-
@nmsm2 said in Ανακοινώσεις κλοπων:
Έχω νομικες γνωσεις. Επαναλαμβάνω ότι δεν αρκεί απλή αμέλεια αλλά βαριά αμέλεια δηλαδή συμπεριφορά που παρεκκλίνει από τον μέσο συναλλασσόμενο κ εν προκειμένω μέσο κάτοχο αυτοκινήτου. Εάν λ.χ μένεις στο Χαλάνδρι κ επιλέξεις να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο σε ένα χωράφι στη μέση του πουθενά χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας κλπ εκφεύγει της απλής αμέλειας. Εάν όμως το σταθμεύσεις έξω από το σπίτι σου η τη δουλειά σου η το σπίτι των γονέων σου κ δεν έχει φωτισμό δεν υπάρχει καν αμέλεια. Κρίνεται κατά περίπτωση αυτό κ δεν ανοίγει κανένα παράθυρο στις ασφαλιστικές. Οι έννοιες αυτές είναι ο πυρήνας του ενοχικού δικαίου.
Στο χαλάνδρι στο μετρό (δουκίσης) γίνεται χαμός από κλοπές αυτοκινήτων.
Με βάση αυτό, όποιος παρκάρει εκεί είναι αμελής και θα πάρει τα @@ του.Ο συγκεκριμένος βέβαια είναι πολύ ύποπτος πως να το κάνουμε. Άφησε το πανάκριβο αυτοκίνητο σε ερημιά μόνο του, έξω από πάρκινγκ, κλπ κλπ... ε βρωμάει ,πως να το κάνουμε.
-
H ασφάλεια κλοπής είναι να μην σου τύχει...
Αν σου τύχει όλοι λένε πάρε ό,τι σου δώσουν ή έστω κάτι παραπάνω...
Αλλιώς που να τρέχεις πρωτοδικεία και άντε εκεί είναι πολλοί, μετά εφετεία εκεί είναι λίγοι και ΑΠ που είναι ακόμα λιγότεροι, ενώ τα χρόνια που θα περιμένεις αυξάνονται...
Κάτι που θα πρέπει να κάνουμε όλοι, είναι να μειώνουμε σε κάθε ανανέωση ασφαλιστηρίου, την αξία του αυτοκινήτου, στον Μ.Ο. των τιμών στις αγγελίες, ώστε να μην πληρώνουμε τζάμπα λεφτά...
-
Το επασφάλιστρο για την ασφάλιση κλοπής είναι πολύ χαμηλό έως κα αμελητέο σε αντίθεση με την μεικτή ασφάλιση που συνήθως ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και πλέον για τα νέα αυτοκίνητα. Για αυτό όλοι κάνουμε ασφάλιση κλοπής, η διαφορά είναι ότι η μεικτή καλύπτει και την αμέλεια σου δηλαδή σε αποζημιώνει για το δικό σου σφάλμα, ενώ η ασφάλιση κλοπής δεν ανέχεται δικό σου πταίσμα (βαριά αμέλεια), οπότε η σίγουρη λύση αποζημίωσης ακόμη και για κλοπή με δική μας υπαιτιότητα είναι η μεικτή, εφόσον κάποιος έχει τα χρήματα.
Εισαι σιγουρος γι αυτο ? Δηλαδη αν εχω μικτη , δεν κινδυνευω να μου προσαψουν βαρια αμελεια ?
Παντως σε ενα βιντεο, ακουσα τον ευαγγελατο που ειπε οτι ο συγκεκριμενος ειχε μικτηΟσο για το αλλο με τους συναγερμους και τα gps και την διαμορφωση του ασφαλιστρου , εχω κανει πολλες φορες και ασφαλεια κλοπης και μικτη, Ποτέ δεν με ρωτησαν αν εχω συναγερμο ή gps . Ιδιο ειναι το ασφαλιστρο , εχεις δεν εχεις
-
@antonakis said in Ανακοινώσεις κλοπων:
@lap said in Ανακοινώσεις κλοπων:
Ενώ οι εταιρίες leasing τρίβουν τα χέρια τους.
