-
@vasil said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλημέρα! Ερώτηση: ένα ρεζερβουάρ που έχει πιάσει σκουπίδια ή/και σκουριές κλπ, μπορεί να προκαλέσει σβήσιμο κινητήρα εν κινήσει ή ακόμα και να δυσκολεύει την εκκίνηση του αυτοκινήτου μετά;
Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός του ρεζερβουάρ και πως γίνεται η διαδικασία; Κατεβαίνει όλο το το ρεζερβουάρ και γίνεται πλύση με ειδικό υγρό; Το έχει κάνει κανείς;
Μιλάς για παλιό όχημα ;γιατί τα ρεζερβουάρ είναι πλαστικά όποτε σκουριά δύσκολο.
Φίλτρο βενζίνης έχεις αλλάξει ; -
@miata_4ever said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλημέρα! Ερώτηση: ένα ρεζερβουάρ που έχει πιάσει σκουπίδια ή/και σκουριές κλπ, μπορεί να προκαλέσει σβήσιμο κινητήρα εν κινήσει ή ακόμα και να δυσκολεύει την εκκίνηση του αυτοκινήτου μετά;
Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός του ρεζερβουάρ και πως γίνεται η διαδικασία; Κατεβαίνει όλο το το ρεζερβουάρ και γίνεται πλύση με ειδικό υγρό; Το έχει κάνει κανείς;
Μιλάς για παλιό όχημα ;γιατί τα ρεζερβουάρ είναι πλαστικά όποτε σκουριά δύσκολο.
Φίλτρο βενζίνης έχεις αλλάξει ;Nαι έχω αλλάξει. Fiat punto 24ετίας (το πρώτο μοντέλο). Μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί να έχει σκουπίδια το ρεζερβουάρ (δε θυμάμαι αν μου είπε και για σκουριά) και να βουλώνει την αντλία βενζίνης, με αποτέλεσμα να με σβήνει το αυτοκίνητο. Αλλιώς μάλλον είναι εγκέφαλος.
-
@miata_4ever said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Φίλτρο βενζίνης έχεις αλλάξει ;Nαι έχω αλλάξει. Fiat punto 24ετίας (το πρώτο μοντέλο). Μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι μπορεί να έχει σκουπίδια το ρεζερβουάρ (δε θυμάμαι αν μου είπε και για σκουριά) και να βουλώνει την αντλία βενζίνης, με αποτέλεσμα να με σβήνει το αυτοκίνητο. Αλλιώς μάλλον είναι εγκέφαλος.
Χαίρετε, δοκιμασε αν θελεις, ακολουθωντας τον αναγραφομενο τροπο χρησεως, καποιο καθαριστικο υγρο συστηματος καυσιμου.
Ωστοσο αφου ριφθει ολο το καθαριστικο στην δεξαμενη, τοτε πρεπει να οδηγηθει το αμαξι σε υψηλες στροφες (ανω των τρεισιμισι χιλιαδων στροφων) με δευτερα, τριτη και λιγο τεταρτη ταχυτητα οπωσδηποτε. -
Ρε παιδιά, ενώ είναι ρυθμισμένος, συνεχίζει τακτικά, να «παίρνει ανάποδες».
Και μάλιστα μπορεί να κρατάνε και 2-3 sec.
Τι μπορεί να φταίει; -
Fiat Panda 6 χρονών, το χειρόφρενο είναι κατεβασμένο, όλοι οι τροχοί δουλεύουν εκτός τον ένα πίσω ο οποίος έχει πετρώσει και δεν κουνάει.
Τι κουφό είναι πάλι αυτό?
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Fiat Panda 6 χρονών, το χειρόφρενο είναι κατεβασμένο, όλοι οι τροχοί δουλεύουν εκτός τον ένα πίσω ο οποίος έχει πετρώσει και δεν κουνάει.
Δώσε κάνα 2 σφυριες στο λάστιχο του κολημενου τροχού. Κολλησε το ταμπούρο που προφανώς εχει
-
Μάλλον μιλάμε για ταμπούρα οπότε μπορεί να κόλλησε το ελατήριο που έχει μέσα.
-
Πριν καιρό κάποιος είχε ανεβάσει φωτογραφίες απο επικίνδυνη εγκατάσταση ατμοσφαιρικού φωτισμού με κομμένα καλώδια και πολύ μονωτική.
Επειδή κάποιος γνωστός θέλει να μπλέξει και δεν καταλαβαίνει απο λόγια ίσως οι φωτογραφίες τον μεταπείσουν . όποιος τις είχε ανεβάσει ας τις ξανα δημοσιεύσει ή με pm -
@otokomae said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δώσε κάνα 2 σφυριες στο λάστιχο του κολημενου τροχού. Κολλησε το ταμπούρο που προφανώς εχει
Μου θύμισε ένα ταξίδι μου στο Βελιγράδι το 1997, χειμώνας, παγωνιά και το πρωί χτυπούσαν με σφυριά τις πίσω ρόδες των yugo, γιατί είχε παγώσει το ταμπούρο με το χειρόφρενο
-
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ρε παιδιά, ενώ είναι ρυθμισμένος, συνεχίζει τακτικά, να «παίρνει ανάποδες».
