-
Το οποίο EAT8 μας είπε καληνύχτα και μας σύστησε τον διπλοσύμπλεκτο φίλο του, δυστυχώς...
-
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
Το οποίο EAT8 μας είπε καληνύχτα και μας σύστησε τον διπλοσύμπλεκτο φίλο του, δυστυχώς...
Προφανώς δεν συνεργάζεται με το υβριδικό...
-
Σήμερα το μεσημέρι πήρα td το X-Trail e-power 204ps N-connecta. Θα περιοριστώ μόνο στα όσα με ανησύχησαν καθώς αύριο έχω το μεσημέρι td Tiguan οπότε θα γράψω συνδυαστικά/συγκριτικά την άποψη μου εν ευθέτω χρόνο.
Λοιπόν το μόνο που με χάλασε είναι η κατάσταση στην οποία ήταν το δέρμα του τιμονιού και η οθόνη του infotainment. Δεν συγκράτησα πόσα χιλιόμετρα είχε άλλα αμφότερα ήταν σε κατάσταση τραγική. Στο τιμόνι το δέρμα/δερμάτινη είχε αρχίσει να φθείρεται και να σκληραίνει σαν σε αυτοκίνητο 15ετών+, η οθόνη του info ήταν λες και κερατώνει τον γκόμενο και της έριξε οξύ ενώ είχε ελάχιστους τριγμούς καμπίνας πιθανότητα από τον χώρο στο ντουλαπάκι, με αποτέλεσμα να μην είμαι βέβαιος αν κάτι συντόνιζε μέσα σε αυτό.
Με "ουαου factor" τον e-power κυρίως η αίσθηση με την οποία έφυγα από την αντιπροσωπεία ήταν ότι μάλλον αξίζει τα λεφτά του και θα εμπιστευόμουν σε αυτό την οικογένειά μου.
Τέλος, χωρίς να μπορώ (θέλω) να φτάσω στο budget του το e-power θα το ήθελα κολασμένα.
Περισσότερα από αύριο όταν η οικογενειακή μου ρουτίνα μου επιτρέψει να συντάξω το επόμενο σεντόνι.
-
Σήμερα το μεσημέρι πήρα td το X-Trail e-power 204ps N-connecta. Θα περιοριστώ μόνο στα όσα με ανησύχησαν καθώς αύριο έχω το μεσημέρι td Tiguan οπότε θα γράψω συνδυαστικά/συγκριτικά την άποψη μου εν ευθέτω χρόνο.
Λοιπόν το μόνο που με χάλασε είναι η κατάσταση στην οποία ήταν το δέρμα του τιμονιού και η οθόνη του infotainment. Δεν συγκράτησα πόσα χιλιόμετρα είχε άλλα αμφότερα ήταν σε κατάσταση τραγική. Στο τιμόνι το δέρμα/δερμάτινη είχε αρχίσει να φθείρεται και να σκληραίνει σαν σε αυτοκίνητο 15ετών+, η οθόνη του info ήταν λες και κερατώνει τον γκόμενο και της έριξε οξύ ενώ είχε ελάχιστους τριγμούς καμπίνας πιθανότητα από τον χώρο στο ντουλαπάκι, με αποτέλεσμα να μην είμαι βέβαιος αν κάτι συντόνιζε μέσα σε αυτό.
Με "ουαου factor" τον e-power κυρίως η αίσθηση με την οποία έφυγα από την αντιπροσωπεία ήταν ότι μάλλον αξίζει τα λεφτά του και θα εμπιστευόμουν σε αυτό την οικογένειά μου.
Τέλος, χωρίς να μπορώ (θέλω) να φτάσω στο budget του το e-power θα το ήθελα κολασμένα.
Περισσότερα από αύριο όταν η οικογενειακή μου ρουτίνα μου επιτρέψει να συντάξω το επόμενο σεντόνι.
Ο τριγμος αυτός έχει αναφερθεί απο αρκετούς και δεν ειναι από το ντουλαπάκι,αλλά απο καπου μεσα στο ταμπλό .
-
@criuser said in Οδήγησα....:
Μα το κιβωτιο ειναι το υβριδικο συστημα, παει πακέτο το κιβωτιο με το ηλεκτρομοτερ - ειναι εξηλεκτρισμένο κιβώτιο. Δεν ειναι αυτονομο υβριδικο συστημα. Νομιζω της Magna ειναι.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Μα το κιβωτιο ειναι το υβριδικο συστημα, παει πακέτο το κιβωτιο με το ηλεκτρομοτερ - ειναι εξηλεκτρισμένο κιβώτιο. Δεν ειναι αυτονομο υβριδικο συστημα. Νομιζω της Magna ειναι.
Αρκεί να μην είναι γερμανική, σαν τον πρίνς και το δοχείο αντμπλού της μπος...
-
Αρκεί να μην είναι γερμανική, σαν τον πρίνς και το δοχείο αντμπλού της μπος...
Γαλλικός ειναι ο Prince για αυτό και τα τόσα θέματα. Απλά οι γερμανοί τον βετλίωσαν αρκετά και για αυτό έβγαζε πολύ λιγότερες ζημιές στις BMW, αλλά επειδή οι Γαλλικές καταβολές δεν κρύβονται, ήταν όντως το πιο ζημιάρικο μοτέρ των Γερμανών!
