-
Το ειδα στον δρόμο. Είναι αρκετά όμορφο. Και πολύ ψηλό.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Το ειδα στον δρόμο. Είναι αρκετά όμορφο. Και πολύ ψηλό.
Δε κανει για σενα δεν μπορεις να ερθεις Ηπειρο
-
Σωστά...
Άθλιο είναι..
-
@dimsabas said in Οδήγησα....:
@georgekn said in Οδήγησα....:
@antoniokon said in Οδήγησα....:
Μήπως η βασική ανάρτηση του @Dimmad , να μεταφερθεί στο τόπικ του LBX?
Για να υπάρχει εκεί συγκεντρωμένη όλη η σχετική πληροφορία για το μοντέλο...
Τι λέει ο @fanis75 ?
Εμένα με ανησυχεί Αντώνη που δεν φάνηκε ο @dimsabas ακόμη...
Παραλία θα είναιΟ Dimsabas παρέδωσε πριν καμία ώρα το τελευταίο δημοσιογραφικό για φέτος το καλοκαίρι. Απο Σεπτέμβρη πάλι με το αγαπημένο του Λαπ.
Καλές διακοπές τότε!
-
Τι λέει ο @fanis75 ?
Παραλία θα είναιΟ Dimsabas παρέδωσε πριν καμία ώρα το τελευταίο δημοσιογραφικό για φέτος το καλοκαίρι. Απο Σεπτέμβρη πάλι με το αγαπημένο του Λαπ.
Κάνεις ένα διάλειμμα για να ευχαριστηθείς με όλες τις αισθήσεις
-
Τι λέει ο @fanis75 ?
Βρήκες Μούλτιπλα βρε θηρίο?
-
-
Οδήγησα το hyundai kona 1.0 120 ps.Πραγματικα οι ρεπριζ του είναι πολύ καλές.δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα ατμοσφαιρικό 1.4 ή 1.6 των 100 και αλόγων.Στιβαρο και αθόρυβο, δε σε κρεμουσε ποτέ ο κινητήρας.Μπραβο στη hyundai
-
Συντομα εντυπώσεις…να συνέλθω πρώτα!!
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Συντομα εντυπώσεις…να συνέλθω πρώτα!!
μπα αστο καλύτερα
να συνέλθεις εσυ να την πάθουμε εμεις?
μην γράψεις τίποτα
-
Άμα γράψεις και την τιμή θα συνέλθουν όλοι
-
@criuser said in Οδήγησα....:
Αδιαφορο σε αυτη την κατηγορια και για τετοιο αμαξι. Αξιζει και το τελαυταιο σεντ. Για αυτα που προσφέρει, πάμφθηνη ειναι.
-
@criuser said in Οδήγησα....:
Ούτε ένα διαμέρισμα σε λαϊκή συνοικία
-
-
Άργησα λίγο να γράψω λόγω δουλειάς και πυρκαγιάς.
Πάμε Λοιπόν.....
Porsche Taycan Turbo
Είχα την τύχη να την οδηγήσω (και να συνοδηγήσω) για 30χλμ περίπου. Από Γλυφάδα μέχρι το Ρίμπας στην Βάρκιζα και πίσω. Όταν πήγαμε ήμουν συνοδηγός για να πάρω μια πρώτη γεύση και στην επιστροφή ήμουν οδηγός.Να ξεκινήσω ανάποδα, από το συμπέρασμα: Είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει στην ζωή μου, τόσο απλά και τέλος!! Προφανώς είναι και το πιο γρήγορο που έχω οδηγήσει, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η αίσθηση που σου δίνει είναι απόκοσμη, ειναι αυτοκίνητο από άλλο πλανήτη, δεν έχει καμία σχέση με ο,τιδήποτε έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα. Στην πρώτη επιτάχυνση ως συνοδηγός, ένιωσα ότι είμαι σε rollercoaster, κόλλησε το στομάχι στην πλάτη και ένιωσα μια στιγμιαία ζαλάδα. Μετά συνήθισα, αλλά με επιβάτες μέσα ειναι επίφοβο, μπορεί να ζαλιστούν!
Τώρα για εμγφάνιση, μέσα έξω τι να γράψω?
ΟΚ ειναι υποκειμενικό, αλλά το αυτοκίνητο ειναι πανέμορφο! Το εσωτερικό ειναι τέλειο, εργονομία 10 στα 10 και ποιότητα 11 στα 10. Έχει 4 οθόνες (ναι τέσσερις!!!): μια μπροστά στον οδηγό, που ειναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Μία στο κέντρο για το infotainment και άλλες ρυθμίσεις (αλά Τέσλα), μία στο κέντρο κάτω από την κεντρική για ρυθμίσεις κλιματισμούς και αερισμού/θέρμανσης καθισμάτων και μια μπροστά από τον συνοδηγό (ίδια με την κεντρική σε μενού και μέγεθος) για να μπορει να βλέπει ο συνοδηγός ό,τι θέλει.
