-
-
Χοντρικά υπάρχουν 5 προσεγγίσεις στους θερμικούς κινητήρες, στους ευρείας χρήσης τουλάχιστον, και κάθε μία έχει τα συν και τα πλην της:
Η σχολή του βενζινοκίνητου ντάουνσάιζντ τούρμπο με όπλο τα φτηνά γκάζια, η σχολή Τουότα με άτμο βενζινοκινητήρες άτκινσκον και υβριδισμό και όπλο την εύκολη προσαρμογή στα emmission standards, η σχολή ...κρούζερ: 'ρε πάρτε ένα πετρέλαιο να κάνετε τη δουλειά σας, θα μπλέξετε με τα άλλα', η σχολή δεν πληρώνω, ήτοι το αφήνω ως έχει και όσο πάει, πχ κάτι ξεχασμένα άτμο με 72 άλογα , και η σχολή Μάζντα, η οποία ενσωματώνει ένα σκασμό τεχνολογίες προκειμένου να φτιάξει έναν κινητήρα που να περνάει τις απαιτήσεις ρύπων σε όλο τον γκόζμο με όσο το δυνατό λιγότερες αλλαγές, ή και καθόλου αν αυτό γίνεται.
Κατά μία έννοια, ο άντυα3 έχει δίκιο, η Μάζντα δεν έχει λεφτά. Το πως το παλεύει χωρίς λεφτά και το γιατί, είναι που δεν αντιλαμβάνεται. -
@chrisk6 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Μα η τεχνολογία δεν είναι μόνο τα νούμερα της ροπής. Είναι και οι ρύποι, η οικονομία.
Ας πούμε η παραγωγή των Nox ήταν σημαντικό κεφάλαιο κατά την σχεδίαση του skyactive x. Πολλά turbο δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν -
@dstou said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Χοντρικά υπάρχουν 5 προσεγγίσεις στους θερμικούς κινητήρες, στους ευρείας χρήσης τουλάχιστον, και κάθε μία έχει τα συν και τα πλην της:
Η σχολή του βενζινοκίνητου ντάουνσάιζντ τούρμπο με όπλο τα φτηνά γκάζια, η σχολή Τουότα με άτμο βενζινοκινητήρες άτκινσκον και υβριδισμό και όπλο την εύκολη προσαρμογή στα emmission standards, η σχολή ...κρούζερ: 'ρε πάρτε ένα πετρέλαιο να κάνετε τη δουλειά σας, θα μπλέξετε με τα άλλα', η σχολή δεν πληρώνω, ήτοι το αφήνω ως έχει και όσο πάει, πχ κάτι ξεχασμένα άτμο με 72 άλογα , και η σχολή Μάζντα, η οποία ενσωματώνει ένα σκασμό τεχνολογίες προκειμένου να φτιάξει έναν κινητήραΎπάρχει και μια "υποσχολή" του υβριδισμού, full hybrid με turbo βλ. Tucson,Sportage,QQ e-power.
-
@georgemit said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Να θυμίσω και τον K20 επίσης της honda, δίλιτρος ατμοσφαιρικός με 200 άλογα στο civic,
τον F20C με τα 240 του S2000, τα δίλιτρα της BMW κλπ κλπ κλπ και όλα αυτά στις αρχές των 00's.Τα έχεις μπερδέψει. Ο Skyactive X της Mazda δεν είναι κινητήρας επιδόσεων, όπως αυτοί που ανέφερες. Είναι ένα ψυχωμένο ατμοσφαιρικό μοτερ, με χαμηλή κατανάλωση, για οικογενειακά αυτοκίνητα. Σε σχέση με τα τούρμπο αντίστοιχης ισχύος έχει χαμηλότερη κατανάλωση, ειδικά υπό πίεση.
@andya3 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Η Mazda δεν έχει λεφτά ν' αναπτύξει καινούργια μοτέρ. Είναι τεράστιο το κόστος. Και ανακαινίζει όσο μπορεί τα παλιά της μοτέρ για να έχει κάτι να πουλήσει.
Καμία σχέση! Θα ήταν πολύ πιο φτηνό να έβγαζε ένα μικρό τουρμπάκι, παρά να αναπτύξει την τεχνολογία του Skyactive X. Επίσης τα οικονομικά της εταιρείας είναι ανθηρά.
