-
Σημαντικό αυτό που γράφεις ektoras για το τιμόνι και την άνεση, γιατί αν θυμάμαι καλά α) κι εσύ είχες πριν Scross και β) έχεις την έκδοση executive του jazz που έχει 16" 185/55, αντί για 15" 185/60 που οδήγησα εγώ στην elegance.
Φυσικά,δεν ξέρω τι πιέσεις είχαν τα ελαστικά του td. -
@panormus772 said in Οδήγησα....:
Ο ενας δώρο το 100άρικο από τις πινακίδες κι ο άλλος συναγερμό (παρά το οτι του είπα πως έχει εργοστασιακό) ή άλλο δώρο..Θωρώ σωστό κι έντιμο να προσθέσω, πως ο εν λόγω πωλητής με πήρε τηλ. εκ των υστέρων 2-3 φορές προχθές και τελικά όταν μιλήσαμε ήθελε να μου ζητήσει συγγνώμη, γιατί έκανε λάθος για τον εργοστασιακό συναγερμό κι υπάρχει όντως στάνταρ από την 2η έκδοση (elegance) και πάνω. Οπότε ισχύει κάποιο άλλο δώρο ή αντιπρότεινε 2 πρώτα έτη δωρεάν service.
-
Πάρε τα δύο χρόνια σέρβις δώρο και άσε τα χαζά δώρα.
-
Συνεχίζοντας την αναζήτηση για td των full hybrid που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά απ'τις 4 μάρκες (Honda,Toyota,Renault,Hyundai),επόμενος ο "γαλλικός" σταθμός για το Clio e-tech.Δεν υπήρχε,οπότε έκανα td το Arkana e-tech 1.6 145hp.Ποιοτικό εσωτερικό (φουλ εξοπλισμένη έκδοση όμως) κι άνετη θέση οδήγησης.Ορατότητα πίσω περιορισμένη (αλλά εννοείται είχε αισθητ. + κάμερα).Για χώρους δεν το πολυέψαξα,αφού με νοιαζε κυρίως στα 20-25 min. της δοκιμής, να καταλάβω κινητήρα/κιβώτιο.
Κύλιση πολύ καλή κι ανάρτηση -παρά τον ημιάκαμπτο πίσω- ισορροπεί σχεδόν ιδανικά ανάμεσα σε κράτημα κι άνεση.Μου φάνηκε όμως υποδυέστερο ως υβρίδιο από το honda που οδήγησα πριν 2 βδομάδες.Το κιβώτιο σε απότομο πάτημα γκαζιού μου έδωσε την αίσθηση μιας υστέρησης (που δεν είδα στο honda) ~0.5-1sec,αλλά μετά αρπάζει και δείχνει σβέλτος (για τόσο μεγάλο αμάξι,στο clio θα είναι ακόμη καλύτερα) όπως και στο honda.Επίσης το κιβώτιο κάνει ελάχιστο ως καθόλου θόρυβο,σε σχέση με το jazz.Το συγκεκριμένο είχε 700χλμ. με κατάναλωση 5,7lt.Σαν αμάξι,υπερβολικά μεγάλο για τα γούστα μου,αλλά η άνεση κι η ησυχία- ιδίως σε ev mode- ήταν 90% σαν mercedes! Δοκίμασα για λίγο κι ένα clio lpg (επέμενε ο πωλητής για να έχω και μια αίσθηση κι απ'αυτό).Το clio χειρότερο τιμόνι από fiesta -αλλά καλύτερο από το jazz- κι επειδή κάναμε σχεδόν την ίδια διαδρομή με arkana, η διαφορά στην ανάρτηση τεράστια ανάμεσα τους..Ίσως το clio ένα κλικ πιο άνετο από το fiestaκι που είχα.
Για Captur full hybrid o πωλητής ρώτησε τον προϊστάμενο και του είπε ίσως Απρίλιο...
