-
τι ειναι αυτο?
-
H ανάρτηση της Lancia που ελεγες,στην αρχική της μορφή στη Beta.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Αουντι 80, 1,6 ντίζελ με 75 μουλάρια
Κάτι λάθος θυμάσαι.
Βενζίνη ήταν αυτό.
-
Κάτι λάθος θυμάσαι.
Γερός άνθρωπος, αφού θυμάται ότι ήταν και Audi, πάλι καλά
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Κάτι λάθος θυμάσαι.
Βενζίνη ήταν αυτό.
Στα Β2 & B3 υπήρχε και 1,6diesel αλλά νομίζω με 80 ps.
75 ps eixe o 1,6 βενζίνη στο Β3 χωρίς καταλύτη.Με καταλύτη ειχε 71ps. -
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
75 ps eixe o 1,6 βενζίνη στο Β3 χωρίς καταλύτη.Με καταλύτη ειχε 71ps.Σωστά όλα! Ο 1.6 ντήζελ είχε 50 άλογα και ο turbodiesel στα ίδια κυβικά, 80 άλογα.
Ο βενζίνης είναι 70 με καταλύτη αλλά καρμπυρατέρ. Μετά βγήκε κανονικά με ψεκασμό και 102 άλογα. Αλλά τα περισσότερα με καρμπυρατέρ στην Ελλάδα ήταν μη-καταλυτικά. Γενικά ο 1.6 ήταν για αγορές όπως η δικιά μας και η Πορτογαλία. Στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο ήταν από 1.8 και πάνω σε διάφορες ιπποδυνάμεις (από 75 μέχρι 112 άλογα).
-
Κάτι λάθος θυμάσαι.
Βενζίνη ήταν αυτό.
75 ps eixe o 1,6 βενζίνη στο Β3 χωρίς καταλύτη.Με καταλύτη ειχε 71ps.Από ότι διαβάζω στην wiki είχε δύο 1.6 diesel. Χωρις τούρμπο και 54 άλογα και με τούρμπο και 80.
-
75 ps eixe o 1,6 βενζίνη στο Β3 χωρίς καταλύτη.Με καταλύτη ειχε 71ps.Σωστά όλα! Ο 1.6 ντήζελ είχε 50 άλογα και ο turbodiesel στα ίδια κυβικά, 80 άλογα.
Ο βενζίνης είναι 70 με καταλύτη αλλά καρμπυρατέρ. Μετά βγήκε κανονικά με ψεκασμό και 102 άλογα. Αλλά τα περισσότερα με καρμπυρατέρ στην Ελλάδα ήταν μη-καταλυτικά. Γενικά ο 1.6 ήταν για αγορές όπως η δικιά μας και η Πορτογαλία. Στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο ήταν από 1.8 και πάνω σε διάφορες ιπποδυνάμεις (από 75 μέχρι 112 άλογα).
Κι όμως μια χαρά υπήρχε ο 1600 παντου. Μάλιστα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο έβγαζε 70-75 άλογα όπως είπατε, αλλά για Ελλάδα και Πορτογαλία υπήρχε η έκδοση με τα 102. Προφανώς γιατί εδώ δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα υψηλότερα κυβικά και έτσι έβγαλαν πιο δυνατό 1600 για εμάς.
-
Κι όμως μια χαρά υπήρχε ο 1600 παντου. Μάλιστα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο έβγαζε 70-75 άλογα όπως είπατε, αλλά για Ελλάδα και Πορτογαλία υπήρχε η έκδοση με τα 102. Προφανώς γιατί εδώ δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα υψηλότερα κυβικά και έτσι έβγαλαν πιο δυνατό 1600 για εμάς.
Εγω δεν εχω πετύχει πουθενα αυτον τον κινητηρα ...1,6Ε.Σίγουρα ερχόταν Ελλάδα Β3 προ FL?
Υπήρχε 1,8Ε μαζί με το 1,8S .Υπήρχαν και τα δυο στη γειτονιά μου. -
Νομίζω μόνο στο f/l ο 1600 με τα 102.
-
A ok αν ήταν το FL μπορεί.Κατι σαν να θυμαμαι.Πρεπει να ήρθε προς το τέλος της ζώης του.
-
Καρμπιρατέρ και καταλύτης, έλα Χριστέ και Παναγιά.
-
Θυμάμαι ακόμα ως έφηβος την βόλτα με Audi 80 1.8E quattro. Μου είχε φανεί διαστημόπλοιο τότε, με τόσο εξοπλισμό και την 4κίνηση και πως έστριβε. Ήταν εταρικό της Powerteam και είχε και ένα σκασμό βελτιώσεις από τον ΑΒΤ.
-
Έχετε δίκιο , νόμιζα και εγώ ότι ο 100αρης παρουσιάστηκε στο Α4 , αλλά πρόλαβε ελάχιστα και το 80.
