-
@a-ctive said in Οδήγησα....:
Το θεμα ειναι οτι μιλαμε για αντικειμενικα και υποκειμενικα κριτηρια.
Και απαντας ειναι υποκειμενικο οι χωροι αν καποιον δεν τον ενδιαφερουν.
Τοτε αν καει περισοοτερο ειναι υποκειμενικο αν δεν τον ενδιαφερει η καταναλωση.
Τοτε αν εχει καλυτερη ποιοτητα ειναι υποκειμενικο αν δεν τον ενδιαφερει.
Τοτε ποια ειναι τα αντικειμενικα κριτηρια; (και οχι τα θελω του εκαστοτε αγοραστη)Αντικειμενικά είναι τα μετρήσιμα. Από δευτερόλεπτα και χιλιόμετρα σε επιδόσεις μέχρι εκατοστά για χώρους στα πόδια και λίτρα για πορτ-μπαγκάζ. Το πόσο ενδιαφέρει τον κάθε ένα υποψήφιο αγοραστή το κάθε μετρήσιμο μέγεθος είναι υποκειμενικό.
-
Οκ, καταλαβα...
-
Νομίζω η σωστή λέξη είναι η "βαρύτητα", δηλαδή πόσο ρόλο και ειδικό βάρος παίζει ένα υποκειμενικό ή αντικειμενικό κριτήριο σε μία απόφαση.
Κάποιος κοιτάει μόνο χώρο αποσκευών, άλλος τον θέλει τουλάχιστον 400λιτρα αλλά θέλει να καεί λίγο σε ταξίδια, άλλος θέλει απλά άνετα καθίσματα και πολυτέλεια, άλλος έχει οικογένεια με 2 αγόρια 2μετρα, άλλος θέλει το απολύτως μικρότερο για πόλη και να παρκάρει παντού, άλλος το θέλει για να βάζει κόντρες στα λιμανάκια. Μιλάμε εκατοντάδες συνισταμένες με άπειρες ποσοστώσεις.
100% κανείς δεν ξέρει πως πάρθηκε και με ποια κριτήρια μία απόφαση για αγορά οχήματος. Είναι πολύπλοκη απόφαση.
-
@realzeus said in Οδήγησα....:
Για να βρίσκουν τα πόδια των πίσω πρέπει να είναι όλοι 1.90 και για να χωράει μόνο για βαλίτσα... βασικά δεν έχω δει τόσο μεγάλη βαλίτσα στην ζωή μου. Για το 3άρι μιλάμε, έτσι; Όχι για το ΜΧ5!
Και μιας και ανέφερες το MX-5, έχω κάνει άπειρα ταξίδια (2 ατόμων) στα 20 χρόνια κτήσης χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι εκάστοτε συμβίες απλά ήξεραν ότι αν ήθελαν να πάρουν την προίκα τους μαζί, ο τρόπος ήταν το ΚΤΕΛ. Επομένως συμβιβάζονταν. Αν μου έκανες την ερώτηση τι σημαίνει Mazda με μια λέξη, θα απαντούσα ξεκάθαρα "οδηγική ευχαρίστηση", τελεία & παύλα.
-
Βρέθηκα για τις γιορτές του Πάσχα στη Γερμανία και για 4 μέρες νοίκιασα αυτοκίνητο για ένα μικρό οδικό ταξίδι στις Γερμανικές – Αυστριακές Άλπεις.
Το αυτοκίνητο ήταν vw golf πετρέλαιο 2 λίτρο 150 άλογα DSG.
Θετικά
- Κατανάλωση 4,8. Χωρίς πρόθεση για οικονομία σε εθνικό και επαρχιακό δίχτυο με ταχύτητες λίγο πάνω από τα όρια.
- Ηχομόνωση
- Ποιότητα εσωτερικού
Αρνητικά
- Τραγική εργονομία infotainment λόγω οθονών αφής και θέσης
- Αίσθηση πατιναρίσματος πολλές φορές
- 2-3 φορές έφαγε κάποια κολλήματα η οθόνη και το παράθυρο οδηγού.