Για clio full hybrid ισχύει (11/11/21) χωρίς χρέωση το πολύ ωραίο μπλε μεταλλ.(iron blue,το είδα σε captur και clio που έφερε "φρέσκο" μια νταλίκα) και σε πληρωμή μετρητοίς δώρο και το εξ'ισου ωραίο κοκκ. μεταλλικό. -
Φθάνοντας προς το τέλος της γνωριμίας μου με τα full hybrid,μετά από Honda και Renault,ακολούθησε προχθές η Toyota (Hyundai έχω πάει κι αναμένω εδώ και 10 μέρες να με ειδοποιήσουν για td του Κona..για να δούμε..)
Στην αντιπροσωπεία Τοyota,στη Πειραιώς δοκίμασα μια Corolla 1.8. για κατι λιγοτερο από 30min.Πολύ καλό αμάξι! Ανάρτηση σούπερ,δε καταλάβαινε τίποτα στους βομβαρδισμένους δρόμους από νταλίκες,αξιοπρεπές γκαζάκι στο sport(καταλαβαίνεις τη διαφορά στο kickdown από normal σε sport),ποιοτική μέσα και εντυπωσιακά ήσυχη! Τιμόνι/σύστημα δνσης ακόμη υπολλείπεται των Ford/AR,όμως στο sport -όπως συνέβη και με επιτάχυνση- αισθητή βελτίωση.Καλή η αποκριση και των φρενων σε ξαφνικό φρενάρισμα.Οδηγικά δεν κατάφερα να βρω κάποιο δυνατό μείον,μόνο αποσκευές κι οι χώροι πισω,αλλά ως 1.80κάτι -είμαι 1.76-, επαρκείς.Η 2λιτρη θα γαζώνει! Κρίμα όμως για τον ΦΠ...Mου 'δωσε και προσφορά active plus με μεταλλ. χρώμα 300€ έκπτωση,αλλά αναμονή 9/2022!
Για το yaris cross δεν μπορώ να πω πολλά, γιατί στην αντιπροσωπεία της Ε.Ο. ναι μεν ήταν το μοναδικό td χωρίς τον πωλητή, για 30+ min,αλλά ως συνοδηγός (αφού ενδιαφερόταν άμεσα μια συναδελφος κι οδήγησε εκείνη).Καλό,έδωσε βέβαια την 4wd πρεμιέρ έκδοση),με ήσυχο κιβώτιο,αλλά λίγο πιο θορυβώδες στην επιτάχυνση (είναι και 3κύλινδρο).Άνεση ανάρτησης,όχι σαν corolla-λογικό-, αλλά έστω κι ελάχιστα,πάνω απ'το μέσο όρο της κατηγορίας (υπενθυμίζω,4wd -πολλ/λοι πίσω).Επίσης,η ποιότητα κι η συναρμογή,απλά αξιοπρεπής.Πολύ καλή η 9" οθόνη info (καλύτερη από την 8" των chr και corolla). -
Ως τώρα από τα td,η δική μου αίσθηση είναι: στη Honda με τους ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες (αυτός του jazz βγάζει τόση ισχύ όση στους 2λιτρους της Τοyota! ) δείχνει ως λειτουργία κι αίσθηση πως βρίσκεται πιο κοντά στην αμιγή ηλεκτροκίνηση,της Toyota είναι ο πιο ισορροπημένος κι ομαλός σε υβριδική,μικτή λειτουργία,στη Renault χωρίς να σε απογοητεύει,νιώθεις οτι θέλει κάτι ακόμη για λίγο πιο ομαλή λειτουργία -με εξαίρεση το κιβώτιο που είναι το πιο αθόρυβο των τριών-.
Συμπερασματικά,Τoyota και Honda είναι σταθερά μπροστά στα υβριδικά,με τη Renault να ακολουθεί φιλότιμα.
