-
Δεν θα τα έλεγα άστριφτα εντελώς τα Fiat, απλά ήθελαν προσοχή, όταν φόρτωνε η τουρμπίνα. Όπως και τα Peugeot Sport, στο άσε. Τότε όμως ήμασταν 20 χρονών και δεν ξέραμε. Για αυτό λέω ότι από τύχη ζούμε...
Πρέπει να το έχω ξαναγράψει. Οδηγούσα το 106 GTi ενός παλιού συμφορουμίτη σε παλιά Ε.Δ. στην Χαλκιδική. Μετά από ταβέρνα και κρασιά... Μπαίνω σε μια στροφή με πολλά παραπάνω και μου φωνάζει: ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ, αλλιώς θα γυρίσει και θα σκοτωθούμε!!!
-
@realzeus said in MAZDA FORUM:
Δεν θα τα έλεγα άστριφτα εντελώς τα Fiat, απλά ήθελαν προσοχή, όταν φόρτωνε η τουρμπίνα. Όπως και τα Peugeot Sport, στο άσε. Τότε όμως ήμασταν 20 χρονών και δεν ξέραμε. Για αυτό λέω ότι από τύχη ζούμε...
Πρέπει να το έχω ξαναγράψει. Οδηγούσα το 106 GTi ενός παλιού συμφορουμίτη σε παλιά Ε.Δ. στην Χαλκιδική. Μετά από ταβέρνα και κρασιά... Μπαίνω σε μια στροφή με πολλά παραπάνω και μου φωνάζει: ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ, αλλιώς θα γυρίσει και θα σκοτωθούμε!!!
Γαλλικα κ αξονας ηθελε γκαζι στη στροφη.
Οχι οτι δεν μπορουσες να φουνταρεις...
Καλα για Fiat δεν συζηταμε...βολτα με τον ξαδερφο με το 300+ αλογα Punto GT κ στις στροφες μπορει να εβαζα κ το δαχτυλο στο κενο της πορτας με τον ουρανο...
Ευτυχως κυλησανε ολα ομαλα κ ζησαμε.Πλεον οικογενειαρχες...κ χαλαρα.
(Αντε καμια βολτα με το 1000 για να κανα 2 ανοιγματα ) -
@lap said in MAZDA FORUM:
Πάντα ήθελα ένα rx8.
Αμαξαρα!Ευτυχώς ήμουν φτωχός
σε 2-3 χρονακια απο τωρα θα σε κανω να φανερωθεις αυτοπροσωπως....
κατι ετοιμαζει ο γατος.
#batman
-
Όχι απαραίτητα, αλλά όντως η μακροζωία δεν είναι το ατού των Βάνκελ. Είναι μοτέρ ειδικού σκοπού. Να πω στον Αουντόπληκτο όμως ότι τα βενζινοκίνητα ταξί 323 έβγαζαν 1.000.000 χμλ (ολογράφως ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ) με το ίδιο μοτέρ. Αν έχει παλιό συνεργείο Mazda στην περιοχή του, ας πάει να ρωτήσει. Τα VAG ντίζελ ταξί θέλουν αλλαγή κινητήρα στα 500.000 χλμ.
ειχα ενα 1300 του 1990.
καποια χρονια τα περασε σαν ημιφορτηγο.
το πουλησα το 2000 για να παρω το 1500 323 το 2000 2 μυρια.
με καπου 500000.
ουτε λαμπα.
και μετα το 1500 ζει ακομη. στην 7 εκατονταδα. -
03.26
Youtube Video – [03:26..] -
Το πάω πολύ το 60άρι αλλά φαίνεται ότι το υβριδικό του σύστημα είναι χάλια. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί το κιβώτιο ακόμα και στην ηλεκτρική λειτουργία, κάτι που έκανε και το Q3 κι ήταν δράμα. Κρίμα...
https://www.carscoops.com/2023/02/driven-mazda-cx-60s-hybrid-drivetrain-spoils-premium-suv-newcomer/
-
-
@dimsabas said in MAZDA FORUM:
Το πάω πολύ το 60άρι αλλά φαίνεται ότι το υβριδικό του σύστημα είναι χάλια. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί το κιβώτιο ακόμα και στην ηλεκτρική λειτουργία, κάτι που έκανε και το Q3 κι ήταν δράμα. Κρίμα...
https://www.carscoops.com/2023/02/driven-mazda-cx-60s-hybrid-drivetrain-spoils-premium-suv-newcomer/
Θα το οδηγήσεις; Αναρωτιέμαι για εκείνο το τέρας τον 3.3d..
-
Άγνωστα αίτια ... Ναι ναι...
-
Όχι, γιατί η Mazda δεν κάνει μικτή ασφάλεια στα δημοσιογραφικά της κι αποφάσισα ότι δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω για την καρμιριά κανενός. Κόβονται λοιπόν όσες δεν κάνουν μικτή. Μιλάμε για πάρα πολλές μάρκες: Audi, Tesla, Honda, VW, Mazda, Skoda, Ford, Opel, Peugeot και δε θυμάμαι ποια ακόμα. Αθροίστε και Toyota/Lexus, BMW/Mini που δε με παίζουν, Kia που θέλει αλλά όλο δεν έχει, Citroen/DS που πονεί ο πισινός του, στο τέλος θα ξεμείνω από δημοσιογραφικά. Δεν πειράζει, προτιμώ να κλείσει το CarTalk.gr ή να έχει μια δοκιμή στο όποτε, παρά να τρέχω και να μη φτάνω με οχήματα των 70+ χιλιάδων ευρώ επειδή είναι αγιογδύτες.
