-
Καλοτάξιδο saba. Να το χαρείτε!
Περιμένουμε αναλυτικές αναφορές για λεπτομέρειες του!
-
@sabas_thess Καλοτάξιδο και να το χαρείτε με υγεία.
Παρόλα αυτά θα περιμένω φώτο για τη σιγουριά ότι τελικά θα είναι Tiguan -
Τα ποστ του @sabas_thess αποτελούν αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό υλικό για το ποια είναι η πραγματική αξία ενός Volkswagen ειδικά στην C κατηγορία, αυτό το overall καλύτερο που λέμε ή αλλιώς Uber alles.
Όπου και να πας στο τέλος θα γυρίσεις στην Χέλγκα.
-
@katafractos17 said in Οδήγησα....:
@sabas_thess Καλοτάξιδο και να το χαρείτε με υγεία.
Παρόλα αυτά θα περιμένω φώτο για τη σιγουριά ότι τελικά θα είναι TiguanΠολύ ευχαρίστως ^^
-
@vagkirk said in Οδήγησα....:
Τα ποστ του @sabas_thess αποτελούν αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό υλικό για το ποια είναι η πραγματική αξία ενός Volkswagen ειδικά στην C κατηγορία, αυτό το overall καλύτερο που λέμε ή αλλιώς Uber alles.
Δεν θέλω να το γενικεύσω. Τα δικά μου συμπεράσματα πάντως ήταν ακριβώς όπως τα λες. Άλλος μπορεί να διαφωνεί 100%. Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Πολυ θα χαιρομουν να υπήρχε αντίλογος στα όσα έγραψα.
-
Καλοτάξιδο Χρηστάρα!!!Έκανες την καλύτερη επιλογή!Να το χαρείς με την οικογένειά σου!
-
Kαλοτάξιδο!
Υ.Γ. Είχα κάνει td πριν 2 χρόνια το Kia Niro και το CHR (προηγ. γενιά).Kάπου -αν θυμάμαι στα αντίστοιχα topic ή στο "Οδήγησα"-, έχω γράψει τις εντυπώσεις μου.
Εν συντομία: to Νiro με πιο άνετες αναρτήσεις,πιο ταξιδιάρικο. Το CHR,χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιο σκληρές οι αναρτήσεις του,το αισθανόσουν πιο σπορτιφ,πιο ευέλικτο,πιο οδηγοκεντρικό.Τιμόνι σχεδόν τα ίδια,ίσως το Νiro μισό βαθμό πιο ακριβές. -
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
Δεν θέλω να το γενικεύσω. Τα δικά μου συμπεράσματα πάντως ήταν ακριβώς όπως τα λες. Άλλος μπορεί να διαφωνεί 100%. Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Πολυ θα χαιρομουν να υπήρχε αντίλογος στα όσα έγραψα.
Δεν έχουμε εύκολο αντίλογο. Την διαφορά την κάνει ο 1.5 με τα 150 άλογα για τα ευρωπαϊκά, αλλά μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί οι ξένοι έχουν και άλλες επιλογές, όπως και η Χ1 που επίσης δίνει λύσεις.
Βέβαια στα 40000 παίζουν κοντά και οι GLA - GLB που για κάποιους το αστέρι είναι αρκετό για να τελειώσει τα όποια ερωτήματα τους.Για μένα ο μόνος αντίλογος αν δεν πάμε σε ηλεκτρικό, όπου όντως το Τέσλα καθαρίζει την κατάσταση, είναι το δίλιτρο κορόλα κρός, όπου σε χαμηλές τιμές έχεις άλογα και υβριδικό.
Στην Πεζώ το νέο 3008 είναι λόγω βάρους πλέον και διαστάσεων μόνο για πλάγκ ιν και ηλεκτρικό είναι και σε άλλες τιμές. Το 408 είναι αμάξι επίσης για μεγαλύτερους κινητήρες.
Θεωρώ ότι αυτά τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να είναι ελκυστικά στα όποια ντίζελ βγαίνουν ακόμα και είναι λίγα, βασικά το 5 αιρκρος και το Ντι Ες 7 σε δύο επιλογές με μεγάλη διαφορά τιμής.
Γιατί άλλη είναι η ροπή στα 300 του ντίζελ, άλλη στα 230 του υβριδικού 1.2
-
Το Tig από όσο ξέρω είναι ο μπαμπάς των ευρωπαϊκών suv. Παπούς ειναι τα αμερικανικά suv. Από αυτήν την άποψη η επιλογή σου είναι συντηρητική. Όμως η ανάλυση και η κριτική σου στην κατηγορία είναι άριστη.
Καταλήγεις στο Χ1 και το απορρίπτεις λόγο τιμής και ακριβής συντήρησης και το Sportage που θα έπρεπε να ήταν φθηνότερο.Προσωπικά το Sportage μου αρέσει και η BMW έχει κλέψει τη σχεδίαση καντράν ενιαίο με το tablet.