-
@teo-mak said in Οδήγησα....:
Ο τριγμος αυτός έχει αναφερθεί απο αρκετούς και δεν ειναι από το ντουλαπάκι,αλλά απο καπου μεσα στο ταμπλό .
Α, ευχαριστώ δεν το ήξερα. Θα κάνω follow το βρετανικό τους club να εκμαιεύσω πληροφορίες γιατί είναι δυσεύρετες για το X-Trail. Εδώ στο forum νομίζω δεν έχει καν νήμα. Έψαξα και έχει μόνο τα παλιά.
-
~> X-Trail vs Tiguan:
Αρχικά να πω ότι τα οδήγησα δύο σερί μέρες, για ευνόητους λόγους. Back 2 back δεν θα μπορούσα γιατί έχουμε 11 μηνών μωρό στο σπίτι οπότε ο "ελεύθερος χρόνος μου" είναι ανύπαρκτος. Έκανα το αμέσως καλύτερο που μπορούσα ώστε να καταλήξω μετά από 5 χρόνια σε αγορά.
- Συνθήκες td:
Μεσημέρι με λιακάδα, έντονους άνεμους και 24 βαθμούς κελσίου εξωτερική θερμοκρασία. Κινήθηκα σε δρόμους μέχρι 140 km/h, σε ανοικτές στροφές καθώς και λιγάκι σε κακοτραχαλα στενά για να έχω οσο το δυνατόν ευρύτερη άποψη. Το X-Trail 30/09 και το Tig 01/10.
- Οχήματα td:
X-Trail (εν συντομία Χ) N-connecta e-power 204ps εμπροσθοκίνητο cvt-8 σε χρώμα ασημί "σαμπανιζέ" με 6k χιλιόμετρα. Η δική μου στόχευση N-connecta 1,5 mhev 163ps + extras.
Tiguan (εν συντομία Τ) R-line 1.5t 150ps dsg χρώματος dolphin grey με 3k χιλιόμετρα. Η δική μου στόχευση 1,5T 150ps more + extras.
- Εγώ:
1,83m ύψος 130kgr βάρος με νορμάλ αναλογία κορμού ποδιών.
- Χώροι:
Αμφότερα τα οχήματα έχουν πολυ χρηστικους χώρους αποσκευών με κανονική ρεζέρβα. Το T φέρει από μαμά μπουλόνια ασφαλείας, το X υπερέχει σε όγκο περί τα 30l θεωρητικά. Και πρακτικά η διαφορά τους παρότι μικρή είναι εμφανής καθώς το X έχει λίγο περισσότερο μήκος προ την πλάτη των καθισμάτων. Το X δεν έχει δεύτερο επίπεδο πατώματος χώρου αποσκευών ένεκα της μπαταρίας.
Το πλεονέκτημα του X στους χώρους εσωτερικά είναι προφανές σε όλες τις διαστάσεις παρότι το T είναι ήδη υπεραρκετό για οικογένεια. Πίσω μου με την θέση του οδηγού σε άνετη και σωστή ρύθμιση για εμένα είχα 4-5 δάκτυλα αέρα για τα γόνατα στο T, τα διπλάσια στο X. Απλετος αέρας για κεφάλια αμφότερα (παλάμη+). Στο X οι πίσω πόρτες ανοίγουν 90ο (όπως στο QQ) ενώ το πίσω κάθισμα είναι ελαφρώς υπερυψωμένο με αποτέλεσμα να έχουν οι επιβάτες "αμφιθεατρική" θέα προς πάσα κατεύθυνση. Με ειχε εντυπωσιάσει από το Τ32 και χαίρομαι που το διατήρησαν στο Τ33. Κορυφαία χαρακτηριστικά τα δύο τελευταία του Χ για οικογένειες με μικρά παιδιά. Άρα εντυπωσιακοί χώροι για το X, πολύ καλοί για T. Σαφώς νικητής το X.
- Διάκοσμος, χώροι για μικροπράγματα, πρακτικότητα, ποιότητα υλικών και συναρμογής:
Αμφότερα άπλετους χώρους για μικροπράγματα, το X δύο δάκτυλα σχεδόν πιο φαρδιά μεσαία κονσόλα με χώρο αποθήκευσης ακόμα και κάτω από το λεβιεδάκι ταχυτήτων. Οι λεπτομέρειες υπέρ του T όμως, όπως το μαλακό/αργό άνοιγμα στο ντουλαπάκι οι θήκες στις πόρτες είναι ντυμένες με μοκέτα μπροστά πίσω ώστε τίποτα εντός να μην προκαλεί ήχους συντονισμού, οι πόρτες του κλείνουν "σαν ψυγείου" με τα χερούλια αυτών σταθερά. Τα χερούλια στις πίσω πόρτες του X δεν είναι ακριβώς "ένα με την πόρτα" ως προς την συναρμογή τους.
Αμφότερα εμπρός στα σημεία επαφής μαλακά υλικά ευχάριστα στην αφή και στις πίσω πόρτες πιο σκληρά (όχι κόκαλο ευτυχώς) πλαστικά. Ambient μόνο κονσόλα το X πόρτες-κονσόλα-ταμπλό το T (10 χρώματα, χωρίς τα φιλέτα στα κάθετα σημεία του ταμπλό και στις πόρτες). Εσωτερικός φωτισμός παντού αλογόνου το X παντού led το T. Πίνακας οργάνων και info καλύτερα χρώματα/ανάλυση/φωτισμός στο T ξεκάθαρα. Πιο απλό στις λειτουργίες του το info του X πιο γρήγορο και ευχάριστο στην όψη του T. Φυσικοί διακόπτες και κουμπιά για το Χ, αρκετά ποιοτικοί στην αίσθηση.