Και μάλιστα μπορεί να κρατάνε και 2-3 sec.
Τι μπορεί να φταίει;Τελικά, ήθελε κατέβασμα το ρελαντί.
-
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα....Σε Peugeot 107 αυτόματο, βάζω μπροστά, επιλογέας στο N, βάζω όπισθεν δείχνει κανονικά στον πίνακα οργάνων R...Η όπισθεν όμως δεν έχει μπει, το αμάξι δεν κουνιέται προς τα πίσω ενώ και το φως της όπισθεν δεν ανάβει...Κοιτάω από κάτω μην έχει χάσει βαλβολίνες, όλα καλά...Επειδή είναι παρκαρισμένο σε αυλή, 1η και 2α μπαίνουν κανονικά..Επίσης την ώρα που κούμπωσα την όπισθεν μάλλον άκουσα εναν ήχο "κλανγκ" ή κάπως έτσι ή μπορεί να είναι και ιδέα μου...Βαλβίδα όπισθεν?Ελατήριο?
-
Καλησπέρα έχω θέμα με το αμάξι μ ξανά...έχω ένα γκολφ 4 1800 τούρμπο...έχω βυθισματα στο ρελαντί με το που πατησω συμπλέκτη...το είχα και πριν 3 μήνες αυτό και είχα αλλάξει βαλβιδα στοπ γτ δεν δούλευε...είχα πάρει 2 γνώμες από μάστορες ο ένας μ ειπε ότι στα vw παίζει πλ μεγάλο ρόλο η βαλιδα ενώ ο άλλος όχι και ότι δεν του έχει ξανά τύχει αυτό...τεδπα με το που άλλαξα την βαλβίδα στοπ για 3 μήνες δεν είχα κανέναν πρόβλημα μέχρι σήμερα που μου το ξανά έκανε...θέλω μια βοήθεια τη μπορεί να είναι...πεταλουδα έχω αλλάξει πριν 4 μήνες με καινούργια
-
@dimitris199 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα έχω θέμα με το αμάξι μ ξανά...έχω ένα γκολφ 4 1800 τούρμπο...έχω βυθισματα στο ρελαντί με το που πατησω συμπλέκτη...το είχα και πριν 3 μήνες αυτό και είχα αλλάξει βαλβιδα στοπ γτ δεν δούλευε...είχα πάρει 2 γνώμες από μάστορες ο ένας μ ειπε ότι στα vw παίζει πλ μεγάλο ρόλο η βαλιδα ενώ ο άλλος όχι και ότι δεν του έχει ξανά τύχει αυτό...τεδπα με το που άλλαξα την βαλβίδα στοπ για 3 μήνες δεν είχα κανέναν πρόβλημα μέχρι σήμερα που μου το ξανά έκανε...θέλω μια βοήθεια τη μπορεί να είναι...πεταλουδα έχω αλλάξει πριν 4 μήνες με καινούργια
Σου είχε βγάλει ένδειξη EPC όταν άλλαξες τη βαλβίδα stop? Κανένα λειτουργικό ρόλο δεν παίζει αυτή η βαλβίδα. Τυχαίο ήταν ότι έφτιαξε το αυτοκίνητο όταν την άλλαξες. Τώρα το βάλατε σε διαγνωστικό το αυτοκίνητο, τι δείχνει?
Όπως και να έχει βρες ένα εξειδικευμένο συνεργείο vag να το πας, μη γυρνάς στοτς μαστόρους της γειτονιάς.
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σου είχε βγάλει ένδειξη EPC όταν άλλαξες τη βαλβίδα stop? Κανένα λειτουργικό ρόλο δεν παίζει αυτή η βαλβίδα. Τυχαίο ήταν ότι έφτιαξε το αυτοκίνητο όταν την άλλαξες. Τώρα το βάλατε σε διαγνωστικό το αυτοκίνητο, τι δείχνει?
Όπως και να έχει βρες ένα εξειδικευμένο συνεργείο vag να το πας, μη γυρνάς στοτς μαστόρους της γειτονιάς.
Δεν μου είχε βγάλει epc το κατάλαβα όταν μ είπαν ότι δεν δουλεύουν τα φωτα πίσω όταν πατάω φρένο...το διαγνωστικό δεν βγάζει τπτ...το αμάξι είναι προγραματισμενο έχει ελεγχθεί κ από το προγραμματιστεί κ όλα λειτουργούν άψογα...έχω ελέγξει κ την πλεξούδα σε ηλεκτρολόγο κ όλα οκ
-
Άρα έχεις βάλει πρόγραμμα στο αυτοκίνητο. Δυσκολεύεις την κατάσταση, το καταλαβαίνεις. Δύσκολα θα κάτσει ένα συνεργείο να ασχοληθεί.