Από εξοπλισμό, επίσης είχε τα πάντα το αυτοκίνητ του test drive για αυτό και ξεπερνούσε τις €200.000, αφού είχε πάνω από €50.000 έξτρα εξοπλισμό!
Λίγα τεχνικά, έτσι για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Τα 2 μοτέρ, αποδίδουν συνολικά 680 άλογα (στο overboost) και στο πίσω υπάρχει και κιβώτιο με 2 ταχύτητες, ενώ η Ροπή ειναι 850Νμ. Επιδόσεις, κάτι λένε για κάτω από 3” το 0-100 και κάπου 260-270χαω τελική. Υπάρχει στάνταρ αερανάρτηση με 4 ρυθμίσεις ύψους και επίσης ρυθμίσεις σκληρότητας. Ένα ενδιαφέρον σύστημα ειναι ότι μπορείς να αποθηκεύσεις το μέρος που χρειάζεται να ψηλώσεις την ανάρτηση (π.χ. το γκαράζ στο σπίτι ή στο γραφείο) για να περάσεις άνετα και το αυτοκίνητο ψηλώνει αυτόματα μόλις φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο! Ωραία ευκολία, για να να μην ξεχαστείς και βρείς κάτω.
Έχει 4 προγράμματα λειτουργίας, που με το έξτρα πακέτο Chrono Plus, επιλέγονται πανέυκολα από την ροδέλα στο τιμόνι:
-
Range: είναι για την μέγιστη δυνατή αυτονομία, είναι κυρίως πισωκίνητο αλλά τα 2 μοτέρ συνεργάζονται για την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση (οπότε μπορεί ανά περίπτωση να δουλεύει μονο το εμπρός ή πίσω μοτέρ)! H τελική περιοριζεται (από 90 έως 140χαω ρυθμίζεται) και η απόκριση στο γκάζι είναι μειωμένη (αλλά πάλι ειναι γρήγορο). Επίσης χαμηλώνει η αερανάρτηση κατά 22mm, μαζεύει το πίσω σπόιλερ και τα airflaps ψύξης κλείνουν όταν δεν χρειάζεται, για μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης και επίσης μειώνεται η ένταση του κλιματισμού. Στην θεωρία ειδα μια αύξηση της αυτονομίας στον υπολογιστή κατά 8%. Πρακτικά δεν ξέρω πόσο αυξάνει την αυτονομία.
-
Normal: Κανονική λειρουγία, όλα λειτουργούν χωρίς περιορισμούς. Η επιτάχυνση ειναι καταιγιστική, απλά ζαλίζεσαι τις πρώτες 2-3 φορές! Απόκοσμη αίσθηση, αφού επιταχύνει αγόγγυστα και χωρίς κανένα κόμπιασμα, αλλαγή σχέσης ή διακοπή στην ροή. Ειναι μια συνεχόμενη δίνη που ευτυχώς την σταματάνε τα μπροστά αυτοκίνητα.
-
Sport: Εστιασμένο στην σπορ οδήγηση με σκληρότερη ανάρτηση η οποία χαμηλώνει όταν χρειάζεται. Όλες οι ρυθμίσεις σε μπαταρία, σύστημα ψύξης κλπ. Είναι οι βέλτιστες για καλύτερη απόδοση και όχι για οικονομία.
-
Sport Plus: Ότι το σπορ, αλλά ακόμα πιο σκληρό, με μόνιμα χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 22mm και όλα τα εροδυναμικά βοηθήματα ειναι σεταρισμένα για μέγιστη απόδοση και γρήγορη οδήγηση, ακόμα και σε πίστα.
Τώρα ότι και να γράψω για την οδήγηση, ειναι λίγο γιατί πολύ απλά δεν πλησίασα κάν τα όρια του αυτοκινήτου – αλλά πλησίασα και μάλλον ξεπέρασα τα δικά μου...χαχα!! Και το λέω αυτό, αφού τις στροφές προς το Ρίμπας τις έπαιρνα με ταχύτητες μεγάλες για εμένα, αλλά από ότι μου είπε ο πωλητής (και φίλος μου), ήταν αρκετά κάτω από αυτές που είχε δοκιμάσει ο δντης του. Η Taycan απλά στρίβει με την σκέψη, σημαδεύεις, γυρνάς το τιμόνι και πάει εκεί που θες. Δεν έχω οδηγήσει ξανά αυτοκίνητο με τόσο καλό κράτημα, τόσο ουδέτερο (αν το πιέσεις υπερστρέφει στο Sport, αφού έχει πισωκίνητη κατανομή) και με τόσο κοφτερό τιμόνι.
