-
Αν έχει αέρα το κύκλωμα, μπορεί να ακούς τον χαρακτηριστικό θόρυβο που κάνει το νερό όταν τρέχει στον σωλήνα.
Μπορεί και η θερμοκρασία του οργάνου να δείχνει ότι νάναι. -
Το νερό ακούγεται μόνο στα σώματα του καλοριφέρ στο σπίτι όταν θέλει εξαερωση σαφώς κ δεν ακούγεται στο αυτοκίνητο.
Αν έχει αέρα το κύκλωμα θα βλέπεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες. -
Το ακούω κάθε φορά που (δυο μέχρι τώρα) που τρυπάει το ψυγείο πίσω από το ταμπλό.
Εσείς οδηγάτε* ακριβά με πολύ μόνωση, γι'αυτό δεν ακούτε τίποτα.
Βέβαια, θα μου πεις πως ακούγεται επειδή τρύπησε... -
Θα σε ρωτούσα πόσα db έχει το δικό σου στα 130 χλμ αλλά μετά θυμήθηκα το nickname σου!
-
Βρε με το που έβαζα μπροστά, άκουγα το «γλου γλου γλου» και με καίγαν* τα κρεμμύδια!
-
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δεν την έχουμε αλλάξει ακόμα τη βαλβίδα,απλώς πρέπει να ξέρουμε αν θέλει καινούριο αντιψυκτικό+εξαέρωση ή απλά συμπλήρωμα+εξαέρωση ή συμπλήρωμα χωρίς εξαέρωση...
Για την εξαέρωση καλύτερα να συμβουλευτείτε και το service manual του συγκεκριμένου μοτέρ.
-
Μιας και μιλάμε για βαλβίδες θερμοκρασίας...
Πριν λίγη ώρα συνέβη κάτι πολύ παράξενο σε φίλο μου με Audi A3...
Πήρε μια βαλβίδα θερμοκρασίας και την άλλαξε...έβγαλε την παλιά,χύθηκαν κάποια υγρά,έβαλε την καινούρια και άνοιξε το παγούρι να συμπληρώσει G12...με το που ανοίγει το παγούρι,έφύγε η βαλβίδα από τη θέση της(μαζί με την ασφάλεια και το φις)και χύθηκε όλο το G12...συμπλήρωσε ένα λίτρο αλλά και πάλι το πέταγε από το χώρο της βαλβίδας...λογικά ή δεν έκανε κάτι καλά ή έπεσε σε ελαττωματική βαλβίδα(ΟΕΜ πήρε).Το φόρτωσε με την οδική πριν λίγο και το πήγε συνεργείο...Το μόνο που φοβάται,επειδή μιλήσαμε,είναι μην έκανε υδραυλική συμπίεση ο κινητήρας και καταστράφηκε,οπότε μιλάμε για ρεκτιφιέ ή αλλαγή...Υπάρχει τέτοια πιθανότητα?Αν το αντιψυκτικό χυνόνταν από το παγούρι στο χώρο της βαλβίδας θερμοκρασίας και μετά στο χώμα,να πέρασε από το θάλαμο καύσης και να έκανε υδραυλική?Κοντεύει να σκάσει ο φίλος.... -
Ή κάτι δεν καταλαβαίνω, ή ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο.
Τι σημαίνει λόγω αντιψυκτικού να έκανε υδραυλική συμπίεση ο κινητήρας? Για ποιό πράγμα ακριβώς ανησυχεί ο φίλος σου?
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τι σημαίνει λόγω αντιψυκτικού να έκανε υδραυλική συμπίεση ο κινητήρας? Για ποιό πράγμα ακριβώς ανησυχεί ο φίλος σου?
Μήπως ότι,και καλά,όπως φεύγανε τα νερά από το παγούρι και βγαίναν στο δρόμο μέσω της τρύπας που μπαίνει η βαλβίδα θερμοκρασίας,πέρασαν μέσα στο θάλαμο καύσης και στράβωσαν τα έμβολα....εγώ του είπα αποκλείεται,μόνο αν μπει νερό από την εισαγωγή αέρα γίνεται υδραυλικη...
-
Μήπως ότι,και καλά,όπως φεύγανε τα νερά από το παγούρι και βγαίναν στο δρόμο μέσω της τρύπας που μπαίνει η βαλβίδα θερμοκρασίας,πέρασαν μέσα στο θάλαμο καύσης και στράβωσαν τα έμβολα....εγώ του είπα αποκλείεται,μόνο αν μπει νερό από την εισαγωγή αέρα γίνεται υδραυλικη...