Σε σύγκριση με το cx 30 που έχω, μου φάνηκε ότι έχει καλύτερη ηχομόνωση ( ίσως έπαιξε ρόλο η ποιότητα της ασφάλτου και οι μικρότερες ζάντες) και σε κάποια σημεία του εσωτερικού καλύτερα υλικά (σε κάποια άλλα είχε χειρότερα).
-
@gtsartsal said in Οδήγησα....:
vw golf πετρέλαιο 2 λίτρο 150 άλογα DSG.
Αρνητικά- Αίσθηση πατιναρίσματος πολλές φορές
Ελέω DSG, είναι χαρακτηριστικό του....κιβώτιο για κλωτσιές. Μόνο για πολύ συγκεκριμένη χρήση κάνει, όχι για καθημερινό αμάξι. Αλλά μας το φόρτωσε και αυτό η κατάπτυστη.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Ελέω DSG, είναι χαρακτηριστικό του....κιβώτιο για κλωτσιές. Μόνο για πολύ συγκεκριμένη χρήση κάνει, όχι για καθημερινό αμάξι. Αλλά μας το φόρτωσε και αυτό η κατάπτυστη.
Δεν έχω εμπειρία από αυτόματα.
Μια φορά στο στρατό το 2004 με καναδέζα και μια τώρα. -
Μια φορά στο στρατό το 2004 με καναδέζα και μια τώρα.
290 GD με τον πεντακύλιδρο τουρμποντίζελ και το 4άρι αυτόματο. Πάρτι κάναμε τότε που τα παραλάβαμε...
-
290 GD με τον πεντακύλιδρο τουρμποντίζελ και το 4άρι αυτόματο. Πάρτι κάναμε τότε που τα παραλάβαμε...
Mini διόρθωση Δία
Η αυτόματη Καναδέζα ήταν η 290GDT με τον πεντακυλινδρο τουρμποντιζελ
Η 290GD ήταν ατμοσφαιρική με χειροκίνητο -
Ρουφάει όμως η άτιμη....
-
Πατιναρουν τα DSG της VAG δλδ ?
Εξαρταται και απο το προγραμμα οδηγησης που θα επιλεξεις Γιατι το S tronic στο audi S3 δεν πατιναριζε καθολου . -
@alexandros-k said in Οδήγησα....:
Εξαρταται και απο το προγραμμα οδηγησης που θα επιλεξεις Γιατι το S tronic στο audi S3 δεν πατιναριζε καθολου .Το DSG μπορείς να το κατηγορήσεις για άλλα κουσούρια αλλά όχι για πατινάρισμα! Το Golf που αναφέρθηκε παραπάνω προφανώς είχε κάποιο πρόβλημα και έδωσε τη ευκαιρία στο Φάνη να του κολλήσει ένα ακόμα στραβό……..
-
Στην κίνηση και στο ξεκίνημα πάρα πολύ. Σε οδήγηση στην Ε.Ο καθόλου.
-
Στην κίνηση και στο ξεκίνημα πάρα πολύ. Σε οδήγηση στην Ε.Ο καθόλου.
Πάντως Φάνη στο Tucson δεν έχω νιώσει κάτι... Πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια του πατιναρίσματος; Κραδασμό, θόρυβο, κάτι άλλο; Είναι ίσως λίγο απότομο στο ξεκίνημα και θέλει περισσότερη προσοχή από ότι στο αυτόματο με τον μετατροπέα ροπής του CR-V.
