-
This post is deleted! -
Ποσα ειναι τα τελη του Τιγκουαν 1.5;
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο!!
Αφού σου άρεσε και το ήθελες καλά έκανες και το διάλεξες. Για όποιους λόγους και έχεις(πχ χώρους).
Εγώ πχ ήθελα κάτι πιο οδηγοκεντρικο και μπορούσα να κάνω υποχώρηση στους χώρους. Μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι άνετα. Εδώ και σε Β κατηγορία βρίσκεις.
Σε κάθε περίπτωση το πήρες όπως ήθελες και να το ευχαριστηθείτε.Περιμένουμε φωτό!!
-
@wantone said in Οδήγησα....:
277.5?
Κάνα 100αρι λογικά.
-
@chrisk6 said in Οδήγησα....:
277.5?
Κάνα 100αρι λογικά.
Πανω απο 150 σίγουρα , στο δικο μου με 121 γρ δινω 145
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο. Από όλα που διάβασα και είναι σεβαστά φυσικά γιατί η γνώμη του καθενός είναι διαφορετική νομίζω ότι από την αρχή ήθελες tig και έψαχνες σε κάποια οχήματα λεπτομέρειες που μεγενθυνες σαν αρνητικά να τα απορρίψεις.
Πάντως πήρες ένα πολύ καλό αμάξι με πάρα πολύ καλό κινητήρα που δεν έχει δείξει να έχει προβλήματα (βασικό πολύ όταν διαλέγεις vag)
Να το χαρείτε λοιπόν και να σας ταξιδεύσει σε όμορφα ταξίδια.
-
@spyrosk said in Οδήγησα....:
@chrisk6 said in Οδήγησα....:
277.5?
Κάνα 100αρι λογικά.
Πανω απο 150 σίγουρα , στο δικο μου με 121 γρ δινω 145
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/teli-kykloforias-2025-deite-ti-tha-plirosete/
Τι χρονολογία είναι το δικό σου;
Εγώ με 138γρ δίνω 88€.
Άδεια 2023.Κοίταξα λίγο διαμορφωτή…143γρ πρέπει να βγάζει αν δεν κάνω λάθος. Μεταφράζεται σε 100.1€.
Αλλά κάπου εκεί θα είναι. -
Εγω με 123 πληρωνω 147.6 ευρω. αδεια 2015, γιατι κατεβασαν τοσο πολυ τα τελη στα καινουρια?
-
Γιατί σας απασχολούν τόσο πολύ τα τέλη ; Είναι αστείο ετήσιο έξοδο σε σχέση με τα λοιπά λειτουργικά έξοδα ενός σύγχρονου - ή όχι τόσο σύγχρονου- ΙΧ.
Μου φαίνεται υπερβολικό που αναφέρεις συνέχεια το μωρό, ένα μωρό έχει τόσο ζόρι ; Εκτός αν είστε και οι δύο μεγάλοι σε ηλικία ή έχετε κάποιο θέμα οπότε ανακαλώ την ερώτηση
Σε ζηλεύω που είχες όρεξη να τα δεις, να τα οδηγήσεις και να τα σχολιάσεις όλα. Εδώ είδες μέχρι και τουρκικό ριβιου !
Υπάρχει κάποιος λόγος που τα βαγκ πουλάνε μιλουνια, φοβερά μοτέρ, αμαξώματα για όλα τα γούστα, ανταγωνιστικές τιμές ή επιλογή για όλα τα βαλάντια, πληθώρα ανταλλακτικών ΑΜΕΣΑ διαθέσιμων και αν εισαι και λίγο καγκουρας, bolt on από μεγαλύτερα μοντέλα ή πιο πριμιουμ φίρμες.
-
Εγω με 123 πληρωνω 147.6 ευρω. αδεια 2015, γιατι κατεβασαν τοσο πολυ τα τελη στα καινουρια?
Δεν τα κατέβασαν.
Τα 123 του 2015 είναι με άλλη μέτρηση.
Αν τα μετρούσαν σήμερα θα ήταν περισσότερα και θα έβγαινε πάλι 147 ευρώ. -
το ενα με NEDC , το αλλο με WLTP
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/apo-ton-kyklo-nedc-sto-protokollo-wltp/
-
Έτσι για την οικονομία της συζήτησης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον τα αυτοκίνητα σε κάθε γενιά μεγαλώνουν γίνονται πιο βαριά αλλά ταυτόχρονα φιμώνονται για να έχουν λιγότερους ρύπους.
Με αυτή τη λογική τα 150 άλογα του tiguan από 1.500 κυβικά είναι μία καλύτερη επιλογή σε σχέση με τον 1,2 με 136 των γάλλων για αυτού του μεγέθους αμάξια και αυτής κατηγορίας.
