-
@alexandros-k said in Peugeot 208:
@kkostask said in Peugeot 208:
Ηλεκτρικά και οθόνη- πέρα από ένα update που χρειάστηκε το 2016- κανένα μα κανένα πρόβλημα....1ος 2016 μοντέλο με 116κ χλμ.
Ποιο μοτερ εχεις Κωστα?
100αρι πετρέλαιο.
-
@alexandros-k said in Peugeot 208:
@timios said in Peugeot 208:
Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε, τι παίζει ακριβώς με την αξιοπιστία του 208. Έχω διαβάσει ότι βγάζει προβλήματα στα ηλεκτρικά και στην οθόνη του. Ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο, οπότε δεν ρωτάω για το τελευταίο μοντέλο. Ευχαριστώ πολύ.
Για ποιον κινητηρα ενδιαφερεσαι?
Τον 100αρη 1.5 πετρέλαιο.
-
Το μόνο που μπορεί να σε απασχολήσει είναι το δοχείο adblue. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα που να μπορούν να σε απασχολήσουν. Τα μόνα χαζά που μου έβγαλε ήταν δύο φορές βάσεις εμπρός αμορτισέρ που έτριζαν (60 ευρώ με τα περαστικά) και εμπρός αμορτισέρ που αλλάχθηκαν εντός εγγύησης.
-
Το μόνο που μπορεί να σε απασχολήσει είναι το δοχείο adblue. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα που να μπορούν να σε απασχολήσουν. Τα μόνα χαζά που μου έβγαλε ήταν δύο φορές βάσεις εμπρός αμορτισέρ που έτριζαν (60 ευρώ με τα περαστικά) και εμπρός αμορτισέρ που αλλάχθηκαν εντός εγγύησης.
Ποιο μοντέλο έχεις εσύ Κώστα; Το δοχείο adblue αν μου βγάλει πρόβλημα, για τι ζημιά μιλάμε;
-
100αρι πετρέλαιο του 16. Το δοχείο το άλλαξα πέρυσι με 850 ευρώ σε αντιπροσωπεία.
Η αλήθεια είναι ότι του έχω πιεί το αίμα….έχει φάει και μπόλικο χωματόδρομο ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έκανα 26κ χλμ. Με 5,1 κατανάλωση δεν παραπονιέμαι. -
100αρι πετρέλαιο του 16. Το δοχείο το άλλαξα πέρυσι με 850 ευρώ σε αντιπροσωπεία.
Η αλήθεια είναι ότι του έχω πιεί το αίμα….έχει φάει και μπόλικο χωματόδρομο ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έκανα 26κ χλμ. Με 5,1 κατανάλωση δεν παραπονιέμαι.Οπότε γενικά το προτείνεις, ε; Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες!
-
@timios said in Peugeot 208:
Η αλήθεια είναι ότι του έχω πιεί το αίμα….έχει φάει και μπόλικο χωματόδρομο ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έκανα 26κ χλμ. Με 5,1 κατανάλωση δεν παραπονιέμαι.Οπότε γενικά το προτείνεις, ε; Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες!
Το 850αρι πόνεσε, δεν θα πω ψέμματα. Από την άλλη σκέφτηκα τα χιλιάρικα που έχω γλυτώσει σε καύσιμα….
-
Το πρωί παρέλαβα το εταιρικό 208 100hp diesel MT6 Business σε μπορντοροδοκόκκινο. Ωραίο, σύγχρονο αυτοκίνητο όσο το κυκλοφόρησα. Με ενημέρωσαν και για το AdBlue που θα πρέπει να συμπληρώνω όταν ανάβει ένδειξη.
Μια ερώτηση: Συνέδεσα το iPhone 13 Pro με καλώδιο. Μουσική παίζει μία χαρά, αλλά Πλοήγηση μέσω CarPlay δεν μπόρεσα να κάνω. Δεν υποστηρίζεται; Χρειάζεται να ενεργοποιήσω κάτι στο κινητό; Άνοιξα και Apple Maps και Google Maps αλλά δεν είδα κάτι.Περισσότερα για την οδήγηση και το αυτοκίνητο μετά την επιστροφή από διακοπές που θα έχω γράψει κάποια χιλιόμετρα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές πάντως.
