-
Με έχουν κουράσει οι αλλαγές εποχών, κρύο το χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι και μέχρι να προσαρμοστώ αλλάζει η εποχή. Το ανεβοκατεβάσμα των ρούχων επίσης κουραστικό. Η Τενερίφη ή κάτι παρόμοιο ίσως είναι η μόνη μου ελπίδα…
-
Σαββάτο λένε ότι είναι σήμερα.
Ένα Σαββάτο σαν όλα τα άλλα. 8 το πρωί έξω από το σούπερ μάρκετ περιμένοντας να ανοίξει, γρήγορα τα ψώνια και άμεση επιστροφή στο κοινόβιο.Φασίνα. Τα κλασσικά. Πιάσε σκούπες, πιάσε σφουγγαρίστρες και άντε να σκουπίσεις και άντε να σφουγγαρίσεις και άντε να τακτοποιήσεις το κλουβί. Ποιος θα τα κάνει αυτά; Ο γείτονας; Όχι φυσικά. Αυτός που είχε την ιδέα στα 44 να πάει να αγοράσει διαμέρισμα, επειδή έτσι είναι το σωστό... Το λέει η κοινωνία.
Και τώρα ένα γρήγορα διάλειμμα για ένα φραπεδάκι και μετά συμμάζεμα σφουγγαρίστρες, κουβάδες και φαράσια. Μετά ένα μπανάκι και ελπίζω το μεσημέρι να βρω λίγο χρόνο να ξεκουραστώ λιγάκι.
Ένα Σαββάτο όπως όλα τα άλλα... με το τζίτζικα να σκάει έξω και κάτι γύφτους να ψάχνουν τα σκουπίδια του εξωτικού Χαλανδρίου. Summer 2022...
Δύο και σήμερα. Άιντε να περάσει το βρωμοτριήμερο...
-
Καλή η χθεσινή βροχή και με αρκετή διάρκεια. Καθάρισε δρόμους (πολύ βρώμα), πότισε κήπους, δέντρα κλπ... δρόσισε, μύρισε φθινόπωρο.
Ευτυχώς δεν ήταν καταιγίδα να γίνει χαμός. Ήταν δυνατή ποτιστική βροχή που κράτησε πάνω από μισή ώρα. Εντύπωση μου έκανε που ο δρόμος γέμισε αφρούς. Γιατί άραγε;
Τώρα το πρωί, είναι εμφανέστατη η διαφορά στην θερμοκρασία... Δροσούλα δυνατή έξω.
Έτσι μάλιστα.
Έτσι μπορώ να πάω και για ένα καλό πρωϊνό περπάτημα να ξελαμπικάρω και λίγο. -
Κούλαρε Αυγουστιάτικα και δες τη ζωή όπως ο Κούλης...
-
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
Κούλαρε Αυγουστιάτικα και δες τη ζωή όπως ο ΠουΣουΚουλης...
Φιξντ
-
@storm said in Μονόλογοι ...:
Ευτυχώς δεν ήταν καταιγίδα να γίνει χαμός. Ήταν δυνατή ποτιστική βροχή που κράτησε πάνω από μισή ώρα. Εντύπωση μου έκανε που ο δρόμος γέμισε αφρούς. Γιατί άραγε;
Τα λάδια που έχουν μαζευτεί στο δρόμο αναμιγνύονται με την βροχή που έχει καιρό να πέσει.
Σα τις μπουρμπουλήθρες σε βρώμικη θάλασσα. -
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
Κούλαρε Αυγουστιάτικα και δες τη ζωή όπως ο Κούλης...
Πάλι διακοπές το σίχαμα!!!
Το άλλο σίχαμα που έχει κρυφτεί;;; -
Κλαίει το σκυλάκι απέναντι. Εδώ και μισή ώρα το ακούω να κλαίει.
Έφυγαν οι νεόπλουτοι με το SUV για μπάνιο και άφησαν το σκυλάκι μόνο του να κλαίει στη βεράντα. Και την βαράει και ο ήλιος. Κατά τα άλλα είναι προοδευτικά και φιλόζωα τα δίποδα ζώα.Φιγουρατζήδες νεόπλουτοι όλου του κόσμου ενωθείτε και πηγαίντε να πνιγείτε.