-
@george-0 said in Οδήγησα....:
Το Tig από όσο ξέρω είναι ο μπαμπάς των ευρωπαϊκών suv. Παπούς ειναι τα αμερικανικά suv. Από αυτήν την άποψη η επιλογή σου είναι συντηρητική. Όμως η ανάλυση και η κριτική σου στην κατηγορία είναι άριστη.
Καταλήγεις στο Χ1 και το απορρίπτεις λόγο τιμής και ακριβής συντήρησης και το Sportage που θα έπρεπε να ήταν φθηνότερο.Προσωπικά το Sportage μου αρέσει και η BMW έχει κλέψει τη σχεδίαση καντράν ενιαίο με το tablet.
Μια μικρή διόρθωση. Είπα ότι είναι πολλά τα 40k της Gt-line η οποία έχει "παπά" εξοπλισμό όπως η αντίστοιχη R-line του Tig, για KIA. Και τα 42,5k της R-line τα θεωρώ πολλά. Αν η Titanium ήταν εξοπλισμένη και τιμολογημένη σαν την more η απόφασή μου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Θεωρώ ανεπίτρεπτες ελλείψεις σε αυτά τα λεφτά τα Acc/bs και την αυτόματη θύρα αποσκευών.
Η έκδοση more εν ολίγης καθόρισε το αποτέλεσμα. Απλά δεν υφίσταται οτιδήποτε αντίστοιχο.
-
Καλοτάξιδο! Πάντως δεν μπορω τα καταλάβω πως τάχα στα Peugeot 3008 και 408 είναι ανεπαρκής ο κινητήρας με τα 136 ενώ στο Tiguan για μόλις 14 άλογα παραπάνω είναι τέλειος σε επιδόσεις.. πάντως στις μετρήσεις του autotriti το 408 και το Tiguan έχουν ίδιες ακριβωσ επιδόσεις : το 408 0-100 σε 9,4.. 60-100 σε 5,1… 80-120 σε 6,8 … Tiguan 0-100 σε 9,7 60-100 σε 5,2 και 80-120 σε 6,8 και αυτό… καμία διαφορα δηλαδή σε επιδόσεις… και το 3008 10,2 - 5,3 - 7,1 …. Πολύ κοντά δηλαδή …
Chr : 10 - 5,8 - 7,5 .. που το Chr κανονικά με το 2008 έπρεπε να το συγκρίνω και εκεί χάνει κατά πολύ σε επιδόσεις …
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-VW-Tiguan-15-eTSI-150-PS-DSG7_263150_85843.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/dokimh-neo-peugeot-3008-hybrid_264993_86609.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Peugeot-408-12-Hybrid-136-e-DCS6_269637_88388.asp -
@panormus772 said in Οδήγησα....:
Kαλοτάξιδο!
Υ.Γ. Είχα κάνει td πριν 2 χρόνια το Kia Niro και το CHR (προηγ. γενιά).Kάπου -αν θυμάμαι στα αντίστοιχα topic ή στο "Οδήγησα"-, έχω γράψει τις εντυπώσεις μου.
Εν συντομία: to Νiro με πιο άνετες αναρτήσεις,πιο ταξιδιάρικο. Το CHR,χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιο σκληρές οι αναρτήσεις του,το αισθανόσουν πιο σπορτιφ,πιο ευέλικτο,πιο οδηγοκεντρικό.Τιμόνι σχεδόν τα ίδια,ίσως το Νiro μισό βαθμό πιο ακριβές.Σε σχέση με το HONDA HRV που είναι και πιο κοντά στα χρήματα;
-
Μια μικρή διόρθωση. Είπα ότι είναι πολλά τα 40k της Gt-line η οποία έχει "παπά" εξοπλισμό όπως η αντίστοιχη R-line του Tig, για KIA. Και τα 42,5k της R-line τα θεωρώ πολλά. Αν η Titanium ήταν εξοπλισμένη και τιμολογημένη σαν την more η απόφασή μου θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Θεωρώ ανεπίτρεπτες ελλείψεις σε αυτά τα λεφτά τα Acc/bs και την αυτόματη θύρα αποσκευών.
Η έκδοση more εν ολίγης καθόρισε το αποτέλεσμα. Απλά δεν υφίσταται οτιδήποτε αντίστοιχο.
Θεωρώ άκυρη, στην παρούσα χρονική στιγμή, την επιλογή Sportage, αφού σε λίγους μήνες έρχεται το facelift με αρκετές αλλαγές.
