-
Κοίτα, και αθλητής να ήσουν μέχρι τα 40 σου, στα 87 σου εάν έχεις στοιχειώδη αυτοσυνείδηση και υπευθυνότητα ΔΕΝ οδηγείς βράδυ μόνος - ειδικά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και ειδικά με ταχύτητα τέτοια που να μην μπορείς να αποφύγεις πιθανό εμπόδιο.
Δεν πρόκειται δηλαδή για ηλικιακό ρατσισμό αλλά για ρατσισμό εναντίον του αιώνιου Μαλάκα - ο οποίος Μαλάκας βρήκε μνημειώδη έκφραση τόσο στο πρόσωπο του πεθαμένου όσο και του φονιά του.
Είναι συνυπαιτιότητα επί της αρχής. Από εκεί και πέρα εάν κανείς ξεκινήσει να το ξεψαχνίζει θα πρέπει να ψάξει πολλά μα πολλά περισσότερα. πχ Το αναπηρικό αμαξίδιο ήταν όντως δηλωμένο σαν αναπηρικό αμαξίδιο ή μήπως ήταν απλό ηλεκτρικό προσωπικό όχημα αφού ο βαθμός αναπηρίας του οδηγού ΔΕΝ τον καθιστούσε ΑΜΕΑ? Διότι ΕΑΝ είχε δηλωθεί σαν αναπηρικό αμαξίδιο ΑΜΕΑ ακόμα και εάν ήταν εντός προδιαγραφής τότε απαγορεύεται πρακτικά να πατήσει καν άσφαλτο παρά μόνον για απολύτως απαραίτητες μανούβρες και διασχίσεις δρόμων.
Στην τελική μάλλον τελικά, για μια ακόμα φορά, "φταίει η κακιά στιγμή" ...
-
Γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους σε αυτές τις ηλικίες, που στο μέλλον λόγω της παράτασης του προσδόκιμου της ζωής θα γίνονται και περισσότεροι, μπορώ να σου πω ότι απλά σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν κανόνες.
Υπάρχουν άτομα με καλές ικανότητες και άλλοι που έχουν βαριά άνοια.
Επίσης ένας που έχει πάρει δίπλωμα στα 18 και ήταν καλός οδηγός, με 69 χρόνια εμπειρία, εύκολα μπορεί να κινείται.
Σίγουρα επίσης έχουμε άπειρα τομάρια που έχουν βάλει ψευτο-ξένον και ψευτο-λέντ, που δεν τα έχουν ρυθμίσει και στραβώνουν κόσμο, είτε μπροστά είτε από πίσω.
Το κακό είναι ότι σε περιπτώσεις μεγάλων ανθρώπων οδηγούν και πολύ παλιά αυτοκίνητα που δεν σε βοηθάνε σε δύσκολες στιγμές.
Σίγουρα λοιπόν είναι πρόβλημα.
Επίσης στο ύψος του Ρίμπας που λέει, μιλάμε για περιοχή εντελώς εκτός οικιστικών ορίων, είναι περίεργο από που ερχόταν το θύμα σε τέτοιο δρόμο, που τα όρια των 60 και 80 χλμ είναι υπαρκτά.
Στην φωτογραφία βέβαια πρακτικά δεν φαίνονται φώτα πίσω, αλλά κάτι καντηλάκια που σε δρόμο μη φωτιζόμενο αργά το βράδυ, τι να μπορείς να δεις. Και βέβαια όντως μιλάμε για πολύ χαμηλή ταχύτητα.
-
Το πρόβλημα ξεκινάει από τα μάτια, πριν καν φτάσουμε στα νευρολογικά ζητήματα. Οι γέροι ΔΕΝ βλέπουν καλά στο σκοτάδι ενώ παράλληλα έχουν εξαιρετικά εξασθενημένο περιφερειακό οπτικό πεδίο ακόμα και εάν έχουν κατά τα άλλα άψογη όραση φορώντας τα γυαλιά τους. Δηλαδή αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την οδήγηση που δεν εντοπίζονται ούτε με τυπικό οφθαλμολογικό έλεγχο (εάν αυτός γίνεται όντως σωστά κατά την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης).
