-
@dimitris199 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα σας...έχω ένα θέμα με το αμάξι μου και θέλω μια γνώμη η μία κατεύθυνση από το που να ξεκινήσω το ψάξιμο...βάζω μπροστά το αμάξι να ζεστάνει στο ρελαντί και είναι όλα μια χαρά...με που βάλω 1η ταχύτητα να ξεκινήσω μένω από γκαζι..νεκροσε το γκαζι μου αναβοντας λυχνια epc και λυχνια engine...το σβήνω το βάζω μπροστά ξανά στο ρελαντί όλα καλά ξανά βάζω πρώτη να φύγω ξανά μένω από γκαζι...με την τρίτη που θα το σβήσω και πάω να ξεκινήσω όλα καλά δούλεψε μια χαρά το αμάξι.. άλλες φορές εκεί που είμαι σε σταθερή πορια μένω από γκάζι χωρίς να σβήσει το αμάξι...το σβήνω το βάζω μπροστά όλα καλα...μπορείτε να μ πείτε καμία γνώμη τι μπορεί να φταίει???...έχω ένα γκολφ 4 1800 τούρμπο ηλεκτρογκαζο...έχω μια υποψία ότι μπορεί να φταίει το πεντάλ γκαζιού που είναι ηλεκτρικό και να δίνει λάθος σήματα ή και καθόλου κάποιες φορές...έχει τύχει σε κανέναν από εσάς κάτι παρόμοιο;
Kι εγω πεταλουδα γκαζιου υποπτευομαι.
Ξεκινα μ'εναν καθαρισμο και βλεπεις. -
Οταν σου αναβει βλαβη, βαλτο σε διαγνωστικο να δεις τι σφαλματα βγαζει
-
@driver-m said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@dimitris199 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα σας...έχω ένα θέμα με το αμάξι μου και θέλω μια γνώμη η μία κατεύθυνση από το που να ξεκινήσω το ψάξιμο...βάζω μπροστά το αμάξι να ζεστάνει στο ρελαντί και είναι όλα μια χαρά...με που βάλω 1η ταχύτητα να ξεκινήσω μένω από γκαζι..νεκροσε το γκαζι μου αναβοντας λυχνια epc και λυχνια engine...το σβήνω το βάζω μπροστά ξανά στο ρελαντί όλα καλά ξανά βάζω πρώτη να φύγω ξανά μένω από γκαζι...με την τρίτη που θα το σβήσω και πάω να ξεκινήσω όλα καλά δούλεψε μια χαρά το αμάξι.. άλλες φορές εκεί που είμαι σε σταθερή πορια μένω από γκάζι χωρίς να σβήσει το αμάξι...το σβήνω το βάζω μπροστά όλα καλα...μπορείτε να μ πείτε καμία γνώμη τι μπορεί να φταίει???...έχω ένα γκολφ 4 1800 τούρμπο ηλεκτρογκαζο...έχω μια υποψία ότι μπορεί να φταίει το πεντάλ γκαζιού που είναι ηλεκτρικό και να δίνει λάθος σήματα ή και καθόλου κάποιες φορές...έχει τύχει σε κανέναν από εσάς κάτι παρόμοιο;
Kι εγω πεταλουδα γκαζιου υποπτευομαι.
Ξεκινα μ'εναν καθαρισμο και βλεπεις.Πεταλουδα γκαζιου είναι καινούργια...για το πεντάλ γκαζιού μιλάω εγώ...ακόμα και την πλεξουδα έχω κοιτάξει σε ηλεκτρολόγο και όλα οκ..
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Οταν σου αναβει βλαβη, βαλτο σε διαγνωστικο να δεις τι σφαλματα βγαζει
Αυτό το πρόβλημα που αναφέρω μέσα σε ένα χρόνο μου έχει συμβεί 3-4 φορές...οι βλάβες που βγάζει είναι στην πεταλούδα η οποία ειναι καινούργια και στην καλωδίωση την οποία έχω ελέγξει την πλεξουδα σε ηλεκτρολόγο και είναι μια χαρά αλλά δεν θυμάμαι κωδικούς βλαβών... -
Στην πεταλούδα όταν την περάσατε έγινε εκμάθηση?
