-
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
@storm said in Μονόλογοι ...:
Και όχι μόνο με αφήνεις γέρο άνθρωπο να γυρνώ μέσα στα ποτάμια, μου σβήνεις και το δίκυκλο μέσα στο ποτάμι;;;;;;;;
Γιατί δεν παίρνεις το αμάξι όταν έχει τέτοιο καιρό?
Δεν κάνω την ίδια εργασία με σένα φίλε μου.
Αφού το ξέρεις, γιατί με ρωτάς;Τέλος πάντων. Ελπίζω σήμερα να μην με βρουν στο δρόμο τα καρεκλοπόδαρα γιατί χθες ανέβαινα στο κακό χαμό από Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μου έσβησε η μηχανή κάτω από την υπόγεια διάβαση στην Μεσογείων.
-
Αφού το ξέρεις, γιατί με ρωτάς;Το ξέρω, αλλά για 1-2 φορές όταν έχει τόσο χάλια καιρό, τι σε εμποδίζει να πάρεις το αμάξι? Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια, αλλά το λέω για την άνεση και την ασφάλειά σου.
-
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
@spi_duster said in Μονόλογοι ...:
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
Όταν μπλέκονται λεφτά, εξουσία και γυναίκες οι τσέπες, οι ψυχές και τα ένστικτα όλων είναι καπιταλιστικά. Ο έχων 2 χιτώνες προσπαθεί να αποκτήσει τουλάχιστον ένα τρίτο, όχι να δώσει το 2ο...
Όταν μιλάει η θεωρία και η ιδεολογία όμως, υπερισχύει ο ουμανισμός και η κοινοκτημοσύνη, το δίκιο του εργάτη, ο αγώνας του συντρόφου. Στη θεωρία όμως και για τους άλλους ε, όχι για μας, μην τρελαθούμε τώρα...
Οπότε μην ασχολείσαι με τις θεωρίες και τα παραμύθια του καθενός αγαπητέ Storm, ο καθένας ζει το μύθο του όπως τον βολεύει, στην πράξη όμως λειτουργεί όπως βολεύεται...Απαραδεκτη και εμετικη τοποθετηση. Σωστα? Τι να κανουμε τωρα ομως που εχει και απολυτο δικιο?
Το ότι κάποιοι άνθρωποι μεγάλωσαν τόσο φοβισμένοι που κοιτάνε μόνο το τομάρι τους, δεν σημαίνει πως έχουν δίκιο ή κάποια σοφία για τη ζωή.
Είναι απλά φοβισμένοι, κι έχουν τη συμπόνια μας γι αυτό, μέχρι το σημείο που αρχίζουν να βλάπτουν το κοινό σύνολο, να γίνονται αντικοινωνικοι παρτάκηδες κι άπληστοι.Κανένας δεν κοιτάει μόνο το τομάρι του, γιατί μεταξύ άλλων δεν ζει μόνος του σ' αυτό τον κόσμο, ούτε κανείς είναι τελείως αυτόνομος ή αυτόφωτος. Όλοι όμως κοιτάνε κυρίως το τομάρι τους και την οικογένειά τους.
Το να παραγνωρίζει κάποιος αυτή την πραγματικότητα δεν τον κάνει καλύτερο άνθρωπο σε σχέση με τους άλλους. Απλώς συνεχίζει να αναμασά το γνωστό παραμύθι που προσπαθεί να μονοπωλήσει η αριστερά για να πουλήσει στους αδαείς...Είναι γνωστό εξάλου ότι οι μεγαλύτεροι φιλάνθρωποι και τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά ιδρύματα ανήκουν στους πάμπλουτους, αυτούς που βρίζει κατά κόρον η αριστερά. Αυτοί τελικά τι είναι με τα αριστερά κριτήρια? Άπληστοι παρτάκηδες εκμεταλευτές ή μεγάλοι ευεργέτες?
Αλλού τα παραμύθια, εκεί που μπορείτε να τα πουλήσετε. Συνοδευόμενα βέβαια πάντα και με τους συνήθεις αριστερούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σ΄αυτούς που δεν τα χάφτουν και χαλάνε και τη σούπα...Μετά το 1ο πολιτικαντικο επιχείρημα " ναι αλλά εσείς τι προτείνετε" όταν δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει τίποτα σε μια κριτική, το Νο 2 που αφορά την ανισότητα πλούτου κλπ είναι αυτό περί φιλανθρωπιστων πλουσίων ,αλλά είναι τόσο χαζό που σπανια ξεστομιζεται καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι σημαίνει αυτού του είδους ο φιλανθρωπισμος και τα σχετικά ιδρύματα.
