παρακαλάς να κατσεις σε εστιατόριο κλπ, τι να πω. Βίτσια.
Βασικά Μάιναλο κινούμαι που το ξέρω πολύ καλά. Πάααρα πολλά χρόνια. Ευκολη πρόσβαση απο Αθήνα, συμπαθητικά χωριά, συμπαθητικά κρυφα σημεία, όμορφο βουνο μέσα στους δασικούς. Αρκετές πορείες και ορεινό ποδήλατο απο '90 όταν τo bmx ήταν μονόδρομος. Απλά είπα για κάτι διαφορετικό.
Τζουμέρκα, Ζαγόρι έχω κανει το γύρο αρκετά πιο μικρός, Πάσχα μεγάλη παρέα οικογενεικών φίλων, μόνοι μας παντού. Η πιο ομορφη εμπειρία που είχα.
Πάντα διακοπές κάνω εκτός σεζον μιας και έχω τη δυνατότητα επιλογής, αλλά φέτος για διάφορους λόγους δεν άντεχα μέρα άλλο και ήθελα να φύγουμε (με το ζορι κρατηθηκα να μη φυγω τον μαρτυρτικό 15Αυγουστο, αλλά ατύχισα).Πάντως στο Παπιγκο έφαγα κατπληκτικό ψάρι στα κάρβουνα, πέστροφα!!! Κρέας, ουτε κοιταξα το κατάλογο. Λαχανικά απο το κηπο του ξενώνα.
@gatoz, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Καρπενήσι είχα πάει πολύ παλιά. θέλω να ξαπανάω στη περιοχή. Πολύ καλές ιδέες και θα το ψάξω για τις φάρμες. Ευχαριστώ πολυ! Ειναι τόσα τα βουνά που θέλω να παω με την οικογένεια. Ευρυτανία που λες, Αγραφα, εκει γυρω απο Παύλιανη... Απλά όπως είπα, πρώτο ταξίδι με τον μικρό ήθελα ενα πιο 'βατό' μέρος (και με προβάσιμο κέντρο υγείας). Λάθος. Μάθαμε τον μικρό πως συμπεριφέρεται (στο Βοϊοδματη, μπήκε μέσα σχεδόν μέχρι τη μέση... εγω μεχρι τη γάμπα πεταχτα για να τον βγαλω - εμετούς/ζαλάδα απο 5 ωρες δρόμο και στροφιλικια μια χαρα, τίποτα), είδαμε σαν οικογένεια πως πορευόμαστε και πια μπορούμε να κινηθούμε ανάλογα.
@piliourits 100% μαζί σου
@civil357, απο ότι θυμαμαι όταν σπουδαζα Μιλάνο, όντως ήταν τιγκα σε bmw/mercedes/porsche(911), περα απο φιατ 500/παντα, ελάχιστα άλλα ιταλικά.
-
Οντως όλα τα ποστ Εξαιρετικά. Αυτό μάλιστα με την Ιταλία δεν το είχα σκεφτεί. Ιδιαιτερα προς Ferrari πλευρά. Ταξιδιάρα από τις λίγες. Ακόμα και για ολόκληρο forum θα ητνα καλό ταξίδι.
Αλεχάντρο εγώ που μικρός ήθελα θάλασσα και τώρα βουνό, πως λέγεται αυτο;
Δεν μ αρεσει η πολυκοσμία πάντως. Δεν θέλω κανέναν γύρω μου. Μόνο φίλους και φυση
-
Εγω θυμαμαι πολλους Ιταλους με Λαντσια στα 80ς, απο οταν βγηκε το Θεμα πολλες να ερχονται στην Ελλαδα. Οταν σταματησε η Λαντσια πεθαναν και τα Ιταλικα και το γυρισαν στα Αουντι.
-
-
Εγώ μια και μπορούσα μόνο ΠΣΚΔ να φεύγω , χρησιμοποίησα το εξοχικό στην ανατολική κεντρική Εύβοια . Εκεί η θερμοκρασία την μέρα είναι μέχρι 28-30 βαθμούς και τις ημέρες του μεγάλου καύσωνα , ακούμπησε τους 35 για λίγο .
Το βράδυ 23-27 βαθμούς , σε συνδυασμό με το αεράκι , εξασφαλίζουν άνετη παραμονή έξω . Ενίοτε χρειάζεται και κάποιο ρουχάκι παραπάνω.
Από την θάλασσα στα έλατα είσαι σε 20-25 λεπτά και αυτό επειδή είναι ανηφόρα και στροφές . Σε ευθεία ούτε 5-6 χλμ.
Το κακό είναι ότι η προσαρμογή στην Αθήνα με τους 6-10 βαθμούς διαφορά , είναι ενοχλητική κάθε φορά .
Θεσσαλία και Ηπειρος , όπως και όλα τα Δυτικά , έχουν πάντα πολύ ζέστη και υγρασία . Είτε χαμηλά , είτε ψηλά.
Και φέτος τα μελτέμια άργησαν πολύ . 20 μέρες τουλάχιστον .
-
...Στη ζεστη ψαχνεις δροσιά (βουνό) το χειμώνα μένεις στα 'ζεστά'....
Περίεργα πράγματα. Έχω πάει* πολλές φορές καλοκαίρι σε βουνά και έχω ψηθεί στη κυριολεξία. Από τις χειρότερες εμπειρίες.
Εγώ ως νησιώτης έχω συνηθίσει την δροσιά από τα μελτέμια του Αιγαίου. Προτιμώ αυτή τη δροσιά παρά την νηνεμία μέσα σε ένα δάσος στο βουνό καλοκαιριάτικα.
- λόγω επαγγέλματος.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)