-
Ας το πάρουμε απόφαση ότι μεγαλώνοντας τα όρια ηλικίας θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι στον δρόμο. Η θεία μου λέει ότι στις ΗΠΑ πρέπει να φτάσεις τα 99 για να το σκεφτούν αν θα σου πάρουν το δίπλωμα. Εκ προοιμίου δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό. Εξίσου έκπληξη θα προκαλούσε η περιφερειακή όραση και σε έναν νέο άπειρο οδηγό.
Και μια και που είπα για περιφεριακή όραση...
Είδατε τα panel για διαφημίσεις που έχουνε γεμίσει οι στάσεις στην παραλιακή; Οι διαφημίσεις φλασάρουν όταν αλλάζουν. Μόνο εγώ τρομάζω και νομίζω ότι κάποιος μου παίζει τα φώτα από δεξιά; -
@argyn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Στην τελική μάλλον τελικά, για μια ακόμα φορά, "φταίει η κακιά στιγμή" ...
το προβλημα ειναι οτι οσο παει και αυξανεται η συχνοτητα των "κακων στιγμων"
-
Παιδιά πρέπει να νομίζω να δούμε ποιός έχει την ευθύνη κατα προτεραιότητα!
1. Κατα την προσωπική μου άποψη πρωτίστως η κίνηση με αμαξίδιο σε κεντρική λεοφώρο ΒΡΑΔΥ -και μάλιστα η συγκεκριμένη θεωρείται απο όλους μας ΕΟ , ποια 80 και 60χλμ όριο- είναι ξεκαθαρά παράλλογη ως πράξη!
Απορώ που στο δημοσίευμα υπάρχει σχόλιο μέλους φιλοζωικής ομάδας που μάλιστα ήθελε να γράψει και ... συγκινητικό αφιέρωμα για την συγκεκριμένη πρακτική , και απο εκεί μάλλον προέρχεται και η φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση.
Έπρεπε ως υπέυθυνος άνθρωπος να αποτρέψει μια τέτοια πρακτική , να συμβουλέψει πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλές μόνο σε πεζοδρόμους , ποδηλατόδρομους , πάρκα , μεγάλα πεζοδρόμια κλπ.
Θα αφήνατε ποτέ εσείς κάποιον δικό σας να βγάλει τα σκυλάκια του βόλτα είτε πεζος είτε στην χειρότερη με ποδήλατο στην Κηφισίας ή την παραλιακή;;;
Θα μου πέι κάποιος στην Μόρντορ που ζούμε δεν υπάρχουν πολλά τέτοια μέρη ,ειδικά σε τόσους πλούσιους Δήμους, η παραλιακή όλη έπρεπε να έχει... 40 χλμ πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο πλάτους 4 μέτρων στην πλευρά της θάλασσας αν θέλαμε να λέμε πως είμαστε μια Ευρωπαική χώρα , αλλά και πάλι ειδικά εκεί κάτω , υπάρχουν μέρη για τέτοιες δραστηριότητες.
Και επίσης εκει κάτω μιλάμε για πολύ απομακρυσμένο μέρος , ούτε ικανός ποδηλάτης με πληρη εξοπλισμό δεν κατεβαίνεις βράδυ εκεί , κάνω λάθος;
2. Ως προς τον ηλικιωμένο οδηγό , δεν γνωρίζω ακριβώς τι ορίζει ο νόμος και αν παράνομα οδηγούσε χωρίς δίπλωμα , αλλά στο συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το πρωτεύον αυτό νομίζω , ο καθένας μας σε μια μικρή στιγμή απροσεξίας στο σημείο αυτό που δεν έχει καθόλου πλάτος δεξιά (σαν ΛΕΑ εννοώ) θα μπορούσε να πέσει πάνω στο αμαξίδιο , στην καλύτερη με ένα ελιγμό πανικού να αγκάλιαζε καμια κολώνα ή να έπεφτε στον γκρεμό.
Το θέμα της οδήγησης των ηλικιωμένων με προβλήματα όρασης και κακών αντανακλαστικών είναι μεγάλο θέμα γενικότερα και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα , συμφωνώ απόλυτα , αλλά είναι νομίζω άλλη κουβέντα που δεν αφορά σε μεγάλο βαθμό το συγκεκριμένο ατύχημα.