Από την άλλη ποιος χρειάζεται σήμερα αυτοκίνητο μήκος 4,60 m ?
Έρχεται όμως και μία άλλη επιλογή για μένα για τον περισσότερο κόσμο το μέλλον είναι τα καινούργια 3 αιρκρος και frontera.
Μήκος 4,40 μεταξόνιο 2,67 πολύ πιο άνετο από τα προηγούμενα β σουβ και στις υβριδικές εκδόσεις επιδόσεις κάτω από 9 δευτερόλεπτα 0-100 και πάνω από 190 η τελική.
Λεφτά από 24 μέχρι 28 χιλιάρικα.
Επειδή αυτή την περίοδο ένας φίλος οδηγεί ένα μόκα με τα 136 και του αρέσει πολύ οδήγησα και εγώ και για αυτά τα μεγέθη είναι μία χαρά.
Η κατανάλωση πέφτει εύκολα κάτω από 6.
Είχε 5,9 με 48 χαω μωτ και είναι τέστ ντραιβ αμάξι.Οπότε μέχρι τα ηλεκτρικά να βρουν μία ισορροπία αποδεκτή για όλους μας η επιλογή των μεγάλων β σουβ πού είναι πλέον σε χώρους όσο τα προηγούμενα μοντέλα της επόμενης κατηγορίας είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή γιατί παραμένουν σε τιμές της β σουβ.
-
This post is deleted! -
Τα κοστολογια να τρεξεις ενα θερμικο ειναι πολλα και αθροιστικα μαζευοντε. Δηλ εχεις ασφαλεια τελη κυκλοφοριας, λαδια, φιλτρα, διαφορα υγρα να αλλαξεις περιοδικα, υψηλο κοστος βενζινης και διοδια. Συνολικα μαζευονται τα ποσα και δεν ειναι καθολου αμελητεα. Παλια που η βενζινη και τα διοδια ηταν χαμηλα κανενας δεν ασχολουνταν με κοστολογια, εχουν αλλαξει τωρα οι εποχες.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Κατανάλωση κοντά στα 15 λίτρα (για κάποιους),
αλλά με τελική στα 200+++ για ώρα (για κάποιους άλλους).Εξαιρετικό αυτοκίνητο, τέλεια επιλογή, καλοτάξιδο.
-
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
Τα κοστολογια να τρεξεις ενα θερμικο ειναι πολλα και αθροιστικα μαζευοντε. Δηλ εχεις ασφαλεια τελη κυκλοφοριας, λαδια, φιλτρα, διαφορα υγρα να αλλαξεις περιοδικα, υψηλο κοστος βενζινης και διοδια. Συνολικα μαζευονται τα ποσα και δεν ειναι καθολου αμελητεα. Παλια που η βενζινη και τα διοδια ηταν χαμηλα κανενας δεν ασχολουνταν με κοστολογια, εχουν αλλαξει τωρα οι εποχες.
Τότε κατέβασε budget για να καλύψεις και αυτά. Πάρε βασική έκδοση ή άλλο όχημα.
Το να παρεις βασικη εκδοση για προσωπικο οχημα το θεωρω τελειως αστοχο, ο καθενας βεβαια ας κανει τις δικες του επιλογες. Επισης το κοστος αγορας το πληρωνεις μια φορα (αν δεν εχεις δανειο) τα αλλα τα πληρωνεις συνεχως. Τεσπα ο καθενας οπως αντιλαμβανετε τα οικονομικα του και εχει διαφορα αν βρισκει λεφτοδεντρα εχει αλλη φιλοσοφια γιατι οι μισοι εχουν αλλα οι αλλοι μισοι δεν εχουν.
-
Ασφάλεια, διόδια,service έλεγχο μόνο στην αντιπροσωπεία και όχι στον μπαρμαμητσο της γειτονιάς έχουν ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
-
@dimitrioskosmas said in Οδήγησα....:
Ασφάλεια, διόδια,service έλεγχο μόνο στην αντιπροσωπεία και όχι στον μπαρμαμητσο της γειτονιάς έχουν ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
δεν εχουν πολλα αλλα εξοδα ομως, φυσικα το τι θα γινουν οι μπαταριες δηλ το κοστος της ανακυκλωσης το κανουμε γαργαρα.
οταν δουλευα σε μια εταιρεια με πυρηνικα εργοστασια ειδα στους λογαριασμους ενα τεραστιο ποσο πριν 24 χρονια ηταν γυρω στα 400 εκατ ευρω. ρωτησα καποιον τι ειναι αυτο το ποσο και μου εξηγησε οτι οταν το εργοστασιο κλεισει τον οφελιμο κυκλο ζωης του ειναι το κοστος (μετα απο 30-40 χρονια) για να το σφραγγισουν και να θαψουν με ασφαλεια τα αποβλητα.
Οδήγησα....