-
Ενώ τα κρατικά ιδρύματα είναι πρότυπα λειτουργίας
-
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
Αφού το ξέρεις, γιατί με ρωτάς;Το ξέρω, αλλά για 1-2 φορές όταν έχει τόσο χάλια καιρό, τι σε εμποδίζει να πάρεις το αμάξι? Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια, αλλά το λέω για την άνεση και την ασφάλειά σου.
Κατέβηκα να φύγω το πρωί και άκουγα μπουμπουνητά. Ωχ λέω. Θα'΄χει πλάκα να με πιάσει η μπόρα στο δρόμο. Ευτυχώς πρόλαβα.
Λοιπόν για την ώρα είμαι εντός κτιρίου. Φυσικά αν σκάσει κάτι θα πρέπει να φύγω. Δεν είμαι σε διοικητική θέση ώστε να κάθομαι 8ωρο σε ένα γραφείο. Και στο πεδίο εργάζομαι και σε αποθήκες τρέχω για logistics και διαχείριση/εποπτεία/παραλαβή/προμήθειες υλικού.
Αυτά με το ιδιωτικό προσωπικό αυτοκίνητο δεν γίνονται. Άλλωστε όταν προσλήφθηκα το 2020 ένα από τα προαπαιτούμενα ήταν η κατοχή διπλώματος οδήγησης μηχανής και η κατοχή δικύκλου ώστε άμεσα να μπορώ να μεταβώ σε διάφορα σημεία.
Φυσικά θα μπορούσα να παραμείνω στην ανεργία και να περιμένω για την τέλεια θέση εργασίας. ok. Εγώ δεν το έκανα. Το κάνουν άλλοι.
-
Δουλείτσα να υπάρχει κι Άγιος ο Θεός να λέμε, αφού δεν γίναμε Δημόσιοι Υπάλληλοι.
-
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
Δουλείτσα να υπάρχει κι Άγιος ο Θεός να λέμε, αφού δεν γίναμε Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Του όνειρο του καθενός μας, αλλά μόνο λίγοι τα καταφέρνουν!! Εδώ θέλει βύσμα να πας στον ΑΒ, πόσο μάλλον στο Δημόσιο που έχεις σταθερό μισθό χωρίς να κάνεις τίποτα (με κάποιες εξαιρέσεις)....δεν χρειάζεται καν να πηγαίνει στην εργασία σου!!
-
Υπερβολές, υπερβολές, υπερβολές και πολλά κλισέ.
Για τους δημόσιους υπαλλήλους που δε δουλεύουν και που δε χρειάζεται καν να πηγαίνουν στην εργασία τους. Έχουν δηλαδή κάποιον προϊστάμενο που τους καλύπτει και παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα για το χατίρι τους.
Και στο δημόσιο όπως και στο ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αργόσχολοι και τεμπέληδες που δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους εις βάρος των υπολοίπων.
Εγώ πάντως μέχρι να διοριστώ έβγαλα 2 αυτοκίνητα off με τα χιλιόμετρα που τα φόρτωσα, από 300.000 το καθένα, χώρια τα καύσιμα, να τρέχω αναπληρωτής σε γειτονικούς νομούς.
Θα μου πεις επιλογή σου, όχι η εργασία δεν είναι επιλογή μας πάντα. -
Ο Φάνης αναφέρεται σε μια μειοψηφία γραφειοκρατων, που κι αυτοί δεν περνάνε τόσο καλά και δουλεύουν σε πολύ "τοξικό περιβάλλον".
Απλά υπάρχει δια βίου εξασφάλιση αποδοχών, αυτό ζηλεύουν όλοι. -
Εξαρτάται πάντα από το αντικείμενο. Ένστολοι, υγιειονομικοί δουλεύουν πολύ και σληρά και αμοίβονται λίγο. Εκπαιδευτικοί, εξαρτάται....μισο/μισό θα έλεγα. Πάντα με εξαιρέσεις.
Αλλά σε κάτι εφορίες, ΕΛΤΑ, δήμους κλπ. το ξύσιμο πέφτει αέρας! Φίλη μου στα ΕΛΤΑ πήγαινε όταν ήθελε, όποτε ήθελε και φυσικά 2 το μεσημέρι ήταν σπίτι της και έκανε σιέστα. Επιλογή της, γιατί θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη θέση στα Ελτα και να πηγαίνει, αλλά προτίμησε τα λιγότερα λεφτά για να μεγαλώνει το παιδι της.
-
Σε κανέναν τομέα του δημοσίου δε πας όποτε θες, παντού δίνεις λόγο.
Ίσως η φίλη σου παίρνει για κάποιους λόγους άδειες τις οποίες εσύ ερμηνεύεις ως κοπάνες.
Το μόνο που θα αναγνωρίσω ως ανισότητα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού είναι τα προνόμια της μάνας από την εγκυμοσύνη μέχρι τα πρώτα χρόνια της ανατροφής.
