-
Γενικά ένα μάζεμα σε κάποια πράγματα το χρειαζόμαστε.
Οπως το να περνάνε με 50 σε πεζόδρομους, να μπαίνουν μηχανάκια και μηχανές σε ποδηλατόδρομους, για να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο, το χάλι με την ΛΕΑ, την διήθηση των μηχανών, που από ότι ακούω πάνε να βάλουν κάποιους κανόνες.
Γενικά αυτή η κουραδομαγκιά πρέπει να μαζευτεί.
-
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Γενικά ένα μάζεμα σε κάποια πράγματα το χρειαζόμαστε.
Οπως το να περνάνε με 50 σε πεζόδρομους, να μπαίνουν μηχανάκια και μηχανές σε ποδηλατόδρομους, για να πάνε ανάποδα σε μονόδρομο, το χάλι με την ΛΕΑ, την διήθηση των μηχανών, που από ότι ακούω πάνε να βάλουν κάποιους κανόνες.
Γενικά αυτή η κουραδομαγκιά πρέπει να μαζευτεί.
Ακριβώς!!
Κυριακή απόγευμα είδα τύπο (40αρη) με Audi S3 να στρίβει με χειρόφρενο στην Χαρ. Τρικούπη στην Κηφισιά, μπροστά από το Semiramis. Για ελάχιστα πρόλαβε και το μάζεψε και δεν έπεσε πάνω στο πεχοδρόμιο. Αυτό θέλει αφαίρεσει διπλώματος για πάντα, κανονικά.
-
Τρόποι να μαζευτούν αυτά υπάρχουν... αλλά δεν θέλουμε ούτε εμείς να αλλάξουμε.
-
Μόνο πρόστιμα αλάζει ο ΚΟΚ ή έχει δει και δυο σοβαρά θέματα;
- Υποχρεωτική χρήση φώτων και την ημέρα. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ (ίσως και της Ευρώπης) που δεν το έχει θεσπίσει.
- Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
-
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
Καλά θα πάει αυτό.
-
Έτσι ήταν στον προ-προηγούμενο ΚΟΚ και το άλλαξαν.
Το πόσο στραβό ήταν που το άλλαξαν το δείχνει το ότι 90% των εισόδων στις πλατείες έχουν STOP. Βασικά στη Θεσσαλία δεν έχω πετύχει καμιά που να μην έχει STOP. Μόνο στην Αθήνα στην Ηλιούπολη/Αργυρούπολη δεν έχουν STOP και με μπερδεύουν συνέχεια. Είναι απολύτως λογικό ότι πρέπει να βγει κάποιος από την πλατεία για να μπει ο επόμενος!
-
Αφού υπάρχουν φώτα ημέρας, τι νόημα έχει η υποχρεωτική χρήση φώτων;
Εκτός αν εννοούν τα δίκυκλα. -
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
Καλά θα πάει αυτό.
μα ειναι ο μονος τροπος να μην μπλοκαρεις αν σε ολες τις εισοδους εχει "απειρα" αυτοκινητα
πρέπει να βγει ο μεσα. δεν καταλαβαινω το μυαλο αυτου που το ειχε ορισει.
σα να λεμε οτι σε μετρο/λεωφορείο πρωτα μπαινουν οι εξω και μετα βγαινουν οι μεσα
-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
μα ειναι ο μονος τροπος να μην μπλοκαρεις αν σε ολες τις εισοδους εχει "απειρα" αυτοκινητα
Συμφωνώ απόλυτα.
Ειδικά σε τουριστικές περιοχές γινόταν χαμός με ξένους που περίμεναν να έχουν προτεραιότητα στις πλατείες.Γι'αυτό και μπήκαν εκ των υστέρων σήματα που δίνουν προτεραιότητα σε όσους είναι στις πλατείες.
-
@bassstarlet said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Εκτός αν εννοούν τα δίκυκλα.Τα δίκυκλα τα έχουν αναμμένα πάνω από 15 χρόνια
-
Μόνο πρόστιμα αλάζει ο ΚΟΚ ή έχει δει και δυο σοβαρά θέματα;
- Υποχρεωτική χρήση φώτων και την ημέρα. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ (ίσως και της Ευρώπης) που δεν το έχει θεσπίσει.
- Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
Tα φωτα γιατι να ειναι ανοιχτα τη μερα? Αν δεν βλεπεις ολοκληρο αυτοκινητο με τον ηλιο θα το δεις επειδη εχει αναμμενες τις λαμπες?
Ποτε δεν τον καταλαβα αυτο. Τα φωτα ημερας για ομορφια ειναι κυριως, ποτε δεν βρηκα καποια ουσιαστικη χρησιμοτητα. Ποσω μαλλον για παλαιοτερα αυτοκινητα που δεν εχουν. Σιγα μην καιμε τσαμπα λαμπες για το τιποτα.Για τις πλατειες συμφωνω κι εγω.
-
Eixe καθιερωθει στην σκανδιναβια πριν παρα πολλα χρονια λογω του οτι εκει ειχε νοημα , σκοταδι η ημιφως κατα την χειμερινη περιοδο και μετα απο χρονια περασε σιγα σιγα στην κεντρικη και τελευταια σε μας .
Μιλουν για μειωση των ατυχηματων , αλλά απο ερευνες που ειχα διβασει οντως τον πρωτο χρονο δινεις προσοχη αλλα οσο περναει ο καιρος συνιθιζονται και περνουν απαρατηρητα .
Σκεφτητε πια χωρα το ειχε υποχρεωτικο τουλαχιστον 30 χρονια πριν , θα εκπλαγειτε .
Το Ισραηλ . -
Ηταν ακόμα η άμμος από τις βόμβες στον αέρα...