Το Τ κώδικας εντός info το οποίο ευτυχώς από τις 12;9' έχει illuminated sliders. Το 15" που έφερε το R-line είναι σαν μικρή τηλεόραση. Εντυπωσιακό μεν αλλά υπερβολικό με αποτέλεσμα αποσπάται η προσοχή του οδηγού, κατά την προσωπική μου άποψη. Τα καθίσματα του X ελαφρώς πιο σκληρά, χωρίς να ενοχλούν. Τα τύπου μπάκετ του R-line T ταυτόχρονα άνετα και με εξαιρετική πλάγια στήριξη. Να μην αδικήσω το X, για Γιαπωνέζικο αρκετά πιεστικό άνοιγμα/κλείσιμο στις παρά το ότι, όπως ήδη έχω αναφερει, τα χερούλια από τις πίσω πόρτες δεν είναι όσο συμπαγή τοποθετημένα σε αυτες. Τα μπροστά μπετόν.
Το βασικό πρόβλημα εδώ (και γενικότερα με το X) είναι οι διάφορες του td με το εκθεσιακό (το ίδιο αλλά N-connecta+ με έξτρα συρόμενα καθίσματα και S/R), ήτοι οι φθορές του td. Με 6k km το τιμόνι είχε φθαρεί σαν ταξί δεκαετίας κατά μήκος όλης της στεφάνης με το δερμα να έχει γίνει σκληρό (καμία σχέση με το μαλακό του εκθεσιακού) όπως και τα πλάγια της κεντρικής κονσόλας στο ύψος των ζωνών έφεραν αδικαιολόγητες φθορές. Λίγους random τριγμούς είχε από αδιευκρίνιστο σημείο στους πίσω χώρους κατά την κίνηση και δυστυχώς συστηματικό τριγμό από το ταμπλό.
Νόμιζα ότι είναι από κάτι που συντονίζει μέσα στο ντουλαπάκι αλλά κάποιος φίλος έγραψε παραπάνω ότι είναι γνωστό ζήτημα του ταμπλό, χωρίς να αναφέρει αν το έχουν λύσει. Η επιφάνεια του info ήταν σαν καμένη από οξύ! Όταν ρώτησα για όλα αυτά το πωλητή που με συνόδευε πήρα απάντηση μόνο για το info ότι "είναι αστοχία υλικού και έχουν παραγγείλει το ανταλλακτικό" σαν να πήγαινα να αγοράσω το td τους. Σαν πολλές "αστοχίες υλικού" να μαζεύτηκαν στο ίδιο όχημα bro.
Η ηχομόνωση μέτρια στο Χ καθώς άκουγες τον άνεμο και έντονους αεροδυναμικούς θορύβους από τους τεράστιους ομολογουμένως καθρέπτες. Μου θύμισαν τους extra που φόραγαν στα station οι Γερμανοί με τα τροχόσπιτα όταν ερχόντουσαν Χαλκιδική. Ήχο του κινητήρα δεν κατάλαβα ποτέ, ούτε όταν το πίεζα και έμπαινε η ΜΕΚ. Από το διάγραμμα ροής ενέργειας στο ταμπλό καταλάβαινα ότι δουλεύει η ΜΕΚ.
Στο T με κλειστά παράθυρα (ηχομονωτικά βέβαια) και ηχοσύστημα κλειστό άκουγες μόνο τις στροφές του κινητήρα με το πρόγραμμα στο sport μετά τις 4k rpm. Απίστευτη ηχομόνωση για την κατηγορία του το Τ. Μιλούσα στον πωλητή σαν σαν ήμασταν οι δυο μας σε ένα κλειστό δωμάτιο. Για την κύλιση θα μιλήσω σε επόμενη κατηγορία. Δεν θα ήθελα να αδικήσω το X αλλά σαν πολλές συμπτώσεις μαζεύονται και είχα αυξημένες απαιτήσεις από αυτό. Επίτηδες πήγα και μια έριξα μια ματιά σε παρκαρισμένο td του QQ preF/L που ήταν παρκαρισμένο απέξω και δεν είχε τις αδικαιολόγητες φθορές του X. Κρίμα πραγματικά. Νικητής το T ξεκάθαρα.
Εδώ να πω ότι λίγο περιεργάστικα το QQ f/l αλλά δεν είχα χρόνο για άλλο td. Πάντως είναι πολύ όμορφο από κοντά. Τέλος να πω ότι το Τ έχει χάσει λίγο "βάθος" ποιότητας στο ταμπλό. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το εκφράσω. Χωρίς να έχει πρόβλημα (θα διαβάσετε παρακάτω την άποψη μου για την καμπίνα του) καταλαβαίνω ότι το προηγούμενο ήταν πιο "γεμάτο" κάτω από την επιφάνεια του ταμπλό. Σαν να είναι περισσότερο "κούφιο" αυτό. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί τους ανέβηκε πολύ το βάρος του οχήματος; Πάντως εκ του αποτελέσματος θα δείτε παρακάτω πώς παραμένει στα ίδια επίπεδα, στην κορυφή της κατηγορίας.
