-
@fanis75 said in Peugeot 208:
@dublin said in Peugeot 208:
Χαχα! Yaris!! Καλό!!
Δεν θες πάνω από 10 λεπτά τεστ drive για να καταλάβεις ότι το Peugeot (και άλλα Ευρωπαϊκά βέβαια) είναι πολύ ανώτερα σαν αυτοκίνητα.
Eαν το καταλάβει αυτό κάποιος από το Test Drive, μάλλον δεν έχει ιδέα από αυτοκίνηση και οδήγηση αλλά μόνο από γκάτζετς και εντυπωσιασμό. Το 208 υστερεί σε όλα συγκριτικά με το Γιάρις...σε όλα όμως!
Εγώ βλέπω οτι οι συγκριτικές Ελληνικές δοκιμές βγάζουν νικητή το 208:
https://www.newsauto.gr/test-drive/sigkritiki-dokimi-toyota-yaris-1-5-vs-peugeot-208-1-2/
Στην ερώτηση αν το δεύτερο σε πωλήσεις μικρό μοντέλο είναι καλύτερο από το πρώτο, η απάντηση είναι: «Ναι». Το Peugeot 208 είναι καλύτερο από το Toyota Yaris. Με το 208 η Peugeot ανέβασε τον πήχη στην κατηγορία.https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkrinoyme-toyota-yaris-1-5-hybrid-peugeot-208-1-2/
Επιλογή μας το «208», που δίνει συνολικά το κάτι παραπάνω, υπερτερώντας του ανταγωνιστή του, αφού επιμένουμε να μιλάμε ξεκάθαρα με οδηγοκεντρικά κριτήριαhttps://www.autoagora.gr/news/data/best-buy-sygkritika-test/Peugeot-208-VS-Toyota-Yaris-Poio-mikro-kerdizei_234691.asp
Συμπέρασμα: Κερδίζει στα σημεία το Peugeot 208 -
Δε συγκρίνονται τα δύο αυτοκίνητα. Το μεν Γιάρις είναι κλασικό Τουότα που απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν απλά να μετακινούνται και με (σχεδόν) αποκλειστικό κριτήριο την οικονομία και τη θρυλούμενη αξιοπιστία/after sales. Το 208 είναι premium μικρό που σε σχεδίαση, τεχνολογία, υλικά, συναρμογή και ποιότητα κατασκευής συγκρίνεται μόνο με το αντίστοιχο Α1 και το Mini. Κακώς βέβαια έχουν αδιαφορήσει στο να του δώσουν λίγο πιο spicy οδική συμπεριφορά και το κάνανε σχετικά αδιάφορο.
Γενικά απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό κοινό.
-
Δεν έχω δει ούτε ένα gt line ούτε καν allure. Όλα όσα έχω δει είναι βασική σε leasing οπότε και παλι ανθρώποι που ψάχνουν εργαλείο το αγοράζουν.
Έχω μια υποψία δε πως πολλά είναι με τον 1,2 75hp.
-
@stefan147 said in Peugeot 208:
Το 208 είναι premium μικρό που σε σχεδίαση, τεχνολογία, υλικά, συναρμογή και ποιότητα κατασκευής συγκρίνεται μόνο με το αντίστοιχο Α1 και το Mini.
Ούτε καν...πέρασε και δεν ακούμπησε την premium κατηγορία. Πάρα πολύ μέτριο αυτοκίνητο για την τιμή του.
-
Εχω εντελώς διαφορετικη άποψη και το χω δουλέψει αρκετά το αμάξι. Σε καλές εκδόσεις και ειδικά gt line είναι φανταστικό. Η τιμή φυσικά είναι υψηλή αλλά πριν 2 χρόνια το έπαιρνες με 24-25Κ όσο δηλ και τον προκάτοχό του.
Καμία σχέση η εμπειρία χρήσης ενός Τουότα με το αγκομαχητό του αστείου cvt και η άνεση του eat8 πχ.
-
Το yaris είναι απλά ανθρωπομεταφορέας. Ίσως πιο αξιόπιστο και με λίγο μεγαλύτερους χώρους, με ποιότητα εσωτερικού επιπέδου jumbo και τίποτα άλλο. Το προηγούμενο που οδήγησα ήταν απλά τριμπούρδελο.