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=1994&month=9&issue=88&cat=Δοκιμές&number=22981994 και γράφει ¨παρουσίασε ειδικά για την Ελλάδα μία έκδοση του Αουντι 80Αβάντ με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και των 100 ίππων που πρόσφατα τοποθέτησε και στο τετράθυρο 80." .Το 95 βγήκε το Α4.
Εντωμεταξύ με τον 100αρη γράφει μέτριες επιδόσεις , φαντάσου πως θα πήγαινε πριν....
-
@civil357 said in AUDI FORUM:
Έχετε δίκιο , νόμιζα και εγώ ότι ο 100αρης παρουσιάστηκε στο Α4 , αλλά πρόλαβε ελάχιστα και το 80.
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=1994&month=9&issue=88&cat=Δοκιμές&number=22981994 και γράφει ¨παρουσίασε ειδικά για την Ελλάδα μία έκδοση του Αουντι 80Αβάντ με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και των 100 ίππων που πρόσφατα τοποθέτησε και στο τετράθυρο 80." .Το 95 βγήκε το Α4.
Εντωμεταξύ με τον 100αρη γράφει μέτριες επιδόσεις , φαντάσου πως θα πήγαινε πριν....
Αυτός που μπήκε στο Α4 είχε αλλή κεφαλή αρχικά και 101ps ,ενώ αργότερα μπήκαν και αυλοί μεταβλητου μήκους και πήγε στα 102ps .Μετά βγήκε και 16v αλλά νομίζω μπήκε μόνο σε Leon και Golf4.
-
Φίλος είχε πάρει ένα από τα τελευταία 80αρια με τα απίθανα 71 άλογα και μάλιστα αφορολόγητο….μπήκαμε 4 άτομα για βόλτα και μέχρι να πιάσει τα 100 θέλαμε πάλι ξύρισμα….όχι τάφος απλά, μαυσωλείο ήταν… το πούλησε στην πενταετία με λιγότερο από 20κ χλμ….
-
@super-t said in AUDI FORUM:
Καρμπιρατέρ και καταλύτης, έλα Χριστέ και Παναγιά.
To πρώτο που μου ερχεται στο μυαλο είναι sunny 1,6sgx& 1,4slx N14 προ FL
-
@fanis75 said in AUDI FORUM:
Θυμάμαι ακόμα ως έφηβος την βόλτα με Audi 80 1.8E quattro. Μου είχε φανεί διαστημόπλοιο τότε, με τόσο εξοπλισμό και την 4κίνηση και πως έστριβε. Ήταν εταρικό της Powerteam και είχε και ένα σκασμό βελτιώσεις από τον ΑΒΤ.
Πόσο απάτη αυτές οι βελτιώσεις των powerteam και ABT ;;;;
Έταζαν 30 και 40 άλογα σε ατμοσφαιρικά 8βάλβιδα.
Έκαναν χρυσές δουλειές με τα αναιμικά vw - audi αλλά πού να ξέρουμε τότε; -
@kostis20 said in AUDI FORUM:
To πρώτο που μου ερχεται στο μυαλο είναι sunny 1,6sgx& 1,4slx N14 προ FL
Πολλά ήταν. Και το Mazda 323F με τους αναδιπλούμενους προβολείς, στην αρχή με τα 90 άλογα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο καρμπυρατέρ είχε με καταλύτη.
@georgemit said in AUDI FORUM:
Πόσο απάτη αυτές οι βελτιώσεις των powerteam και ABT ;;;;
Έταζαν 30 και 40 άλογα σε ατμοσφαιρικά 8βάλβιδα.
Έκαναν χρυσές δουλειές με τα αναιμικά vw - audi αλλά πού να ξέρουμε τότε;Καθόλου απάτη, ο ΑΒΤ είναι από τους πιο σοβαρούς (και μεγάλους) οίκους βελτιώσεων για VAG. Το 1.4αρι γκολφ το πήγαινε 80 άλογα από 60. Δεν ήταν δύσκολο, αφού ήταν απίστευτα φιμωμένο. Και το 75αρι 1.6 το πήγαινε στα 100. Τα ξέρω από μέσα, αφού ο δντης της Powerteam τότε ειναι γαμπρός καδέρφου μου και τον έβλεπα κάθε εβδομάδα σχεδόν.
-
Φιμωμενο λόγω ρύπων; χλωμό το βλέπω για την εποχή όπως ακόμα χλωμοτερο ο 1.4 60 να πάρει 20 άλογα ακόμα και με σημερινά μέσα.
-
@georgemit said in AUDI FORUM:
Φιμωμενο λόγω ρύπων; χλωμό το βλέπω για την εποχή όπως ακόμα χλωμοτερο ο 1.4 60 να πάρει 20 άλογα ακόμα και με σημερινά μέσα.
Λογω ασφαλιστικής κατηγορίας στη Γερμανία τοτε νομίζω.
AUDI FORUM