Για να περάσει αντιψυκτικό στο θάλαμο καύσης, πρέπει να υπάρχει διαρροή από τη φλάτζα της κυλινδροκεφαλής. Δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα κάποιο άλλο τρόπο.
Σίγουρα πάντως δε γίνεται από διαρροή αντιψυκτικού στο έδαφος από το θερμοστάτη. -
Για να περάσει αντιψυκτικό στο θάλαμο καύσης, πρέπει να υπάρχει διαρροή από τη φλάτζα της κυλινδροκεφαλής. Δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα κάποιο άλλο τρόπο.
Σίγουρα πάντως δε γίνεται από διαρροή αντιψυκτικού στο έδαφος από το θερμοστάτη.Μα αυτό του είπα και εγώ!Ότι όπως βγαίνει το αντιψυκτικό από το παγούρι και πέφτει στο δρόμο μέσω θερμοστάτη(γιατί η βαλβίδα θερμοκρασίας πάνω στο καβούκι του θερμοστάτη βρίσκεται),η διαδρομή που κάνει δεν περνάει μέσα από το θάλαμο καύσης.
Μια απορία δική μου...μετά από αυτό που έτυχε με τη βαλβίδα,υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει πρόβλημα ο θερμοστάτης,πχ να κολλήσει κλειστός/ανοιχτός?Το έβαλε μπροστά χωρίς υγρά για ένα λεπτό,παγωμένο εννοείται,για να το φορτώσει στην οδική και μετά το έσβησε.Ο θερμοστάτης είχε αλλαχτεί πριν 1 χρόνο γιατί ο προηγούμενος κόλλησε ανοιχτός. -
Σίγουρα πάντως δε γίνεται από διαρροή αντιψυκτικού στο έδαφος από το θερμοστάτη.Μα αυτό του είπα και εγώ!Ότι όπως βγαίνει το αντιψυκτικό από το παγούρι και πέφτει στο δρόμο μέσω θερμοστάτη(γιατί η βαλβίδα θερμοκρασίας πάνω στο καβούκι του θερμοστάτη βρίσκεται),η διαδρομή που κάνει δεν περνάει μέσα από το θάλαμο καύσης.
Μια απορία δική μου...μετά από αυτό που έτυχε με τη βαλβίδα,υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει πρόβλημα ο θερμοστάτης,πχ να κολλήσει κλειστός/ανοιχτός?Το έβαλε μπροστά χωρίς υγρά για ένα λεπτό,παγωμένο εννοείται,για να το φορτώσει στην οδική και μετά το έσβησε.Ο θερμοστάτης είχε αλλαχτεί πριν 1 χρόνο γιατί ο προηγούμενος κόλλησε ανοιχτός.Να πάρει ο φίλος σου ένα γνήσιο θερμοστάτη από την audi και να πάει σ' ένα σοβαρό συνεργείο να τον αλλάξουν.
Δεν παίζουν μ' αυτά τα πράγματα, μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο μοτέρ.
-
Μια απορία δική μου...μετά από αυτό που έτυχε με τη βαλβίδα,υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει πρόβλημα ο θερμοστάτης,πχ να κολλήσει κλειστός/ανοιχτός?Το έβαλε μπροστά χωρίς υγρά για ένα λεπτό,παγωμένο εννοείται,για να το φορτώσει στην οδική και μετά το έσβησε.Ο θερμοστάτης είχε αλλαχτεί πριν 1 χρόνο γιατί ο προηγούμενος κόλλησε ανοιχτός.Να πάρει ο φίλος σου ένα γνήσιο θερμοστάτη από την audi και να πάει σ' ένα σοβαρό συνεργείο να τον αλλάξουν.
Δεν παίζουν μ' αυτά τα πράγματα, μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά στο μοτέρ.
Ο τωρινός θερμοστάτης είναι γνήσιος.Αυτός που είναι πάνω από πέρυσι.Δεν νομίζω να έπαθε κάτι με αυτό που έγινε με την βαλβίδα θερμοκρασίας.