Εκεί πλεονεκτεί το δημόσιο αλλά μη ζητάμε να ψοφήσει και του γείτονα.
Όλα τα άλλα είναι να χαμε τα λέγαμε. -
@georgemit said in Μονόλογοι ...:
Ίσως η φίλη σου παίρνει για κάποιους λόγους άδειες τις οποίες εσύ ερμηνεύεις ως κοπάνες.
Το μόνο που θα αναγνωρίσω ως ανισότητα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού είναι τα προνόμια της μάνας από την εγκυμοσύνη μέχρι τα πρώτα χρόνια της ανατροφής.
Όλα τα άλλα είναι να χαμε τα λέγαμε.Καλα μη παιρνεις και ορκο
https://www.iefimerida.gr/ellada/ergazomeni-nosokomeio-4-hronia-plironetai-kanonika -
@spi_duster said in Μονόλογοι ...:
Όλα τα άλλα είναι να χαμε τα λέγαμε.Καλα μη παιρνεις και ορκο
https://www.iefimerida.gr/ellada/ergazomeni-nosokomeio-4-hronia-plironetai-kanonikaΓι αυτό και έγινε είδηση.
Αν δε πάω εγώ 4 χρόνια στο σχολείο θα συνεχίσω άραγε να πληρώνομαι; -
Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας...
Μπορείς να μιλήσεις σίγουρα για τον τομέα σου...Σε πολλές θέσεις στο δημόσιο ακόμα και τώρα παίζει ρόλο το κόμμα , η γνωριμία με διευθυντή - δήμαρχο.
Υπάρχουν περιπτώσεις για ιδιαιτέρες που στα χαρτιά είναι τρεις και εμφανίζεται μια...
Θέσεις που θεωρητικά πρεπει να βρίσκονται 2 στο πόστο τους και μια πάει ο ένας και μια ο άλλος ...
Δουλειές πολύ μακριά από την έδρα της εταιρείας - υπηρεσίας , όπου στην ουσία δεν σε ελέγχει κανείς...
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν σωστοί υπάλληλοι που τιμάνε κάθε μέρα τον μισθό τους.
-
Σίγουρα δεν ορκίζομαι, υπάρχουν κι αυτά τα φαινόμενα τα οποία θεωρώ μεμονομένες περιπτώσεις και τα οποία δεν πρέπει να γενικεύουμε. Ακόμα κι αυτά από το 2010 και μετά με την κρίση έχουν περιοριστεί πολύ.
-
Υπερβολές, υπερβολές, υπερβολές και πολλά κλισέ.
Για τους δημόσιους υπαλλήλους που δε δουλεύουν και που δε χρειάζεται καν να πηγαίνουν στην εργασία τους. Έχουν δηλαδή κάποιον προϊστάμενο που τους καλύπτει και παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα για το χατίρι τους.
Και στο δημόσιο όπως και στο ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αργόσχολοι και τεμπέληδες που δε κάνουν σωστά τη δουλειά τους εις βάρος των υπολοίπων.
Εγώ πάντως μέχρι να διοριστώ έβγαλα 2 αυτοκίνητα off με τα χιλιόμετρα που τα φόρτωσα, από 300.000 το καθένα, χώρια τα καύσιμα, να τρέχω αναπληρωτής σε γειτονικούς νομούς.
Θα μου πεις επιλογή σου, όχι η εργασία δεν είναι επιλογή μας πάντα.Το εντυπωσιακό με τους συμμετέχοντες στο "αντι_ΔΥ κίνημα" είναι που θεωρεί a priori τον οποιονδήποτε "πΕλουσιο" (για μένα όπως είναι τα πράγματα οποίος βγάζει 50000€ ασχέτως δραστηριότητας δλδ 4000€+/μήνα) επιτυχημένο/εργατικό/αυτοδημιούργητο και τον υπερασπίζονται δίχως να τον ζηλεύουν όπως τον ΔΥ παρόλη τη διαρκή επισφάλεια στην οποία ζουν οι περισσότεροι του κινήματος αλλά και το εργασιακό bullying που τρώνε από αυτούς ακριβώς τους "πΕλουσιους".
Όσο για τον διορισμό μη το πολυλές . 10 καροτσες άχρηστες να βγάλεις θα είσαι ο Νο1 στόχος των απανταχού Πορτοσαλταρισμενων επειδής τα ξύνεις με γυαλοχαρτο Νο6 3 μήνες το χρόνο χωρια τις υπόλοιπες αργίες. Ούστουαποδωναπερα που σου κερνάνε τη ζωή!!!