(ακόμη περιμένω το Kona να με ειδοποιήσουν,αλλά δε νομίζω ότι θ'αλλάξει κάτι δραματικά).Η Corolla ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη.Εχοντας "γαλουχηθεί" οδηγικά με AR,Lancia και Ford,τα Toyota ούτε που έδινα σημασία,αλλά ειλικρινά,αυτή η Corolla είναι πάρα πολλή καλή! Αδικείται από το παρελθόν της,αν δεν την οδηγήσεις...Τέλος,ελπίζω να βοήθησα όσο μπόρεσα όσους σκέφτονται τα full hybrid (αν κι όπως είπα "χρωστάω" το Kona) και να μην κούρασα.
Και για να λέμε και κανένα καλό λόγο κι όχι μόνο κράξιμο, σ'όλες τις αντιπροσωπείες οι πωλητές ήταν αρκετά εξυπηρετικοί,διαθέσιμοι κι ευγενικοί (ιδίως των από τη δυτική πλευρά της εθνικής οδού).Μόνο σε μία,στο δακτυλίδι της Κηφισίας, για να μου δώσουν td, ήθελαν πάνω-κάτω να παραγγείλω πρώτα... -
πολλ/λοι πίσω
Διπλά ψαλίδια.
Το σύστημα της Renault πάντως, από ότι λέγεται, πρέπει να δίνει την πιο σπορ γεύση και το κιβώτιο να είναι το πιο γρήγορο σε αλλαγές.
-
@realzeus said in Οδήγησα....:
πολλ/λοι πίσω
Διπλά ψαλίδια.
Το σύστημα της Renault πάντως, από ότι λέγεται, πρέπει να δίνει την πιο σπορ γεύση και το κιβώτιο να είναι το πιο γρήγορο σε αλλαγές.
Ναι,σωστά και το yaris cross 4wd έχει πίσω διπλά ψαλίδια (νόμιζα μόνο η πλατφόρμα των corolla/chr ηταν με ψαλίδια στην πίσω ανάρτηση)
Το κιβώτιο όντως, αφ'ενός όπως έγραψα ήταν το πιο αθόρυβο από τα τρία αυτόματα,αλλά κάτι ιδιαίτερο ως σπορ αίσθηση δεν μου ενέπνευσε το σύστημα της Renault.Βέβαια,δεν ήταν ίσως υπεραρκετός ο χρόνος της δοκιμής και το αμάξι της δοκιμής -Αrkana- σημαντικά βαρύτερο από clio/captur. -
Πήρα την κρυά...την τιμή δηλ το οδήγησα κιόλας , Ford Puma αυτό με τα 125 mh -μην εχω κάνει καμμιά βλακεία που παρήγγειλα toyota- δεν εντυπωσιάστηκα για να πάει έπρεπε να πατάς και τότε η κατανάλωση πήγαινε στον θεό ,στεναχωρήθηκα και το γύρισα στην μεση για να βλέπω τουλάχιστον 8-9 λιτρα
...χώροι περιορισμένοι στην καμπίνα , κάθεσαι χαμηλά δεν εχει την ψηλή θέση που περιμένεις απο suv ο πίσω άξονας έκανε κάτι περίεργα σε κατι σημεία που η άσφαλτος είχε υψομετρικές διαφορές
παρόλα αυτά αν υπήρχε ντίζελ με τιμή παραπλήσια του yaris cross active θα το σκεπτόμουν αλλα ο πωλητής είπε οτι το έκοψαν ... και μάλλον για πάντα , κρίμα γιατί θυμάμαι πόσο ωραίος ηταν ο 1500 diesel απο ενα test drive του fiesta , αυτός ο χιλιάρης πολύ μουγγρίζει με 1η 2α , πολύ όμως και κάποιες στιγμές δεν τράβαγε ενω λες turbo και ηλεκτροκινητήρας θα φύγει αυτό οχι ... ο ντίζελ δεν είχε τέτοια το πήγαινε το fiesta αέρα! Κρίμα για το ντίζελ κρίμα και για μας που θα οδηγάμε σαν κότες υβριδικά toyota
Συμπέρασμα 1ο η μέγιστη κατανάλωση του yaris cross hybrid είναι η ελάχιστη του puma 125 mh...δεν λεω νούμερα με το δικό μου πόδι στην ίδια διαδρομή
Συμπέρασμα 2ο όταν η γυναίκα διαμαρτυρηθεί για τον ήχο απο το υβριδικό σύστημα του yaris στην full επιτάχυνση θα της πω που να δείς πως μουγγρίζει το puma
Συμπέρασμα 3ο όταν θα πεί (η ίδια) για τον αέρα που ακούγετε στο yaris cross μετά τα 120 θα ανοίξω λίγο το volume και θα της απαντήσω οτι το ήσυχο puma (ακόμα και στα 160 ) κάνει 4000€ παραπάνω ...δεν θα ξαναπεί τίποτα !