-
Στο καλύτερο χρώμα το πήρες....καλοτάξιδο!!
@babisstinson said in Peugeot 208:
Χρειάζεται να ενεργοποιήσω κάτι στο κινητό;
Χρειάζεται να έχεις ενεργοποιήσει το Car Play στο κινητό.
-
Πέτα το αιφον και πάρε σοβαρό κινητό
-
@mastoras78 said in Peugeot 208:
#iPhone_mono, ολα τα άλλα δεν πιάνουν μια μπροστά του!!
-
@fanis75 said in Peugeot 208:
ουτε καν ......
ωραιο interface ευχρηστό και καλο ΜΟΝΟ αν σε εγκλωβίσει στην φυλακή του και να αγοράζεις μόνο το οικοσύστημα της apple (apple tv, ipad κτλ)
πολυ υπερτιμημένο software που είναι φτιαγμένο για 5-6 συσκευές οπότε δουλεύει πολύ γρήγορα και χωρις bugs γιατι το hardware είναι συγκεκριμένο
το Hardware δε είναι πολύ υποδεεστερο αλλά το πληρώνεις όσο και στο android με πολύ καλύτερους επεξεργαστες ram. Απλά το android λειτουργει σε 10000000 διαφορετικά hardware Οπότε είναι λογικό να έχει περισσότερα bug και να θελει πολύ περισσότερα resources εξού και θέλει καλύτερο hardware
κλειδωμένα τα πάντα. Η apple θα σου πει από που θα αγοράσεις μόνο και τι σου επιτρέπει να κάνεις και τι όχι (στο υποτίθεται δικό σου κινητό έτσι χαχαχαχαχ). Το βαφτιζει ότι έτσι είναι safe. Π@π@ρια μέντολες απλά θέλει να πέρνει φραγκάκια μόνο αυτή και κανένας άλλος
Προτιμώ ελευθερία σε κάτι που αγοράζω να κάνω ότι θέλω εγώ από την φυλακή της apple
Της δίνω το Καλυτερο Marketing όλων των εταιρειών. Δεν παίζεται σε αυτό. Μακράν η καλύτερη
-
@cirus said in Peugeot 208:
Η apple θα σου πει από που θα αγοράσεις μόνο και τι σου επιτρέπει να κάνεις και τι όχι
Και πολύ καλά κάνει, γιατί είπαμε η πλειοψηφία των ηλιθίων, οπότε η Apple ξέρει. Εξάλλου το έχω πει, η πολλή δημοκρατία βλάπτει! Οπότε μια χαρά τα κάνει η Apple, απλά εκνευρίζει τους χάκερς και τους προγραμματιστές που έχουν μάθει να τα έχουν όλα τσάμπα (και παράνομα), κάτι σαν το κομμουνισμό ένα πράγμα.
-
Η apple θα σου πει από που θα αγοράσεις μόνο και τι σου επιτρέπει να κάνεις και τι όχι
Και πολύ καλά κάνει, γιατί είπαμε η πλειοψηφία των ηλιθίων, οπότε η Apple ξέρει. Εξάλλου το έχω πει, η πολλή δημοκρατία βλάπτει! Οπότε μια χαρά τα κάνει η Apple, απλά εκνευρίζει τους χάκερς και τους προγραμματιστές που έχουν μάθει να τα έχουν όλα τσάμπα (και παράνομα), κάτι σαν το κομμουνισμό ένα πράγμα.
βρε μια χαρά κάνει εννοείται αφού είπα πρώτη στο marketing. Τι είναι φιλανθρωπιστικό ταμείο?
αλλά εγώ προτιμώ την ελευθερία και να τα κάνω τσάμπα (το 90% ΔΕΝ είναι παράνομα και αν θες να ξέρεις πληρώνω και γω για αυτά που χρησιμοποιω στηρίζοντας τους προγραμματιστές που έχουν βγάλει μια καλή εφαρμογή για αυτό το 10%) και να ορίζω εγώ τι θα κάνω με αυτό που αγοράζω, όχι να μου το υπαγορεύει η καθε apple. Το αγόρασα ρε φίλε δεν θα μου ορίσεις τι θα κάνω με την συσκευή μου.