-
Απλά το Δημόσιο έχει και τα καλά του π.χ. Ανθυπας ή και απλός υπάλληλος, να πίνει καφέ στη Παραλία καθε μέρα όλο το πρωί 9 μήνες επειδή γέννησε η γυναίκα του και όταν επιστρέψει να γκρινιάζει για τις απληρωτες υπερωρίες για τις 2-3 υπηρεσίες το μήνα που κοιμάται στο στρατόπεδο αντί για το κοκοματ του σπιτιού του και τις παίρνει μετα ρεπό κλπ.
Διαφορετικά πέρα απ τη μονιμότητα και τις νόμιμες κοπάνες σαν περιβάλλον κι αντικείμενο εργασίας είναι ψυχοφθορο. -
Ίσως η φίλη σου παίρνει για κάποιους λόγους άδειες τις οποίες εσύ ερμηνεύεις ως κοπάνες.Καμία άδεια, όπως στα λέω είναι. Το πρωί χτυπάνε κάρτα: κάθε εβδομάδα αναλαμβάνει και ένας να χτυπήσει όλες τις κάρτες, απλό είναι. Οπότε οι άλλοι πάνε όποτε θέλουν. Το ίδιο και στην έξοδο. Άστο, παραθυράκια πολλά....διαλείματα πολλά κλπ.
Κάποτε είχα ταλαιπωρηθεί σε μια εφορία και ο Δντης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί ο προϊστάμενος που έπρεπε να υπογράψει έλλειπε και κανείς δεν ήξερε που είναι....αχαχα!! Και φυσικά δεν απολύθηκε....απλά ήρθε μετά από 1 ώρα και δεν είπε καν συγνώμη.
-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Ενώ τα κρατικά ιδρύματα είναι πρότυπα λειτουργίας
Δεν είπα τίποτα για τα κρατικά ιδρύματα ως αντιπαραβολή στα ιδιωτικά, γιατι πρέπει πάντα να υπάρχει αυτό το απλοϊκό άσπρο - μαύρο σε μια συζήτηση;
Οι απόλυτες ρεμουλες γίνονται στα κρατικά ιδρύματα, όπως και στα ιδιωτικά που είναι παγκοσμίως ως επί το πλείστον φορολογικές βιτρίνες, οχήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τακτοποίηση για ημέτερους πολιτικούς και μη για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει, ξέπλυμα αμαρτιών σε πιο απλό επίπεδο και μέσο προβολής και διαφήμισης επιχειρηματιών και ομίλων κλπ κλπ.
Στο πλούσιοι φιλάνθρωποι ήθελα να αναφερθώ που στην πραγματικότητα είναι μια ελάχιστη πλειοψηφία, μην τρελαθουμε τώρα και λέμε πως οι πλούσιοι ,μαφιόζοι και λαθρέμποροι είναι ευεργέτες της κοινωνίας και πως πρέπει η αριστερά να τους...λιβανιζει, γλύφει , αναγνωρισει με βάση το ακατανόητο σκεπτικό του Andya3 με την εμμονή του προς αυτή την ιδεολογία και τις αρχές της. -
Δε φτάνει τόση υγρασία που έχει έξω, διαβάζω και για τους δημοσίους υπαλλήλους στο forum και ιδρώνω περισσότερο...
Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, όλοι κάνουν τη δουλειά τους, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί. Υπάρχει όμως μία στρέβλωση στην Ελλάδα.
Οι ΔΥ δουλεύουν πολύ λιγότερο από τους ιδιωτικούς, με καλύτερες συνθήκες, εξασφαλισμένο μισθό και σύνταξη και τη σιγουριά της μονιμότητας.
Μέχρι εδώ οκ, μια και δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Και στη Γερμανία υπάρχει το ανέκδοτο με το τζίνι, που κάποιος θέλει να απασχολείται χωρίς να δουλεύει και το τζίνι του κάνει τη χάρη και τον στέλνει στο Γερμανικό Δημόσιο.
Το εξοργιστικό στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις απολίτιστες καπιταλιστικές Ευρωπαικές χώρες, που είναι αντιπαράδειγμα για τους αριστερούς, είναι ότι οι αμοιβές των ΔΥ είναι πολύ υψηλότερες από των ΙΥ, ενώ και αντιπαραγωγικοί είναι και βολεμένοι και έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που προανέφερα. Άσε που αυτοί και το Δημόσιο απομυζούν τον όποιο παραγόμενο πλούτο της χώρας, εις βάρος οποιουδήποτε προσπαθεί να είναι παραγωγικός.
Αυτά όλα βέβαια είναι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ που δεν τόλμησε να πειράξει κανείς. Όσοι παλαιότεροι μπορεί να θυμούνται τη διαφορά αποδοχών μεταξύ ενός απλού υπαλλήλου εμπορικού καταστήματος και οποιουδήποτε ΔΥ, προ του μέγιστου Ανδρέα...
Μονόλογοι ...