- Κινητήρας τιμόνι κιβώτιο αναρτήσεις, εργονομία καμπίνας:
Ας ξεκινήσω από το X. Πήγα με στόχο το απλό 1,5T mhev αλλά td/εκθεσιακό είχαν e-power 204ps. Σίγουρα είναι μια εφαρμογή την οποία φοβάμαι, ως κάτι τόσο καινούργιο και πρωτοποριακό, ενώ παράλληλα δεν είμαι διατεθειμένος να φτάσω τόσο ψηλά το budget. Ο πωλητής επιχειρηματολόγησε υπέρ της πως κυκλοφορεί περί τα 6 έτη ήδη στο Japan χωρίς προβλήματα καθώς και ότι είναι πολύ πιο ταιριαστός κινητήρας για το σκάφος. Ναι μάγκα μου, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, αλλά εγώ έχω ξεπεράσει κάθε όριο budget ήδη ενώ διαβάζω ότι οι πιθανές επισκευές στον e-power φτάνουν σε τρελά πόσα.
Εδώ να πω ότι αμφότερα τα αμάξια τα δοκίμασα απευθείας σε sport mode στο 80% της διαδρομής. Το X e-power, παρά τους 2.2 τόνους του βάρους του, έχοντας την εύνοια της άμεσης απόκρισης του ηλεκτροκινητήρα, φτάνει τα 140 με σχεδόν ένα χάδι στο γκάζι. Ελάχιστο βουητό από το cvt-8 καθώς οι "εικονικές" σχέσεις διαμορφώνουν αίσθηση αντιστοιχίας στροφών κινητήρα και αύξησης ταχύτητας στο κοντέρ. Έβλεπα το διάγραμμα ροής ενέργειας για να καταλάβω ποτέ ενεργοποιούσε την ΜΕΚ το σύστημα.
Μόνο μάτια λοιπόν, όλες οι υπόλοιπες αισθήσεις μου καταλάβαιναν απλά προοδευτική αύξηση της ταχύτητας. Κάπου εκεί έφερνα στο μυαλό μου τον όγκο του οχήματος και έλεγα "δεν είναι δυνατόν αυτό το τερατάκι να κινείται τόσο άνετα"! Καμιά ενόχληση από το regen των φρένων αν και δεν είχα τον χρόνο να "παίξω" με το set-up του e-pedal και τις λοιπές σχετικές ρυθμίσεις. Τίμια πληροφόρηση στο τιμόνι και αρκούντως κοφτερό με αποτέλεσμα να μην αποτελεί κανένα θέμα ο δεδομένος όγκος του οχήματος. Βέβαια δυστυχώς το όχημα επηρεαζόταν περισσότερο από όσο θα ήθελα από τους πλάγιους ανέμους ενώ εμφάνιζε πλεύσεις που σου υπενθύμιζαν ότι αδηγάς ένα οικογενειακό D όχημα!
Στις ανοικτές στροφές έγερνε μεν αλλά χωρίς να προκαλεί την οποιαδήποτε ανησυχία. Σου περνούσε όμως με τον τρόπο που πατούσε ξεκάθαρο μύνημα να είσαι ήπιος με το γκάζι, μαλωμένος με το φρένο και συγκεντρωμένος στο τιμόνι (όπως έτσι και αλλιώς θα πρέπει να είσαι δηλαδή). Οκ ίσως το 4-force που είναι τετρακίνητο να εξαλείφει και μέρος από αυτά τα δεδομένα αλλά εκεί μιλάμε και για απαγορευτικές τιμές ανώτερης κατηγορίας. Ίσως μισ ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση να ήταν το ιδανικό σενάριο.
Οι πολλαπλοί πίσω πάντως κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν αφήνουν ιδιαίτερους "ήχους καταπόνησης" να περνάνε στη καμπίνα. Οι εγκάρσιες ανωμαλίες σχεδόν εξαλείφονται ενώ το μαλακό σετάπ της ανάρτησης (εξού και οι πλεύσεις - ελαφρές κλήσεις) καθιστά το όχημα έναν ιδανικό οικογενειακό ταξιδευτή που θα καταπιεί χιλιόμετρα άνετα. Σε δοκιμαστικό απότομο φρενάρισμα, για το οποίο προειδοποίησα τον πωλητή συνοδηγό, λίγο η μούρη βούτηξε παραπάνω από όσο θα ήθελα θυμίζοντας C5 air cross χωρίς όμως να "ψαρεύει", αλλά είπαμε D είσαι.
Οι εικονικές αλλαγές του cvt-8 γίνονται κατανοητές ελάχιστα και θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης από ένα σημείο και μετά δεν θα τις καταλαβαίνει καν. Οι 21,3 πόντοι του από το έδαφος αλλά και το εξ ορισμού οικογενειακό του προφίλ σε συνδυασμό πάντα με τον όγκο/βάρος του εν τέλει δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις. Χωρίς ηλεκτρονική ανάρτηση δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη ρυθμισμένο. Είναι από ένα σημείο και μετά μαθηματικά.