Αν εγώ το leasing της δουλειάς το παρκάρω στου καραγκιόζη και κλαπεί, η εταιρεία leasing θα κυνηγήσει εμένα που ήμουν βαριά αμελής επειδή δεν την αποζημιώνει η ασφάλεια?
Εκεί να δεις show στα δεδικασμένα μετά.
*note: στο εξωτικό μαρούσι πάντως οι μερικές κλοπές σε leasing κυρίως είναι συχνό φαινόμενο.
πρωτα απο ολα, κανενα leasing δεν εχει συναγερμο εκτος αν το ζητησεις και χωράει μεσα στο μηνιαίο όριο που εχεις για το μισθωμα
-
@k-m said in Ανακοινώσεις κλοπων:
@antonakis said in Ανακοινώσεις κλοπων:
@lap said in Ανακοινώσεις κλοπων:
Ενώ οι εταιρίες leasing τρίβουν τα χέρια τους.
Αν εγώ το leasing της δουλειάς το παρκάρω στου καραγκιόζη και κλαπεί, η εταιρεία leasing θα κυνηγήσει εμένα που ήμουν βαριά αμελής επειδή δεν την αποζημιώνει η ασφάλεια?
Εκεί να δεις show στα δεδικασμένα μετά.
*note: στο εξωτικό μαρούσι πάντως οι μερικές κλοπές σε leasing κυρίως είναι συχνό φαινόμενο.
πρωτα απο ολα, κανενα leasing δεν εχει συναγερμο εκτος αν το ζητησεις και χωράει μεσα στο μηνιαίο όριο που εχεις για το μισθωμα
Οντως θα πέσει κλαμα με τα leasing!
Λογικά οι εταιρίες leasing θα εχουν ή θα μπορουν να επιβάλλουν και αλλους όρους στα ασφαλιστήρια!Παντως συναγερμό βαζεις αν θες από την τσέπη σου κατοπιν συννενοησης.
Στο 108 ειχα βαλει αισθητήρες, συναγερμό και φιμε.
Τους το είχα πει, με παρεπεμψαν σε δικό τους και τα πληρωσα εγώ με τιμολογιο φυσικά.
Ειναι μάλιστα καποιοι pandora που τους κρατάς και για επόμενο αμάξι, αν το πουλησεις...
Δεν μένουν πανω υποχρεωτικά! -
Όταν έκανα την ασφάλιση στο cc στη μινεττα με ρώτησε ο ασφαλιστής (είναι φίλος) εάν έχει gps tracker και ότι εφόσον έχει διαθέτει έκπτωση στο ασφάλιστρο, λογικά θα ισχύει και στις άλλες εταιρείες. Στην μεικτή ασφάλιση αυτό είναι το νόημα ότι φταις εσύ αλλά σε αποζημιώνει, εφόσον βεβαία δεν γίνει η ζημιά από δόλο, ο δόλος πάντα εξαιρείται διότι είναι ηθελημένη πρόκληση ζημιάς δεν μπορεί να αποζημιώνει η ασφαλιστική ζημιές που προκαλούνται με πρόθεση από τον ιδιοκτήτη.
-
Όταν έκανα την ασφάλιση στο cc στη μινεττα με ρώτησε ο ασφαλιστής (είναι φίλος) εάν έχει gps tracker και ότι εφόσον έχει διαθέτει έκπτωση στο ασφάλιστρο, λογικά θα ισχύει και στις άλλες εταιρείες. Στην μεικτή ασφάλιση αυτό είναι το νόημα ότι φταις εσύ αλλά σε αποζημιώνει, εφόσον βεβαία δεν γίνει η ζημιά από δόλο, ο δόλος πάντα εξαιρείται διότι είναι ηθελημένη πρόκληση ζημιάς δεν μπορεί να αποζημιώνει η ασφαλιστική ζημιές που προκαλούνται με πρόθεση από τον ιδιοκτήτη.