-
Καλησπέρα! Λοιπόν εδώ και λίγο καιρό παρατηρώ στο αυτοκίνητό μου (Toyota Starlet, 4efe κινητήρας) ότι κάπου κάπου - όχι συνέχεια - βγάζει από την εξάτμιση ντουμάνι λευκό καπνό. Οδηγώ και βλέπω από τον καθρέφτη ένα ντουμάνι καπνό λες και πήρα φωτιά. Για λίγα δευτερόλεπτα και μετά όλα οκ. Το κάνει συνήθως όταν επιταχύνω από χαμηλές ταχύτητες (πχ με 2α) ή/και σε ανηφόρες. Απλά καίει λάδια ή μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό;
-
@vasil said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα! Λοιπόν εδώ και λίγο καιρό παρατηρώ στο αυτοκίνητό μου (Toyota Starlet, 4efe κινητήρας) ότι κάπου κάπου - όχι συνέχεια - βγάζει από την εξάτμιση ντουμάνι λευκό καπνό. Οδηγώ και βλέπω από τον καθρέφτη ένα ντουμάνι καπνό λες και πήρα φωτιά. Για λίγα δευτερόλεπτα και μετά όλα οκ. Το κάνει συνήθως όταν επιταχύνω από χαμηλές ταχύτητες (πχ με 2α) ή/και σε ανηφόρες. Απλά καίει λάδια ή μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό;
Λογικα λαδια ειναι. Τσιμουχακια βαλβιδων εχεις αλλαξει ποτε?
Καταναλωση λαδιου εχεις μετρησει, πχ ανα 1000χλμ, να δεις τι απωλειες εχεις? -
Όταν καίει λάδια συνήθως δε μπλεδιζει καπνός;
-
@panos2171 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@vasil
Και εγώ έτσι ξέρω. Θα έλεγα για κάτι χειρότερο.
Δεν πας μια βόλτα στο συνεργείο; -
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα την γνώμη σας.Έχω ένα skoda fabia 2005 με BBZ κινητήρα. Έχει 310κ χλμ και δεν έχω αλλάξει αισθητ΄τήρα λ ή καταλύτη. Χθες άναψε λαμπάκι κινητήρα και το διαγνωστικό έβγαλε:P1180 , Linear 02 sensor pump current short to B+.
Έχω κλείσει ραντεβού στο συνεργείο την δευτέρα απλά να είμαι υποψιασμένος. Να είναι ο αισθητήρας λ και αν ναι ο πριν ή μετά τον καταλύτη; Τροφοδοσία καυσίμου είναι καλή, δεν έχω κομπιάσματα.
Ευχαριστώ.
-
@driver-m said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@vasil said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Λογικα λαδια ειναι. Τσιμουχακια βαλβιδων εχεις αλλαξει ποτε?
Καταναλωση λαδιου εχεις μετρησει, πχ ανα 1000χλμ, να δεις τι απωλειες εχεις?Το έχω λίγους μήνες το αυτοκίνητο. Κατανάλωση λαδιού ναι, το παρακολουθώ. Έχω διαπιστώσει πως έχει μια μέση κατανάλωση περίπου 500ml στα 1.000km, τουλάχιστον αυτό το τελευταίο διάστημα που το παρατηρώ (μετά από γενικό service).
Είναι αρκετά; Στο manual λέει ότι μέχρι 1 l /1.000 km πάει η μέγιστη κατανάλωση, οπότε το θεωρεί μάλλον φυσιολογικό το 1 λίτρο;; Δηλαδή εμένα μισό λίτρο είναι καλά;; Εμένα μου φαίνεται πολύ.
-
@nickthetrib said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@panos2171 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@vasil
Και εγώ έτσι ξέρω. Θα έλεγα για κάτι χειρότερο.
Δεν πας μια βόλτα στο συνεργείο;Μπλε καπνό δεν έχω δει. Μόνο άσπρο έντονο ντουμάνι, σαν σύννεφα. Τσέκαρα και το ψυγείο, το παραφλού είναι κανονικά στα φυσιολογικά του επίπεδα, δεν έχασε καθόλου.
Πάντως σχετικά με το λάδι, αυτό που παρατήρησα εγώ με τα λίγα που ξέρω, είναι ότι το λάδι (10W-40) που έβλεπα σήμερα βγάζοντας τον δείκτη μου φάνηκε πολύ υγρό (ψιλό;), ενώ ξέρω ότι συνήθως είναι πιο παχύ, ενώ αυτό έσταζε από τον δείκτη. Αυτό νομίζω το είχε παρατηρήσει και ο μηχανικός τις προάλλες χωρίς βέβαια να μου πει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απλά να το παρακολουθώ για να μετρήσω κατανάλωση.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........