-
Κοιτάξτε, έχοντας ζήσει με ΑΜΕΑ στο στενό οικογενειακό περιβάλλον, για πολλά χρόνια, έχω να πω ότι τα άτομα αυτά, εάν έχουν και ανάλογο υπόβαθρο από τον χαρακτήρα τους, συνήθως γίνονται αντικοινωνικά και με συμπεριφορά εγκληματικά αδιάφορη για τον πλησίον τους. Αυτό πηγάζει από το παράπονο που έχουν μέσα τους και την εντύπωση ότι κάποιος/ κάποιοι άλλοι ευθύνονται για την κατάστασή τους και την πορεία της ζωής τους
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καθαρά αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά.
Αφού υποφέρω εγώ, θα "υποφέρετε" και οι άλλοι.
Όπως αντικοινωνική και φασιστική συμπεριφορά (γιατί αυτή είναι η ουσία του φασισμού) έχουν και πλείστοι όσοι φιλόζωοι, οι οποίοι εξυψώνουν τα κατοικίδια σε υπάρξεις ανώτερες των ανθρωπίνων, απλά γιατί είναι ανήμποροι να δημιουργήσουν κανονικές ανθρώπινες σχέσεις.
Γενικά τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν μαθαίναμε να μιλάμε στους κατάλληλους ανθρώπους, από μικρή ηλικία, για όσα μας απασχολούν. -
Για μερικούς η κυκλοφορία ΝΥΚΤΑ με ποδήλατα , πατίνια μπορεί και αναπηρικά αμαξίδια είναι μόδα , μια εποχή ήταν και θεσμός ,εδώ στην Θεσσαλονίκη κάθε Παρασκευή τους έβλεπα σε μπουλούκια μεταμεσονύκτιές ώρες, 1 στους 3 είχε και κατι στρομπ φώτα αναμμένα , πάλι καλά ...
Σήμερα είδα εναν ηλικιωμένο και ΑΜΕΑ , πάρκαρε ενα καινούργιο υβριδικό yaris μπροστά στην καφετέρια που έπινα καφέ βγήκε πήρε τις πατερίτσες που είχε πίσω φαινόταν οτι είχε τεχνητό πόδι , κρίμα ...
Τουλάχιστον αυτός εκμεταλλεύτηκε τις παροχές του κράτους και πήρε το σωστό αυτοκίνητο που έχει εκτος απο το ecvt και βοηθήματα adas. Σίγουρα πάνω απο 75 ήταν αλλα δεν πρόκειται να πατήσει κανέναν , θα φρενάρει αυτόματα ...Υπάρχουν λύσεις γιατί στην ηλικία του με λίγη τύχη μπορεί να πάμε και εμείς .
-
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Κοιτάξτε, έχοντας ζήσει με ΑΜΕΑ στο στενό οικογενειακό περιβάλλον, για πολλά χρόνια, έχω να πω ότι τα άτομα αυτά, εάν έχουν και ανάλογο υπόβαθρο από τον χαρακτήρα τους, συνήθως γίνονται αντικοινωνικά και με συμπεριφορά εγκληματικά αδιάφορη για τον πλησίον τους. Αυτό πηγάζει από το παράπονο που έχουν μέσα τους και την εντύπωση ότι κάποιος/ κάποιοι άλλοι ευθύνονται για την κατάστασή τους και την πορεία της ζωής τους
Και είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό αυτό.
Για μπές στη θέση τους.
Τα πάντα μα τα πάντα σχεδόν είναι εναντίον τους , δεν τους φτάνει αυτό που έπαθαν ή η κατάσταση στην οποία γεννήθηκαν , αλλά πρέπει να κοπιάσουν παρα παρα πολύ παραπάνω απο οποιοδήποτε άλλον για να έχουν ίσως το 40-50% στην καλύτερη περίπτωση επίπεδο βασικής διαβίωσης συγκριτικά με κάποιον που δεν αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.