-
@monman2 said in Οδήγησα....:
του yaris cross hybrid είναι η ελάχιστη του puma 125 mh...δεν λεω νούμερα με το δικό μου πόδι στην ίδια διαδρομή
Συμπέρασμα 2ο όταν η γυναίκα διαμαρτυρηθεί για τον ήχο απο το υβριδικό σύστημα του yaris στην full επιτάχυνση θα της πω που να δείς πως μουγγρίζει το puma
Συμπέρασμα 3ο όταν θα πεί (η ίδια) για τον αέρα που ακούΗ ελάχιστη του puma δεν είναι η μέγιστη του Yaris. εννοείται οτι το yaris είναι πολύ πιο οικονομικό στην πόλη αλλά αυτό που λες δεν ισχύει με τίποτα. Μπορεί να κάψει και 5-5,5 αν το πας συνετά και δεν είναι αυτή η μέγιστη του yaris cross
Δεν έχω ακούσει το yaris cross αλλά αν λάβω υπόψιν μου τον θόρυβο του yaris δεν ισχύει ούτε αυτό ειδικά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα το yaris ακουγεταί πάρα πολύ. Το puma ακούγεται και αυτό αλλά όχι χειρότερα.
-
@cirus said in Οδήγησα....:
του yaris cross hybrid είναι η ελάχιστη του puma 125 mh...δεν λεω νούμερα με το δικό μου πόδι στην ίδια διαδρομή
Συμπέρασμα 3ο όταν θα πεί (η ίδια) για τον αέρα που ακούαλλά αυτό που λες δεν ισχύει με τίποτα. Μπορεί να κάψει και 5-5,5 αν το πας συνετά
προτιμώ τα συνετά 4 του (ορθόδοξου) υβριδικού , 4 απλής βενζίνης μη τα ξεχνάμε αυτά
δεν ισχύει ούτε αυτό .... Το puma ακούγεται και αυτό αλλά όχι χειρότερα
χειρότερα και απο το yaris ντίζελ που εχω τώρα , πάντα μιλάμε για 1η 2α μετα ηρεμούν και δεν ακούγονται τα μοτερ στο ταξίδι
και μια και το πιάσαμε το ταξίδι μου παρουσιάζουν το απλό CC του Puma και την αναγνώριση των σημάτων ορίου ταχύτητας σαν κάτι προχωρημένο εμένα τα εχει το yaris απο το 2014
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Συμπέρασμα 3ο όταν θα πεί (η ίδια) για τον αέρα που ακούαλλά αυτό που λες δεν ισχύει με τίποτα. Μπορεί να κάψει και 5-5,5 αν το πας συνετά
προτιμώ τα συνετά 4 του (ορθόδοξου) υβριδικού , 4 απλής βενζίνης μη τα ξεχνάμε αυτά
δεν ισχύει ούτε αυτό .... Το puma ακούγεται και αυτό αλλά όχι χειρότερα
χειρότερα και απο το yaris ντίζελ που εχω τώρα , πάντα μιλάμε για 1η 2α μετα ηρεμούν και δεν ακούγονται τα μοτερ στο ταξίδι
και μια και το πιάσαμε το ταξίδι μου παρουσιάζουν το απλό CC του Puma και την αναγνώριση των σημάτων ορίου ταχύτητας σαν κάτι προχωρημένο εμένα τα εχει το yaris απο το 2014
μπορείς να προτιμάς ότι θες και συ και γω και ο καθένας. εγω δεν είπα αυτό....