ΥΓ. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν βγάλει δημοσιογραφικό 60άρι 3.3 πετρέλαιο.
-
@antonakis said in MAZDA FORUM:
Άγνωστα αιτία ... Ναι ναι...
Έχω ήδη σχηματίσει εικόνα του συμβάντος τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος!!!
Κρίμα το ρο χι οκτώ!!! -
Η εξάτμιση μαμά φαντάζομαι...
-
-
Προφανώς το μυαλό όλων πάει στο ότι έκανε μπάντες αλλά στο fb ειπώθηκε ότι λύθηκε το χειρόφρενο.
-
@panos2171 said in MAZDA FORUM:
Προφανώς το μυαλό όλων πάει στο ότι έκανε μπάντες αλλά στο fb ειπώθηκε ότι λύθηκε το χειρόφρενο.
Το οτι δεν υπάρχουν εμφανείς ζημιές σε τροχούς πλαϊνά πάνελ δείχνει προς αυτό που είπες , κατα τα αλλα φτιάχνεται αλλα θα στοιχίσει περισσότερο ο γερανός που θα το σηκώσει
και μακάρι να βρει σοβαρό μάστορα να μην του κάνει και αλλες ζημιές ...ΥΓ τώρα που βλέπω την εξάτμιση μακάρι να του το στραβώσει γιατί είμαι σίγουρος πως είναι απο αυτούς που μεταμεσονύκτιες ώρες ανοίγουν κλαπέτα στα... ανοίγματα
-
Α δεν σας ειπα. Επικοινωνησαν παλι απο την Μαζντα μαζι μου και μου ειπαν οτι θα παραλαβω το fl. Για το πότε δεν ξερουν. Εχουν τιμοκαταλογους , αλλά στο σιτε δειχνει ακομα το παλιο μοντελο, οπως και σε ολα τα site στην Ευρωπη , εκτος απο το σιτε της Μαζντα Γερμανιας . Εκει εχει και configurator με το fl Μαζντα 2.
-
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
πότε δεν ξερουν. Εχουν τιμοκαταλογους , αλλά στο σιτε δειχνει ακομα το παλιο μοντελο, οπως και σε ολα τα site στην
στην ίδια τιμή;
-
@spiros75 said in MAZDA FORUM:
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
πότε δεν ξερουν. Εχουν τιμοκαταλογους , αλλά στο σιτε δειχνει ακομα το παλιο μοντελο, οπως και σε ολα τα site στην
στην ίδια τιμή;
Για μενα ναι, γιατι ειχα κλειδωμενη τιμη .
-
Καινούργιος πετρελαιοκινητήρας 3.300 τουρμποντίζελ, εν σειρά 6κύλινδρος, μάιλντ χάιμπριντ στο Μάζντα το CX-60, την ίδια στιγμή που άλλοι καταργούν τα εν λόγω μοτέρ. Από φιλολογικό ενδιαφέρον λέω να διαβάσω την προσέγγισή τους, η οποία είναι με λίγα λόγια η κάτωθι : μεγάλου κυβισμού κινητήρας για να δουλεύει άνετα, με χαμηλές θερμοκρασίες στο θάλαμο καύσης, ιδιαίτερο σχήμα στα έμβολα για να γίνεται όσο δυνατόν πιο σταδιακά η ανάφλεξη, 200 ή 254 άλογα στα ίδια κυβικά και ήπια υβριδικό σύστημα. Σου λέει ότι έτσι ρίχνει τα οξείδια του αζώτου, και πετυχαίνει υψηλό συντελεστή απόδοσης (40%) και οικονομία.
Διαβάζω στα καπάκια μια δοκιμή του CX-60 3.3 ντίζελ στο έγκριτο βρεταννικό Autocar, και το ξέχεσμα που του κάνει είναι ότι πρέπει για να μην πουλήσει τίποτα.
Επιλεκτικά:
Εκκίνηση με κρύο κινητήρα και ένας ήχος από λεωφορείο του 1983 που περιμένει στη στάση φτάνει στα αυτιά σου, φασαρία, λιτή μόνωση, θορυβώδης ανάρτηση, απαράδεκτα για ιχ των 50.000 ευρώ, αν και ο τύπου κλακ κλακ ήχος μειώνεται όσο ζεσταίνεται, δεν φτάνει τον ανταγωνισμό.Λέω να διαβάσω και το δικό μας τεστ, και ουφ! έχουμε άμεση επαναφορά στην κανονικότητα:
ο κινητήρας εκπλήσσει ευχάριστα με την ηχητική του απόδοση, απόρροια του αριθμού και της διάταξης των κυλίνδρων, ενώ στον ανοιχτό δρόμο η άνεση έχει τον πρώτο λόγο.Ναι!
https://www.autocar.co.uk/car-review/mazda/cx-60/first-drives/mazda-cx-60-33-e-skyactiv-d-awd
https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysiaseis/test-drive-mazda-cx-60-e-skyactiv-d/
-
Και το Drive πάντως λέει πολύ καλά λόγια. Το Autocar είχα την ατυχία να το διαβάζω στην Αγγλία πριν 25 χρόνια περίπου. Το έκοψα μετά από μερικούς μήνες. Τραγική φυλλάδα! Από τότε μόνο Car και Evo, το οποίο μόλις είχε κυκλοφορήσει.
https://www.drive.gr/test-drives/apostoli/dokimazoyme-mazda-cx-60-e-skyactiv-d-254-ps-awd
MAZDA FORUM