Και αυτά σε ανεπτυγμένα κράτη και κοινωνίες , πόσο μαλλον στην δική μας ζούγκλα που βασικές έννοιες και έργα για την πρόσβαση και κίνηση τους είναι απλά μια παράγραφος για το φαινεσθαι σε μιά οικοδομική άδεια ή ένα τσεκ σε ένα κουτάκι σε μια αίτηση χρηματοδότησης μιας επιχείρησης απο το ΕΣΠΑ ή το κράτος.
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εμένα μου φαίνεται δυστυχώς σαν προμελετημένη αυτοκτονία με προοπτική γενναίας αποζημίωσης , νύκτα στην παραλιακή ;
Δηλαδή τι;
Θυσιάστηκε για να πάρουν καλή αποζημίωση τα εγγόνια του;Επίσης, είναι «ανάπηροι» όχι ΑΜΕΑ.
Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση, να χρυσοθεί το χάπι, που δεν μπορούμε να καταπιούμε.. -
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Απορώ που στο δημοσίευμα υπάρχει σχόλιο μέλους φιλοζωικής ομάδας που μάλιστα ήθελε να γράψει και ... συγκινητικό αφιέρωμα για την συγκεκριμένη πρακτική , και απο εκεί μάλλον προέρχεται και η φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση.
Έχω δει ήδη ένα "αφιέρωμα" και θα ακολουθήσουν και άλλα .
Επίσης είδα και 2-3 βίντεο με τον άτυχο άντρα που έκανε τις βόλτες του και δεν ήταν ποτέ τέρμα δεξιά ακόμα και ένα λεωφορείο είχε κολλήσει απο πίσω και περίμενε να κάνει προσπέραση , είναι δύσκολο με αμαξίδιο να ανεβοκατεβαίνει τα πεζοδρόμια στις ανύπαρκτες ράμπες που έχουν φτιάξει οι δήμοι
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εμένα μου φαίνεται δυστυχώς σαν προμελετημένη αυτοκτονία με προοπτική γενναίας αποζημίωσης , νύκτα στην παραλιακή ;
Δηλαδή τι;
Θυσιάστηκε για να πάρουν καλή αποζημίωση τα εγγόνια του;Επίσης, είναι «ανάπηροι» όχι ΑΜΕΑ.
Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση, να χρυσοθεί το χάπι, που δεν μπορούμε να καταπιούμε..ΑΜΕΑ= ατομα με αναπηρια.
αρα ειναι το ιδιο -
ΑμεΑ.
-
@georgemit said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
ΑμεΑ.
-
Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες έλεγαν κάποτε.
Μετά το Ανάγκες το έκαναν Δεξιότητες... -
Εύκολα κάνεις το λαθάκι πάντως ...Άξιος
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/9963806/odigos-bike-anapoda-me-to-aftokinito-tou-ston-kifiso
![alt text]( image url)
-
Όχι Ελλάδα, αλλά ... μπράβο Φαίδων
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Όχι Ελλάδα, αλλά ... μπράβο Φαίδων
Όπως πετούσα εγώ τα αυτοκινητάκια μου παιχνίδια όταν ήμουν 6 χρόνων...
-
Την Παρασκευή, κάποιο γιωταχί είχε καβαλήσει το διαχωριστικό στον Επαρ. οδό Παιανίας-Λούτσας, είχε ρίξει μια κολώνα φωτισμού και για αρκετά μέτρα δεν υπήρχε φωτισμός.
-
Πρωτη μερα για τη νεα σχολικη χρονια. Συναντησα 3 καραμπολες (2 στην Αττικη οδο το πρωι και 1 στην Αθηνων Λαμιας το απογευμα). Το πιο εντυπωσιακο? Ενας με βανακι 20ετιας χτυπησε απο πισω μια παναμέρα του κουτιου. Διαβαζω πως νεα καραμπολα πριν λιγο στην ΑΟ. Η 4η δηλαδη για σημερα.Συμπερασμα. Οι αχρηστοι οδηγοι ειναι πλεον πολλοι. Παρα πολλοι. Καθε μερα στην ΑΟ, ενα δρομο κοσμημα πεφτω πανω σε καραμπολες. Τρελες δουλειες για τα συνεργεια. Τα σταματημενα λογω βλαβης επισης καθημερινο φαινομενο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#