-
@giocitroen91 said in Οδήγησα....:
Καλοτάξιδο! Πάντως δεν μπορω τα καταλάβω πως τάχα στα Peugeot 3008 και 408 είναι ανεπαρκής ο κινητήρας με τα 136 ενώ στο Tiguan για μόλις 14 άλογα παραπάνω είναι τέλειος σε επιδόσεις.. πάντως στις μετρήσεις του autotriti το 408 και το Tiguan έχουν ίδιες ακριβωσ επιδόσεις : το 408 0-100 σε 9,4.. 60-100 σε 5,1… 80-120 σε 6,8 … Tiguan 0-100 σε 9,7 60-100 σε 5,2 και 80-120 σε 6,8 και αυτό… καμία διαφορα δηλαδή σε επιδόσεις… και το 3008 10,2 - 5,3 - 7,1 …. Πολύ κοντά δηλαδή …
Chr : 10 - 5,8 - 7,5 .. που το Chr κανονικά με το 2008 έπρεπε να το συγκρίνω και εκεί χάνει κατά πολύ σε επιδόσεις …
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-VW-Tiguan-15-eTSI-150-PS-DSG7_263150_85843.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/dokimh-neo-peugeot-3008-hybrid_264993_86609.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Peugeot-408-12-Hybrid-136-e-DCS6_269637_88388.aspΕκτος απο τις μετρησεις εχει να κανει και με την αισθηση που δινει στον καθε οδηγο.
-
Το 408 mhev για να πιάσει 9,4" 0-100 πρέπει να του χαρίσεις 2". Είναι αργό. Αν το θεωρεί κάποιος εφάμιλλο των υπολοίπων λυπάμαι αλλά θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
-
Η Kia δεν έχει καλή υποστήριξη. Όχι ότι η Hyundai σκίζει, αλλά στην Kia είναι πολύ κακή ή κατάσταση.
Ακούω πολύ γκρίνια τελευταία από γνωστούς με Kia, σε κάποιον δεν είχαν ούτε τακάκια ν' αλλάξουν και τα έκαναν παραγγελία.
Οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να τα προσέχουν αυτά, δεν αρκεί να είναι vfm ένα αυτοκίνητο, η τεχνική υποστήριξη έχει μεγάλη σημασία.
-
@a-d-p said in Οδήγησα....:
@panormus772 said in Οδήγησα....:
Kαλοτάξιδο!
Εν συντομία: to Νiro με πιο άνετες αναρτήσεις,πιο ταξιδιάρικο. Το CHR,χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιο σκληρές οι αναρτήσεις του,το αισθανόσουν πιο σπορτιφ,πιο ευέλικτο,πιο οδηγοκεντρικό.Τιμόνι σχεδόν τα ίδια,ίσως το Νiro μισό βαθμό πιο ακριβές.Σε σχέση με το HONDA HRV που είναι και πιο κοντά στα χρήματα;
To HRV ήταν λίγο πιο σκληρό,ξερό στις αντιδράσεις (κυρίως σε εγκάρσιες ανωμαλίες),αλλά με το καλύτερο τιμόνι εκ των τριών.Αλλά ακόμη κι έτσι, ήταν πιο κοντά προς το Niro για χαλαρoύ τύπου οδήγηση,δεν σε προδιαθέτει κι αυτό για γρήγορο,σπορτιφ ρυθμό.
Εννοείται,μιλάμε για όποια σπορτιφ χαρακτηριστικά,με βάση την κατηγορία τους ως full υβριδικά.
-
Πέρα από τις μετρήσεις του autotriti που βγάζουν σχεδόν ίδιες επιδόσεις στο 408 και το Tiguan και μάλιστα λιγο καλύτερες στο 408 … φαίνεται ότι συμφωνούν Και άλλοι στις μετρήσεις αυτες του 408:
https://zeperfs.com/en/fiche12330-peugeot-408-1-2-hyrbrid-e-dcs6.htm -
@a-d-p said in Οδήγησα....:
Θεωρώ άκυρη, στην παρούσα χρονική στιγμή, την επιλογή Sportage, αφού σε λίγους μήνες έρχεται το facelift με αρκετές αλλαγές.
Δν ισχύει ότι το περιμένουμε τέλη 2025? Έτσι διάβασα κάπου χθες ... Μου έβγαλες άκυρη την over budgeted επιλογή μου
-
@andya3 said in Οδήγησα....:
Η Kia δεν έχει καλή υποστήριξη. Όχι ότι η Hyundai σκίζει, αλλά στην Kia είναι πολύ κακή ή κατάσταση.
Ακούω πολύ γκρίνια τελευταία από γνωστούς με Kia, σε κάποιον δεν είχαν ούτε τακάκια ν' αλλάξουν και τα έκαναν παραγγελία.
Οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να τα προσέχουν αυτά, δεν αρκεί να είναι vfm ένα αυτοκίνητο, η τεχνική υποστήριξη έχει μεγάλη σημασία.
Πες τα στους υπολοιπους εγω τα ξερω απο πρωτο χερι
Οδήγησα....