ούτε είπα οτι το πραγματικό υβριδικό που είναι το Yaris Cross και όχι το γιαλαντζι οπως το puma δεν είναι οικονομικότερο. Και βέβαια είναι πιο οικονομικο.
Το μονο που είπα και δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση γιατι είναι γεγονός, είναι ότι δεν ισχύει ότι το χαμηλότερο του puma είναι το υψηλότερο του yaris που είπες.
Δεν ισχύει αυτό καθόλου. Και δεν είναι κάτι υποκειμενικό όπως η αισθηση του θορύβου που αναφέρεις μετά.To Yaris cross είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και το πιο οικονομικό μακράν στην κατηγορία, καλορίζικο εύχομαι και με το καλό να παραλάβεις.
-
Σήμερα πήγα και ξανα -οδήγησα το yaris cross , ομολογώ οτι τα λόγια του cirus παραπάνω αλλα και τα 10 χρόνια που ήμουν και εγω κάτοχος Mondeo ST -220 μου έβγαλαν μια κακία και αποφάσισα να το ξεσκίσω
Βοήθησε βέβαια και οτι μου έδωσαν και μια φουλ έξτρα* τετρακίνητη υβριδική έκδοση που οσο να είναι θα κάψει παραπάνω και ...ΕΚΑΨΕ το γύρισα και στο PWR και το έφερα πίσω με 7 στρογγυλά μέση κατανάλωση αρα παίρνω πίσω τους ισχυρισμούς σε προηγούμενο ποστ αν και δεν νομίζω κάποιος να τα καταφέρει ...χειρότερα!
Να πω για το θόρυβο τώρα μεχρι τα 120 το Yaris cross είναι πιο ήσυχο απο το puma η χροιά του τρικύλινδρου πιο εκλεπτυσμένη απο το αντίστοιχο της Ford** ,μετα όμως αρχίζει το πάρτι και ο κινητήρας αρχίζει και ακούγεται και ο αέρας επίσης, το Puma πιο ιδανικό για σβέλτα ταξίδια με 140-160.
Δυναμικά τώρα σαν πλαίσιο ανάρτηση το yaris cross ισάξιο με το Puma που κούναγε πιο πολύ το κολ@ρ@κι του! ...μπορεί να φταίει οτι είχα περισσότερα χλμ στην είσοδο...
Σαν κινητήρες τωρα το υβριδικό toyota ξεκινάει με την σκέψη ,άμεση απόκριση, ουτε lag ουτε τίποτα και μεχρι τα 100 σε ευχαριστεί περισσότερο απο τον χιλιάρι της Ford μετά όμως αστα να πάνε ,στο ίδιο σημείο στην ανηφόρα της Καρδίας 144 το puma 130 το yaris cross ... θα το συνηθίσω ...γιατί αυτα τα 4000€ διαφορά είναι σεβαστά και κάθε φορά που θα βλέπω τις τιμές στο βενζινάδικο θα επαναφέρω το eco στο drivemode του μυαλού μου !ΥΓ1 φανταστικό το head up dispay , ενδείξεις πάνω στο παρμπρίζ και οχι σε κάτι πλαστικά τζαμάκια που εχω δει αλλού
ΥΓ2 ρε μπας και το Puma εχει κανα σύστημα που φέρνει τον ηχο του στην καμπίνα ... -
Στο facebook των κατοχων Puma διαβαζω για νεες τιμες απο σημερα αρκετα αυξημενες, κατι 26αρια 28αρια
-
@a-ctive said in Οδήγησα....:
Στο facebook των κατοχων Puma διαβαζω για νεες τιμες απο σημερα αρκετα αυξημενες, κατι 26αρια 28αρια
Ναι, το είχαμε γράψει και στο σχετικό θέμα ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα έπαιρναν πάνω €1.000 περίπου.
