-
@georgekn said in Οδήγησα....:
το Saab 9-3 ζαχάρωνα...
Πολύ ωραίο. Όχι σπορ, αλλά με 200 άλογα και πάει και στρίβει σωστά!
-
@monman2 said in Οδήγησα....:
Επειδή κάποιοι δεν έχετε ιδέα -και φαίνεται- απο το πως ζουν τα λαικά στρώματα -δεν σας άρεσε και το πως ψήφισαν βέβαια - να η αλήθεια όπως αποτυπώθηκε πριν μια εβδομάδα που χρησιμοποίησα αστικά ΚΤΕΛ για να πάω να πάρω ενα αυτοκίνητο απο χωριό της Λάρισας.
Αναχώρηση απο το σπίτι 13:00 για την στάση του αστικού έφτασα στα ΚΤΕΛ 14:15 για να πάρω το εισιτήριο (μισή ώρα νωρίτερα σου λένε)
Αναχώρηση ΚΤΕΛ στις 15:00 απο Θεσσαλονίκη
Άφιξη Λάρισα 16:40
Αναμονή για το τοπικό ΚΤΕΛ μέχρι την 17:30
Άφιξη στο χωριό μετα και απο 10 λεπτά περπάτημα 18:30Συνολικός χρόνος 5μιση ώρες
Κόστος όλα τα εισιτήρια για ενα άτομο 18 €Το ίδιο δρομολόγιο με το Yaris Cross Hybrid με ταχύτητα ΚΤΕΛ στην ΕΟ 105-110 και 60-80 στον επαρχιακό ,4 λίτρα μέση κατανάλωση
161 χλμ = 6,44 λίτρα βενζίνης Χ 1,759 (Aegean) = 11,32 € για αμόλυβδη
Διόδια 1,20 € Μάλγαρα 2,20 € Κλειδίου τα αλλα παρακαμφθήκαν.Συνολικός χρόνος 2μιση ώρες
Συνολικό κόστος 14.70 €Τα μαθηματικά λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια και όποιος ξανα συγκρίνει ΚΤΕΛ με υβριδικά να προσέχει τι λέει
Παντως και με το δικο μου 1000αρι που δεν ειναι καν mild αυτη την διαδρομη με αυτες τις ταχυτητες εχω 5 5,3 καταναλωση.
-
Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο βενζίνης 1000-1600κε εκτός αστικού κύκλου εκεί κυμαίνεται. Την υβριδική τεχνολογία τη θες για μέσα στην πόλη.
-
@panos2171 said in Οδήγησα....:
Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο βενζίνης 1000-1600κε εκτός αστικού κύκλου εκεί κυμαίνεται. Την υβριδική τεχνολογία τη θες για μέσα στην πόλη.
Και εκτός αστικού κύκλου, ένα πλήρως υβριδικό αυτοφορτιζομενο (εννοώ self-charging HEV, όχι PHEV ή MHEV) είναι οικονομικότερο από ένα συμβατικό βενζίνης τουλάχιστον 1,5-2,0 lt/100 km.
H μπαταρία είναι πανταχού παρούσα για να συνδράμει τον βενζινοκινητήρα, ενώ υπό κατάλληλες συνθήκες έχει τη δυνατότητα να κινήσει το αυτοκίνητο πλήρως ηλεκτρικά. -
@bill_hsd said in Οδήγησα....:
Και εκτός αστικού κύκλου, ένα πλήρως υβριδικό αυτοφορτιζομενο (εννοώ self-charging HEV, όχι PHEV ή MHEV) είναι οικονομικότερο από ένα συμβατικό βενζίνης τουλάχιστον 1,5-2,0 lt/100 km.
H μπαταρία είναι πανταχού παρούσα για να συνδράμει τον βενζινοκινητήρα, ενώ υπό κατάλληλες συνθήκες έχει τη δυνατότητα να κινήσει το αυτοκίνητο πλήρως ηλεκτρικά.Η μπαταρία εκτός πόλης χρησιμοποιείται για να καλύψει τη λειτουργία των τουρμπο των συμβατικών. Παρέχει δύναμη όπου θα χρειαστεί. Οικονομία όχι και τόσο. Ειδικά στις ίδιες ταχύτητες.
Το κύριο πλεονέκτημα των υβριδικών είναι εντός πόλης.
Και το γράφω έχοντα κάνει πολλά ταξίδια με το υβριδικό. -
@iceman7 said in Οδήγησα....:
H μπαταρία είναι πανταχού παρούσα για να συνδράμει τον βενζινοκινητήρα, ενώ υπό κατάλληλες συνθήκες έχει τη δυνατότητα να κινήσει το αυτοκίνητο πλήρως ηλεκτρικά.Η μπαταρία εκτός πόλης χρησιμοποιείται για να καλύψει τη λειτουργία των τουρμπο των συμβατικών. Παρέχει δύναμη όπου θα χρειαστεί. Οικονομία όχι και τόσο. Ειδικά στις ίδιες ταχύτητες.