Το πιο εντυπωσιακό όμως, δεν ειναι η οδική συμπεριφορά ενώς θηρίου 5 μέτρων και 2.5 τόννων. Το πιο εντυπωσιακό ειναι πως αυτή η συμπεριφορά και αυτή η σπορ αίσθηση (ναι είναι σπορ!) συνδυάζονται με με τόσο άνετη ανάρτηση. Η ποιότητα κύλισης ειναι απλά από άλλο πλανήτη. Και δεν εννοώ μόνο η απομόνωση από το περιβάλλον και τους θορύβους, αλλά και η απόσβεση της ανάρτησης, ακόμα και στο Sport+ πρόγραμμα. Είναι σκληρή, αλλά καθόλου ενοχλητική. Στο δε normal, νομίζεις ότι εισαι σε S class, τόσο άνετη είναι. Περνάς από λακούβες και φρεάτια και το καταλαβαίνεις ότι είναι εκεί, απλά επειδή τα βλέπεις!
Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψουν το πόσο καλά λειτουργεί η ανάρτηση, τόσο σε οδική συμπεριφορά όσο και σε άνεση. Δεν έχω οδηγήσει πολλά ακριβά αυτοκίνητα, αλλά σίγουρα η Taycan ειναι ότι καλύτερο έχω οδηγήσει στην ζωή μου, απλά το αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Και τολμώ να πω ότι για την τιμή του ειναι και ευκαιρία!! Δεν ειναι μόνο το καλύτερο ηλεκτρικό σήμερα, αλλά ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα παραγωγής – τέλος. Να σημειώσω ότι οδήγηση σχετικά παλλιό μοντέλο, αφού πλέον η Turbo έχει κάπου 800 άλογα και έχει και άλλες 2 εκδόσεις μια με 950 και άλλη μια με 1.034 (ή κάτι τέτοιο). Δεν θέλω να ξέρω πως πάνε αυτές...θα πουλήσω το σπίτι μου!
Και μερικές φωτογραφίες, έτσι για το "φάτε μάτια ψάρια".....
Εσωτερικό:
Εξωτερικό:
-
-
η Taycan ειναι ότι καλύτερο έχω οδηγήσει
πωωω είχες δεν είχες μας γ@μησες την ψυχολογία δεν κρατηθηκες!!!!
με τι ψυχη να καβαλήσουμε τα κουβαδάκια μας τωρα
Νταξει υπεροχη είναι η πουτ@ν@ η porche taycan και σε εμφάνιση και σε όλα
-
Σιγά πια με τον παλιοσκαραβαίο……
-
Ο φίλος μου ο πωλητής μου είπε: "η Taycan ηταν για εμένα το καλύτερο μοντέλο της Porsche, μέχρι που οδήγησα πριν 3 μήνες τη νέα 911 στην πίστα στην Μαγιόρκα"....δνε θέλω να ξέρω!
Παλιοδουλειά και αυτή. 2 μέρες στην πίστα με όλες τις Πόρσε (για σύγκριση) τη νέα 911 και 3 ανταγωνιστικά της μοντέλα (παλι για σύγκριση): Κορβετ, ΜΒ AMG63 και BMW M8. Mου έδειξε βίντεο και μου έπεσε το σαγώνι...χαχα!!
-
Ο φίλος μου ο πωλητής μου είπε: "η Taycan ηταν για εμένα το καλύτερο μοντέλο της Porsche, μέχρι που οδήγησα πριν 3 μήνες τη νέα 911 στην πίστα στην Μαγιόρκα"....δνε θέλω να ξέρω!
Παλιοδουλειά και αυτή. 2 μέρες στην πίστα με όλες τις Πόρσε (για σύγκριση) τη νέα 911 και 3 ανταγωνιστικά της μοντέλα (παλι για σύγκριση): Κορβετ, ΜΒ AMG63 και BMW M8. Mου έδειξε βίντεο και μου έπεσε το σαγώνι...χαχα!!
#μονο YUDO
Ασε μας ρε Φάνη με τα κουβαδάκια να πουμε. ποιος τα αγοραζει αυτά, εχεις δει πολλά στο δρόμο?
-
Δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με το κατά τα άλλα εξαιρετικό άρθρο του Φάνη. Αφού λογικά δεν θα την αποκτήσω για εμένα είναι σαν να μην κατασκευάστηκε ποτε
Οδήγησα....