που μου το παίζει οικολόγα και βγάζει διαφορετικά ports για να φορτίζουν τα κινητά
-
Το CarPlay ενεργοποιείται αυτόματα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Siri.
Για το iPhone. Ένα έχω να πω όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Εφαρμογές που δεν κρασάρουν, κινητό που δεν το κανεις επανεκκίνηση. Βίντεο που το ευχαριστιέσαι ενώ τα αλλά γράφουν βίντεο της κακιάς ώρας. Απλά οι περισσότεροι μπερδεύουν τις καμένες φωτογραφίες με overexposed και πιστεύουν ότι τα iPhone δεν βγάζουν καλές φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνουν τα iPhone το κάνουν απίστευτα καλά που τα υπόλοιπα απλώς δεν μπορούν να τη φτάσουν. Και δεν έγραψα καν για το μάρκετινγκ.
-
ουτε καν ......
ωραιο interface ευχρηστό και καλο ΜΟΝΟ αν σε εγκλωβίσει στην φυλακή του και να αγοράζεις μόνο το οικοσύστημα της apple (apple tv, ipad κτλ)
πολυ υπερτιμημένο software που είναι φτιαγμένο για 5-6 συσκευές οπότε δουλεύει πολύ γρήγορα και χωρις bugs γιατι το hardware είναι συγκεκριμένο
το Hardware δε είναι πολύ υποδεεστερο αλλά το πληρώνεις όσο και στο android με πολύ καλύτερους επεξεργαστες ram. Απλά το android λειτουργει σε 10000000 διαφορετικά hardware Οπότε είναι λογικό να έχει περισσότερα bug και να θελει πολύ περισσότερα resources εξού και θέλει καλύτερο hardware
κλειδωμένα τα πάντα. Η apple θα σου πει από που θα αγοράσεις μόνο και τι σου επιτρέπει να κάνεις και τι όχι (στο υποτίθεται δικό σου κινητό έτσι χαχαχαχαχ). Το βαφτιζει ότι έτσι είναι safe. Π@π@ρια μέντολες απλά θέλει να πέρνει φραγκάκια μόνο αυτή και κανένας άλλος
Προτιμώ ελευθερία σε κάτι που αγοράζω να κάνω ότι θέλω εγώ από την φυλακή της apple
Της δίνω το Καλυτερο Marketing όλων των εταιρειών. Δεν παίζεται σε αυτό. Μακράν η καλύτερη
Λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης είχαμε ξεκινήσει με blackberry , περάσαμε σε android αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε γυρίσει σε Apple. Ο βασικότερος λόγος είναι η ασφάλεια. Σε android είναι εύκολο να τσιμπήσεις cryptominer & spyware και αντίστοιχες εφαρμογές και να έχεις μια πολύ υποδιέστερη εμπειρία χωρίς να καταλαβείς γιατί. Θέλει πολύ προσεκτική προστασία όποτε καταλήγεις να χρησιμοποιείς antimalware και να κάνεις whitelisting εφαρμογές. Έαν είναι να κάνεις whitelisting , ας το έχει κάνει κάποιος αλλος να μην μπαίνεις στο κόπο ειδικά εαν είναι επαγγελματικό εργαλείο και δεν θες να έχεις περιπέτειες με διαθεσιμότητα και δεδομένα.
Τα περισσότερα infotainment στα αυτοκίνητα είναι android με whitelisting προφανώς για λόγους ασφαλείας και συγκράτησης του κόστους.
-
@vastil said in Peugeot 208:
Το CarPlay ενεργοποιείται αυτόματα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Siri.
Για το iPhone. Ένα έχω να πω όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Εφαρμογές που δεν κρασάρουν, κινητό που δεν το κανεις επανεκκίνηση. Βίντεο που το ευχαριστιέσαι ενώ τα αλλά γράφουν βίντεο της κακιάς ώρας. Απλά οι περισσότεροι μπερδεύουν τις καμένες φωτογραφίες με overexposed και πιστεύουν ότι τα iPhone δεν βγάζουν καλές φωτογραφίες. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνουν τα iPhone το κάνουν απίστευτα καλά που τα υπόλοιπα απλώς δεν μπορούν να τη φτάσουν. Και δεν έγραψα καν για το μάρκετινγκ.