-
Οι δασικοι δρομοι πλεον δεν συντηρουνται. Μετα η φωτια λενε δεν σταματαει και 112 sms αγαπης.
Τρικορφο φωκιδας, 14/8/2022 -
Κατά τα άλλα λειψυδρια παντού! Όλες αυτές οι βροχές που έχουμε που πάνε;
Κάθε 20-30 χρόνια τα ίδια!
-
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
@nickthetrib said in Μονόλογοι ...:
Η αλήθεια είναι στη μέση @storm και @fanis75 . από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 ο Storm έχει απόλυτο δίκιο, τις υπόλοιπες ο Φάνης!!!
Σωστά, αλλά μέχρι της 18:00 δουλεύω, οπότε μιλάω για πιο αργά. Σήμερα π.χ λέω να πάω Ακρόπολη που είναι ανοιχτά το βράδυ λόγω πανσελήνου. Χτες το πρωί πήγα Σουπερμαρκετ στις 8:30 το πρωί και ήμουν μόνος μου....εγώ και 1 ταμίας....αχαχα! Στα καρτ που πάω τον γιό μου, είναι επίσης ωραία και άνετα και βρίσκω αμέσως ραντεβού.
Στα καρτ από ποια ηλικία μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά;
-
@gtsartsal said in Μονόλογοι ...:
Στα καρτ από ποια ηλικία μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά;
Σε αυτό που πάω εγώ (kartland) από 6 ετών. Πιο πριν μπορείς να μπεις σε διπλό ώστε να οδηγείς εσύ αλλά να πάρει αίσθηση το παιδί, ειδικά με το τιμόνι. Εγώ έτσι το έκανα στην αρχή. Τώρα οδηγεί μόνος του και αρκετά καλά για τις λίγες φορές που έχουμε πάει. Του αρέσει πολύ όμως, οπότε θα το συνεχίσω όσο το ζητάει.
-
Α ρε καλή μου γιαγιά ταλαιπωρημένη.
Σηκώθηκες πρωί, πρωί, τσαγκαροδευτέρα και πήγες στην τράπεζα και περίμενες από έξω να ανοίξει.Αργία σήμερα γιαγιά. Που να το θυμάσαι όμως.
Ποιος ξέρει τι ζόρια τραβούσες και τραβάς που σε σήκωσαν πρωί-πρωί Δεκαπεντάυγουστο να πας έξω από την τράπεζα να περιμένεις να ανοίξει.
Έχασες μου είπες πρόσφατα το γιο σου και προσπαθείς μόνη να τα βγάλεις πέρα με τις τράπεζες. Αυτά είναι φίλε μου τα ζόρια.Ευτυχώς καλή μου γιαγιά που πέρασα και σου είπα ότι είναι αργία σήμερα γιατί ακόμη εκεί θα ήσουν και θα χτύπαγες την τζαμαρία να σου ανοίξουν.
Πόσοι ταλαίπωροι άνθρωποι υπάρχουν άραγε σε αυτή τη χώρα; Πόσοι;
-
Το φόρουμ θέλει γενικό service. Κάτι δεν πάει καλά... Για αλλού πήγαινα και αλλού βγήκα. Ευτυχώς το πρόσεξα τώρα. Πάλι καλά που δεν έγινε το περιστατικό που είχα το πρωί, λόγος για ειρωνείες, καυστικά σχόλια και πολιτικές αντιπαραθέσεις.
-
@storm said in Μονόλογοι ...:
Το φόρουμ θέλει γενικό service. Κάτι δεν πάει καλά... Για αλλού πήγαινα και αλλού βγήκα. Ευτυχώς το πρόσεξα τώρα. Πάλι καλά που δεν έγινε το περιστατικό που είχα το πρωί, λόγος για ειρωνείες, καυστικά σχόλια και πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Μην είσαι και πολύ σίγουρος για το τελευταίο...
Οι γνωστοί - άγνωστοι επαναστάτες του.... πληκτρολογίου , ίσως δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν....
-
Άδειοι οι δρόμοι. Γρήγορες οι μετακινήσεις μέσα στην Αθήνα. Αλλά, μέσα στους άδειους δρόμους βρίσκουν ευκαιρία διάφοροι ψυχάκιδες και κάνουν ταρζανιές. Άλλοι οδηγούν σαν τους τρελούς, άλλοι παρκάρουν όπου βρούνε, άλλοι νομίζουν ότι κυκλοφορούν μόνοι και περνούν αέρα από διασταυρώσεις, άλλοι ανεβαίνουν την Κηφισίας και τρέχουν σαν να είναι σε αγώνες ταχύτητας.