Πριν 20 μερες εκανα ανανεωση σε μικτη στην HD και οπως και πριν 1 χρονο , δεν με ρωτησαν τιποτε απολυτως σε σχεση με συναγερμους κτλ. Μονο βιντεο ηθελαν απο το αμαξι , εσωτερικα και εξωτερικα γυρω γυρω . Και επειδη κοιταξα και σε άλλη μια , παλι δεν εξεταζαν κατι τετοιο. Ουτε αν εχω κλειστο γκαραζ κτλ
-
Η HD είναι low cost ασφαλιστική, οπότε πιθανον να μην κάνει περαιτέρω εκπτώσεις γιατί τα ασφάλιστρα της είναι πολύ χαμηλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά.
-
Η HD είναι low cost ασφαλιστική, οπότε πιθανον να μην κάνει περαιτέρω εκπτώσεις γιατί τα ασφάλιστρα της είναι πολύ χαμηλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά.
Ναι οκ, το βρηκες
-
Η φάση στο μπαχαλισταν που ζούμε είναι:
-
Μόλις ο Κυριάκος είπε οτι όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι νοικοκυραίοι να ασφαλίζουμε την περιουσία μας και να μην τα τρώμε όλα σαν να μην υπάρχει αύριο τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης βρήκαν κάποιες υποπεριπτώσεις της υποπερίπτωσης για να μας πείσουν να μην ασφαλιζόμαστε !
Να σας πω κάτι καλά κάνουν και καλλίτερα για μένα ,
όσο πιο λίγοι μείνουμε με φούλ ασφάλειες τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε να αποζημιωθούμε ακόμη και σε μαζικές καταστροφές .ΜΗΝ ασφαλίζεστε για καιρικά φαινόμενα
ΜΗΝ κάνετε μικτή
ΜΗΝ κάνετε για κλοπή
Τζαμπα έξοδα για να τα τρώνε οι κολλητοί του ΚυριάκουΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!
-
@monman2 said in Ανακοινώσεις κλοπων:
Να σας πω κάτι καλά κάνουν και καλλίτερα για μένα ,
όσο πιο λίγοι μείνουμε με φούλ ασφάλειες τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε να αποζημιωθούμε ακόμη και σε μαζικές καταστροφές .Μην το δένεις και κόμπο ότι θα αποζημιωθείς. Που παρκάρεις; Έχεις τελευταίες καθαρές εξετάσεις τριγλυκεριδίων; Τι ψήφισες το 1999; Τέστ από τον ανιχνευτή αλήθειας πέρασες;
-
Εν τω μεταξύ τα ποσά για τέτοιες ασφαλίσεις είναι αστεία. Στη Θεσσαλία τη φάγανε πολύ άσχημα καθώς όσους έτυχε να ρωτήσω δε τα είχανε ασφαλισμένα για καιρικά φαινόμενα και συνήθως κάθε οικογένεια σε χωριό έχει 2-3 αυτοκίνητα.
-
Δε νοείται σε πολιτισμένη Ευρωπαική χώρα οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αξίας που να μην είναι ασφαλισμένο.
Τώρα προσπαθούμε στην Ελλάδα να βγάλουμε τις ασφάλειες από αχρείαστες και άχρηστες έως απατεώνες που ψάχνουν αφορμή να στη φέρουν.
Η ασφάλεια είναι ένα εργαλείο μείωσης ρίσκου έναντι αμοιβής. Κι έχει κι αυτή το ρίσκο της. Τίποτα δε σου προσφέρει απόλυτη σιγουριά σε κανέναν τομέα.
Πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στη Δύση περιλαμβάνουν τις τράπεζες και τις ασφάλειες. Δεν υπάρχει υποκατάστατο. Και δεν είναι ρόλος του κράτους να το παίζει ούτε τράπεζα ούτε ασφάλεια.