Και τα άλλα που λες για δίλιτρο που δεν μπορεί να ανέβει ανηφόρα, το ίδιο αστεία είναι. Αναρωτιέμαι τι έχεις οδηγήσει για να λες τέτοιες αρλούμπες...@ibiza95 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Θα τα θυμόμαστε αυτά σε λίγο με τα ηλεκτρικά και θα γελάμε
Κάποιοι ίσως κλαίμε από νοσταλγία.
-
Όπως έχω ξαναγράψει ,με τόση συζήτηση που γίνετε για τους κινητήρες της mazda αδικείτε όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Το οποίο είναι στη περίπτωση μου δε θα το άλλαζα με κανένα άλλο ειδικά με γερμανικό...
Τώρα τα υπόλοιπα για ανηφόρες και ρεταλια είναι για γέλια.Ειδικα για τον skuyactive X ο οποίος είναι τόσο γεμάτος χαμηλά που κανένα turbo δε πρόκειται να υπάρξει ποτέ και τόσο πορωτικος ψηλά όταν βαράει κόφτη για πλάκα. -
Αφού ρε σεις όπως λέει ο vagfan πρέπει να πας 4000 στροφές για να έχεις 200nm ροπής.
Πάρτε 1000αρι τρικυλινδρο.
Άσε να έχουμε εμείς 2 λίτρο ατμοσφαιρικό που καίει σαν 1000αρι τρικυλινδρο.
Καλά για να μην μιλήσουμε για πάτημα/στρίψιμο/ποιότητα κατασκευής... εκεί κλέβουμε εκκλησία. -
Τώρα τι να σχολιάσω απ' αυτά που διαβάζω. Έχουν αραιώσει και τα μαλλιά μου, να χάσω και τα υπόλοιπα?
Γεμάτος χαμηλά ο Skyactive όσο κανένα τούρμπο. Εντωμεταξύ δίνει (νομίζω) 25kg ροπή στις 3,5k rpm και ο 1.5tsi την ίδια ροπή στις 1.500rpm.
Πιο φτηνά θα της ερχόταν της Mazda ένα μικρό τουρμπάκι λέει ο ειδήμων @realzeus. Ειδικός στην κοστολόγηση τεχνολογιών κινητήρων. Ευτυχώς που μάθαμε γιατί σνομπάρει η mazda τα μικρά turbo. Επιλέγει πιο ακριβές λύσεις προς όφελος του καταναλωτή.
Σχολιάζει και το πως ανεβαίνει στην ανηφόρα το 2lt ατμοσφαιρικό σε σχέση με το μικρό τουρμπάκι. Τα είχα και τα 2 αγαπητέ ασχετίδη και μιλάω από προσωπική εμπειρία. Δε γράφω ατεκμηρίωτα ότι μου κατεβαίνει στο μυαλό όπως εσύ.
Σταματάω μπας και σώσω τα υπόλοιπα μαλλιά μου...
-
@lap said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@chrisk6 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Μα η τεχνολογία δεν είναι μόνο τα νούμερα της ροπής. Είναι και οι ρύποι, η οικονομία.
Ας πούμε η παραγωγή των Nox ήταν σημαντικό κεφάλαιο κατά την σχεδίαση του skyactive x. Πολλά turbο δεν μπορούν να τον ακολουθήσουνΔεν μπήκα καννσε διαδικασία σχολιασμού κινητήρα. Απλά παραθεσα το διάγραμμα ροπής για δουν μερικοί πόσο τραβάει στις 2Κ.
Για να καταλάβουν μερικοί ας δουν λίγο co2 του εκπληκτικού 1000αριου κ του 2 λίτρου... αστεία πράγματα. -
Παιδιά δε χαλαρώνετε γενικά λέω γω...
-
Ok. Η Mazda δεν έχει χρήματα για έρευνα και νέες τεχνολογίες αλλά κυκλοφορεί νέους κινητήρες βενζίνης υψηλής συμπίεσης και εξακύλινδρα σύνολα πετρελαίου σε υβριδικές εκδόσεις .
Ενώ το group που μοιράζει τους ίδιους κινητήρες σε 30 μοντέλα έχει τεχνολογική έμπνευση και άπειρο χρήμα ....Συγγνώμη που βανδαλίσαμε το νήμα του τόσου συμπαθητικού Mazda 2 !