Μπορεί οι δρόμοι να έχουν πολύ χαμηλή κυκλοφορία αυτό το διάστημα, αλλά οι κίνδυνοι ίσως να είναι και περισσότεροι... Προσοχή λοιπόν.
-
Για αυτό βρε Στορμ θεωρώ ότι είναι τρελό να κυκλοφορείς με δίκυκλο. Είναι βλαμμένοι εκεί έξω! Πάρε το τζιπάκι που σκέφτεσαι και μην διακινδυνεύεις ρε φίλε...
-
Επιστροφή 15 Αυγούστου.
Σε μια Αθήνα δροσερή. Πάντα μου προκαλεί ανακατωσούρα στις ορμόνες η επιστροφή στην Αθήνα. Έαν μείνω 15 Αύγουστου είμαι καλύτερα, μου έρχεται πιο ομαλά . Προτιμώ να αφήνω μια εβδομάδα άδεια προς το τέλος Αυγούστου για την ψυχολογική ισορροπία. Οσο πήγαινα Εύβοια φοβόμουν τον καιρό τέλος Αυγούστου. Τώρα στην Ριβιέρα της ΒΔ Ελλαδος είναι πάντα καλοκαίρι.
-
Όταν πριν πολλά-πολλά χρόνια πήγαινα και εγώ διακοπές (σε νησιά ως επί τον πλείστον), όταν γυρνούσα Αθήνα και έμπαινε το καράβι στον Πειραιά ή όταν αντίκριζα την Ραφήνα να πλησιάζει, με έπιανε μία μελαγχολία... Αυτή η μελαγχολία μεγάλωνε περισσότερο όταν έμπαινα στο αυτοκίνητο και κατευθυνόμουν προς το σπίτι.
Το καλοκαίρι τελείωνε, έρχεται το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Τέλος η χαλαρή διάθεση, η ανεμελιά, η πραγματική ξεκούραση. Επιστροφή στο χάος, στην ταχυκαρδία και στον πανικό της καθημερινότητας στην Αθήνα.Κάποτε όμως αυτά... Πριν πολλά-πολλά χρόνια που υπήρχε μία κάποια διάθεση για διακοπές.
Τώρα αυτά τα "ζω" στις Εικόνες του Νίκου Δούση και στο Happy Traveller του Ευτύχη στους 32 βαθμούς μέσα στο κοινόβιο...
-
Με έβαλε κι εμένα σε τέτοια διάθεση ο φίλος storm, να μοιραστώ τα εσώψυχά μου και να βγάλω την στεναχώρια μου προς τα έξω.
Τελευταία φορά που πήγα πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές ήταν το 2008, με την τότε σχέση μου, στην Λευκάδα (επικό ταξίδι, ξεκίνησα το πρωί από Θεσσαλονίκη, πήγα χωρίς στάση στο σπίτι της στην Αθήνα-Μετς, φάγαμε, και φύγαμε για Λευκάδα, χωρίς στάση πάλι (ψέματα, μια στάση για σεξ πίσω από κάτι πουρνάρια ) - 1000κάτι χλμ σε 11 ώρες). Και μετά σκέφτομαι ότι λέτε για ηλεκτρικές μαλακίες και γελάω... Από τότε δεν πήγα πουθενά πέραν από 2-3 μέρες, κυρίως για προσωπικούς λόγους, ενώ λεφτά υπήρχαν. Τώρα δεν υπάρχουν ούτε λεφτά... Τώρα απλά πληρώνω ένα μεγάλο σπίτι και βασικά όσα έφτιαξα εγώ και οι δικοί μου τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να μπορώ να τα ευχαριστηθώ.
Τώρα άρχισα να πουλάω, ώστε να ζήσω τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια που μου μένουν χωρίς άγχος. Άγχος πάντα θα υπάρχει, απλά λέμε τώρα καμιά μαλακία περάσει η ώρα...
Ευτυχώς δεν έχω παιδιά για να αγχώνομαι και για αυτά...
Μονόλογοι ...