Και το γράφω έχοντα κάνει πολλά ταξίδια με το υβριδικό.Δύναμη=ενέργεια, άρα δύναμη από την μπαταρία= ενέργεια απο την μπαταρία, η οποία, αν δεν υπήρχε, θα αντλείτο μόνο από τον βενζινοκινητηρα, με αντίστοιχη επιβάρυνση στην κατανάλωση βενζίνης.
Το turbo στις ταχύτητες ταξιδιου έχει ασήμαντο ρόλο.
Δεν διαφωνώ ότι η ροπάτη λειτουργία ενός hybrid κινητήρα παραπέμπει σε turbo κινητήρα.
Παρατήρησε, με το Hybrid Assistant που εγκατέστησες, το ενεργειακό ισοζύγιο βενζινοκινητήρα - μπαταριας σε ταξίδι και θα δεις ότι μονίμως εμπλέκεται η υβριδική μπαταρία, είτε λίγο είτε πολύ, αναλόγως των συνθηκών και του πώς κρίνει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου. -
@iceman7 said in Οδήγησα....:
Και το γράφω έχοντα κάνει πολλά ταξίδια με το υβριδικό.Δύναμη=ενέργεια, άρα δύναμη από την μπαταρία= ενέργεια απο την μπαταρία, η οποία, αν δεν υπήρχε, θα αντλείτο μόνο από τον βενζινοκινητηρα, με αντίστοιχη επιβάρυνση στην κατανάλωση βενζίνης.
Δεν διαφωνώ ότι η ροπάτη λειτουργία ενός hybrid κινητήρα παραπέμπει σε turbo κινητήρα.
Παρατήρησε, με το Hybrid Assistant που εγκατέστησες, το ενεργειακό ισοζύγιο βενζινοκινητήρα - μπαταριας σε ταξίδι και θα δεις ότι μονίμως εμπλέκεται η υβριδική μπαταρία, είτε λίγο είτε πολύ, αναλόγως των συνθηκών και του πώς κρίνει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου.Επειδή οι διαστάσεις του γιαρις είναι πιο βολικές έχουμε κάνει αρκετά ταξιδάκια με αυτό μακριά ειδικά σε περιόδους αιχμης που πας επαρχία και συναντάς το χαος της Αθήνας.
Με το γιαρις έχω κατανάλωση γύρω στο 6 αλλά και δύναμη να κάνω μια προσπέραση όταν έχω κεκτημένη ταχύτητα.
Απλά το 6 το πετυχαίνω με ταχύτητες μέχρι 120-130 ενώ με το τουρμπο βενζινης πάω με 150 και κάνω με την ίδια άνεση λόγω kickdown προσπέραση. Εκεί είμαι στο 7 σε αμάξι παραπάνω κατηγορίας και πολύ βαρύτερο.
Σίγουρα συγκρίνω ανόμοια πράγματα αλλα αυτοφορτιζομενο για ταξίδια δεν θα έπαιρνα.
Γι αυτό και το κρος δεν μου κάνει τελικά.
Είναι άβολο για πόλη (αχρείαστα μεγάλο) αλλα δεν θα μπορούσα να κάνω ταξίδι ευχάριστα. -
-
@realzeus said in Οδήγησα....:
Ως προς τι;
Δεν επιταχύνεις. Έχεις ήδη σταθερή ταχύτητα και τη διατηρείς.
-
Ναι, είναι "ξετούρμπιστο" το μοτέρ στο απαλό γκάζι, αλλά πάλι διατηρεί μια πίεση (ανάλογα με τις ΣΑΛ).
-
@a-ctive said in Οδήγησα....:
@monman2 said in Οδήγησα....:
Επειδή κάποιοι δεν έχετε ιδέα -και φαίνεται- απο το πως ζουν τα λαικά στρώματα -δεν σας άρεσε και το πως ψήφισαν βέβαια - να η αλήθεια όπως αποτυπώθηκε πριν μια εβδομάδα που χρησιμοποίησα αστικά ΚΤΕΛ για να πάω να πάρω ενα αυτοκίνητο απο χωριό της Λάρισας.
Αναχώρηση απο το σπίτι 13:00 για την στάση του αστικού έφτασα στα ΚΤΕΛ 14:15 για να πάρω το εισιτήριο (μισή ώρα νωρίτερα σου λένε)
Αναχώρηση ΚΤΕΛ στις 15:00 απο Θεσσαλονίκη
Άφιξη Λάρισα 16:40
Αναμονή για το τοπικό ΚΤΕΛ μέχρι την 17:30
Άφιξη στο χωριό μετα και απο 10 λεπτά περπάτημα 18:30Συνολικός χρόνος 5μιση ώρες
Κόστος όλα τα εισιτήρια για ενα άτομο 18 €Το ίδιο δρομολόγιο με το Yaris Cross Hybrid με ταχύτητα ΚΤΕΛ στην ΕΟ 105-110 και 60-80 στον επαρχιακό ,4 λίτρα μέση κατανάλωση
161 χλμ = 6,44 λίτρα βενζίνης Χ 1,759 (Aegean) = 11,32 € για αμόλυβδη
Διόδια 1,20 € Μάλγαρα 2,20 € Κλειδίου τα αλλα παρακαμφθήκαν.Συνολικός χρόνος 2μιση ώρες
Συνολικό κόστος 14.70 €Τα μαθηματικά λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια και όποιος ξανα συγκρίνει ΚΤΕΛ με υβριδικά να προσέχει τι λέει
Παντως και με το δικο μου 1000αρι που δεν ειναι καν mild αυτη την διαδρομη με αυτες τις ταχυτητες εχω 5 5,3 καταναλωση.