Αυτή ήταν η λύση, ήθελε ενεργοποίηση η Siri, τώρα το πρωί που το έψαχνα στο net το βρήκα το ενεργοποίησα, με το που το συνέδεσα με την μία άνοιξε το CarPlay. Καταπληκτική ευκολία σε σχέση με το ραδιοCD που έχω στην BMW..! Πλοήγηση, μουσική, τα πάντα. Εξέλιξη τεχνολογίας. Τα τελευταία 2-3 χρόνια είχα πάντα ένα soundbar στο αυτοκίνητο για να ακούω μουσική με BT από το κινητό..
Για το iPhone, αν και είμαστε offtopic, δεν είμαι fanboy, ίσα ίσα το αντίθετο (χρόνια Android user από εποχές Motorola Droid), απλά χρόνια χρήστης Apple υπολογιστών. Αν έχεις Mac το iPhone είναι μονόδρομος γιατί η συνεργασία μεταξύ των συσκευών είναι αδιανόητη. Έχει τόσες ευκολίες που δεν μπορείς να τις φανταστείς αν δεν έχεις και τα 2. Τώρα με το 13 Pro σίγουρα δεν θα έπαιρνα πάλι Android. Ο "εγκλωβισμός" ειναι περισσοτερο στο μυαλό. Εμένα δεν μου έχει λείψει τίποτε. Η κάμερα btw είναι εξαιρετική. Τίποτε λιγότερο, απλά εξαιρετική, πάντα μιλώντας για κινητά. Από android phones μόνο η Huawei συγκρίνεται στην κάμερα (είχα και το P20 Pro Και το P30, θα συνέχιζα και με τα επόμενα, αλλά δεν έχουν Google Services που είναι dealbreaker.)
-
@george1977 said in Peugeot 208:
ουτε καν ......
Λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης είχαμε ξεκινήσει με blackberry , περάσαμε σε android αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε γυρίσει σε Apple. Ο βασικότερος λόγος είναι η ασφάλεια. Σε android είναι εύκολο να τσιμπήσεις cryptominer & spyware και αντίστοιχες εφαρμογές και να έχεις μια πολύ υποδιέστερη εμπειρία χωρίς να καταλαβείς γιατί. Θέλει πολύ προσεκτική προστασία όποτε καταλήγεις να χρησιμοποιείς antimalware και να κάνεις whitelisting εφαρμογές. Έαν είναι να κάνεις whitelisting , ας το έχει κάνει κάποιος αλλος να μην μπαίνεις στο κόπο ειδικά εαν είναι επαγγελματικό εργαλείο και δεν θες να έχεις περιπέτειες με διαθεσιμότητα και δεδομένα.
Τα περισσότερα infotainment στα αυτοκίνητα είναι android με whitelisting προφανώς για λόγους ασφαλείας και συγκράτησης του κόστους.
μεγάλη συζήτηση σε ένα forum για αυτοκίνητα. Ηδη ξεσκίσαμε το τοπικ οπότε δεν θα συνεχίσω. Καλή συζήτηση για καφεδάκι από κοντά. Δεν τρελαινομαι για android αλλά σιχαινομαι την apple και την φυλακή της. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι παιχτες και επιλογες αλλά εγκατέλειψαν όλοι (blackberry, firefox os, microsoft, sailfish os κτλ). Για να είσαι safe και σε android υπάρχουν τρόποι και ας το κλείσουμε εδώ.
-
Αν έχεις Mac το iPhone είναι μονόδρομος γιατί η συνεργασία μεταξύ των συσκευών είναι αδιανόητη. Έχει τόσες ευκολίες που δεν μπορείς να τις φανταστείς αν δεν έχεις και τα 2.Ο "εγκλωβισμός" ειναι περισσοτερο στο μυαλό. Εμένα δεν μου έχει λείψει τίποτε.