-
Οδήγησα το πρώτο μου ηλεκτρικό
Την περασμένη τετάρτη με ειδοποίησε καλός φίλος ότι παρέλαβε το καινούριο του αυτοκίνητο και επειδή ξέρει την ψώρα μου με ειδοποίησε να το οδηγήσω.
Το σύνηθες των διαφημίσεων του ID.3, σιέλ μάλλον το λες. Βραδιάζει νωρίς και το είδα νύχτα. Λεπτομέρειες πολλές δεν μπορούσα να δω αλλά εμένα αυτή η αισθητική η πολύ μοντέρνα δεν με τρελαίνει. Πάντως αντιπαθές (αν και VW) δεν το λες. Το πιο αταίριαστο ήταν το πακέτο "ζαντολάστιχα".
Αδρά, ο χώρος αποσκευών μέτριος και μάλλον ρηχός. Στα πίσω καθίσματα δεν κάθισα. Στη θέση του οδηγού βολεύτηκα πολύ εύκολα και η ορατότητα γύρω μου ήταν πολύ καλή, όμως αυτό που έβλεπα μπροστά μου δεν με γέμιζε. Ενα μικρό πινακάκι με ελάχιστες ενδείξεις που μάλλον έμοιαζε ότι είναι προσωρινό και θα 'ρθεί ο μάστορας αύριο να βάλει το κανονικό. Η οθόνη ελέγχου στη μέση είναι μεγάλη και ευκρινής, αν είναι και βολική δεν ξέρω, δεν την δούλεψα.
Με εντυπωσίασε, αλλά δεν μου άρεσε που δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ούτε καν διακόπτης ΟΝ. Αναγνώρισε το βάρος μου (εύκολο ήταν) στο κάθισμα και ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.
Ευτυχώς όχι όσο αθόρυβο νόμιζα, αποδεκτό από μέσα. Από έξω που το άκουσα κάποια στιγμή οι ήχοι ήταν ...ποταποί, τριξίματα και βουιτά όχι ιδιαίτερα εύηχα.
Η ίδια η οδήγηση (με το σύστημα του αυτομάτου φρεναρίσματος το οδήγησα "Β"), με τον ιδιοκτήτη δίπλα, πρώτη φορά ηλεκτρικό, νύχτα, ήταν σεμνή. Μία λέξη ταιριάζει: ευκολοδήγητο. Στην πόλη και στον ανοιχτό δρόμο το ίδιο. Ευκολοδήγητο, διεκπεραιωτικό. Η σαφέστατα εντυπωσιακή του διάσταση λέγεται αβίαστη επιτάχυνση αν την ζητήσεις. Δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις πότε γράφει το μικρό εκείνο πινακάκι 130 και γιατί έρχεται υπεργρήγορα και γιατί καμία άλλη αίσθηση δεν συμμετέχει. Πανδαισία ερεθισμάτων γιόκ! Απλά συμβαίνει. Γρήγορα. Δεν είναι κακό. Κάτι λείπει όμως. Αν είχε ήχο και κραδασμό, τι να πω, σα μαχητικό θα ήταν.
Ανάμικτα συναισθήματα. Τα καλά καλύτερα, τα κακά χειρότερα. Το μόνο που παραμένει μετά την εμπειρία μου αμετάβλητο είναι η πεποίθηση ότι δεν είναι όχι για όλους, αλλά, ουτε καν για τους περισσότερους. (Υποδομή ατομική και της πολιτείας).
Στο γυρισμό, το ευχαριστήθηκα λίγο παραπάνω το swift και τον χορταστικό όπως μου φάνηκε πίνακα όργάνων του. Το άλλο μόνο ταχύτητα έδειχνε. -
Χαχα..
Τσουπ!