Επανέφερέ το στην εργοστασιακή κατάσταση πρώτα και μετά ψάξε να δεις τι φταίει. Μπας και φταίει το πρόγραμμα και ταλαιπωρείσαι άδικα. -
Άρα έχεις βάλει πρόγραμμα στο αυτοκίνητο. Δυσκολεύεις την κατάσταση, το καταλαβαίνεις. Δύσκολα θα κάτσει ένα συνεργείο να ασχοληθεί.
Επανέφερέ το στην εργοστασιακή κατάσταση πρώτα και μετά ψάξε να δεις τι φταίει. Μπας και φταίει το πρόγραμμα και ταλαιπωρείσαι άδικα.Άμα εφτεγε το πρόγραμμα δεν θα συνέχιζε να το κάνει;...για 3 μήνες δεν μου το έκανε
-
Επανέφερέ το στην εργοστασιακή κατάσταση πρώτα και μετά ψάξε να δεις τι φταίει. Μπας και φταίει το πρόγραμμα και ταλαιπωρείσαι άδικα.Άμα εφτεγε το πρόγραμμα δεν θα συνέχιζε να το κάνει;...για 3 μήνες δεν μου το έκανε
Μπορεί να μη φταίει το πρόγραμμα. Θα κάτσει όμως κάποιο συνεργείο να σου ψάξει το αυτοκίνητο ξέροντας ότι έχει πρόγραμμα?
Δοκίμασε την τύχη σου σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο vag. -
Οπως ειχα γραψει και σε αλλο θεμα το cmax ειναι για αλλαγη καπακι εκκεντροφορων.
Εχω 2 ερωτησεις, στο συνεργειο που το ειδε μου ειπε οτι ειναι ~200 το ανταλακιτικο γιατι θελει να βαλει το αυθεντικο επειδη ειναι ολο το καπακι με βαλβιδες αναθυμιασεων κτλ. Οκ σε αυτο συμφωνω, 100 βλεπω να κανουν τα aftermarket οποτε καλη τιμη φαινεται
Μου ειπε για ~300 ευρω εργατικα. Ειναι λογικο αυτο το ποσο? Ειναι ανεξαρτητο με καλες κριτικες και καλος στη δουλεια του αλλα αν ειναι να δωσω τοσα μηπως πρεπει να παω κατευθειαν νσε εξειδικευμενο? Ποσο κυμαινεται η χρεωση για αυτη τη δουλεια?
Το αλλο που μου ειπε ειναι οτι γενικα προτεινει η PSA στα 1.6hdi αλλαγη το καπακι ανα καποια χιλιομετρα, ισχυει κατι τετοιο?
-
@imr said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Οπως ειχα γραψει και σε αλλο θεμα το cmax ειναι για αλλαγη καπακι εκκεντροφορων.
Εχω 2 ερωτησεις, στο συνεργειο που το ειδε μου ειπε οτι ειναι ~200 το ανταλακιτικο γιατι θελει να βαλει το αυθεντικο επειδη ειναι ολο το καπακι με βαλβιδες αναθυμιασεων κτλ. Οκ σε αυτο συμφωνω, 100 βλεπω να κανουν τα aftermarket οποτε καλη τιμη φαινεται
Μου ειπε για ~300 ευρω εργατικα. Ειναι λογικο αυτο το ποσο? Ειναι ανεξαρτητο με καλες κριτικες και καλος στη δουλεια του αλλα αν ειναι να δωσω τοσα μηπως πρεπει να παω κατευθειαν νσε εξειδικευμενο? Ποσο κυμαινεται η χρεωση για αυτη τη δουλεια?
Το αλλο που μου ειπε ειναι οτι γενικα προτεινει η PSA στα 1.6hdi αλλαγη το καπακι ανα καποια χιλιομετρα, ισχυει κατι τετοιο?
Οχι φιλε, σε δουλευει . 50€ ειναι η εργασια το πολυ +15€ η φλατζα
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
ικα. Ειναι λογικο αυτο το ποσο? Ειναι ανεξαρτητο με καλες κριτικες και καλος στη δουλεια του αλλα αν ειναι να δωσω τοσα μηπως πρεπει να παω κατευθειαν νσε εξειδικευμενο? Ποσο κυμαινεται η χρεωση για αυτη τη δουλεια?
Το αλλο που μου ειπε ειναι οτι γενικα προτεινει η PSAΜου ειχε πει οχι μονο για την φλατζα αλλα για αλλαγη ολο το πλαστικο καπακι μαζι με τις φλαντζες
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........