Ισχύει εχει πολλες ευκολίες και λειτουργούν άψογα μεταξύ τους
Και ο εγκλωβισμός ισχύει επίσης. Δεν σου λείπει κάτι γιατι αγόρασες το οικοσύστημα της apple. Αν πας να τις λειτουργήσεις με κάτι εκός οικοσυστήματος της θα σου λείπουν πολλά. Αυτός είναι ο εγκλωβισμός. Σε αναγκάζει για να έχεις όλες τις ευκολίες να αγοράζεις μόνο δικά της προιόντα και όχι ανταγωνιστικά που θα έχεις προβλήματα.
Εμένα αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ. Δεν χανω σε κάτι αλλά και να έχανα θα το προτιμούσα από το να δώσω τα χρήματα μου σε αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές.
-
Πρώτες εντυπώσεις μετά από 500 χιλιόμετρα, τόσο πόλη όσο και εθνική (Αθήνα-Σπάρτη) και λίγο επαρχιακό δίκτυο, Μάνη:
- Φρένα μια χαρά
- Νεύρο/ροπή έχει, λόγω Τούρμπο/ντίζελ οι προσπεράσεις γίνονται άνετα. Πιστεύω τα diesel 130hp που βγάζουν τώρα τα 2008 πχ θα είναι ιδανικά.
- Σε μερικές στροφές που γνωρίζω και πήρα με την ίδια ταχύτητα που έπαιρνα και με την 3αρα φάνηκε η διαφορά στον σχεδιασμό/κατασκευή. Το 208 σπαρτάρισε λίγο, εκεί που η 20 χρονών 3αρα μπαίνει τραίνο. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά.
- Εθνική ταξίδι ζευγάρι φορτωμένοι με πράγματα και clima on, 110-130 χλμ ανετίλα, ατσαλάκωτοι, αθόρυβα. Πολιτισμός και σύγχρονο αυτοκίνητο.
- Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο έχει βελτιωθεί ο ντίζελ κινητήρας ως τεχνολογία. Τον είχα ότι θα κάνει θόρυβο τρακτέρ, αλλά άμα δεν κοιτάξεις στροφόμετρο ή δεν το πας κόφτες δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι με ντίζελ και όχι βενζίνη.
- Το τιμόνι θα ήθελα να ανεβαίνει πιο ψηλά αλλά δεν μπορεί. ΟΚ δεν είναι ότι με ενοχλεί, αλλά δεν είναι και στην ιδανική θέση.
- Λάστιχα πρώτης τοποθέτησης Bridgestone Turanza T005, τίμια, τα έχω βάλει και στην Μπέμπα.
- Κατανάλωση μικτή: 4.6λτ/100χλμ. και το αυτοκίνητο είναι άστρωτο. Έχω πάθει σοκ. Γέμισα πριν φύγω από Αθήνα και με 300 χιλιόμετρα έχει πέσει μόνο το πρώτο νταμάκι από τον δείκτη βενζίνης. Απίστευτη οικονομία σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει (μικτή ~8-8.5λτ/100χλμ), γελάω σαν χαζός.
- Οι λαμαρίνες είναι πάρα πολύ λεπτές, πήγα να το πλύνω και πατιέται ο ουρανός όπως περνάω το σφουγγάρι. Ο πεθερός που είχε γαλλικά αυτοκίνητα μου είπε σε όλα τα γαλλικά έτσι είναι. Ισχύει; Βερνίκι πολύ μαλακό, ήδη μια κουτσουλιά που δεν πρόλαβα να καθαρίσω αμέσως, το έκανε σαγρέ σε ένα σημείο. Θα το πάω άμεσα για γυάλισμα/κέρωμα ή νανοπροστασία. Δεν είναι να το δει ο ήλιος το αυτοκίνητο
Ως σύνολο είναι ένα πάρα πολύ όμορφο αυτοκίνητο (το σχολιάζουν όλοι!), μάλλον το πιο όμορφο μικρό (δεν κάνει τυχαία τις πωλήσεις που κάνει, όπως και όλα τα σύγχρονα Peugeot), που στην GT Line έκδοση με 130 άλογα θα ήταν ιδανικό για καθημερινό αυτοκίνητο. Δεν προσφέρεται για sport οδήγηση αλλά για σβέλτες εκδρομές μια χαρά είναι.
Peugeot 208