-
@antonakis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@ilias-a said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μηπως σε αυτη τη διασταυρωση εχει παλλομενο πορτοκαλι για να στριψεις αριστερα? Σε τετοια περιπτωση ναι μεν νομικα παλι φταιει αλλα ειναι διαφορετικα τα δεδομενα.
Δεν παίζει παλλόμενο πορτοκαλί να διασχίζει πράσινο στο αντίθετο ρεύμα.
εννοεις οτι δεν συμβαινει τετοιος χρονισμος; Προφανως και συμβαινει και το εχουμε δει σε πολλες διασταυρωσεις.
Αν συμβαινει, προφανως και οφειλει αυτος που θελει να στριψει να παραχωρησει προτεραιοτητα. Αλλα, φανταζομαι, οτι νομικα δεν ειναι το ιδιο παρανομος με καποιον που στριβει οταν απαγορευεται.Σε αυτην την διασταυρωση παντως, δεν διαβασα να αναφερεται κατι για παλλομενα βελακια, οποτε θα υποθεσω οτι δεν υπαρχει αυτο το ενδεχομενο.
-
Δεν έχω δει πουθενά παλλόμενο για αριστερά (ειδικά σε λεωφόρο) που το αντίθετο δεν έχει κόκκινο. Δεν είναι λογικό κάποιος να πρέπει να κόψει 2-3 λωρίδες κίνηση για να περάσει.
Σε μικρότερες διασταυρώσεις ναι.
-
Δεν έχω δει πουθενά παλλόμενο για αριστερά (ειδικά σε λεωφόρο) που το αντίθετο δεν έχει κόκκινο. Δεν είναι λογικό κάποιος να πρέπει να κόψει 2-3 λωρίδες κίνηση για να περάσει.
Μιας και οι σηματοδοτες δεν φαινονται, απο τη θεση των νησιδων βλεπω οτι υπαρχει λουριδα για την αριστερη στροφη και απο τα δυο ρευματα κυκλοφοριας, αν καποιος γνωριζει αυτον τον κομβο ας κανει τον κοπο να απαντησει. Οχι οτι κατι θα αλλαξει, τα 2 παιδια δυστυχως εφυγαν, αλλα ισως εκει επαιξε καθοριστικο ρολο η υπερβολικη ταχυτητα αυτων.
-
To μόνο σίγουρο είναι ότι όσο υπάρχουν ποινές χάδι και έλληνες δικηγόροι, αυτά θα γίνονται χωρίς τύψεις.
-
σου αναφερω το πρωτο παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο. Χαριλαου τρικουπη και τατοιου στην κηφισια. Ανεβαινοντας την χαριλαου τρικουπη απο εθνικη οδο προς κηφισια, αν θελεις να στριψεις αριστερα στην τατοιου, το φαναρι εχει παλλομενα βελη και διασχιζεις δυο λωριδες απο το απεναντι ρευμα. Σε 3 λωριδες, οντως δεν θυμαμαι και εγω τετοια διασταυρωση
-
Το λες και φανάρι καμικάζι... ή τζόκερ. Κρίμα αν επιτρέπονται τέτοια. Θα μου πεις παραχώρηση προτεραιότητας, αλλά αυτά είναι για άλλες χώρες.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μηπως σε αυτη τη διασταυρωση εχει παλλομενο πορτοκαλι για να στριψεις αριστερα? Σε τετοια περιπτωση ναι μεν νομικα παλι φταιει αλλα ειναι διαφορετικα τα δεδομενα.
Κάπου στα social έχουν δείξει την άλλη μεριά που είναι κανονικό κόκκινο.
τα δεδομένα διαφωνώ ότι διαφέρουν, πρέπει να ελέγξεις, τέλος! -
@kkostask said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δεν διαφωνεί κανένας ότι αυτός που έσφαξε το κόκκινο (αν υπήρχε) είναι εγκληματίας, αλλά αν η μηχανή πήγαινε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα και φορούσαν κράνος (ούτε εγώ κατάλαβα αν φοράνε), δεν θα ήταν πιθανότατα διαφορετική η κατάληξη? Σε τελική ανάλυση είναι αλλιώς να προσκρούεις με 60 και άλλο με 160.
Χωρίς να είμαι εμπειρογνώμονας, μου έκανε εντύπωση πόσο μετατοπίστηκε το suv από την πρόσκρουση.Το να πέσεις κάθετα με τη μηχανή σε μια ακίνητη, μεταλλική μάζα, πόσο καλύτερο αποτέλεσμα να έχεις; Είσαι χαμένος για χαμένος. Δεν είναι ότι βρήκε κάπου και τον έριξε.
Και ότι έριξε τη μηχανή (θελημένα ή όχι) θεωρητικά θα είχε το καλύτερο αποτέλεσμα. -
Κι αν φορούσε κράνος ίσως γλύτωνε με αναπηρία... Γενικά πολλά ίσως.
Η λογική λέει ότι αν πήγαινε με το όριο η μηχανή και ο άλλος σεβόταν το φανάρι, όλοι θα κοιμόντουσαν σπίτι τους.
-
@xenos said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δεν διαφωνεί κανένας ότι αυτός που έσφαξε το κόκκινο (αν υπήρχε) είναι εγκληματίας, αλλά αν η μηχανή πήγαινε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα και φορούσαν κράνος (ούτε εγώ κατάλαβα αν φοράνε), δεν θα ήταν πιθανότατα διαφορετική η κατάληξη? Σε τελική ανάλυση είναι αλλιώς να προσκρούεις με 60 και άλλο με 160.