Να το πάλι το ακατανομαστο. Και πάλι προσέφερε χαρά και ευχαρίστηση σε όποιον το επέλεξε... -
Μιας και ειχα λιγο χρονο σημερα αποφασισα να οδηγησω Audi A3 1.5 MHEV και να ξαναοδηγησω (πριν 2 χρονια την ειχα ξανα-οδηγησει) Toyota Corolla 1.8 Hybrid.
Ξεκινησα απο Audi, στην αντιπροσωπεια με λιγα λογια σε αποτρεπουν ουσιαστικα να το παραγγελεις μιας και εχει αναμονη 1 χρονο και οι τιμες ξεκινανε απο το καλημερα κοντα στα 30.000 για 1000αρι αυτοματο! Για το Audi A3, επισης οι τιμες που μου εβγαζε το Configurator, να υπολογιζετε 2000 ευρω πανω, ενα απλο Α3 1000cc MHEV Advanced με το comfort πακετο και κατι ψηλα 33.000! Δεν ειχε το αυτοματο σε 1000αρι και οδηγησα το 1.500
Με περιμενε ενα λευκο απλο Audi A3 Basic 1.5 S-tronic με το Comfort πακετο και εσωτερικο Sline.Η τιμη του συμφωνα με τον πωλητη πανω απο 33.000! Εντυπωσεις με το Audi; Μαλλον μετριες προς κακες. Ειδικα το κιβωτιο και η καταναλωση!
Το κιβωτιο εχει τρελλο lag αργει να κατεβασει και να αρπαξει σε πορεια, παρα τα 150 αλογα του και το υβριδικο του συστημα μου φανηκε χειροτερο απο του Ford Puma που ειχα οδηγησει πριν 1 μηνα καθως δεν εσβηνε παντα τον κινητηρα σε σταση, εννοειται χωρις το κλιματιστικο στο οn. Επισης πολλες φορες μπερδευοταν και αντι να ανεβασει κατεβαζε ταχυτητα!
Απο αυτα που ειχα διαβασει στον "ειδικο τυπο" περιμενα ενα αρτιο κιβωτιο αλλα φευ!
Απο κοντα και η καταναλωση που διαβαζα για κατι 7 αρια μεσα στην πολη , με Eco στην κηφισιας και στα στενα δεν επεσα ποτε κατω απο 8.5 μετα απο αρκετη προσπαθεια κιολας! Ισως με τον τρικυλινδρο χιλιαρη να ειναι πιο εφικτο!
Ενταξει το αυτοκινητο εχει καλο πατημα οπως ομως εχουν και τα Ford Focus, VW Golf, KIA Ceed κλπ κλπ... αλλα 33.000 δεν δινω ουτε το τζοκερ να κερδιζα!Στην Toyota δεν ηθελα να παω εξαρχης αλλα αφου το ειχαν διαθεσιμο τελικα πηγα. Κοκκινο Black Edition με μαυρη οροφη διχρωμια και μεσα τα παντα ολα. Ολα; Οχι ολα φυσικα γιατι το multimedia, ο θεος να το κανει, ειχε φωτεινοτητα και αναλυση της πρωτης γενιας Ipad 2010, πραγματικα νομιζα οτι ειναι χαλασμενο σε σχεση ειδικα με του Audi, επισης χωρις πλοηγο και ασχημα τοποθετημενο χωρις να ειναι καν κεντραρισμενο προς τον οδηγο! Απο οτι εμαθα στη νεα γενια my2022 εχει καλυτερη αναλυση και πλοηγο! παλι καλα!.