-
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
εγω πάντως άρχισα να κάνω δοκιμές με το speed limiter να το συνηθίζω ...
Το είχα δοκιμάσει κι εγώ κάποια στιγμή. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων κινδυνεύεις με κόρνα από τους πίσω.
Τι ψάχνεις στη χώρα που θέλουμε σχολικό τροχονόμο στη διάβαση μπροστά στο σχολείο.
Αυτό. Εϊναι απλά αδύνατο να πάς με τα όρια λόγω του μπουλινγκ που τρως απ τους αλλους οδηγούς. Εκτος και οδηγάς τριαξονικό. Τοτε σέβονται/φοβούνται.
-
@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Eixe καθιερωθει στην σκανδιναβια πριν παρα πολλα χρονια λογω του οτι εκει ειχε νοημα , σκοταδι η ημιφως κατα την χειμερινη περιοδο και μετα απο χρονια περασε σιγα σιγα στην κεντρικη και τελευταια σε μας .
Αυτο ειναι σαν τη σκοπια στο παγκακι στο στρατο. Αν δεν καταλαβαίνεις το σκοπο και το παιρνεις/συνεχιζεις/....
https://www.newsbeast.gr/weird/arthro/151440/anekdoto-skopia-sto-pagaki
-
Ούτε τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν φώτα ημέρας!
Προφανώς στον ελληνικό ήλιο δεν είναι και τόσο χρήσιμα, αλλά αν δείτε γύρω σας πόσοι δεν ανάβουν τα φώτα στα τούνελ, όταν βρέχει, όταν έχει ομίχλη, στο σούρουπο, όταν πάνε με τον ήλιο πίσω τους, καλύτερα να είναι όλη την ώρα αναμμένα. -
Ούτε τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν φώτα ημέρας!
Προφανώς στον ελληνικό ήλιο δεν είναι και τόσο χρήσιμα, αλλά αν δείτε γύρω σας πόσοι δεν ανάβουν τα φώτα στα τούνελ, όταν βρέχει, όταν έχει ομίχλη, στο σούρουπο, όταν πάνε με τον ήλιο πίσω τους, καλύτερα να είναι όλη την ώρα αναμμένα.Ο ήλιος είναι επικίνδυνος μόνο στην ανατολή και στην δύση επειδή πέφτει μπροστά και σε τυφλώνει την ώρα που οδηγείς. Το θέμα πότε θα ανάψει τα φώτα παραπέμπει στην προσωπική κρίση, αν έχει τόσο ισχυρή όραση που βλέπει στο σκοτάδι ας οδηγεί χωρίς φώτα αλλά στο ατύχημα δεν θα υπάρχουν ελαφρυντικά.
-
Ημουν σε χωρα της σκανδιναυιας οταν εγινε υποχρεωτικο
Τα φωτα ημερας δεν υπηρχαν ακομη στα αυτοκινητα και τα μετετρεπαν ολοι στα συνεργεια ωστε να αναβουν με την μιζια που επαιρνε μπροστα τα μεσαια φωτα .
Δηλαδη δεν ηταν στην στην καλη θεληση του οδηγου , εβαζες μπροστα και ειχες τα μεσαια φωτα αναμενα μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση .
Επισης δεν υπηρχαν μαυρα αμαξια και γενικα απεφευγαν τα σκουροχρωμα .
Δεν γνωριζω πως ειναι τα πραγματα τωρα . -
Όχι ότι δεν είμαστε όλοι ενήμεροι για παρόμοια σκηνικά , αλλά ήλπιζα να είχαν εξαλειφθεί κάπως.
Φίλη, την έπιασε το πιο γνωστό και συνηθισμένο μπλόκο της Ιόνιας ,
- Κυρία μου , ξέρατε με πόσα πηγαίνατε; ...... 173 έγραψε το ραντάρ, με όριο τα 100 !
- Ε , κύριε αστυνόμε μου , ξεχάστηκα , να δε φταίω εγώ , να βιάζετε η κολλητή γιατί , δε θυμάμαι τι είπε, μία μπαρούφα , να είναι ανάδρομος ο Ερμής, να να σας κεράσουμε κάτι ( είχαν γλυκά από το Αγρίνιο) , και λοιπά χαμογελαστά παραμύθια....
Ναι καλά καταλάβατε , δεν πλήρωσε τίποτα ! Να πάτε στο καλό και να μην τρέχετε ..... Ούτε σε έπιασε το πιστόλι και σε έχει καταγράψει και δε μπορώ να κάνω κάτι , ούτε και εγώ εντολές εκτελώ και τι να κάνω , ούτε τίποτα....
Σημείωση σημαντική , η κολλητή δεν είναι σε καμία περίπτωση όμορφη , μάλλον το αντίθετο, απλά χαμογελαστός άνθρωπος είναι.... Επιμένω ΔΕΝ είναι ούτε κατά διάνοια όμορφη!
Σημείωση δεύτερη , δεν είχε την ασφάλεια μαζί της εκτυπωμένη , στο ντούκου και αυτό ( εγώ θα είχα φάει 10ευρω για αυτό μια φορά....).
Κοινώς , δεν κρίνω για την ταχύτητα εφόσον και εγώ "τρέχω" , άλλο στο συγκεκριμένο σημείο πάντα πέφτω στα φρένα , "μαγκιά" της που το κατάφερε, αλλά ΑΝ εγώ ( και υποθέτω σχεδόν όλοι εμείς ) ήμουν στη θέση της , σε αντίστοιχη περίπτωση, το δίπλωμα ήταν σίγουρα χαμένο ...
-
Ποιο είναι το πιο γνωστό μπλόκο; Πείτε και σε μας που δεν ξέρουμε.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.