Χωρίς να είμαι εμπειρογνώμονας, μου έκανε εντύπωση πόσο μετατοπίστηκε το suv από την πρόσκρουση.Το να πέσεις κάθετα με τη μηχανή σε μια ακίνητη, μεταλλική μάζα, πόσο καλύτερο αποτέλεσμα να έχεις; Είσαι χαμένος για χαμένος. Δεν είναι ότι βρήκε κάπου και τον έριξε.
Και ότι έριξε τη μηχανή (θελημένα ή όχι) θεωρητικά θα είχε το καλύτερο αποτέλεσμα.Αν χτυπαγε καθετα με τη μηχανη και πεταγοταν πανω απο το ΙΧ ενω φοραγε κρανος, ισως την γλιτωνε με σπασμενα κοκκαλα καθως η προσκρουση θα ηταν λιγοτερο ακαριαια και οχι σε καθετο εμποδιο.
-
.Κάπου στα social έχουν δείξει την άλλη μεριά που είναι κανονικό κόκκινο.
τα δεδομένα διαφωνώ ότι διαφέρουν, πρέπει να ελέγξεις, τέλος!Απο την αρχη εγραψα οτι νομικα ειναι υπευθυνος, αν ομως η ταχυτητα της μοτοσυκλετας ηταν 150χ.α.ω οσο και να ελεγξεις, οταν πας να περασεις θα σε συναντησει γιατι καλυπτει 41 μετρα το δευτερολεπτο, σε 8 δευτερα ειναι πανω απο 300 μετρα πισω.
-
Δεν οδηγω μηχανη αλλά το φταιξιμο ειναι του αυτοκινητου, ξεκαθαρα
Αν δεν ετρεχε η μηχανη θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλά αυτο δεν απαλλασσει καθολου τον δολοφονο -
@ntinaras said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Και ότι έριξε τη μηχανή (θελημένα ή όχι) θεωρητικά θα είχε το καλύτερο αποτέλεσμα.Αν χτυπαγε καθετα με τη μηχανη και πεταγοταν πανω απο το ΙΧ ενω φοραγε κρανος, ισως την γλιτωνε με σπασμενα κοκκαλα καθως η προσκρουση θα ηταν λιγοτερο ακαριαια και οχι σε καθετο εμποδιο.
Αυτό ίσως να ίσχυε αν χτυπούσε στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Αν δεις το βίντεο, χτύπησε στα γεμάτα. Δύσκολο να πήγαινε από πάνω.
-
@alexandros-k said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Αν δεν ετρεχε η μηχανη θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλά αυτο δεν απαλλασσει καθολου τον δολοφονο
Το αν έτρεχε η μηχανή ή αν φορούσε κράνος μειώνει από ότι καταλαβαίνω και τυχόν αποζημιώσεις, οπότε παίζεται γερό παιχνίδι.
-
Αν δεν ετρεχε η μηχανη θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλά αυτο δεν απαλλασσει καθολου τον δολοφονο
Το αν έτρεχε η μηχανή ή αν φορούσε κράνος μειώνει από ότι καταλαβαίνω και τυχόν αποζημιώσεις, οπότε παίζεται γερό παιχνίδι.
Ναι , αλλά αλλο θεμα αυτο . Δεν αναφερομουνα στα νομικιστικα
-
Δεν οδηγω μηχανη αλλά το φταιξιμο ειναι του αυτοκινητου, ξεκαθαρα
Αν δεν ετρεχε η μηχανη θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλά αυτο δεν απαλλασσει καθολου τον δολοφονοΣε αυτό επιμένω και εγώ γιατί με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν πολλοί, δίνουμε δικαιολογία και δίκιο στον δολοφόνο της υπόθεσης.
Έτρεχε..... φταίει.
Δε φορούσε κράνος ..... φταίει.
Ήταν αλήτης/μηχανόβιος/πρεζάκιας/κλπ/κλπ/κλπ. Καλό είναι να σταματήσουμε τα στερεότυπα, στη συνείδηση μας πρώτα και μετά στο περιβάλλον μας. -
-
Οι μόνοι αναβάτες που -ίσως- ξέρουν να οδηγούν είναι οσοι χρησιμοποιούν ταυτόχρονα ΚΑΙ αυτοκίνητο , όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Οι μόνοι αναβάτες που -ίσως- ξέρουν να οδηγούν είναι οσοι χρησιμοποιούν ταυτόχρονα ΚΑΙ αυτοκίνητο , όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Παρών...
Και η αλήθεια είναι ότι, όταν οδηγάω το αυτοκίνητο, προσέχω ιδιαίτερα τις μηχανές και τις περισσότερες φορές, μπορώ να προβλέψω την μ@λ@κία που έρχεται και να την προλάβω...
Αντίστοιχα, όταν οδηγάω το σκούτερ...
Π.χ. θα προβλέψω την στροφή ή την αλλαγή λωρίδας χωρίς ίχνος φλας...
Όλα αυτά, όχι λόγω εξυπνάδας, αλλά λόγω εμπειρίας...και αυξημένου ραντάρ επιτήρησης...
Γενικότερα η αμυντική οδήγηση σώζει...
-
Σας καταλαβαίνω απο το πως κινείστε
οταν βλέπω κάποιον να μένει στην λωρίδα του και να μην χώνεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα εν κινήσει με +50 αλλα να περιμένει να σταματήσουν στο φανάρι και μετα προσεκτικά να ελιχθεί λέω ωραίος και του κάνω χώρο να περάσει αν μπορώ.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#