-
@thodoris91 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Στην πεταλούδα όταν την περάσατε έγινε εκμάθηση?
Ναι φιλε μ έχει γινει
-
Σε L200 18 ετών, με τα 136 άλογα, έχω παρατηρήσει ένα θέμα με το χειρόφρενο όταν και μόνο όταν το φορτηγό είναι σε στάση αρκετό καιρό. Βάζω μπροστά κατεβάζω το χειρόφρενο αλλά δεν κουνάει ρούπι.
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σε L200 18 ετών, με τα 136 άλογα, έχω παρατηρήσει ένα θέμα με το χειρόφρενο όταν και μόνο όταν το φορτηγό είναι σε στάση αρκετό καιρό. Βάζω μπροστά κατεβάζω το χειρόφρενο αλλά δεν κουνάει ρούπι.
Αν ειναι καθαρισμενες οι σιαγωνες, και δεν κολλαει η ντιζα χειροφρενου ειναι περιπτωση που απο το πληκτρολογιο δε λυνεται.
-
είναι τεχνικά δυνατόν τα μπεκ να μην ψεκάζουν σωστά όταν το μοτέρ είναι κρύο και έτσι το ρελαντί τα πρώτα 2-3 λεπτά να "ρετάρει" (μαζί με μικρό τρέμουλο του αυτοκινήτου - σαν να παίζεις δηλαδή λίγο με το γκάζι) 1000rpm-800rpm και ανεβοκατεβαίνει ρυθμικά!
ΑΛΛΑ οταν ζεσταθεί λίγο το μοτέρ τότε να μην συμβαίνει τίποτα? ρελαντί πιο σταθερό και απο χέρι καρδιοχειρούργου...
(για να σας προλάβω έχει καθαριστεί EGR και map sensor και το dpf βρίσκεται σε normal clogging status).
ουτε check ούτε τίποτα.... αναφέρομαι σε κινητήρα diesel με καλό καύσιμο με καθαριστικό diesel kleen (από τα καλύτερα νομίζω) και άρτια συντηρημένο στα 80k χλμ....παρατηρώ 2.6 mm3/inject correction στον πρώτο κύλινδρο στο ρελαντί ενω οι υπόλοιποι γύρω στο 0. αν δώσω λίγο γκάζι πάει και ο πρώτος γύρω στο 0 μαζί με τους αλλους...
-
@gv2000 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
ΑΛΛΑ οταν ζεσταθεί λίγο το μοτέρ τότε να μην συμβαίνει τίποτα? ρελαντί πιο σταθερό και απο χέρι καρδιοχειρούργου...
Μου χει τύχει... η διάγνωση ήταν πρόβλημα στα πηνία τους.
-
@antonakis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μου χει τύχει... η διάγνωση ήταν πρόβλημα στα πηνία τους.
ok και να υποθέσω αυτό διορθώνεται μόνο με λύσιμο και καθάρισμα;
μου κάνει φοβερή εντύπωση πως το κάνει όποτε το θυμηθεί χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα και κανένα check. -
Λύσιμο των μπέκ? Χλωμό. Εγώ τα άλλαξα.
-
@antonakis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Λύσιμο των μπέκ? Χλωμό. Εγώ τα άλλαξα.
ευχαριστώ για την πληροφορία... γιατί εκεί στα μπεκ καταλήγουμε με τον μηχανικό μου αλλά μου πρότεινε αρχικά τσεκάρισμα και θα κρίνει αν χρειάζεται καθάρισμα με υπερήχους.