1ο συγκρίνεις Β suv με focus που είναι πιο αεροδυναμικό
2ο νομίζεις οτι τηλε -μεταφέρθηκα στην ΕΟ
απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινάω και ενα 20λεπτο το τρώω στην κίνηση της Λεωφόρου Στρατού και της Τσιμισκή ... που δεν με συμφέρει η τηλεμεταφορά γιατί θα ήμουν στο 4,5 η πόλη με ρίχνει γιατί στην αρχή είμαι με 3-3,5 μέση αντίθετα το δικό σου θα ξεκινήσει με ανεβασμενη λόγω κίνησης . -
Τα ΚΤΕΛ είναι αρκετά ακριβά και πλέον για να βγαίνουν κάνουν διαδρομή με πολλές στάσεις, που σημαίνει τεράστιος χρόνος χασούρας.
Πριν 3 χρόνια χρειάστηκε να πάω με το ΚΤΕΛ στην Εύβοια για να πάρω το αυτοκίνητο της μητέρας μου γιατί είχε λήξει το δίπλωμα της και δεν μπορούσαν να γυρίσουν.
Το κόστος των 16,5 ευρώ που είχε το εισιτήριο, συν το 1,40 του προαστιακού-λεωφορείου που χρησιμοποίησα, σε σχέση με το πόσο καίω στο ντίζελ, σε αυτή την διαδρομή των 150 χλμ δείχνει ότι ακόμα και για ένα άτομο το ντίζελ είναι πολύ φτηνότερο ακόμα και με τα διόδια.
Αν πάω σε ταχύτητες υβριδικού/ηλεκτρικού, που σημαίνει 45-50 λεπτά μέχρι την Χαλκίδα, αντί για 35-40 που κάνω, θα κάψω 70 χλμ σε 5,2 λίτρα και τα άλλα 80 θα είναι αρκετά κάτω από 5 λίτρα. Μέση περίπου 4,8. Ητοι 10 ευρώ καύσιμο και 6 σχεδόν τα διόδια, γιατί βάζω και την Α.Ο. σημαίνει 16 έναντι 18 το ΚΤΕΛ.
-
Μονο που δεν υπολογισες κοστος αγορας αυτοκινητου, σερβις, λαστιχα, ζημιες, φθορες, ασφαλιση , ΚΤΕΟ , κοστος αποκτησης διπλωματος-ανανεωσης , απαξιωση αυτοκινητου και δεν ξερω τι αλλο
-
Θα τα υπολόγιζε αυτά αν το ΚΤΕΛ μπορούσε να κάνει ότι ακριβώς και το ιχ.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Θα τα υπολόγιζε αυτά αν το ΚΤΕΛ μπορούσε να κάνει ότι ακριβώς και το ιχ.
Κοστος διαδρομων υπολογιζουμε, οχι ευκολια και ανεση . Εκει κερδιζει το ΙΧ, χαιρω πολυ
-
Μα το κόστος υπολογίζεται ως προς κάτι δεν είναι μια αόριστη έννοια.
Αναφέρεις το κόστος αγοράς του ιχ. Το ιχ μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω από ένα ΚΤΕΛ οπότε για να να κάνεις σωστή την σύγκριση θα πρέπει να μετρήσεις το κόστος του αυτοκίνητο ως κλάσμα το οποίο θα αντιπροσωπεύει μονάχα την σύγκριση του συγκεκριμένου δρομολογίου. Δηλαδή, από τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου στα έτη χρήσης του πρέπει να υπολογίσεις πόσα χιλιόμετρα ως μέρος του συνόλου απασχολούν το ταξίδι αυτό για το οποίο κάνεις την σύγκριση.
Είναι ένα κλάσμα τις χιλίοις.
-
Αυτοκίνητο έχω έτσι και αλλιώς.
Και αν βάλω ότι με το αμάξι κάνω 2 ώρες και με το ΚΤΕΛ έκανα κοντά 5 από σπίτι σε σπίτ, τι κόστος να βάλω ?
-
Αλλη φορά αν θελω να το παιξω άπλας θα λεω , εγω δεν παω με το ΙΧ που ειναι φθηνο, παω με το ΚΤΕΛ .Τα εχω και τα σκορπαω. Τι ειμαστε τιποτα τσιπιδες ??!!
-
Μπήκα και ΄γω να διαβάσω «τι οδήγησα», και διαβάζω για το ΚΤΕΛ..
-
@bassstarlet said in Οδήγησα....:
Μπήκα και ΄γω να διαβάσω «τι οδήγησα», και διαβάζω για το ΚΤΕΛ..
Αφου δεν διαβασες για ΝΔ Συριζα πασοκ παλι καλα να λες
Οδήγησα....