Όλα αυτά δεν ξέρω πως και πόσο διαφέρουν στον κινητήρα επιλογής μου 1,5 mhev 163ps των 300 κιλών ροπής καθώς η διαφορά βάρους πρέπει να λίγο κάτω από τα 200 κιλά. Από όσο έχω διαβάσει είναι τίμιος αλλά, λογικό και πάλι βάση των προμησθέντων του χαρακτηριστικών, με αυξημένη κατανάλωση. Απόλυτα λογικό (το ξεκαθαρίζω να μην θεωρηθεί μομφή) έτσι, είπαμε μαθηματικά είναι. Καλά τα ψέματα, όση τεχνολογία και αν κουβαλάει ο απλός κινητήρας το αμάξι φτιάχτηκε για e-power και μάλιστα το 4κίνητο. Βέβαια αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί δεν τον φοράει πχ και στο QQ; Να είναι άραγε θέμα πατώματος όπως στο CX5 που δεν μπορεί να φορέσει τον e-SkyactiveX; Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.
Ωστόσο δεν υπάρχει στο YtB ούτε ίχνος vd pov κλπ για το απλό μοτέρ. Μόνο e-power! Περίεργα πράγματα....Πάμε στο T τώρα. Ο γνωστός 1,5 eTsi. Πάει καιρός που τον είχα οδηγήσει όταν πρωτοβγήκε το Golf 8. Παρά ταύτα θεωρώ ότι δούλεψαν επάνω στο mh. Πλέον είναι τόσο ομαλό που δεν έχεις καμία αίσθηση του ss. Αυτό δε που πάντα διαβάζω γτν συγκεκριμένο κινητήρα ότι έχει ελαφρύ lag κατά την εκκίνηση της μάζας δεν το διαπίστωσα. Το αμάξι έφευγε άμεσα από τα πρώτα 1000 μέτρα του td παρότι σε comfort mode. Κάπου εκεί μετά από 2-3 φανάρια το γύρισα στο sport για να δω αν ισχύουν οι άλλες "κατηγορίες", ότι είναι άψυχος. Μέχρι τα 140 που τον πήγα (2 άτομα + clima) ανέβαινε γραμμικά και άνετα.
Αυτό που με ενόχλησε κατά κάποιον τρόπο ήταν το κράτημα των στροφών ψηλά και κατάλαβα το γιατί. Έχει τέτοια ηχομόνωση που πραγματικά, αν δεν υπάρχει λόγος, είναι καλύτερα να το αφήσεις στο normal. Τώρα καταλαβαίνω γιατί τόσο καιρό διαβάζω εδώ μέσα πως το sport το βάζουν μόνο σε ανηφοροκατηφόρες. Είναι το μόνο πράγμα που με "ενόχλησε" στο αμάξι. Αν μπορούσα να βάλω τον e-power στο σκάφος του Τ θα μετακόμιζα μέσα σε αυτό. Η κύλιση του παρότι οι 19" του R-line το κάνουν λίγο σκληρό ήταν επιπέδου hatch. Καμία κλήση, κανένας ήχος ανάρτησης ακόμα και σε κακοτραχαλα σημεία από όπου επίτηδες το πέρασα. Το αμάξι κινείται ως ένα ενιαίο μπλόκ. Το μοναδικό που ακούγονταν ήταν το νερό μου στον μισογεμάτο θερμό!
Αφού σε κάποιο σημείο άνοιγα και έκλεινα τα παράθυρα για να συνειδητοποιήσω την διαφορά. Εκεί ήδη και το πάχος του παραθύρου. Οκ του Χ συγκριτικά ήταν φλούδα. Το όχημα της δομικής παρότι R-line (οι ιδιοκτήτες του να είστε περήφανοι είναι πανέμορφο από κοντά) δεν είχε extras πλην της τηλεόρασης.....εεεε.... συγνώμη του νέου 15" info ήθελα να πω. Δεν είχε ούτε DCC+ με progressive steering και παρά ταύτα το τιμόνι του ήταν κοφτερό. Το feedback του τιμονιού δε ήταν τόσο όσο με μικρή βελτίωση ως προς το βάρος στο sport mode. Παρα ταύτα ανταποκρινόταν άμεσα και έκοβε καλά σε σημείο να αναρωτηθώ τι θα αλλάξει με το progressive steering. Πάντως και αυτό όπως και το Χ είναι τρομερά φιλικά στον οδηγό.
Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στις εταιρείες τους. Οδηγάς ένα περίπτερο και είναι σαν να οδηγάς Golf ως προρ την ευκολία χειρισμού. Ο κινητήρας του ανταποκρίθηκε σε κάθε μου εντολή άμεσα και πειστικά. Προσωπικά τον θεωρώ απόλυτα επαρκή για τον χαρακτήρα του οχήματος. Μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά είναι ένας κινητήρας που φτιάχτηκε για Golf. Το DSG δεν είχε κανένα "κλοτσημα" στην εκκίνηση της μάζας, έχει πολύ ομαλές αλλαγές για dct, είναι πολύ γρήγορο με αποτέλεσμα να μην ένιωσα την ανάγκη να πάω στα paddles ενώ τέλος να πω πως ο μοχλός ταχυτήτων στο τιμόνι ανεβάζει την εργονομία της καμπίνας στα ύψη. Όλα είναι εκεί που τα θες.
Ο πολυλειτουργικός περιστροφικός διακόπτης είναι ποιοτικός στην αίσθηση αλλά και ακριβής ως προς τις 3 λειτουργίες του. Εδώ βέβαια στο θέμα εργονομίαςθα δώσω την "νίκη" στο Χ γιατί θεωρώ αδιαπραγμάτευτη την ανάγκη για φυσικούς διακόπτες clima και αντίστοιχες λειτουργίες. Μια παρατήρηση μόνο για το Χ ενώ έχει φυσικά χειριστήρια και διακόπτες δεν έχει clima off. Έχω μεγάλο σκάλωμα με αυτό. Θέλω να απενεργοποιώ με ένα πάτημα. Το Τ δεν ξέρω πως το έχει γτ δεν ασχολήθηκα με το info ιδιαίτερα.