-
This post is deleted! -
καλη σας ημερα εχω ενα σεατ λεον 1800tsi του 20011 απο περισυ το καλοκαιρι οταν το αφηνω στον ηλιο και μετα απο ωρες μπαινω μεσα οταν κανω περιπου 2-3 χιολιομετρα ξαφνικα σβηνουν ολα δεν εχω φλας στοπ καθαριστηρες κορνα καλοριφερ σαν να κλεινω τον διακοπτη ομως το αυτοκινητο δουλευει κανονικα το σβηνω περιμενω δυο λεπτα και ξανα βαζω μπροστα και ολα καλα εχω αλλαξει διακοπτη μιζας και πλακετα με τα τα ρελε το χειμωνα ολα ενταξει αν ξερει καποιος φιλος κατι ας μου πει στην αντιπροσωπεια τοα εχω παει δυο φορες το εχουν κρατησει πολλες μερες αλλα δεν το εχει κανει και δεν τους εχει ξανα τυχει αυτη η βλαβη .ευχαριστω !
-
@νικητας said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
καλη σας ημερα εχω ενα σεατ λεον 1800tsi του 20011 απο περισυ το καλοκαιρι οταν το αφηνω στον ηλιο και μετα απο ωρες μπαινω μεσα οταν κανω περιπου 2-3 χιολιομετρα ξαφνικα σβηνουν ολα δεν εχω φλας στοπ καθαριστηρες κορνα καλοριφερ σαν να κλεινω τον διακοπτη ομως το αυτοκινητο δουλευει κανονικα το σβηνω περιμενω δυο λεπτα και ξανα βαζω μπροστα και ολα καλα εχω αλλαξει διακοπτη μιζας και πλακετα με τα τα ρελε το χειμωνα ολα ενταξει αν ξερει καποιος φιλος κατι ας μου πει στην αντιπροσωπεια τοα εχω παει δυο φορες το εχουν κρατησει πολλες μερες αλλα δεν το εχει κανει και δεν τους εχει ξανα τυχει αυτη η βλαβη .ευχαριστω !
-
Μη το αφήνεις στον ήλιο.
-
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μη το αφήνεις στον ήλιο.
ενταξει τωρα βρισκεις παντα παρκιν σε σκια στην δουλεια μου δεν εχει παντως ..
-
εξ αλλου βοηθεια θελω να βρω στο προβλημα μου !
-
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα την βοήθεια σάς!
Η ιστορία έχει ως εξής.. είχα ριγμα στην κεφαλή στον δεύτερο κύλινδρο Βάλαμε άλλη κεφαλή με καινούριες βίδες- φλάντζα - πλανισμα -τσιμουχακια- τρίψιμο βαλβίδες και είχε Ριγμα και η δεύτερη κεφαλή στον τέταρτο κύλινδρο το λύσαμε πάλι βάλαμε άλλη κεφαλή με καινούργια φλάντζα και τις ίδιες βίδες στον πρώτο μήνα όλα καλά μετά ξεκίνησα να συμπληρώνω αντιψυκτικό μέχρι που μετά από 3 χιλιάδες χιλιόμετρα μου ανακάτεψε τα λάδια.. θερμοκρασία δεν ανεβάζει δεν ρεταρει δεν πετάει νερά δεν ανοίγει βεντιλατερ.. γεφυρώσαμε το ψυγείο λαδιού μήπως περνάει από εκεί το νερό στο λάδι αλά τίποτα πάλι τα ίδια.. υπάρχει περίπτωση να περνάει το νερό μέσα στο λάδι από το τούρμπο?
Επίσης να πω πώς όταν ζεσταίνεται βγάζεις λίγες φυσαλίδες από το ψυγείο νερού και δεν έχει καθόλου πίεση μπορεί να είναι φουλ ζεστό το αυτοκίνητο να ανοίγω τάπα και να μην πετάει νερά καθόλου έξω επίσης έχω παρατηρήσει ότι στο ψυγείο νερού έχει πολύ πολύ λίγο λάδι και γενικά το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ πεσμένο.. πάω πάλι για φλάντζα?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........