-
O μόνος τρόπος να πατινάρει DSG είναι να έχει το αμάξι πρόγραμμα και να μην έχει αντίστοιχα επαναπρογραμματιστεί και το κιβώτιο. Στα πιο μικρά 1.0αρια και 1.5αρια αυτό που μοιάζει με πατινάρισμα είναι η προσπάθεια του μοτέρ να σπουλάρει την τουρμπίνα και νιώθεις εκεί ένα κενό δύναμης. Σε 2λτ δεν παίζει αυτό...το δικό μου 1η δε χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου. Για δεύτερόλεπτα την κρατάει σε κάνα φανάρι και πετάει 2α στα 10χαω ξέρω γω.
-
Η δική μου αίσθηση πατιναρίσματος ήταν ότι το κιβώτιο κρατούσε το 'συμπλέκτη' περισσότερη ώρα από ότι έχω συνηθίσει με τα χειροκίνητα και όχι μόνο σε κίνηση ή σε ξεκίνημα.
Να αναφέρω ότι αυτοκίνητο ήταν 05/2022 και είχε μόλις 18.000 χλμ και δεν νομίζω να είχε κάποιο θέμα. -
@npapanik said in Οδήγησα....:
Πάντως Φάνη στο Tucson δεν έχω νιώσει κάτι... Πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια του πατιναρίσματος; Κραδασμό, θόρυβο, κάτι άλλο; Είναι ίσως λίγο απότομο στο ξεκίνημα και θέλει περισσότερη προσοχή από ότι στο αυτόματο με τον μετατροπέα ροπής του CR-V.
Για Τουσόν δεν γνωρίζω (αν και λένε ότι είναι καλύτερα από τα κιβώτια του φαγκ, τα μικρά τουλάχιστον). Σε φαγκ, το πατινάρισμα το νοιώθεις ακριβώς όπως όταν πατινάρεις σε ένα χειροκίνητο για να ξεκινήσεις (σε ανηφόρα π.χ) χωρίς να σου σβήσει.
-
@npapanik said in Οδήγησα....:
Για Τουσόν δεν γνωρίζω (αν και λένε ότι είναι καλύτερα από τα κιβώτια του φαγκ, τα μικρά τουλάχιστον). Σε φαγκ, το πατινάρισμα το νοιώθεις ακριβώς όπως όταν πατινάρεις σε ένα χειροκίνητο για να ξεκινήσεις (σε ανηφόρα π.χ) χωρίς να σου σβήσει.
Δεν έχω νιώσει τίποτα τέτοιο στο Tucson Φάνη.
Από το manual:
• Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υιοθε-
τεί ένα διπλό συμπλέκτη ξηρού
τύπου, που επιτρέπει καλύτερη
απόδοση επιτάχυνσης και καλύτερη
κατανάλωση καυσίμου ενώ οδηγείτε.
Όμως διαφέρει από ένα συμβατικό
αυτόματο κιβώτιο επειδή δεν έχει
μετατροπέα ροπής. Αντίθετα, η
αλλαγή από τη μια ταχύτητα στην
άλλη γίνεται με ολίσθηση του
συμπλέκτη, ειδικά σε χαμηλές
ταχύτητες.
Ως αποτέλεσμα οι αλλαγές ταχυτήτων
είναι ορισμένες φορές πιο αισθητές
και μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή
δόνηση καθώς η ταχύτητα του άξονα
μετάδοσης συμπίπτει με την ταχύτητα
του άξονα κινητήρα. Αυτή είναι κανο-
νική κατάσταση για το κιβώτιο διπλού
συμπλέκτη. -
Πολύ αναλυτικό μάνουαλ και μπράβο που αναφέρουν την διαφορά με το αυτόματο με μετατροπέα (που είναι και το σωστό αυτόματο).
-
Πλέον μερικοί κατασκευαστές κρατούν το πλανητικό σύστημα, αλλά καταργούν τον μετατροπέα, γιατί δεν αρέσει η αίσθηση στους οδηγούς. Τον αντικαθιστούν με συμπλέκτες. Η κάθε υλοποίηση έχει τα υπέρ και τα κατά της, ασχέτως τι σας λέει ο Φάνης...
Οδήγησα....