-
@lap said in Peugeot 208:
Δεν έχω δει ούτε ένα gt line ούτε καν allure. Όλα όσα έχω δει είναι βασική σε leasing οπότε και παλι ανθρώποι που ψάχνουν εργαλείο το αγοράζουν.
Έχω μια υποψία δε πως πολλά είναι με τον 1,2 75hp.
Έχω δει αρκετά στον δρόμο, μπλε, κόκκινα και κίτρινα, εντελώς "άλλο" αυτοκίνητο σε αυτές τις εκδόσεις. Πιο όμορφο στην κατηγορία δεν υπάρχει.
Τα leasing είναι σχεδόν όλα 1.5HDi manual 100hp. Αυτό που έχω κι εγώ. -
@gtsartsal said in Peugeot 208:
Όσοι αναφέρεστε στο γιαρις και λέτε για κουτί με ρόδες, μάλλον δεν έχετε μπει στο τελευταίο μοντέλο.
Εμείς πάντως στην δουλειά έχουμε πεζω 208 του 2017, το προηγούμενο μοντέλο και είναι μετριότατο.Καμία σχέση..η καινούργια Β πλατφόρμα του ομίλου που δίνει Mokka/2008/C4 κάνει τη διαφορά. Το παλιό 208 έχει την παλιά, που μόνο το C3 και C3 Aircross έχουν μείνει με αυτήν στον όμιλο.
Από το 3008 και μετά (με 508, το 2008 και 208 της τελευταίας 3ετιας και 308 και πάει λέγοντας πλέον..) η Peugeot έγινε άλλη εταιρία. Πολύ μεγάλο άλμα, και στο λέω με αυτοκίνητα (ακόμη στην κατοχή μου) από Saxo/206.
-
@dublin said in Peugeot 208:
@gtsartsal said in Peugeot 208:
Όσοι αναφέρεστε στο γιαρις και λέτε για κουτί με ρόδες, μάλλον δεν έχετε μπει στο τελευταίο μοντέλο.
Εμείς πάντως στην δουλειά έχουμε πεζω 208 του 2017, το προηγούμενο μοντέλο και είναι μετριότατο.Καμία σχέση..η καινούργια Β πλατφόρμα του ομίλου που δίνει Mokka/2008/C4 κάνει τη διαφορά. Το παλιό 208 έχει την παλιά, που μόνο το C3 και C3 Aircross έχουν μείνει με αυτήν στον όμιλο.
Από το 3008 και μετά (με 508, το 2008 και 208 της τελευταίας 3ετιας και 308 και πάει λέγοντας πλέον..) η Peugeot έγινε άλλη εταιρία. Πολύ μεγάλο άλμα, και στο λέω με αυτοκίνητα (ακόμη στην κατοχή μου) από Saxo/206.
Το ξέρω ότι δεν έχει σχέση η προηγούμενη γενιά με τη νέα.
Το ίδιο ισχύει και για το γιαρις.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι διαφωνώ πολύ με το κουτί με ροδες. -
Όσοι κατάλαβαν αμέσως ότι το 208 είναι ανώτερο από το γιώρη, θα ήθελα να μου εξηγήσουν με δικά τους λόγια μερικά πραγματάκια:
Ο γιώρης είναι 10εκ. Μικρότερος, αλλά ρίχνει και στ'αυτιά στο άλλο σε χώρους καμπίνας. Επίσης του παραδίδει δωρεάν μαθήματα εργονομίας, ορατότητας, οικονομίας καυσίμου (όχι από το υβρίδιο, αλλά από το απλούν 1.500, το οποίο είναι 10% οικονομικότερο του τούρμπο 208 με τα μόλις 100 ιπποειδή!), αξιοπιστίας, ευελιξίας και κύκλου στροφής εντός πόλης, μακροζωίας, ευκολίας μεταπώλησης, αρχικής τιμής αγοράς, λειτουργίας υβριδικού συγκροτήματος εντός πόλης ή ήρεμης οδήγησης, λειτουργίας χειροκίνητο κιβωτίου.
Τυχαία είναι όλα αυτά, ή μήπως συνεπάγονται ευφυέστατης και στοχευμένης σχεδίασης, εύρους επένδυσης και τεχνογνωσίας; -
Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν: το cvt, η πλαστικατζούρα-τενεκεδένια αίσθηση μέσα, η ποιότητα κύλισης, η ηχομόνωση, η σχεδίαση (οκ υποκειμενικό), το brand name-συνώνυμο συνταξιούχου εφοριακού κτλ κτλ.