-
Ασφαλιστής είσαι;
-
Δεν διάβασα όλα τα ποστ αναλυτικά.
Θυμάμαι κάποιον νομικό να λέει ότι στην Ελλάδα, μια απόφαση δεν δημιουργεί "δεδικασμένο" όπως στο Αγγλικό δίκαιο, που η απόφαση στην ουσία "νομοθετεί" για ένα θέμα που δεν είχε προβλεφθεί μέχρι τότε, αλλά ότι εδώ ο κάθε δικαστής ερμηνεύει εκ νέου την περίπτωση σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους.
(Αρκεί να μην του θίγουν τη σύνταξη) -
Έχω την αίσθηση ότι ο ΑΠ ( Άριος πάγος και όχι Ανδρέας Παπανδρέου) διαμορφώνει νομολογία
Βασικά τώρα που το σκέφτομαι και ο Ανδρέας Παπανδρέου διαμόρφωνε και θεσπιζε νόμους -
@andya3 said in Ανακοινώσεις κλοπων:
Δε νοείται σε πολιτισμένη Ευρωπαική χώρα οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αξίας που να μην είναι ασφαλισμένο.
Τώρα προσπαθούμε στην Ελλάδα να βγάλουμε τις ασφάλειες από αχρείαστες και άχρηστες έως απατεώνες που ψάχνουν αφορμή να στη φέρουν.
Η ασφάλεια είναι ένα εργαλείο μείωσης ρίσκου έναντι αμοιβής. Κι έχει κι αυτή το ρίσκο της. Τίποτα δε σου προσφέρει απόλυτη σιγουριά σε κανέναν τομέα.
Πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στη Δύση περιλαμβάνουν τις τράπεζες και τις ασφάλειες. Δεν υπάρχει υποκατάστατο. Και δεν είναι ρόλος του κράτους να το παίζει ούτε τράπεζα ούτε ασφάλεια.
Εγώ στις τελευταίες σελίδες διαβάζω ότι κάποιο δικαστήριο έβγαλε ένα δεδικασμένο ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα σε αποζημιώνει σε περίπτωση κλοπής. Ασε την Θεσσαλία.
-
Δεδικασμένο δημιουργείται απλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Θεωρητικά ένα Πρωτοδικείο μπορεί να μην λαβει υποψη του την απόφαση του ΑΠ αλλά αυτό γίνεται σπάνια και όσο ανεβαίνει παραπάνω ανατρέπεται η παρέκκλιση.Δυστυχώς ο ΑΠ ήρθε και ερμήνευσε το ποτε υπάρχει βαριά αμέλεια αρκετά διασταλτικα με αποτέλεσμα να χωράνε πια στην έννοια της βαριάς αμέλειας (όπου δεν σε καλύπτει η ασφαλιστική) πολλές περισσότερες περιπτώσεις.
Το σκηνικό εφεξής θα είναι ότι στα μικρα δικαστήρια θα εμφανίζεται η ασφαλιστική και θα προβάλει ένσταση περί βαριάς αμέλειας του ενάγοντος (θύματος της κλοπής) γιατί δεν είχε πχ συναγερμό, ήταν παρκαρισμένο στο Μαρουσι πχ που κλέβουν ασύστολα, ο δημοτικός φωτισμος ήταν για τα θηρία αρα όπως έκρινε και ο ΑΠ το παρκάρισμα υπο αυτές οι συνθήκες συνιστά βαριά αμέλεια του ενάγοντος και σύμφωνα με την ασφαλιστική σύμβαση απαλλάσσεται της καταβολής αποζημίωσης.
-
@andya3 said in Ανακοινώσεις κλοπων:
Πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στη Δύση περιλαμβάνουν τις τράπεζες και τις ασφάλειες.
Oι 2 μεγαλύτεροι νόμιμοι κλέφτες....απατεώνες χωρίς προηγούμενο (και να δούλευα σε τράπεζες 15 χρόνια οπότε ξέρω τι λέω).
Ανακοινώσεις κλοπων