- Τελικές σκέψεις, γενικές πληροφορίες, συμπέρασμα, αποτέλεσμα:
Αρχικά να σας πω ότι αμάξι δεν έχει υπάρχει ετοιμοπαράδοτο ούτε για δείγμα. T "ετοιμοπαράδοτο" σημαίνει χωρίς ειδική παραγγελία και πας 2 μήνες παράδοσης. Αντίστοιχα ειδική παραγγελία 3,5 μήνες. Στο Χ αν κατάλαβα καλά τα λόγια του πωλητή είχε διαθέσιμα ελάχιστα mhev (μόνος αριθμός πανελλήνια) και από e-power μόνο 2wd και ότι υπάρχει σε εκθεσιακό και td. Η παραγγελία δε στη Nissan είναι 5 μήνες. Δεν τόλμησα να ρωτήσω αν υφίσταται "ειδική" παραγγελία αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν δέχεται ειδική παραγγελία.
Η Karenta φαίνεται να ξεκαβαλησε το καλάμι. Ευγενικοί εξυοηρετικότατοι και ειλικρινείς πράγμα που δεν ίσχυε κατά το παρελθόν για όσους είχαν την τιμή. Άρα, δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα, οι πωλήσεις πρέπει να έχουν πέσει. Εχθές πάντως είχε κόσμο γιατί είχε "εκδήλωση" για το επετειακό Golf "50".
Στη Nissan δεν χρειάστηκε να ρωτήσω. Στην Karenta όταν βάζεις παραγγελία αν πάρει αύξηση μέχρι την παράδοση ο εισαγωγέας απορροφάει το 3%. Όχι το 3% της αύξησης. Το ποσοστό μετράει επί της αύξησης ΛΤΠΦ (άρα υπέρ του πελάτη). Από εκεί και πάνω πληρώνει ο πελάτης. Στην δική μου διαμόρφωση (41700€ κλειδί, δεν θυμάμαι ΛΤΠΦ) μια αύξηση 1500€ επί της τιμής έβγαινε να πληρώσω θεωρητικά περί τα 300€. Το Golf αντίστοιχα έχει κάλυψη 1%, το T-Roc 0. Το Tig είναι το πιο προστατευμένο από τον εισαγωγέα κοντολογής.
Το γενικό μου συμπέρασμα για το Χ. Το έβαλα στο κάδρο αφού απέρριψα προχθές το Formentor γιατί έχει γαϊδούρια αντιπροσώπους Βορείου Ελλάδος που δεν μου έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό. Το κριτήριο μου ήταν το προφανές. Πολύ καλό οικογενειακό suv made Japan με κινητήρα Nissan εκτός της συνεργασίας με την Renault. Άρα στη δική μου λογική ένα όχημα που θεωρητικά θα αντέξει καλύτερα στον χρόνο από ένα VAG. Όπως προείπα δυστυχώς αυτή η θεωρία κατέρρευσε άμεσα ότι είδα την κατάσταση του εσωτερικού στο td. Αυτό το πράγμα για 6000km ήταν ντροπή. Αν το βλέπαμε σε VAG θα είχαμε βγει στο Σύνταγμα ζητώντας να βγει από την ΕΕ η Γερμανία!
Απαράδεκτο και άλλο τόσο απαράδεκτος ο Teo που δεν το μάζεψε να το φτιάξει πριν το διαθέσει td. Κρίμα πάντως γιατί είναι ένα αμάξι εντυπωσιακό με φοβερούς χώρους, πολύ άνετο στη χρήση και με έναν e-power κινητήρα εξαιρετικό. Η τιμή βάσης των 46k χωρίς τα extra δεν είναι μικρή και δύσκολα θα εμπιστευόμουν την τεχνολογία σε βάθος χρόνου. Αυτό όμως δεν αναιρεί το αποτέλεσμα. Αχαρτογράφητα νερά και το mhev σύνολο αλλά σίγουρα πιο safe.
Παρα ταύτα η τελική μου σκέψη ήταν ένα τεράστιο ερωτηματικό φεύγοντας από την αντιπροσωπεία. Cvt + 1700 κιλά = υψηλή μεικτή κατανάλωση. Το δέχομαι. 21,3 cm από το έδαφος, μαλακό σετ απ αναρτήσεων και οικογενειακό όχημα D = πλεύσεις και κλήσεις αμαξώματος. Άντε να τι δεχθώ και αυτό. Πολλαπλές αστοχίες υλικών και πρόωρες ενδείξεις μέτριας συναρμογής σε όχημα 6000km. Δεν το δέχομαι καθώς όπως προείπα έρχεται σε αντιδιαστολή με τον βασικό λόγο ώστε να το επιλέξω ωδ υποψήφιο.