-
Το γιάρις είναι ανθρωπομεταφορέας πόλης...
Επρεπε κανονικά να πωλείται μόνο σε κίτρινο χρώμα, ακριβώς όπως τα τρόλει, αλλά θα το μπέρδευαν στην Αθήνα με τις οκτάβιες των ταριφαίων...
-
Το Γιάρις είναι τρομερά βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο όπως αντίστοιχα και το 208. Απλά η βάση του Γιάρις είναι στον πάτο της αυτοκινητιστικής αλυσίδας οπότε για να γίνει αξιόλογη πρόταση (με όρους petrolhead ή έστω με όρους κάποιου που έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτοκίνηση) θέλει αρκετά ακόμα για ανταγωνιστεί άλλες προτάσεις. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί είναι στη μέση οι εμμονές των ιαπώνων (cvt ktl).
-
Σοβαρά τώρα και χωρίς να τρολάρω.
Στα yaris στο δρόμο βλέπω συνέχεια γυναίκες οδηγούς, κυρίως νεαρής ηλικίας και περιστασιακά και ηλικιωμένους. Ναι οκ, δεν είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, αλλά μου έχει μείνει η εντύπωση ότι οι άνδρες οδηγοί το αποφεύγουν.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, δεν υπονοώ κάτι, ότι βλέπω λέω. -
Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι Yaris είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να τα προτιμούν. Όπου μάθουν, εκεί θα κάτσουν...
-
Απλά η βάση του Γιάρις είναι στον πάτο της αυτοκινητιστικής αλυσίδας
Ακριβώς το αντίθετο, η νέα πλατφόρμα είναι στην κορυφή, ειδικά σε οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης.
-
Ως "βάση" εννοώ τη διαχρονική του εξέλιξη. Το τωρινό είναι απλά στο μέσο όρο. Πουθενά κορυφή. Τα προηγούμενα ήταν επιεικώς απαράδεκτα με μικρή εξαίρεση το προηγούμενο ντίζελ με το 6αρι κιβώτιο το οποίο σε καλή έκδοση ήταν και σβέλτο και οικονομικό με αμφίβολη αξιοπιστία όμως.
-
Το τωρινό είναι απλά στο μέσο όρο.
Σαν πλατφόρμα και ειδικά πλαίσιο και αναρτήσεις είναι στην κορυφή...άνετα! Μόνο το Φιέστα είναι καλύτερο σε ορισμένους τομείς.
-
Είναι πανεύκολο και αγχολυτικό στην οδήγηση, ακριβώς λόγω του ecvt, όπου αυτό υπάρχει. Επίσης φημίζεται για αξιόπιστο, και οι γυναίκες ΤΡΕΜΟΥΝ, μην τυχόν και μείνουν στον δρόμο.Τέλος, οι γυναίκες συνήθως δεν ενδιαφέρονται για ζμποριές, εδώ που τα λέμε πόσοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται γι' αυτό σε αμάξια 70 - 100 - 120 μουλαριών; αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνει για άντρες, αλλά σου έδωσα 3 σοβαρούς λόγους για την γυναικεία προτίμηση.
Για μένα το λάθος της τουότα είναι ότι τσιγγουνεύτηκε 30 κιλά ηχομόνωση, τα υπόλοιπα τα έχει κάνει καλά για την εμπορική στόχευση του γιώρη, είναι αρκετά δουλεμένο στις λεπτομέρειές του. -
@fanis75 said in Peugeot 208:
Το τωρινό είναι απλά στο μέσο όρο.
Σαν πλατφόρμα και ειδικά πλαίσιο και αναρτήσεις είναι στην κορυφή...άνετα! Μόνο το Φιέστα είναι καλύτερο σε ορισμένους τομείς.
Και το Clio είναι καλύτερο και το Φιέστα είναι καλύτερο και το Mini είναι καλύτερο και το Ibiza μάλλον (καλά με 1.5tsi και dsg δε συζητάμε καν)...γενικώς υπάρχουν και καλύτερα και χειρότερα οδηγικά. Εξ' ου και ο μέσος όρος.
Όλα αυτά btw έχουν αίσθηση...αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας. Σιχαμένο δημοσιογραφικό κλισέ αλλά γενικά είναι πιο ρομπαστ, ήσυχα, τεχνολογικά εξοπλισμένα με gadgetιες κτλ.
Peugeot 208