Εννοειται εξωτερικη εμφανιση το Black Edition πολυ ομορφοτερο απο την Basic του Audi, ισως με την S-line να ειχα αλλη αποψη! Οδηγικα τωρα προς μεγαλη μου εκπληξη το Toyota ηταν πολυ καλυτερο, τουλαχιστον μεσα στην Αθηνα απο το Audi χωρις το παραμικρο lag απο το CVT κιβωτιο, ηταν σχεδον απολαυστικο στις επιταχυνσεις του απο σταση μεχρι τα 50-60 με μονη παραφωνια το μουγκριτο του CVT. Με μονιμο σκισιμο χωρις να το λυπαμαι η καταναλωση ηταν στο 7.5 με 8 και οταν αποφασισα να το παω σαν ανθρωπος η καταναλωση επεσε πολυ ανετα στο 5!Για εμενα μεσα στη πολη και τα περιχωρα το Toyota δεν εχει αντιπαλο και δεν ενιωσα πολυ μειονεκτικα μεσα στο σαλονι του σε σχεση με το Audi, βεβαια οι πισω θεσεις και το πορτπαγκαζ ειναι ενα θεμα, με 1 παιδακι παλευεται με 2 μαλλον οχι!
Ενα ακομα που μου εκανε εντυπωση ηταν σε δρομο που ξερω απεξω και ανακατωτα με 50-60 χλμ η Corolla ηταν πιο ησυχη μεσα απο το Audi, στο οποιο ακουγα καθαρα θορυβο κυλισης απο τον δρομο και απο το παρτμπριζ!Ειμαι σιγουρος οτι σε ανοιχτο δρομο το Audi ειναι πιο απολαυστικο και με καλυτερη παθητικη ασφαλεια λογω ροπης/αλογων ειδικα φορτωμενο, και για καποιον που κανει συχνα ταξιδια ισως να βολευει. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι η Toyota δεν εβγαλε hybrid κινητηρα σε συνδυασμο με Turbo, οπως κανει τωρα η Hyundai KIA, ωστε να ειχαμε περισοτερες επιλογες, μιας και ο διλιτρος τρωει αλλα 60 λιτρα! απο το πορτπαγκαζ με την μεγαλυτερη μπαταρια και ειναι φυσικα "απαγορευμενος" για την Ελληνικη αγορα!
Με λιγα λογια για καθημερινο αυτοκινητο 33.000 ευρω (μιλαμε για το χιλιαρη κινητηρα στο Audi) φυσικα και δεν αξιζουν με τπτ, οχι οτι τα 25.700 που ζηταει η κορολλα ειναι λιγα, αλλα με το υβριδικο της συστημα μεσα στη πολη σου δινει παρα πολλα με μεγαλο μειονεκτημα τους χωρους, ειδικα για το μηκος της. Δυστηχως δεν την οδηγησα Αττικη οδο για να καταλαβω πως συμπεριφερεται σε ταχυτητες ταξιδιου και ρεπριζ, αλλα καταλαβαινουμε απο τα νουμερα οτι ειναι οριακα ανεκτη, φορτωμενη ισως να ειναι και επικινδυνη σε προσπεραση!
-
Δηλαδή απ' ότι κατάλαβα το Α3 το MHEV το χιλιάρι το δίνουν στη βασική έκδοση με το πακέτο Comfort κοντά στα 30K? Έχουν ξεφύγει τελείως οι τιμές. Πριν λίγο καιρό ήταν κοντά στα 26k.
Το είχα στη λίστα μου γιατί κυκλοφορεί δακτύλιο, το σβήνω κι αυτό. Όσο πάνε οι επιλογές και λιγοστεύουν...
Και εντάξει οι ΚεντροΒορειοΕυρωπαίοι είναι πιο πλούσιοι από εμάς, αλλά δε νομίζω να δίνουν εύκολα 30άρες ή 35άρες για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Στα όρια του παραλόγου είναι όλα αυτά. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι θέλουν ντε και σώνει να μας βάλουν να σκάσουμε 30άρες για ηλεκτρικά. Και για παράπονα βέβαια θα μας στέλνουν στους πολιτικούς, όπως απ' έξω απ' έξω λένε και οι επικεφαλείς των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η σωτηρία του πλανήτη θέλει φράγκα κύριοι, ξηλωθείτε!! -
Μήπως να πάμε σε άλλον πλανήτη να τον μολύνουμε από την αρχή; Ίσως βγει φθηνότερα
Οδήγησα....