Το γενικό μου συμπέρασμα για το Τ. Ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα ενώ σε κάποια σημεία όπως η κύλιση και η ηχομόνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Αυτό που φοβάται κάθε νοήμων άνθρωπος από ένα VAG, ας είμαστε ειλικρινής μεταξύ μας, δεν μπορεί να φανεί σε ενα όχημα td. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα δείξει η ζαριά και αν ο Tsi που θα μου κάτσει θα καίει λάδια ή όχι. Δεν μπορώ να ξέρω αν και πότε θα ανάψει λαμπάκι βλάβης. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα αντέξει στη χρήση μου το υγρού τύπου DSG από τη στιγμή που έχω σπανίως κίνηση σε σταμάτα-ξεκίνα.
Αυτό που έζησα ήταν ένα ολοκληρωμένο όχημα χωρίς προφανή ζητήματα σε τομείς. Δείχνει να κάνει (σήμερα) όλα όσα υπόσχεται και με το παραπάνω. Είχα μπροστά μου μια επιλογή οχήματος που με απογοήτευσε σε αδιαμφισβήτητα σημεία και μια που ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών μου. Γι'αυτό και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (εχθές) έβαλα προκαταβολή παραγγελίας. 41700€ 150ps more με DccPro HK & winter pack. 3k προκαταβολή 3,5 μήνες αναμονή (έτσι και αλλιώς Γενάρη ήθελα αμάξι) και δώρο πατάκια και κάλυμμα χώρου αποσκευών all weather.
Τα δώρα ουσιαστικά εγώ τα "απαίτησα" όταν πήρα τηλ να κλείσω παραγγελία. Ξέρω τι γύφτοι είναι αλλά δεν άφησα περιθώρια. Όχι οτι θα είχα πρόβλημα να πληρώσω τα 150€ έξτρα (τυχαίο νούμερο) αλλά για το γαμωτο. Μάλιστα το είπα χύμα στον πωλητή. Οκ δεν τους είπα γύφτους, οπως το είχα στο μυαλό μου, αλλά "γνωρίζω ότι η πολιτική σας είναι κατά των δώρων αλλά σε τέτοια παραγγελία θεωρω ότι δικαίως τα ζητάω δώρο"...
Απο εκεί και πέρα τι να πω. Σας κούρασα με το σεντόνι μου αλλά εύχομαι κάποιοι να βοηθηθούν στις επιλογές τους διαβάζοντας το. Προς θεού η τελική μου επιλογή να μην θεωρηθεί από κανένα ως ψέγμα έναντι του Χ. Εξαιρετικό αυτοκίνητο για την κατηγορία του. Απλά δεν έκανε για εμένα, τίποτα λιγότερο τίποτα παραπάνω.
Ως επίλογο θα πω ότι "πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις" από το καλοκαίρι του 2019, όταν ξεκίνησα έρευνα αγοράς πρωτίστως για αμάξι της συζύγου, ώστε να πάω σε κάτι εκτός VAG. Αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πολύ δύσκολο καθώς έχουν στον μέγιστο βαθμό τον παράγοντα της πολύπλευρης κάλυψης αναγκών. Είναι σε όλα καλό, ίσως πουθενά ΤΟ καλύτερο.
Πάντα θα έχεις μια τέτοια επιλογή στον VAG. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι δε με τράβηξαν να τα οδηγήσω καν, για διάφορους λόγους, οχήματα όπως τα Sportage Kuga 408 Tuscon CX5 & Austral. Ίσως εν τέλη η πολυ "μελέτη" να μου έκανε κακό από την άποψη ότι δεν τα δοκίμασα καν. Ίσως λέω ίσως αν το ξαναέκανα να απολάμβανα τη διαδικασία επιλογής περισσότερο, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι δεν θα κατέληγα πάλι στο ίδιο.
ΥΓ: Τόσα που έγραψα έχω ξεχάσει τι έχω γράψει. Αν έχω αφήσει κάτι ρωτήστε με και θα απαντήσω αν έχω κάτι για αυτό.
-
Ξεκάθαρη και ειλικρινής περιγραφή!
Υ.Γ1 Λείπουν παράγραφοι για να γίνει πιο ευανάγνωστο το κείμενο...
Με δυσκόλεψε αρκετά....
Αν δεν ήσουν ΕΣΥ ο γράφων, θα το είχα προσπεράσει...Υ.Γ2 Μετά την υπέρβαση της αγοράς, ίσως να έκανες και μια υπέρβαση
απώλειας βάρους...φιλικά πάντα... -
Καλοτάξιδο να είναι, μπράβο σου για την επιλογή, είναι ένα ολοκληρωμένο όχημα για να καλύψει τις ανάγκες σας.
Δεν τα διάβασα όλα αλλά super.
Καλή αναμονή τώρα
-
Εγω το διαβαζω στον ελευθερο χρονο μου μια παραγραφο την φορα, υπολογιζω οτι μεχρι την επομενη εβδομαδα θα το εχω τελειωσει.
Παντως χαρα στο κουραγιο του στον φιλο απο Θεσσ να το ψαξει τοσο πολυ και στην υπομονη του.
-
Φοβερή περιγραφή ευχαριστουμε για το χρόνο σου!
Αδικαιολόγητες οι φθορές στο εσωτερικό του Nissan με βάζει σε σκέψεις.Πάντως νομίζω αναμένεται FL μέσα στον επόμενο χρόνο οπώς έγινε στο QQ .Τη προηγουμενη βδομάδα που ρωτησα μου ειπαν οτι εχουν πολλά διαθεσιμα ετοιμοπαραδοτα και μάλιστα με εκπτωση 3000 ευρώ.