-
@panos-volcan said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Ok. Η Mazda δεν έχει χρήματα για έρευνα και νέες τεχνολογίες αλλά κυκλοφορεί νέους κινητήρες βενζίνης υψηλής συμπίεσης και εξακύλινδρα σύνολα πετρελαίου σε υβριδικές εκδόσεις .
Ενώ το group που μοιράζει τους ίδιους κινητήρες σε 30 μοντέλα έχει τεχνολογική έμπνευση και άπειρο χρήμα ....Συγγνώμη που βανδαλίσαμε το νήμα του τόσου συμπαθητικού Mazda 2 !
Έχεις δίκαιο. Προτείνω αυτές τις 3 σελίδες να τις αφαιρέσουν ώστε να μην χαλάει το θέμα με το 2αρι κ να μπει σε άλλη κατηγορία πχ ανέκδοτα. Αν έχει κάποιος άσχημη διάθεση να μπει να διαβάζει κ να γελάει...
-
@andya3 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Σχολιάζει και το πως ανεβαίνει στην ανηφόρα το 2lt ατμοσφαιρικό σε σχέση με το μικρό τουρμπάκι. Τα είχα και τα 2 αγαπητέ ασχετίδη και μιλάω από προσωπική εμπειρία. Δε γράφω ατεκμηρίωτα ότι μου κατεβαίνει στο μυαλό όπως εσύ.
Είχα/ω αυτοκίνητο 3000 ατμοσφαιρικών κυβικών, 2000 υπερσυμπιεσμένων κυβικών, 2000 ατμοσφαιρικών κυβικών και φυσικά έχω οδηγήσει και τα μικρά τουρμπάκια. Ε κάτι ξέρω, οπότε μην εκτίθεσαι ασχετούλη... Το ότι γελάει όλο το φόρουμ με τις αρλούμπες σου, τα λέει όλα.
-
Άνδυ σε γλεντάνε όπως ο 1.5 eTsi τον Skyactive..
-
Γίνονται ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις εδώ. π.χ. ένας τουρμπο κινητήρας μπορεί να έχει παρόμοια ροπή με έναν ατμοσφαιρικό, αλλά με λιγότερα κυβικά. Επίσης θα την έχει αυτή την ροπή και σε χαμηλότερες στροφές. Μόνο γνωστό εδώ και 30 χρόνια είναι.
Και για κάποιο λόγο αυτό κάνει τη μια επιλογή καλύτερη και την άλλη χειρότερη.
Αύριο εγώ πάω να αγοράσω το Σκάνια το 33ο. 2500 Nm ροπή από 900 στροφές, τι tsi και τι skyactiv μου λέτε μετά.
-
Άμα παίρνεις ατμοσφαιρικό μοτέρ συνειδητά. Γιατί πχ γουστάρεις οδήγηση με αλλαγή ταχυτήτων σε ψηλές στροφές. Ή γουστάρεις που είναι πιο γραμμικός. Ή τον θεωρείς πιο αξιόπιστο.
Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή απ' τον Skyactive αυτή τη στιγμή στην αγορά.Έχω την εντύπωση όμως απ' αυτά που διαβάζω. Ότι κάποιοι δυσκολεύονται να καταλάβουν τις έννοιες της ροπής και της ισχύος. Και πόσο διαφορετικά συμπεριφέρονται αυτά τα δύο μεγέθη στους ατμο και τους turbo. Και τι σημαίνει αυτό για έναν καθημερινό οδηγό στο δρόμο.
Αυτά και να χαίρεστε τα αυτοκίνητά σας οι Mazda-αίοι.
-
Δεν υπολογίζεις το γραναζωμα των ταχυτήτων και το διαφορικό.
-
Η ισχύς και η ροπη δίνονται από τους κατασκευαστές με μετρήσεις στο βολάν. Όταν τα δώσουν στο δρόμο, θα μπορω να λάβω υπόψη μου κι αυτά που λες. Εσύ μπορείς?
-
Επειδή όμως τα αυτοκίνητα τα οδηγούμε στους δρόμους θα έπρεπε να σε απασχολήσει πριν βγάλεις συμπέρασμα περί ροπής στους τροχούς.
-
Δώσε μου εσύ που είσαι άλλος ένας ειδήμων του forum τις μετρήσεις που δε δίνουν οι κατασκευαστές και θα τα λάβω υπόψη μου, στο υπόσχομαι.
MAZDA FORUM