Το κιβώτιο γιατι το λενε cvt αφου δεν εχει ουσιαστικά κιβώτιο? -
~> X-Trail vs Tiguan:
Τοσο μεγάλο κείμενο ουτε στο σχολειο δεν διαβασα.
Τελικα τι αγορασες; -
@kostis20 said in Οδήγησα....:
Αδικαιολόγητες οι φθορές στο εσωτερικό του Nissan με βάζει σε σκέψεις.Πάντως νομίζω αναμένεται FL μέσα στον επόμενο χρόνο οπώς έγινε στο QQ .Τη προηγουμενη βδομάδα που ρωτησα μου ειπαν οτι εχουν πολλά διαθεσιμα ετοιμοπαραδοτα και μάλιστα με εκπτωση 3000 ευρώ.
Το κιβώτιο γιατι το λενε cvt αφου δεν εχει ουσιαστικά κιβώτιο?Δεν ξέρω αν διορθωθεί κάτι από τα ανωτέρω με το f/l. Συνήθως αυτά αφορούν στιλιστικές παρεμβάσεις. Μακάρι να τα διορθώσουν γιατί αδικεί τον εαυτό του, είναι αμαξάρα. Τα δεδομένα με τα αυτοκίνητα αλλάζουν μέρα μέρα, όπως μου είπε ο πωλητής. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για παραγγελία κατά την άποψη μου όταν πηγαίνουν για προσφορά. Η έκπτωση είναι αυτή τη στιγμή ακριβώς 1500€ για το mh. Ίσως τα 3k να αφορούν το e-power. Επίσης ο Teo συνήθως τόσο γενναίες προσφορές κάνει μόνο για να ξεφορτωθεί τα preF/L όταν μαθαίνει ότι έρχεται f/l. Το ίδιο έκανε στο QQ.
Το τελευταίο ερώτημα σου δεν το κατανοώ. Προφανώς αναφέρεσαι στο e-power και το γεγονός ότι τους τροχούς κινεί ο ηλεκτροκινητήρας. Ας απαντήσει κάποιος γνωστής του αντικειμένου, δεν με ενδιέφερε το συγκεκριμένο και δεν ασχολήθηκα.
-
@teo-mak Tiguan αγόρασα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις το κείμενο αλλά νομίζω οφείλεις να μην το quotάρεις προκαλώντας άσκοπο lag στο forum. Δεν είμαι mod, απλά νοιάζομαι.
-
Εξαιρετικό το κείμενο, και σκεφτείτε. Ο Sabas μπήκε πριν κάποια χρόνια στο forum λέγοντας πως δεν γνωριζει πολλά. Καθώς έψαχνε να αγοράσει αυτοκινητο σε αυτά τα χρόνια δείτε τι κείμενο εγραψε.
Το κείμενο βοηθά παρα πολύ τον υποψήφιο αγοραστή.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Εξαιρετικό το κείμενο, και σκεφτείτε. Ο Sabas μπήκε πριν κάποια χρόνια στο forum λέγοντας πως δεν γνωριζει πολλά. Καθώς έψαχνε να αγοράσει αυτοκινητο σε αυτά τα χρόνια δείτε τι κείμενο εγραψε.
εβαλε πολλες ωρες στο ψαξιμο και εμαθε πραγματα.
-
@wantone said in Οδήγησα....:
@lap said in Οδήγησα....:
εβαλε πολλες ωρες στο ψαξιμο και εμαθε πραγματα.
Ναι, αναφέρει λεπτομερές όπως το χαρακτηριστικό κλώτσημα των dct που δεν το έχει το DSG νέου τύπου. Αυτό είναι αλήθεια και ξεκάθαρα γνώση ενός ανθρώπου που πλέον ξέρει κάποια πράγματα.
-
@kostis20 said in Οδήγησα....:
Το κιβώτιο γιατι το λενε cvt αφου δεν εχει ουσιαστικά κιβώτιο?Δεν ξέρω αν διορθωθεί κάτι από τα ανωτέρω με το f/l. Συνήθως αυτά αφορούν στιλιστικές παρεμβάσεις. Μακάρι να τα διορθώσουν γιατί αδικεί τον εαυτό του, είναι αμαξάρα. Τα δεδομένα με τα αυτοκίνητα αλλάζουν μέρα μέρα, όπως μου είπε ο πωλητής. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για παραγγελία κατά την άποψη μου όταν πηγαίνουν για προσφορά. Η έκπτωση είναι αυτή τη στιγμή ακριβώς 1500€ για το mh. Ίσως τα 3k να αφορούν το e-power. Επίσης ο Teo συνήθως τόσο γενναίες προσφορές κάνει μόνο για να ξεφορτωθεί τα preF/L όταν μαθαίνει ότι έρχεται f/l. Το ίδιο έκανε στο QQ.
Το τελευταίο ερώτημα σου δεν το κατανοώ. Προφανώς αναφέρεσαι στο e-power και το γεγονός ότι τους τροχούς κινεί ο ηλεκτροκινητήρας. Ας απαντήσει κάποιος γνωστής του αντικειμένου, δεν με ενδιέφερε το συγκεκριμένο και δεν ασχολήθηκα.
Ναι εγω ενδιαφερομουν για το τετρακίνητο epower ,σε αυτο ανφέρομαι και για τη διαθεσιμότητα και για το κιβώτιο.
Οδήγησα....